IDAG PRATADE JAG MED ANNIE LÖÖF

Som jag skrivit tidigare så släpper jag inte frågan straffskatten av pensionerna under 2023 för de som är födda 1957. Idag kom Annie Lööf till Kalmar och Larmtorget. Jag gjorde i ordning ett plakat som jag tog med mig till Larmtorget.

Jag frågade även Annie Lööfs pressekreterare om jag fick prata med Annie Lööf om pensionerna. Vilket jag faktiskt fick göra efter en stund. Barometern noterade detta och skrev följande i sin artikel. Tyvärr är det väl betalvägg men i artikeln finns även ett foto när jag pratar med Annie Lööf.

Under en dryg timmer minglade sedan Annie Lööf runt bland de som sökt sig till torget. Och alla var inte partimedlemmar. En av dem som var på plats för att få samtala med Annie Lööf var Thoralf Alfsson (FK).

– Jag vill diskutera det faktum att alla som är födda 1957 drabbas orättvist hårt av beslutet att ta bort det förhöjda grundavdraget för de som är födda 1957 under 2023. Jag uppfattade vårt samtal som att hon inte kände till problemet. Vi hade ett bra samtal och jag fick flera bra svar, säger Thoralf Alfsson.

Jag vet inte om jag fick några bra svar, som Barometern skriver. Annie Lööf verkade vara helt ovetande om dessa effekter för oss som är födda 1957 men hon lyssnade och tackade för informationen. Till och med tog i hand och tackade.

Det som var mest pinsamt var dock hur två lokala centerpartister agerade, Gunnar Olsson och Bengt Thörnblad. När jag stod bara 1,5 meter från Annie Lööf och väntade på min tur så tryckte de in sig mellan mig och Annie Lööf, med ryggen mot Annie Lööf och bröstade upp sig och försökte trycka bort mig, när jag sedan försökte flytta mig följde de efter. Jag bad dem sluta larva sig men de sa att det fick stå precis var de ville.
Det dråpliga var att när pressekreteraren vände sig till mig och sa varsågod nu kan du prata med Annie Lööf så försvann de bort, ganska snopna som jag upplevde det
😉

Det känns i varje fall idag som att jag lyckades väldigt bra med att lyfta frågan och det var dessutom många centerpartister som läste mitt plakat. Men knappast någon som vågade sig fram och prata med mig. Däremot en del andra personer som var på plats.

Det kändes nästan som en liten kupp på Centerpartiets torgmöte 😉

PS

Ikväll slog Kalmar FF även IFK Göteborg med 1-0 på Guldfågeln arena. Så det har varit en riktigt bra dag idag.

Annons

10 reaktioner på ”IDAG PRATADE JAG MED ANNIE LÖÖF

 1. Kalle 2022-08-23 / 12:32

  ## Mjuka tag räcker inte när 15-åringar blir torpeder##

  ## Då sa justitieminister Morgan Johansson (S) att det var ”liten risk att oskyldiga drabbas”. Skjutningen på Emporia i Malmö visar att det inte längre stämmer.##

  ##När gärningsmannen är ett barn visar sig samhället stå handfallet. Även vid riktigt grova brott blir straffet milt – den 16-årige torped som sköt en man i huvudet på en pizzeria i Rinkeby dömdes exempelvis till tre års sluten ungdomsvård.##

  ## Sverige behöver en ny justitieminister i en ny regering.##

  https://www.expressen.se/ledare/mjuka-tag-racker-inte-nar-15-aringar-blir-torpeder-/

  ## Denna gång är Magda boven i kriminaldramat##

  ## Statsminister Magdalena Andersson har sig själv att skylla för krisen i ungdomsvården. Hon snålade som finansminister. ##

  ## Det som har hänt i Stockholm , att en tonåring som utreds för kontraktsmord, inte får en akutplats – det ska inte få hända ##

  ## Staten borde stå för rubbet av ungdomsvården, precis som man gör med Kriminalvården. Då blir det svårare att dumsnåla, som man hittills gjort.

  Magdalena Andersson bär ett tungt ansvar för krisen i ungdomsvården. ##

  https://www.expressen.se/ledare/denna-gang-ar-magda-boven-i-kriminaldramat/

  Sverige i ett nötskal.

  15-åring rymmer från LVU-hem. Tar sig till Malmö. Mördar man. Skott träffar också oskyldig förbipasserande kvinna.

  Det politiska käbblet om straffålder fortsätter som vanligt vilket det gjort i årtionden.

  Sossarna har haft åtta-år på sig men inte gjort annat än (s)ölat!!!

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2022-08-23 / 17:23

   Jag kan inte sluta att förvånas och skrämmas av planeringen för detta mord. En 15-åring(?) från Göteborg rymmer från ett LVU-hem någonstans. Han har tydligen fått ett uppdrag att mörda i Malmö. Han tar sig på något sätt till Malmö vilket inte är gratis om han inte skjutsas av uppdragsgivaren. Där får han en pistol med minst sex skott.

   Han får veta att offret ska vara på köpcentret ett visst klockslag – hur vet man det?
   Han tar sig på något sätt till Emporia och där hittar han på något sätt offret på rätt tidpunkt. Skickligt.

   Jag har varit några gånger på Emporia och varje gång gått vilse bland alla affärer, våningar och korridorer. Måste fråga mig fram. Jag skulle aldrig vara säker på att hitta någon på måfå vid en exakt tidpunkt.

   På rätt tidpunkt skjuter han offret bland alla kunder och tar sig diskret ut. Till en sidogata har han förbeställt en taxi. Fantastisk planering till tid och rum!

   Nu råkade det finnas en polis just där som anade oråd och ingrep. Tur för honom att ungdomen inte hann dra mordpistolen från byxlinningen eller hade han inte hunnit ladda om?

   Kloka poliser kollade till vilken adress taxin var förbeställd. Dit skickade man insatsstyrkan som grep personer, narkotika, sprängmedel och vapen.

   Det du Morgan. I det här landet är du ansvarig. Där ungdomar ställer upp som bödlar för en klan och avrättar på allmän plats mitt på dagen. Efter en detaljplanering som är minutiös. Man förbeställer till och med en taxi till bödeln på mordplatsen. Han släpps väl ut om två år efter rabatter?

   Gillad av 2 personer

   • Cosmik Debris 2022-08-24 / 00:37

    För drygt en vecka sedan körde jag förbi ett överkört rådjurskid som låg mitt i vägbanan. Jag blev djupt berörd och tänkte på det stackars rådjuret i flera dagar. Samma sak med en liten blåmes som flög in i grillen på min bil och dog.

    När jag ser de opixlade bilderna på babben som ligger stendöd i en blodpöl på köpcentret Emporia sker däremot ingenting inombords. Jag är helt likgiltig inför babbens öde. Känner ingenting. Samma sak när jag ser klippet med babbarna som stormar in i en frisörsalong och avrättar en konkurrerande babbe i bakhuvudet med flera skott.

    Det känns absolut ingenting inombords. Möjligtvis lite skadeglädje.

    Mig kvittar det lika om en babbe är död.

    Gilla

 2. Anders Gs 2022-08-23 / 08:47

  Thoralf, har dom börjat fylla Gotland med migranter?

  Skadegörelse i Bro kyrka: ”Tråkigt att det finns de som har så lite respekt för vår tro och tradition”

  Samtliga 25 kyrkor på norra Gotland stänger efter en skadegörelse i Bro kyrka där någon tömt en pulverbrandsläckare.

  ”Det känns väldigt tråkigt att det finns de som har så lite respekt för vår tro, tradition och kulturarv”, säger Martina Åkesson Wollbo, kyrkoherde i norra Gotlands pastorat.

  Gillad av 1 person

 3. Anders Gs 2022-08-22 / 23:35

  Det blir allsvensk fotboll på Örjans Vall nästa år!

  Gilla

 4. Larry N. F. Eastman 2022-08-22 / 22:42

  Du får passa dig. Centerpartiet är pedofilernas parti. Kan ge dig dåliga vibbar. Man vill nog helst inte bli sedd tillsammans med centerpartister.

  Gilla

 5. Thor 2022-08-22 / 22:40

  Bra jobbat som vanligt 🙂

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.