GP SNODDE MIN DEBATTARTIKEL

I lördags skickade jag min debattartikel om straffbeskattning av pensionerna för pensionärer födda 1957 till GP i Göteborg. Igår fick jag följande svar från GP.

Men GP tyckte uppenbarligen att min debattartikel var intressant och hade nyhetsvärde. De gjorde istället en nyhetsartikel som publicerades igår. Ganska fult gjort enligt min mening! Läs den.

De har dock inte fattat alla detaljer eller satt sig in i frågan helt och hållet. Stefan Löfven kommer inte drabbas speciellt hårt av höjd skatt då det förhöjda grundavdraget inte procentuellt påverkar skatten så mycket för de med höga pensioner. Sedan har de missat den katastrofala effekten för fattigpensionärer och att den för de som är födda 1 januari 1957 fram till 31 maj 1957 framstår som en retroaktiv beskattning då de gått i pension med andra förutsättningar enligt Pensionsmyndighetens webbsida och sajten Min Pension.

Men det är dock väldigt bra att GP lyfter det i en artikel. Det gör att fler födda 1957 får upp ögonen för denna orättvisa behandling av pensionärer födda 1957.

Dagens Nyheter har dock varit mer ärliga av hanteringen av min debattartikel. De svarade så här.

Jag hade gärna sett en publicering av min debattartikel men om DN skriver en artikel och den är bra så får den nog större spridning och kan kanske också påverka regeringen och riksdagspartierna.

Bojkotta den Socialdemokratiska regeringen i valet om de inte lovar förändra detta!

Annons

3 reaktioner på ”GP SNODDE MIN DEBATTARTIKEL

 1. Calle 2022-08-09 / 09:39

  Denne Robin Rasper på GP måste känna sig stolt över sitt omfattande grävjobb.

  Gillad av 3 personer

 2. ivarandersson 2022-08-09 / 09:01

  OT Sossarna säger nej till fastighetsskatt idag men hur det blir efter valet är en helt annan sak.
  Vi har ju sett hur snabbt regeringen svängde om Nato trots motstånd inom partiet. Vi har också sett hur regeringen låtit sig utpressas av V, C och MP för att behålla regeringsmakten. Sossarna har mjöl i ryggen i stället för råg.

  Gillad av 2 personer

  • onkelbjrn 2022-08-10 / 19:15

   När det gäller NATO och skatter då visar sossarna en handlingskraft som imponerar. Om de bara kunde visa samma handlingskraft när det gäller trygghet, sjukvård, energi mm mm.

   Gilla

Kommentarer är stängda.