HOPPFULLT?

Idag valdes de nya ledamöterna till utskotten i riksdagen. Nu vet jag vilka ledamöter som man skall ställa frågorna till om 57:orna. Jag vet att en del av mina läsare är trötta på mina inlägg i den här frågan och ni kan sluta läsa här.

Idag på morgonen fick jag dock ett svar från en ledande moderat i riksdagen angående att 57:orna kommer gå miste om det förhöjda grundavdraget på sina pensioner under 2023. Ett kort svar men betydelsefullt.

”Tack för ditt mail! Detta är extremt olyckligt och jag har spelat in det i våra pågående processer.”

Det var ett hoppfullt svar enligt min uppfattning. Det som kallas för pågående processer tolkar jag som de förhandlingar och budgetförhandlingar som pågår.

Om jag sedan även lägger till det svar som jag fått tidigare från en ledande Sverigedemokrat enligt nedan.

”Det tillfälle som ges efter att reformen nu är tagen för justering är ju när statens budget klubbas i höst och där även skatterna mm kan justeras. Min personliga uppfattning är givetvis att inga årskullar framåt ska drabbas av en relativt sätt lägre disponibel inkomst till följd av denna reform!”

Dessa båda svar tänder ändå en liten förhoppning att vi 57:or trots allt kan få det förhöjda grundavdraget under 2023.

Nu hoppas jag att detta även prioriteras av den nya regeringen men om M och SD drar åt samma håll så kan det gå vägen. Jag håller tummarna. Men fortsätter ändå med min kampanj ända in i kaklet.

PS

Ni som inte förstår vad det handlar kan titta i nedanstående skattetabell och jämföra kolumn 2 med kolumn 6, så kanske ni förstår vad det förhöjda grundavdraget innebär.

Skattetabell 33 under 2022

T.ex. vid en pension på 10 050 kronor per månad dras en skatt på 1 307 om man har det förhöjda grundavdraget men om man inte får det så dras hela 2 407 kronor i skatt. Det innebär 1 100 kronor i högre skatt för en fattigpensionär.

I Ring P1 kallar jag det horribelt, den ledande moderaten kallar det för extremt olyckligt.

Gör om och gör rätt!

Annons

14 reaktioner på ”HOPPFULLT?

 1. ivarandersson 2022-10-06 / 18:48

  OT
  Nordea påstås ha så stora förfallna fordringar på oligarken och tidigare politikern Ilija Batljan (S) att storbanken kan mäta ut hela hans ägande i det krisande fastighetsimperiet SBB.
  Vad händer i Kalmar?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-10-06 / 19:46

   SBB har sålt hälften av fastigheterna de köpte av Kalmar kommun för ca 2 miljarder kronor.

   Gilla

 2. turrim 2022-10-05 / 17:16

  Du har inte hunnit lägga in Off Topic så jag tar mig friheten att reklamera för Julia Caesars senaste inlägg – länk i marginalen.

  Jag läser henne alltid men för den som inte gör det. så är hon nu glad över att Svante Pääbo fick Nobelpriset. Objektiv och grundlig forskning segrar över vänsterns irrläror.

  Mycket lärorikt för den som tänker, får fakta och funderar över att vi alla har gener från Neandertalarna som är utvunnet ur 40 000 år gamla skelett.

  Vänstern har nog redan mobiliserat för att försöka starta ett drev mot Pääbo.

  Gillad av 1 person

 3. Kalle 2022-10-05 / 12:29

  LEDARSIDORNA SKRIVER:

  ## Därför är åklagaren ute på djupt vatten ##

  ## Allt fler jurister och experter på internationella relationer och internationell rätt pekar på att den svenske åklagaren saknar rätt att avlysa havsområden på internationellt territorium. Även om NordStream 1 och 2 ligger inom den svenska ekonomiska zonen är den svenska jurisdiktionen begränsad till svenska installationer. Det är idag endast Ryssland och Tyskland som har den uppenbara rätten att vidta juridiska åtgärder. ##

  ## Regeringen Andersson är en expeditionsministär med begränsade befogenheter i allmänhet och bör endast ha mandat att fatta beslut i akuta konsulära ärenden som berör svenska medborgare. ##

  ## Alla andra beslut bör kräva samråd med oppositionen eller anstå tills en ny eller nygammal statsmininster utses.##

  https://ledarsidorna.se/2022/10/darfor-ar-aklagaren-ute-pa-djupt-vatten/

  Svensk åklagare klantar sig.

  Rättstaten i sverige kan tydligen inte läsa lagen, verkar det som!!!

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2022-10-05 / 16:37

   Detta påminner om Estonia eller tvärtom.

   Gillad av 2 personer

 4. Lennart 2022-10-05 / 10:11

  Anders GS
  Om Framtid Kalmar ska kunna växa som parti måste fler medlemmar engagera sig i partiet.

  Gillad av 1 person

 5. Andersson 2022-10-04 / 23:40

  ”Jag vet att en del av mina läsare är trötta på mina inlägg i den här frågan och ni kan sluta läsa här.”

  Jomenvisst. Jag kan också tycka att det blir tjatigt;-) Men jag kan också vara tjatig. Jag saknar off topic. Där kan vi ju tjata om annat.

  Kom ihåg att det Thoralfs alldeles egen sida och det är han och det är ingen som kan tvinga någon att läsa här. Starta eget så kan skriva sånt som ni tycker är viktigt.

  Jag har upptäckt att Göteborgs-Posten har kommentarsfällt. Jag tror nog att de är ensamma bland drakarna. gp.se

  Gilla

  • Thoralf A 2022-10-05 / 06:47

   Det var intensivt under valrörelsen och Off topic kom bara sporadiskt vid några tillfällen tror jag och inte alls under en period. Bra att du påminner mig om detta nu när det finns utrymme för det.

   Skall bättra mig.

   Gilla

 6. 502V8S 2022-10-04 / 23:33

  På min pension på 12.000 kr dras 30% i preliminärskatt, så det stämmer inte med skattetabellen, men blir förstås balanserat i deklarationen.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-10-05 / 06:44

   På den del av pensionen som betalas ut av Pensionsmyndigheten, alltså den allmänna pensionen inklusive premiepensionen så dras det efter aktuell skattetabell. Har du sedan tjänstepension, som kan vara från flera olika utbetalare så drar de 30 procent i skatt. Men som du skriver så balanseras detta sedan i deklarationen.

   Gilla

   • 502V8S 2022-10-05 / 10:02

    Fast det är min allmänna pension som man drar 30% skatt på, men det beror nog på att jag även har annan inkomst och F-skatt.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-10-05 / 10:17

    Det är det som räknas som huvudinkomst som det dras skatt enligt gällande skattetabell om jag förstått det rätt.

    Gilla

 7. Gunnar Karlsson 2022-10-04 / 22:11

  Thoralf,

  Jag är verkligen imponerad av ditt envisa kämpande, det du nu redogör för uppfattar jag som ett ljus i tunneln. Jag hoppas verkligen att du lyckas, men något Grattis i förskott avhåller jag mig ifrån, än så länge !

  //Gunnar

  Gilla

 8. Anders gs 2022-10-04 / 21:58

  Thoralf, Framtid Kalmar måste växa och komma in i värmen 2026.

  Gilla

Kommentarer är stängda.