VILL NYA REGERINGEN HÖJA SKATTEN FÖR 57:ORNA UNDER 2023?

Nu är valet över och vi vet vilka partier som kommer styra Sverige de kommande fyra åren om de nu själva inte börjar bråka.

När det gäller straffbeskattning av pensionerna under 2023 för pensionärer som är födda 1957 så har jag under Almedalsveckan pratat med dessa partiers ekonomiskpolitiska talespersoner, Elisabeth Svantesson (M), Oscar Sjöstedt (SD) Jakob Forssmed (KD) och Mats Persson (L). De har fått höra mig och mina argument och de orättvisa effekterna.

Enligt pensionsöverenskommelsen så kommer skatten höjas på pensionerna för de som är födda 1957 under 2023.

Kommer den nya regeringen stå fast vid denna skattehöjning?

Men jag har även varit i kontakt med andra organisationer och andra riksdagsledamöter, till och med Mattias Bäckström Johansson (SD). Som svarade följande till mig.

”Det uppmärksammades ju av myndighet och kvällspress i samband med omröstningen kring de olika blockens pensionsreformer. Men har ju även förtjänstfullt lyfts av dig. Avvikelsen är ju en produkt av den reform som drivits igenom av de rödgröna, men där man initialt inte hanterat den orättvisa skillnad som uppstår eller aviserat hur man ser på det. Det tillfälle som ges efter att reformen nu är tagen för justering är ju när statens budget klubbas i höst och där även skatterna mm kan justeras. Min personliga uppfattning är givetvis att inga årskullar framåt ska drabbas av en relativt sätt lägre disponibel inkomst till följd av denna reform!

Steg ett är ju givetvis att vinna valet. Vid en gemensam valseger är ju givetvis flertalet frågor på bordet för handlingar, vilket även inkluderar en rättvis beskattning av landets pensionärer. Med udden mot att det alltid ska löna sig att arbeta, vilket är en signal som måste finnas med i alla led. Givetvis finns möjligheter att justera det och där det är i höstbudgeten som inkomstskatter mm normalt sätt justeras.”

Jag kommer givetvis att fortsätta med min kampanj för att dessa partier och deras ledamöter skall förstå vilket problem som de sex partier som stod bakom pensionsuppgörelsen skapade för oss som är födda 1957 och om några år även för de som är födda 1959.

Den nya regeringen behöver bara justera ett datum för att de som är födda 1957 skall få det förhöjda grundavdraget under 2023. Svårare än så är det inte om viljan finns!

Annons

3 reaktioner på ”VILL NYA REGERINGEN HÖJA SKATTEN FÖR 57:ORNA UNDER 2023?

 1. Kalle Kula 2022-09-17 / 20:09

  Tror det är mycket prat på Ulf och hans högersida. Det är lätt att anklaga regeringen när man sitter i opposition för massa saker, men inte lika lätt att genomföra.

  Den som lever får se.

  Gilla

 2. turrim 2022-09-17 / 18:52

  Jag hoppas att 57:orna vinner och då ska Thoralf ha äran. Trevligt att Thoralf (f d SD)och MBJ kan utbyta saklig fråga och artigt, konkret svar.

  Det finns ju makthavare som inte får tala med svenskarna som röstade SD, samtidigt som man gärna ger stöd åt invandrare oavsett deras beteende.

  Gillad av 2 personer

 3. Lennart 2022-09-17 / 18:36

  Det handlar för helskotta om rättvisa i demokratins tjänst. Verkar som politiker medvetet vill skilja på ”Vi svenskar på gräddhyllan och de andra svenskarna på hyllan nedanför”.

  ”Människors lika värde” och ”Vi ska inte skilja på vi och dem” verkar mer gälla för hitkomna ”nysvenskarna” som aldrig betalat ett öre i skatt men som gladligen tar emot skattebetalarnas pensions- och bidragspengar.

  Nu gäller det för nya regeringen att kavla upp ärmarna och skapa rättvisa i samhället för folkhemmets och fosterhemmets befolkning.

  Gilla

Kommentarer är stängda.