VIKTIG VALINFORMATION FRÅN FRAMTID KALMAR

Först vill jag tacka alla som gett Framtid Kalmar sitt stöd, inte minst ekonomiskt som inneburit att vi kunnat satsa på mängder av valinformation i flygblad, flyers, valfoldrar och valaffischer. Så alla väljare borde idag veta att vi är ett kommunalt parti med ambitioner.

Även ett stort tack till er som redan röstat på Framtid Kalmar. Ni är många! Nu hoppas vi på många nya röster de sista dagarna också!

Men här kommer lite viktig information.

Vi har tidigare delat ut ett informationsblad som vi kallat för dragspelet på grund av dess utformning/vikning till ca 13 000 hushåll i Kalmar kommun. Har du inte fått det kan du läsa det på följande länk.

Sedan mitten av augusti har vi lagt mycket tid på att dela vår valfolder till så många hushåll som möjligt och i skrivande stund är det drygt 20 000 hushåll som fått den, inklusive två valsedlar till kommunvalet.

Är du boende i ett hus med låst entré så har du sannolikt inte fått den om du inte är hyresgäst hos Kalmarhem men då kan du läsa vår valfolder på följande länk.

Vi har försökt få taggar för att komma in i andra fastighetsbolags fastigheter men samtliga företag som HSB, LW Fastigheter, Riksbyggen med flera har inte gett oss tillträde eller inte ens svarat på vår förfrågan. Så fungerar demokratin i Sverige. Det parti som har pengar kan köpa utdelning till alla bostäder genom Postnord.

Jag har idag gjort två korta videoklipp.

Det första handlar om att Framtid Kalmar ställer upp i regionvalet men att de blå valsedlarna för regionvalet bara kommer finnas i vallokalerna i Kalmar kommun men att du kan använda en blå blank valsedel i de andra kommunerna i Kalmar län om du vill rösta på Framtid Kalmar i regionvalet.

Mitt andra korta videoklipp handlar om att vi kanske inte hinner ut med våra valsedlar till alla 42 vallokaler i Kalmar kommun innan det öppnar för väljarna klockan 08:00.
Det är ett mycket odemokratiskt valsystem som vi har och som missgynnar de små partierna. Man får bara 30 minuter på sig att få ut valsedlarna till alla 42 vallokalerna på söndags morgonen.

Nu hoppas jag att alla som sympatiserar med Framtid Kalmar eller alla som är riktiga demokrater hjälper till att sprida detta blogginlägg så att så många som möjligt får denna information innan valdagen.

Sedan hoppas jag också att ni röstar på Framtid Kalmar!

Annons

9 reaktioner på ”VIKTIG VALINFORMATION FRÅN FRAMTID KALMAR

 1. Lotta 2022-09-08 / 20:04

  Ytterligare 2 röster till Framtid Kalmar som lovat.

  Såg också en sosse helt ogenerat hjälpa 2 muslmor i muslimuniform i kön på fd biblioteket.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2022-09-08 / 20:17

   Hur såg du att det var en sosse?

   Gilla

   • Lotta 2022-09-08 / 21:26

    Hon hade en röd jacka på sig med texten Framåt Kalmar tryckt på ryggen.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2022-09-08 / 21:57

    Ok, det borde anmälas då det är förbjudet att vistas i en vallokal med partikläder!

    Den som ser något sådant bör ta ett foto med sin mobilkamera. Skicka sedan bilden till mig om ni inte vill göra en anmälan själva.

    Gillad av 3 personer

   • Lotta 2022-09-08 / 22:17

    Det visste jag inte att det var förbjudet. Man såg också tydligt att de hade sossarnas valsedlar i händerna på loggan. Mörkhårig med kort hår hade hon. Bröt lätt på något europeiskt språk.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-09-08 / 22:27

    Enligt vallagen får ingen politisk propaganda finnas i en vallokal. Parti kläder är politisk propaganda.

    De som är ansvariga för vallokalen borde avvisat kvinnan.

    Gilla

   • Lotta 2022-09-08 / 23:03

    Konstigt för hon stod mitt ibland de som ansvarade att vi gick till anvisat bås. Var på fd biblioteket.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-09-10 / 09:35

    Hej, om du går in på Linus Hellmans FB-sida. Där finns det många foto på socialdemokrater. Skulle du kunna känna igen henne?

    Gilla

 2. Sven d.ä. 2022-09-08 / 19:10

  Om jag kunnat dvs befunnit mig i Kalmar skulle jag hjälpt till. Vallokalerna öppnar om ca 2,5 dagar, det är nu det gäller.

  Gilla

Kommentarer är stängda.