SYMBOLISK PLAKATPOLITIK OCH GREENWASHING

När jag skrev min debattartikel om att Kalmar kommunfullmäktige borde riva upp sitt beslut sedan två år om att det råder klimatnödläge i Kalmar så visste jag inte att regionstyrelsen skulle besluta att det inte råder klimatnödläge i Kalmar län. Min debattartikel publicerades idag och samtidigt publiceras en ledarartikel i samma ämne. Bra planering av Barometern.

”Det utropas inget klimatnödläge av region Kalmar län. Det välkomna beskedet lämnades efter regionstyrelsens sammanträde under måndagen.”

Ledarskribenten Thomas Hermansson sågar Kalmar kommun i ledarartikeln och kallar det för symbolisk plakatpolitik och greenwashing.

”Det återstår fortfarande för regionfullmäktige att fatta beslut i frågan, men det ser alltså ut som att regionen klarar sig undan från att upprepa Kalmar kommuns fadäs då ett enig kommunstyrelse för två år sedan följde flera andra svenska kommuner i spåren och förklarade att det råder klimatnödläge – till skillnad från bland annat Oskarshamns kommun som stod emot grupptrycket och avstod från att hoppa på lämmeltåget.”

Läs hela ledarartikeln.

Det som är lite lustigt eller komiskt är att det är Socialdemokraterna som sitter vid makten tillsammans med Centerpartiet i både Kalmar kommun och Region Kalmar län. Men ändå kommer man till olika beslut. Det råder klimatnödläge i Kalmar men inte i regionen.

Är det någon som förstår denna socialdemokratiska logik? Jag tror inte de förstår det själva.

Tråkigt att det stora flertalet av väljarna i Kalmar är så ointresserade av vem som bestämmer deras framtid i kommunen.

Det är bara att lyssna till den socialdemokratiska ordföranden i kommunfullmäktige efter att beslutet togs i oktober 2020. Det är ganska många som lyssnat (drygt 81 000) och häpnats över den totala okunskapen.

Annons

3 reaktioner på ”SYMBOLISK PLAKATPOLITIK OCH GREENWASHING

 1. messkalle 2022-09-21 / 21:24

  Det råder bara olika åsikter inom socialdemokraterna. Detta beror på begåvnisgraden och förmågan att se konsekvenserna av egna åsikter och beslut. Något som också gäller miljöpartister. Partiet är sämst i klassen.
  Ref. ”Det som är lite lustigt eller komiskt är att det är Socialdemokraterna som sitter vid makten tillsammans med Centerpartiet i både Kalmar kommun och Region Kalmar län. Men ändå kommer man till olika beslut. Det råder klimatnödläge i Kalmar men inte i regionen.”

  Gillad av 1 person

 2. O` Hyra 2022-09-21 / 19:00

  Idag behövs det inget kortspel som vi barn på 1950-talet gillade att spela.
  Löjliga Familjen, bestående av tokhuvuden som S och C räcker mer än väl, och skräckkortet är Johan Persson, en man som är lika dum som han ser ut.

  Gillad av 3 personer

 3. ivarandersson 2022-09-21 / 18:50

  Det råder klimatnödläge i Kalmar men inte i regionen.
  Ska Kalmar bygga en ringmur för att klara havets höjning som är mindre än landhöjningen? Hur dumma kan fullmäktiges majoritet bli utan att skämmas?

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.