JAG GRANSKAR JOHAN PERSSON DEL 4

”Jag trodde först att det var ett aprilskämt, men när Kinas president ringde upp under förhandlingarna så kändes det stabilt.”

Kommunalrådet Johan Persson i Östra Småland.

”– Båda besluten var enhälliga, till och med Thoralf Alfsson som var nyinvald sade ja, säger Johan Persson.”

Ovanstående är ett citat av Johan Persson i en artikel i Barometern. Artikeln är publicerad 20 augusti 2021, en återblick 15 år efter Fanerdunprojektet startade.

Johan Persson ägnar sig dock åt ren historieförfalskning.

I samma artikel kan man även läsa följande.

”Den avsiktsförklaring som förhandlats fram godkändes i september av gamla fullmäktige. Samtidigt beslutades om markförsäljning för 12,2 miljoner kronor.”

Jag valdes in i Kalmar kommunfullmäktige den 17 september 2006 och det nya fullmäktige tillträdde den 1 november 2006 och det första mötet tror jag var den 6 november. det var alltså i september som besluten togs om Fanerdunprojektet, då hade jag ingen plats i kommunfullmäktige. Johan Persson förvrider som vanligt sanningen, så det passar honom.

Jag skrev givetvis en del om Fanerdun projektet i min bok, Mina Politiska fighter. Här kommer några stycken från boken angående Fanerdun.

”Jag trodde först att det var ett aprilskämt, men när Kinas president ringde upp under förhandlingarna så kändes det stabilt.”

Kommunalrådet Johan Persson i Östra Småland.

Hur många tror på att det var Kinas president som ringde? Jag är helt övertygad om att det var fejk och att man grundlurade Johan Persson totalt. Kineserna hade gjort sin research väl och att det var inte en slump att de dök upp bara några veckor före valet. De hade säkert också valt ut just Kalmar kommun som ett lätt ”byte” att gå på hela denna historia och uppdiktade projekt. Kinesen Mr Luo spelade sina kort väl och fick kommunalrådet Johan Persson dit han ville. Men även näringsminister Maud Olofsson och kungafamiljen blev inblandade i projektet. Att Kalmar skulle vara företagsekonomiskt bäst för detta projekt enligt Mr Luo, borde fått kommunpolitikerna att dra öronen åt sig redan från början. Men man var fullständigt förblindade av Mr Luo och Fanerdunprojektet. Inte ens organisationen Invest in Sweden höjde ett varningens finger, snarare tvärtom. Dessutom var det brinnande valrörelse och Johan Perssons första valrörelse som kommunalråd. Johan Persson köpte projektet med hull och hår.

En del av helsidesannonsen.

Socialdemokraterna tog till och med fram en helsidesannons och valaffisch med kinesiska tecken och texten [Kalmar full fart framåt], åtminstone trodde nog de flesta det. Jag har en gammal arbetskamrat från Silverdalen som nu är gift med en kinesisk kvinna och är bosatta i staden Nanning i Kina. Jag bad henne titta på annonsen och översätta texten.

I annonsen står det inom klamrar under den kinesiska texten ”Kalmar full fart framåt” och jag tror att alla som läste helsidesannonsen uppfattade att det var en översättning från kinesiska och att det var budskapet i de kinesiska tecknen. Men så är det inte! Det står i själva verket ”Swedish China Business City”. Tänk så lätt det var att lura mig och väljarna i Kalmar!

Jag skrev många blogginlägg om Fanerdunprojektet under 2007-2008, där jag var mycket kritisk till projektet och hur kommunalrådet Johan Persson utnyttjade det för egen vinnings skull, inte minst under valrörelsen 2006 men även Johan Perssons naiva syn på projektet. Därmed fick min blogg extra stor uppmärksamhet.

När projektet började bli alldeles för negativt medialt drog sig Johan Persson tillbaka och lät framförallt tjänstemännen svara på journalisternas frågor. Ett typiskt agerande från Johan Persson.

Den så kallade invigningen 28 september 2007 var en stor fars och ett spel för gallerierna i sin rätta och verkliga bemärkelse. Det var en ren kuliss som var uppbyggd vid Snurrom. Ingenting var färdigt i det gamla lagret från Nordchoklad, som skulle bli den första utställningslokalen. Det var endast en fasad och ett antal flaggor uppsatta. Men både politikerna och media spelade med i farsen. Jag var på plats för att beskåda och dokumentera spektaklet.

Från vänster Regionförbundets ordförande Leif Larsson (C), Mr Luo, landshövding Sven Lindgren och kommunalrådet Johan Persson (S) klipper invigningsbandet, omgivna av kinesiska kvinnor. Foto Thoralf Alfsson.

Sedan snart 10 år är allt jämnat med marken.

Annons

12 reaktioner på ”JAG GRANSKAR JOHAN PERSSON DEL 4

 1. Andersson 2022-08-16 / 11:51

  https://valkompass.svt.se/2022/kalmar/start

  C Centerpartiet Kalmar
  KD Kristdemokraterna Kalmar
  L Liberalerna Kalmar
  MP Miljöpartiet Kalmar
  M Moderaterna Kalmar
  S Socialdemokraterna Kalmar
  SD Sverigedemokraterna Kalmar
  V Vänsterpartiet Kalmar

  Övriga partier: Vi har bjudit in alla partier som fick minst ett mandat i kommunvalen 2018. Det kan finnas möjlighet att rösta på andra partier. För en uppdaterad lista besök Valmyndigheten.

  Gilla

 2. Adam 2022-08-15 / 23:04

  Det var en hel del negativt som sades om JP under Stadsfesten från oppositionen, den lilla som nu finns. Svågerpolitik, skövlande av grönytor och härskarteknik var något som ständigt återkom.

  Dessutom verkar det mer och mer troligt att JP ska få ett nytt jobb hos sin bästa kompis, P-O Persson.

  Gilla

 3. Bjursnästomte 2022-08-15 / 22:46

  Herregud, vilken raljant ton Johan har i sin blogg och skryter om allting. Det framstår nästan som sjukligt. ”Knappt hinner Stadsfesten packa ihop förrän nästa stora evenemang börjar”.

  Johan blir blöt i kalsongen varje gång han får visa upp sig och sola sig i glansen på alla evenemang i stan.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-08-15 / 20:58

   ”Tjafset kan jag vara utan!” skriver Johan Persson. Jag uppfattar det som att all kritik är tjafs och att han bara vill ha ja-sägare.

   Men så är det väl med en maktfullkomlig s-politiker!

   Gillad av 2 personer

   • Otto 2022-08-15 / 21:22

    Jag tror det gick i badkalsongerna ikväll när JP visade upp sig i plurret på Fejjan!

    Gilla

 4. Kalle 2022-08-15 / 12:54

  BITTE ASSARMO: [GDS]

  ## ”Vi har yttrandefrihet, men…” ##

  ##
  Det är alltid islam det ömmas för. Alla andra religioner kan man driva med, skämta om, kritisera, avsky. Att Jesus avbildas med basebollkeps eller målas med urin, det får de kristna naturligtvis finna sig i. Men att kränka koranen och ”profeten”? Sånt får bara inte förekomma! Minns bara hur Lars Vilks behandlades av det svenska PK-etablissemanget när han modigt skapade kontroversiell konst på temat Muhammed. Han blev så utfrusen att man kunde tro att hela Sverige blivit en strängt troende islamistisk nation. Det var bland annat populärt att påstå att han var en ”dålig konstnär”, som om det skulle ursäkta dödshoten mot honom. Radioprofilen Täppas Fogelberg gick så långt att han skrev en debattartikel där han uttryckte att Vilks gott kunde skylla sig själv eftersom han ”så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar” och därmed borde få ”stå sitt kast”.

  Det är också på grund av det ständiga bugandet för islam som politikern Rasmus Paludan alltid beskrivs om högerextremist. Oavsett om han är det eller ej (jag vet lite för lite om honom för att kunna avgöra det) så är det ju så att det räcker med att vara islamkritisk för att bli kategoriserad som högerextrem i Sverige idag – trots att islamkritik inte alls nödvändigtvis är att jämställa med högerextremism. Men det blir ju lite lättare att ursäkta muslimernas okontrollerade vrede och kränkthet om Paludan utmålas som boven i dramat. Det är Paludans fel att folk beter sig som idioter och går ut och slår sönder bilar och försöker mörda poliser – han har ju kränkt koranen och ”profeten”.

  I de fall där Paludan demonstrerat utan att det blivit kravaller har tidningarna skrivit oerhört beundrande om att muslimerna hållit sig lugna. De får också berätta om hur stoiska de är, trots att den svenska polisen har gjort ”fel” som utfärdat tillstånd till Paludans hädiska handling.

  Allt kokar ständigt ner till samma slutsats. ”Visst, vi har yttrandefrihet, men…”

  Det där ”men” är ett förrädiskt ord i sammanhanget. Det antyder att Paludan har gått för långt. Att han missbrukat sin lagstadgade yttrandefrihet. Att den tanken alls finns hos människor som tillhör toppskiktet i det offentliga Sverige är skrämmande.
  ##

  ## Om de som nu kritiserar attacken mot Salman Rushid verkligen menar allvar bör de också sluta antyda att Rasmus Paludan missbrukar sin yttrandefrihet.##

  https://detgodasamhallet.com/2022/08/15/bitte-assarmo-vi-har-yttrandefrihet-men/

  Håller med!!!

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2022-08-16 / 05:19

   Jag blir inte klok på om Rasmus Paludan är en modig man eller en dåre. Jag kommer att rösta på Stram Kurs i riksdagsvalet. En röst för yttrandefrihet är ingen bortkastad röst.

   Gilla

   • Thoralf A 2022-08-16 / 05:45

    En röst på Alternativ för Sverige är en bättre röst i riksdagsvalet!

    Gilla

 5. Kalle Kula 2022-08-15 / 10:48

  Narcissisten fixar och trixar!

  Gillad av 1 person

 6. ivarandersson 2022-08-15 / 09:06

  Nu satsar Johan Persson på invandrare. Undrar om Johan är lika lurad denna gång?

  Gillad av 2 personer

 7. Birger ek 2022-08-15 / 08:27

  Toralf, känner du inte av samma vibbar nu när jp lovar regemente? Det kommer förmodligen inte bli av, känns som det luktar korruption, du borde granska detta ut i fingerspetsarna, jp använder detta 3 veckor innan valet??????

  Gilla

Kommentarer är stängda.