SVARAR MED ETT HOT?

För en dryg vecka sedan lyssnade jag på programmet Människor och tro i P1. Det handlade om hur välkomna moskéer är i Sverige. Man tog upp lite olika aspekter som utländsk finansiering och förbud mot detta. Flera politiker intervjuades om moskéer i Sverige, till och med en Sverigedemokrat.

Men också Talha Okur, presstalesmannen för moskébygget i Skärholmen. När förbud mot utländsk finansiering av moskébyggen i Sverige diskuterades i intervjun svarade han följande.

”Ifall man går på muslimer så mycket, då kommer man tränga dem mot en sida och om man tränger en viss grupp, då kommer det leda till större problem i framtiden.”

Jag tolkade det som ett förtäckt hot mot politiker/beslutsfattare och förväntade mig att journalisten skulle ställa en följdfråga vad han menade med ”större problem i framtiden”.

Men det kom aldrig någon följdfråga i programmet. Jag skickade därför ett mejl till de som gjorde programmet men jag fick aldrig något svar. Det var uppenbarligen locket på och för känsligt.

Men vad menade Talha Okur?

Annons

17 reaktioner på ”SVARAR MED ETT HOT?

 1. turrim 2022-10-04 / 17:22

  Expressen avlönar David Baas för att han med hjälp av Expos databas kan gräva djupt och ojust i det förgångna. Nu har man en siare på ledarplats som vet vad som ska hända redan innan en ny regering tillträtt.

  Nog borde det finnas mer korrekta tidningsägare än Bonniers. Även ni på Djurgården borde respektera valresultatet från lantisarna.

  Gilla

 2. messkalle 2022-10-04 / 16:32

  Saxat: ”Vi ser hur vissa krafter kämpar för att brunsmeta SD och de personer som ingår i det block som kommer att regera i vårt land de kommande fyra åren. De onda krafterna vill inte ens ge den nya regeringen en chans att regera. Det är demonisering på högsta nivå! Ynkligt och odemokratiskt! Yttrandefriheten ska vi vara rädda om och inte förstöra!”
  Apropå vad jag kommenterat.
  Mer finns på Ulsans blogg

  Gillad av 2 personer

 3. messkalle 2022-10-04 / 16:15

  Inlägget och kommentarer speglar bilden hos de som lämnat Neandertalsstadiet. Jag och ni kan och måste överleva för att vi lärt något av både historien, miljön (inte klimatet) och arvet.
  P-blogg har idag ett inlägg där Expressen retoriskt frågar; ”Ska SD sabba Sverigebilden” där Richard Jomshof på bild som den blivande syndabockar. Många delar de.åsikter han framför.
  EXPRESSEN gör som PK- media offrar sin egen trovärdighet när tidningen fabulerar att så KOMMER det bli.
  – Vänta och skriv sanningen då.
  Nu är era skribenter hatare som ser flisan i Richards ögon men inte bjälken i era egna ögon.

  Gillad av 1 person

 4. W. Wonka 2022-10-04 / 09:42

  Hr Okur menar förstås att våra kyrktorn ska rivas och vi måste betala jizia när sharia införts i Sverige och vi blivit dhimmis.

  Gilla

 5. Lotta 2022-10-04 / 08:42

  Samtliga moskéer i Sverige borde jämnas med marken. Börja sedan skicka tillbaka så många som möjligt till sina egna hemländer. Där kan de bygga hur många moskéer de vill och samtligt kräva vad de vill. De hör inte hemma här och har aldrig hört hemma här och kommer heller aldrig höra hemma här. Sverige är svenskarnas land och det enda land vi har. Låt det förbli svenskt.

  Gillad av 6 personer

 6. Mats 2022-10-04 / 05:14

  Det ska vara ett totalt förbud mot dessa terroristbunkrar och inte bara finansiering,allt svenskhat och hat mot vår västerländska livsstil utgår från dess pedofila och sjuka inavelshjärnor som predikar där och måste stoppas med alla medel

  Gillad av 2 personer

 7. janne 2022-10-04 / 04:17

  Det är bara att konstatera att det finns inga riktiga journalister längre,dom sista försvann samtidigt när
  dom hade hatt och presskortet i hattbandet.

  Gillad av 7 personer

  • Huvaligen 2022-10-04 / 09:29

   Sedan de stora drakarna försvann från tidningskvarteren i Klara på 60-talet och journalisterna på den tiden inte var akademiker och kåren bara bestod av män (undantaget Bang) och W6 låg på deras väg hem till 40 kvm efter väl förrättat värv, har journalisterna blivit vanliga gaphalsar utan moral.

   Gillad av 2 personer

 8. Cosmik Debris 2022-10-04 / 01:59

  ”Jomshof har bland annat gjort sig känd för svavelosande angrepp på islam.[…]Antingen förstår SD vad som krävs i den nya rollen. Eller så kommer ”Sverigevännerna” att skämma ut vårt land i världen.”

  Det är inte Sverigevännerna som skämmer ut Sverige. Det är Sverigehatarna som skämmer ut Sverige. Vem har importerat våldtäktsmän från MENA, bindgalna muslimer, afrikanska bidragsparasiter, gängkriminella, analfabeter, förnedringsrånare och tillåter att det byggs muslimska terrorcentraler på svensk mark? Jag personkryssade Jomshof och är hittills mycket nöjd.

  Ska SD sabba Sverigebilden?
  https://www.expressen.se/ledare/ska-sd-sabba-sverigebilden/

  Gillad av 9 personer

  • peo 2022-10-04 / 12:44

   Har du helt missat vad Israels sverigeambassadör sa i en tidningsintervju för några månader sedan.

   Gilla

   • tompas11 2022-10-04 / 16:36

    Det har jag faktiskt missat. Sa han något av vikt?

    Gilla

 9. onkelbjrn 2022-10-04 / 01:24

  Det var säkert menar som ett hot. Och så långt som Sverige nu kommit när det gäller moskeer och muslimer, så blir det svårt att backa sig ur detta.
  Muslimer är mer stridslystna än vi svenskar. Det visade ju påskkravallerna.
  Bara hoppas nya regeringen vågar stoppa fler byggen.

  Gillad av 7 personer

 10. Calle 2022-10-04 / 00:17

  Du tolkar det precis rätt, se bara på korankravallerna i påskas.

  Gillad av 2 personer

 11. Cosmik Debris 2022-10-03 / 23:29

  ”Ifall man går på muslimer så mycket, då kommer man tränga dem mot en sida och om man tränger en viss grupp, då kommer det leda till större problem i framtiden.””

  Det är ett direkt hot. Någon som är förvånad?

  Idag gratulerar vi Svante Pääbo som får Nobelpriset i medicin eller fysiologi för upptäckten av den socialdemokratiska kärnväljaren.

  Gillad av 5 personer

  • Hm 2022-10-04 / 07:26

   Statskyrkan bör återinföras. Kristendomen har funnits så länge i vårt land att den blivit en omistlig del av vår kultur.

   Gilla

  • KB 2022-10-04 / 09:41

   10 poäng

   Gilla

Kommentarer är stängda.