ALLT ÄR SOM VANLIGT

Då är tre dagar med Kalmar stadsfest avklarad. Det finns en hel del att säga om dessa dagar. Socialdemokraterna visar återigen sin maktfullkomligheten och anställda på Destination Kalmar springer givetvis Socialdemokraternas ärenden.

När jag såg hur tjänstemännen på det kommunal bolaget, Destination Kalmar placerat partierna blev jag riktigt irriterad, för att inte säga riktigt förbannad.

Ordningsföljden om man utgår från den mycket vältrafikerade Storgatan, som går mellam Larmtorget och Stortorget där det stora scenerna finns, var Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna, Framtid Kalmar och Sverigedemokraterna. De som känner till Kalmar vet att kommunen styrs av S, V och C. Det allra bästa platserna går därmed till majoriteten. Jag protesterade mot detta förfarande och föreslog till den kvinnliga stadsfestgeneralen att vi skulle rotera platserna varje dag men fick inget bifall. Funderar på att kräva en del pengar tillbaka. Då vår placering inte överensstämmer med säljbrevet och deras karta i dokumentet.

Det viktiga för Framtid Kalmar var att visa att vi existerar och att vi ställer upp i kommunvalet. Man tror att när man delat ut information till många hushåll och att när media trots allt skrivit om Framtid Kalmar några gånger och att jag varit väldigt aktiv i kommunfullmäktige att väldigt många borde känna till partiet. Tyvärr visar dessa tre dagar att många inte hört talas om Framtid Kalmar. Det ger mig en del bekymmer eller beror det på personernas total ointresse för politik?

I början av veckan fick vi vårt tillstånd för att sätta upp valaffischer. Jag kontaktade Barometern och kom överens om att vi skulle träffas på Sveaplan på torsdag morgon då vi satte upp några valaffischer. En journalist kom och ställde några frågor och tog lite foto. Nu är det lördag kväll och fortfarande har inget publicerats i Barometern, vare sig på webbsidan eller i den tryckta upplagan. Man ställer sig givetvis frågan om vi i Framtid Kalmar är mobbade av Barometern.

Jag är ju ganska luttrad och har varit med i flera valrörelser så den 1 augusti började jag registrera alla politiska artiklar om Kalmar kommun, som publicerades i Barometern och vilket parti eller partier det handlade om. Fram till idag den 13 augusti ser topplistan ut enligt nedan.

Givetvis är det Socialdemokraterna som toppar listan i den borgerliga tidningen Barometern. jag kommer fortsätta att registrera fram till valdagen och redovisa det på bloggen en gång i veckan.

För att testa både Barometern och Dagens Kalmar skrev jag igår ett tufft svar på Socialdemokraternas presskonferens om att de skickat in en ansökan till sin egen regering att man vill att det startas ett luftförsvarsregemente i Kalmar. Jag skrev enligt nedan.

”Socialdemokraterna och Johan Persson (S) har ännu en gång visat prov på sin totala maktfullkomlighet. Johan Perssons pressträff där försvarsminister Peter Hultqvist (S) medverkade på länk är rent hyckleri och ett utmärkt exempel på socialdemokratiskt valfläsk!

Det kommer aldrig bli ett luftförsvarsregemente i Kalmar. Finns det behov av detta i sydöstra Sverige så hamnar det givetvis i Karlskrona/Kallinge där både marinen och flygvapnet finns!

Hur många Kalmarbor går på denna socialdemokratiska fint från Johan Persson och Peter Hultqvist?

Stora delar av Kalmar flygplats är avvecklad av socialdemokraterna och omvandlad till solcellspark!

Rena pajaskonster från socialdemokraterna och Johan Persson och försvarsminister Peter Hultqvist!

Inget har publicerats på webbsidorna!

Så här omtyckt var Miljöpartiets flygblad i Funkabo!

Annons

9 reaktioner på ”ALLT ÄR SOM VANLIGT

 1. Kalle 2022-08-14 / 16:08

  ## Statsminister Magdalena Andersson (S)
  presenterade på söndagen en handlings-
  plan mot gängvåldet. Hon vill bland
  annat fördubbla fängelsetiden för
  grovt vapenbrott till fyra år. Straff
  för andra brott ska också skärpas.

  -Det är en nationell offensiv mot
  gängskjutningar som sker på två
  fronter, emot vapen och emot gängen,
  sade statsministern vid en pressträff.##

  KÄLLA:text TV

  Ojdå har (S)tatsministern sparkat sin Justitieminister Morgan Johansson???

  Gilla

 2. Adam 2022-08-14 / 12:49

  Det behövs en rejäl kris i landet och särskilt i Kalmar!

  Gilla

 3. Nils Dacke 2022-08-14 / 10:02

  Kalmarbor är väl som folk i andra städer i vårt land, de flesta icke intresserade av politik förrän det börjar strama runt den egna personen, så länge mello, lets dance och fredagstacon är på plats så bryr de sig inte. Det man kan hoppas kommande vinter är avstängning av el vid just dessa tidpunkter för då blir det nog kravaller på gatorna.

  Gillad av 5 personer

 4. Bjursnästomte 2022-08-14 / 00:15

  Kalmar stadsfest är nog inte rätt arena för politik, om ens Kalmar med sitt sovande folk, överhuvudtaget är det.

  Gillad av 2 personer

 5. onkelbjrn 2022-08-13 / 23:37

  Att folk i Kalmar inte känner till Framtid Kalmar beror på politiskt ointresse.
  Vi är många som inte bor i Kalmar och som känner till partiet.
  Och vi är politiskt intresserade.

  Gillad av 7 personer

 6. Cosmik Debris 2022-08-13 / 23:17

  Precis. Allt är som vanligt i Absurdistan.

  Varför gå över ån efter vatten?

  Expressen: ”Attacken på Rushdie kräver att vi gör motstånd”

  ”Motstånd”?

  Det är exakt det som Rasmus Paludan håller på med precis runt hörnet. På hemmaplan! Varför ger ni inte Rasmus Paludan ert stöd i hans kamp mot den motbjudande politiska och perversa våldsideologin islam istället?

  Det vågar ni väl? Nej, det vågar ni inte. Ni är patetiska ynkryggar som jag föraktar!

  Gillad av 3 personer

 7. Goliat 2022-08-13 / 22:06

  Jag ger inte mycket för Kalmar stadsfest. Det är bara ner i plånboken, äta och supa som står i fokus. Ingen Kalmarbo är vidare intresserad av samhällsfrågor.

  Efter att ha pratat med flera partier idag, så står det mer och mer klart att det råder enorm svågerpolitik i Kalmar och att JP styr Barometern.

  Gilla

 8. Kalle Kula 2022-08-13 / 21:54

  Kalmar stadsfests målgrupp är fjortisar och fyllesvin! Fy fan, bara restauranger och pubar i centrum numera. JP tar selfies för fulla muggar med kändisarna, ser jag på hans Facebook.

  Gilla

Kommentarer är stängda.