UPPFÖLJNING WSP

För några dagar sedan fick jag ett mejl från Kalmar kommun med rubriken ”Kalmar får toppresultat i Regionernas kamp 2022”

Så här skriver Kalmar kommun i sitt mejl.

”I Regionernas kamp mäter företaget WSP kommuners robusthet och resiliens. Kalmar och Varberg toppar i år listan i gruppen mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner.”

”2022 fokuserar mätningen lite extra på de högaktuella ämnena klimat, infrastruktur och förändrat omvärldsläge. Områden där Kalmar kommun alltså i år placerar sig på första plats i gruppen mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner och på plats 17 bland landets 290 kommuner.”

Men när jag läser den fulla rapporten så är Kalmar kommun på andra plats efter Varberg i den gruppen. Hur kan man läsa så fel i rapporten eller är det medvetet?

Men det intressanta är ju att det är företaget WSP som gör denna sammanställning av kommuner. Återigen samma företag som socialdemokraten Anna Thore är anställd vid. Och samma företag som redan fakturerat drygt 21 miljoner kronor för jobb vid nya Kalmarsundsverket.

Läs hela hennes presentation på WSP.

Hur mycket påverkar dessa faktorer Kalmar kommuns placering i denna mätning?
Har Kalmar kommun fått några extra poäng här eller där av Anna Thores kollegor inom hållbarhet på WSP?

PS

För att kunna läsa den fulla rapporten eller ladda hem rapporten var man tvungen att ange sin mejladress dit länken skulle skickas. Jag har inte varit med om ett så fult grepp som detta från WSP.

Nu kommer jag säkert få min mejlbox full med spam som jag inte är intresserad av.

18 reaktioner på ”UPPFÖLJNING WSP

 1. Jimmy 2022-09-06 / 19:27

  Var inte Anna Thore MP förut? Är hon en av dom som blivit värvade av JP för att få en fet lön mot att alltid vara ja-säjare till S?

  Nästan värre än i Malmö där mp-politikerna behåller sin partitillhörighet efter mutor från S

  Gilla

  • Thoralf A 2022-09-06 / 19:57

   Ja, så är det en ren Johan Persson värvning med löfte om att bli ordförande i den nya nämnden Vatten o Miljö.

   Gilla

   • Jimmy 2022-09-06 / 21:56

    En ny nämnd med tillhörande tjänstemän är ju precis vad som behövs…

    Hur många onödiga låtsastjänster kan det skapas inom kommunen?

    Hur många ”kommunikatörer” har Kalmar kommun?

    Gilla

 2. turrim 2022-09-06 / 16:54

  När jag redan röstat så kan jag i dag läsa på Text-TV att Dagostar (V) är klokast av alla partiledare och regeringen vad gäller elkrisen. Hon har begripit och accepterat Ekenstiernas modell lite omstöpt till politik. Övriga partier har fått samma information och varit svala.

  Hon säger att Farmanbar måste åka till Bryssel på energiministermötet på fredag och säga: Vi inför sverigepriser och exportpriser och begär nu samråd på detta.

  Det törs givetvis inte den fegisen framföra. Det blir som vanligt de stora som bestämmer där förlorarna blir svenskarna.

  Alla övriga partier borde skämmas för att man inte helhjärtat stöttar vänstern i denna fråga. Eller är det viktigare att markera avstånd ”att inte åka buss med Dagostar” än att svenska företag och medborgare ska lida?

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2022-09-06 / 17:58

   I denna fråga håller jag med Vänsterpartiet. Inför Sverigepriser!

   Gillad av 4 personer

  • tompas11 2022-09-06 / 20:18

   Den där Farmanbar tycker jag ska åka tillbaka till hemland. Vad gör han ens här?

   Gillad av 1 person

 3. Cosmik Debris 2022-09-06 / 14:35

  ”Men det kanske mest flagranta när det gäller Socialdemokraterna är att de hjälpte Stalin med att tvätta pengarna han stulit genom beskyddarverksamheten och alla rånen. Få länder ville befatta sig med pengarna och bolsjevikerna sattes i blockad men Svenska socialdemokrater ställde upp.”

  Socialdemokraternas smutsiga historia
  https://uvell.se/2022/09/06/socialdemokraternas-smutsiga-historia/

  Gilla

 4. Högt hårfäste 2022-09-06 / 09:09

  Johan har väl tumme med alla som håller i utnämningar och liknande, Dagens Samhälle (Lena Micko), inte minst.

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2022-09-06 / 02:24

  Utanför ämnet.

  Är böghataren bög?

  ”Kan ju vara så i hans värld att det inte räknas som en homosexuell handling om man är muslimsk man och är den dominerande parten, och den andra mannen är svensk […]Vi pratar Göteborg, klubbar och ställen där även CUF:are och Fredrick Federley höll till på sin tid, du menar att den före detta centerpartisten Yüksel …”

  Muslimen Mikail Yüksel är tydligen homofil och sannolikt också pederast. Är jag förvånad? Nej, inte det minsta. En kompis som seglade styrman berättade att i muslimska/arabiska hamnar drällde det av homosexuella muslimer/araber. Troligtvis är Mellanöstern och Nordafrika är den bögtätaste regionen i världen.

  Fram med lyftkranen nu alla fromma muhammedaner!🙂👍

  MIKAIL YÜKSEL, HOMOHATANDE HORDS HÄRFÖRARE, men är muslimska Partiet Nyans ledare SJÄLV BÖG?
  https://morgonposten.se/2022/09/05/mikail-yuksel-homohatande-hords-harforare-men-ar/

  Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2022-09-06 / 10:45

   Det ingår i själva islams ”kärnideologi”.
   En muslimsk man ”som använder en pojke ännu inte i pubertéten” anses inte göra en homosexuell handling, eftersom pojken är en ”mottagande” (kvinnlig) part. När pojken kommit i pubertéten är handlingarna däremot homosexuella. Likaså är det endast den av en muslimsk man våldtagne mannen som anses som homosexsuell, eftersom den våldtagne ju är den mottagande (kvinnliga) parten.
   I ideologin ligger även att i brist på hustru, eller pojke, eller ”slavinna” (bl a vit flicka/kvinna på gatan), så kan ett djur duga att våldta. T ex get, får , åsna eller hund, höna. Det är då anbefallt att djuren skall dödas efter förgripandet. Detta förklarar också varför inte sällan i krig våldtagna män under sken av att en homosexuell man avrättas, kastas från tak etc d v s man dödar potentiella vittnen.

   Gilla

  • Huvaligen 2022-09-06 / 11:14

   I brist på bröd äter man limpa!
   Det är mycket väl känt bland sjömän hur man löser bristen på kvinnor bland vissa nationers sjöfarare. I dessa nationers fartyg blir man från och till svartsjuk och löser kanske problemet genom en olyckshändelse så en schackel tappas i huvudet på konkurrenten från en lämplig höjd. Men i Civiliserade C löser man nog sådana problem med en spark ut i det blå.

   Gillad av 1 person

 6. Putin 2022-09-06 / 01:22

  Det är intressant när man läser arbetsbeskrivningen över utlyst tjänst till kontaktcenter i Kalmar kommun. Det sägs vara av stor vikt att ge tydliga och korrekta svar till invånarna/kunderna, men man ska inte skriva för långt, eftersom de får in många ärenden.

  Det var nog bland det märkligaste jag läst måste jag säga. ”Inte skriva för långa svar”, det beror väl på vad frågan gäller, men jag förstår att själva innehållet och svaret man ger, är av mindre betydelse i den inkompetenta kommunen.

  Den tydlighet och korrekthet i svaren man talar om, lyser ju även den med sin frånvaro. Det är mycket stora ord i Kalmar och i deras platsannonser. Inte minst alla lovord från Johan Persson.

  Verkligheten ser annorlunda ut tyvärr.

  Gilla

 7. Goliat 2022-09-05 / 23:56

  Alla utnämningar där Kalmar hamnar högt, verkar vara infiltrerade av Johan Persson.

  Gillad av 1 person

 8. Goliat 2022-09-05 / 23:20

  Allt går som tåget enligt JP. Även kriminaliteten!

  ”Vid 15.17 på måndagen fick polisen larm om ett bråk utanför Lars Kaggskolan.

  – Det är personer på plats som har ringt in och berättat att det är grupper med ett 20-tal personer som har samlats utanför skolan eller i området kring den. Det är oklart om de har någon koppling till skolan, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson polisregion Syd.”

  Gilla

 9. Nils Dacke 2022-09-05 / 22:07

  He he, topplaceringen beror nog på det nyligen utropade klimatnödläget i Kalmar, juryn blev så imponerade av detta starka ställningstagande att de blev till sig i trasorna.

  Gilla

 10. Kalle Kula 2022-09-05 / 21:56

  Denna undersökning har JP redan bröstat upp sig om! Vidrigt siffertrix och svågerpolitik!

  Gilla

Kommentarer är stängda.