SISTA KF OCH EN ÖVERRASKNING

Idag var jag på mitt sista kommunfullmäktigemöte, om jag nu inte återkommer 2026. Man skall aldrig säga aldrig. De beslutsärenden som fanns gav inte någon anledning att gå upp i talarstolen men en interpellation debatterades hett om hur integrationen fungerar i Kalmar. Socialdemokraten Mattias Adolfson kunde inte hålla tillbaka sin besvikelse över att Socialdemokraterna förlorat regeringsmakten och kom med angrepp mot Liberalerna och till slut avbröt den socialdemokratiska ordföranden Roger Kaliff sin partikamrat eftersom han inte höll sig till interpellationens frågeställningar. Ett riktigt lågvattenmärke från en bedrövlig socialdemokrat. (klippet finns längst ned i blogginlägget.

Givetvis var det en enkel avtackning av oss som nu lämnar kommunfullmäktige. Inget märkvärdigt på något sätt utan ett kort och en bukett blommor. Flera ledamöter beklagade att jag lämnar kf.

Det som förvånade mig allra mest var vad socialdemokraten Nasim Malik uttryckte efter att kf-mötet var avslutat. Vi brukar munhuggas en del så jag trodde först han skojade men han var allvarlig.

Han tyckte att Sverigedemokraterna behandlat mig illa och att de inte visade mig respekt då det var jag som startade Sverigedemokraterna i Kalmar och att det var jag som byggde upp partiet i Kalmar ända fram till min uteslutning 2018.

Han sa dessutom att alla som sitter för Sverigedemokraterna i det nya kommunfullmäktige har mig att tacka för det förtroendeuppdraget de faktiskt kommer sitta på under den kommande mandatperioden. Utan mig hade de aldrig haft den positionen.

Inte utan att Nasim Malik steg i mitt anseende och jag förstår att han tänker mer än vad många andra gör.

Jag vill inte på något sätt slå mig själv för bröstet men nog ligger det en hel del i vad Nasim Malik uttryckte. Han förstår hur jag fick kämpa under de tuffa åren som sverigedemokrat från 2005 fram till ungefär valet 2014 då vi fick 6 mandat i kommunfullmäktige och för första gången blev en riktig fullmäktigegrupp.

Jag vet att det finns de inom SD som har samma uppfattningar men det är sannolikt inte accepterat att utrycka dem men nu när jag inte längre är med i politiken längre kanske det blir lättare att uttrycka det och bli respekterad för mitt politiska engagemang och arbete för SD under åren 2005-2018.

Jag har aldrig fått något officiellt tack från SD.

Här nedan kan du se den pinsamme socialdemokraten och regionrådet Mattias Adolfson

Annons

4 reaktioner på ”SISTA KF OCH EN ÖVERRASKNING

 1. Gunnar Karlsson 2022-09-27 / 12:11

  Thoralf,

  Bisatsen i din första mening, var mycket glädjande.

  Jag har all förståelse för din stora besvikelse när valresultatet blev känt, men jag hoppas och tror, att du börjat förstå hur betydelsefull din närvaro i kommunfullmäktige verkligen är. Dessvärre tar det alldeles lång tid för de icke politiskt intresserade, dvs majoriteten av Kalmars befolkning, att förstå och uppskatta dina insatser.

  Sannolikheten att du kommer att lyckas 2026 är betydligt större ju tidigare du börjar den resan. Jag misstänker att det finns många här på bloggen som också är beredda att stötta ditt försök ekonomiskt för att du skall nå hela vägen fram.

  //Gunnar

  Gilla

  • Champagne Supernova 2022-09-28 / 00:12

   Håller med. Blir betydligt lättare att rösta på ett parti som redan erhållit röster i ett val. FT behöver fördubbla antalet väljare, något som är enkelt att förklara för nya sympatisörer.

   Gilla

 2. tompas11 2022-09-26 / 23:47

  Den där Mattias Adolfson är ju inte klok någonstans.
  Att integrationen inte fungerar är ju inte underligt eller konstigt på något vis. De som ska integreras vill inte integreras i det svenska samhället. Det är precis därför integrationen inte fungerar. Hur jävla svårt kan det vara att förstå detta? Den som vill integreras gör detta helt självmant utan pengar, stöd och fan och hans moster.

  Gillad av 5 personer

 3. Anders Gs 2022-09-26 / 22:59

  Det var redan bestämt att du skulle bli utesluten.
  Surt o få det just efter valrörelsen.

  Gilla

Kommentarer är stängda.