OFF TOPIC VECKA 30

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic i högermarginalen.

Annons

24 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 30

 1. turrim 2022-08-03 / 17:29

  Kan någon med fakta förklara för mig hur detta med risk för bortkoppling i Sydsverige är tänkt samtidigt som vi ska exportera till utlandet. Det talas om 70%.Är det sant och i så fall 70% på vad?

  Vi läser ansvariga ministrar som säger att vi har överskott men stamnätet är för dåligt utbyggt. Det tar så lång tid att få koncession för nytt. Men det visste ni väl innan ni prisade ut fungerande kärnkraftverk och Öresundsverket. Hoppas jag. Men jag tvivlar.

  Dessutom går exportkablarna till Baltikum, Tyskland och Danmark från den Sydsvenska kusten. Hur sjutton får ni dit elektronerna? Varför får de inte stanna i Sydsverige?

  Om det inte finns någon gaslös och kärnkraftlös tysk som kan pressa upp priserna för att det är tomt i kabeln så borde det vara normala priser i Sverige – vi säljer till svenska priser om det finns något överskott – vi tänker inte ruinera Sydsvenskarna.

  Det vore befriande om något parti med nationell bredd tar tag i detta konkret. Ett jobb för Elsa Widding?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-08-01 / 20:52

   Jag tror att ägaren kommer försöka stämma Kalmar kommun.

   Gilla

 2. turrim 2022-08-01 / 14:56

  Nu är Farmanbar desperat och påstår att normalt underhålls- och upprustningsarbete i åtta stamnätsstationer ska rädda Sydsverige från avbrott.

  Det produceras ingen elkraft i en stamnätsstation. Men den får ju inte bli gammal och rostig och rasa samman. Sådant som kallas normalt underhåll och som ägaren Svenska Kraftnät ska sköta utan inblandning från ministern.

  Gilla

  • stigrydmark 2022-08-01 / 23:42

   Det finns inte tillräckligt starka ord för att beskriva den här regimen och tidigare för den oansvariga elförsörjningen. Man ger 97% rabatt till stora utländska förbrukare sum Google, medan svenska företag inte kan expandera och kåra 100% produktion. Att skylla på Putin nu, är ett sätt att föröka ge någon annan skulden för ett bananrepubliksagerande, SKANDAL!!!

   Gillad av 1 person

 3. Anders Gs 2022-07-31 / 11:45

  Den tidigare Sverigedemokraten i Region Sörmland, Bertil Malmberg från Trosa, numera politisk vilde, har överklagat hovrättens fällande dom till Högsta domstolen.

  Hur gick det för Bertil?

  Gilla

 4. Champagne Supernova 2022-07-30 / 19:53

  Hur tycker du att det gick för er på Kalmar marknad?
  Vilka andra partier var representerade?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-07-30 / 21:26

   Marknadsbesökarna var i de flesta fall väldigt ointresserade av politik. Inget parti hade så mycket folk, möjligen Socialdemokraterna men Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna hade inte alls det flödet man skulle kunna tro. Centerpartiet, Liberalerna hade inget tält. Miljöpartiet var bara några få timmar på lördagen med ett bord och knappast en enda besökare.

   För oss var det dock väldigt viktigt att synas och vissa att vi också finns. Många besökare tittade men vågade sig inte fram för att fråga och prata lite.

   Vi hoppas att Stadsfesten blir bättre och att folk är mer intresserade av politiken och hur Kalmar skall styras.

   Gilla

 5. Otto 2022-07-30 / 19:23

  Nu gnälls det i Barometern över stank från KLS. Min fråga är varför kommunen ens bygger nya bostäder mittemot ett slakteri.

  Gilla

 6. ivarandersson 2022-07-30 / 14:56

  Den akuta risken för en elkris i höst och vinter beror främst på ett olyckligt faktum: det tyska gasberoendet. För att hantera krisen har den tyska regeringen uppmanat människor att använda mindre varmvatten och sänka inomhustemperaturen.
  GöteborgsPosten

  Gilla

  • turrim 2022-07-30 / 16:41

   Det blir nog ingen julmarknad i Lübeck för mig i år. Men sparbetinget räcker nog inte med varmvatten, kallare i lägenheten och släckt gatubelysning.

   Det torde bli färre Mercedesbilar och Audi möjliga att tillverka. Plus Bosch och alla andra märkesvaror.

   Gilla

 7. stigrydmark 2022-07-30 / 11:50

  Min fru följer någon blogg där hon kan läsa kommentarer om vad som händer i Tyskland. Hon berättade att man där har sopspioner. Invandrare med bidrag får alltså räkna med sopkontroller.
  Förpackningar som innehållit dyrbar mat kan ge anledning till ifrågasättande av bidrag.
  Det här ämnet tycks vara klart viktigt och intressant. Att svenska media inte vill informera förstår vi ju.
  En invandrare från någon öststat med goda kontakter fick som gåva en stor burk med kaviar. Glad och lycklig över gåvan, gick han till grannen för att också han skulle få ta del av delikatessen. Grannen anmälde händelsen till polisen.
  Tyskland är troligen ett kontrollsamhälle, något som aldrig skulle tillåtas i Sverige.

  Gilla

  • messkalle 2022-07-31 / 07:36

   ”Tyskland är troligen ett kontrollsamhälle, något som aldrig skulle tillåtas i Sverige.”
   – Man skall aldrig säga aldrig. Vart vi är på väg i Sverige har redan börjat för länge sedan. I morgon 1aug får det inte länge finnas anonyma telefonkort. Svensken kan då följas var och när vi rör oss och avlyssnas. De med olagliga uppsåt skaffar sig målvakts-telefonkort.
   – Vilken regering har infört denna nya låg?

   Gilla

 8. stigrydmark 2022-07-30 / 11:00

  Skolverket planerar tydligen för nya läromedel. Jag vet inte i vilket ämne, kanske samhällskunskap? ”Godbitarna lyder så här: Normkritik,värdegrund,könsmönster,sexism, mångkultur, jämställdhet, globalism, kulturell måmgfald, migration och klimat. Jag ser det här som en häxbrygd av sossefloskler. Stackars barn som kommer att utsättas för denna politiska skolning. Som förälder kan du inte göra någonting. Kanske egen skolning hemma för att balansera och rädda barnet.

  Gillad av 2 personer

 9. Kalle 2022-07-30 / 10:42

  STATSRADION LÄXADE UPP ISLAMKRITIKER

  ## Onsdagens sändning av Sveriges Radios program Ring P1 blev en ny uppvisning av statsradions vänsterpolitiska slagsida. En inringare ville problematisera det faktum att yttrandefrihet inte existerar inom islam men blev bryskt avbruten och motsagd av programledaren som sedan snabbt tryckte bort islamkritikern.##

  ## – Så här ligger det till, islam har ingen yttrandefrihet och demokrati överhuvudtaget. Men de utnyttjar vår demokrati och yttrandefrihet för sin egen sak. Islam är en fundamental totalitär ideologi. Ingenting att snacka om. [menade inringaren] ##

  ## När [inringaren] Roland Dahlström vidhåller sina faktaunderbyggda påståenden blir han bryskt avbruten av statsreportern som hävdar att islam ”är precis som alla andra religioner” när det gäller synen på demokrati och yttrande frihet och att det inringaren säger ”inte stämmer”.##

  ## Det sista drunknar när statsreportern åter bryskt avbryter Roland Dahlström och säger att han avbryter samtalet. Därefter trycker han omedelbart bort inringaren. Därefter tar Steffen Renklint själv till orda och avfärdar Roland Dahlström som en person som ”inte håller sig till några regler” och som ägnat sig åt ”grova generaliseringar”. ##

  https://samnytt.se/statsradion-laxade-upp-islamkritiker-generalisering-att-islam-saknar-yttrandefrihet/

  Så censurerar SR sitt Ring P1. Programmet är avsett att vara Fria Ordet för radiopubliken, men det stämmer inte det är mera ett klarspråk på vad man får prata om/tycka eller inte i sverige.

  Ett (S)kiiitprogram helt enkelt!!!

  Gillad av 5 personer

 10. Kalle 2022-07-30 / 10:38

  Varför talar inte Johan högt om problemen i Kalmar?

  ”En kvinna i 35-årsåldern blev natten mot lördagen misshandlad av flera för henne okända gärningspersoner när hon var på väg hem i centrala Kalmar, uppger polisen.”

  Gilla

 11. Kalle 2022-07-30 / 10:17

  NAOMI ABRAMOWICZ, [Ledare i EXPRESSEN]

  ## Inget är sossarnas fel – säger sossarna##

  ## Det spelar ingen roll vad saken gäller. Om du frågar en ledande socialdemokrat är i princip alla samhällsproblem den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldts, Moderaternas eller alliansens fel. Trots att Socialdemokraterna har suttit vid makten de senaste två mandatperioderna.

  Och ingen behärskar konsten bättre än justitieminister Morgan Johansson. Enligt Johansson är det alltid någon annans fel – kommunernas, företagens eller Alliansregeringens. ##

  ## Men Socialdemokraterna har inte bara styrt Sverige sedan 2014, partiet har styrt landet under större delen av 1900-talet. Alla Sveriges problem kan omöjligen ha skapats 2006-2014. Det är dags att sluta skylla ifrån sig. ##

  https://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/inget-ar-sossarnas-fel-sager-sossarna/

  Sossarna skyller jämt på någon annan. De fattar inte att de själva är den största orsaken till sveriges nuvarande förfall!!!

  Sossarna vägrar att göra något åt det!!!

  Gillad av 4 personer

 12. turrim 2022-07-30 / 10:08

  Det är tydligen omöjligt att stifta lagar som inte har retfulla kryphål. Jag antar att flera av dessa kommer i remiss- och utskottsbehandlingen där man godtar kompromisser för enighet.

  Nyss kunde vi läsa att Rut- och Rotavdrag godtas när en svensk renoverar sin semesterstuga i t ex Spanien.

  Syftet med lagen var ju att undvika svartarbete så att svenska småföretag kan överleva på ett lagligt sätt. Men sedan tillkom att det skulle gälla i hela EU för att inte inkräkta på den fria rörligheten.

  Jag begriper inte den sista meningen. Följden blev i varje fall att våra skattepengar betalas ut till spanska småföretagare som säkert är förundrade och glada. Så även den svensk som har råd med sommarbostad i Spanien med renoveringsbehov.

  Jag anser det vara typiskt svenskt vansinne och brist på respekt för skattebetalarna.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-07-30 / 10:28

   Detta var uppe till diskussion redan när jag satt i skatteutskottet 2012-2014. Men det gick inte att ändra på grund av EU-regler (den fria rörligheten)

   Gilla

   • turrim 2022-07-30 / 17:18

    ”Gick inte att ändra på grund av EU-regler”. Så är det om det mesta i dag. Jag kan se framför mig där experten kommer in och talar om för utskottsledamöterna vad de måste skriva. Där bugar man och tackar.

    Så vill jag inte ha det när EU ska besluta in i minsta detalj. En fastighet är inte rörlig och en hantverkare åker inte från Spanien till Sverige för att måla fönstren eller byta papp på taket. Sunt förnuft.

    Man kunde väl ha skrivit att det gäller i fastigheter i Sverige!? Men det vågade man inte. Det hade knappast hamnat i EU-domstolen.

    När sätter Sverige ner foten och tolkar den fria rörligheten till förmån för svenska skattebetalare. Man läser ju om andra länder som inte står i främsta ledet för att gynna andra.

    Gilla

   • messkalle 2022-07-31 / 07:56

    @Thoralf & TURRIM, Vad Thorald skriver är historien. Vad TURRIM skriver är hur det borde vara.
    – ROT & RUT utanför riket är ris.
    – Borttagande av garantipension för de som bor i EU + några andra länder är en risbukett.
    Ris till de som röstar rött.
    En ros till oss som röstar blått.

    Gilla

 13. Högt hårfäste 2022-07-30 / 10:02

  Med tanke på det nya fängelsets placering, kommer inte många bosätta sig i Torsås kommun, istället för Kalmar?!? JP tror att alla nyanställningar kommer ge klirr i hans kommunkassa. 🤔

  Gilla

  • Thoralf A 2022-07-30 / 10:26

   Torsås har lägre kommunalskatt än Kalmar. Det har betydelse när människor väljer bostadsort och sedan är avstånd till arbetsplatsen viktigt.

   Gilla

  • Andersson 2022-07-30 / 13:27

   Det är precis vad jag har hävdat. Hur det är i Halltorp vet jag inte. Söderåkra är väl så där. I Bergkvara skulle jag gärna bo. Det var nära jag hamnade där en gång. Den byn har några goda sidor det ska sägas. Jag har bott i Torsås. På Karlskronavägen. Det kan väl sägas att var ett steg i rätt riktning.

   Jag har en del minnen från tiden i Torsås. Komiska, trevliga och mindre trevliga. Men de sparar jag till en annan gång.

   Gilla

Kommentarer är stängda.