JOHAN PERSSON TROR INTE PÅ SIG SJÄLV

Socialdemokraten Johan Persson tror inte på sin egen majoritet, som består av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet. De tre partierna har 32 mandat av kommunfullmäktiges 61 mandat.

Nu ingår Johan Persson även ett samarbete med Miljöpartiet, trots att majoriteten inte behöver detta. För att få med MP så har Johan Persson lovat bort en ersättarplats i kommunstyrelsen och fyra ersättarplatser i nämnderna. Vilka nämnder framgår inte av artikeln i Barometern.

Socialdemokraterna får ju i praktiken ingenting från Miljöpartiet och skriver till och med följande i sitt pressmeddelande enligt Barometern.

”I pressmeddelandet som majoriteten skickar ut vill de dock påpeka att Miljöpartiet fortsatt är ett självständigt parti och inte ingår i majoriteten.”

Detta borde innebära en del protester inom Socialdemokraterna då det nu är 5 ersättarplatser som besätts av miljöpartister istället för politiker från majoriteten.

Det kan bara finnas en förklaring till varför Johan Persson och majoriteten ger bort fem ersättarplatser. Man tror inte på sig själva och sin egen förmåga att driva en bra politik och man är rädda för att i nästa val förlora sin majoritet till Kalmaralliansen och Sverigedemokraterna.

Därför försöker man nu knyta Miljöpartiet närmare sig och i praktiken göra dem till en del av majoriteten inför nästa val. Johan Persson tror uppenbarligen inte längre på sin egen förmåga att behålla makten.

Annons

13 reaktioner på ”JOHAN PERSSON TROR INTE PÅ SIG SJÄLV

 1. messkalle 2022-10-13 / 04:43

  @Thoralf, Grattis på 65-årsdagen.Den rätta enligt rat si(t)dan.
  – Ja må han leva, Ja må han leva för Er kalmariter och oss alla svenskar.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-10-13 / 06:12

   Tack, jag har inte precis längtat efter denna dag men det känns ändå ganska bra.

   Gilla

 2. Bjursnästomte 2022-10-12 / 20:19

  Alla ombeds spara på el i vintern, men Kalmar kommun måste ha julbelysning i stan för att gynna handeln???

  Otroligt!

  Gilla

 3. O` Hyra 2022-10-12 / 17:28

  Gissa om man är trött? Trött på att se alla dessa nollor, som ju mindre att dom har att säga allt ivrigare viftar med händer och armar för att försöka övertyga om ett lögnaktigt budskap.

  Jag pratar om SVT där kärringarna, den ena vidrigare än den andre löper amok som rabiessmittade hyndor. Det liknar mer ett dårhus än ett nyhetsprogram. Stryp pengarna till SVT.

  Gillad av 5 personer

 4. turrim 2022-10-12 / 17:21

  Man brukar tala om dåliga förlorare inom idrotten. Inom politiken så synes det redan innan en ny regering tillträtt vara en merit på vänstersidan inklusive Annie Lööf.

  Deras hat borde ju i stället riktas mot de väljare som förkastade deras drömmar.

  Gillad av 4 personer

 5. O` Hyra 2022-10-12 / 16:37

  Kan inte kalmarborna starta en insamling för Johan, kanske för inköp av en renhjord? Då skulle han kunna förpassas till tundran i norr till glädje för alla, inte minst han själv.

  Där kunde han leva på det som naturen ger istället för att som en fästing suga ut kalmariterna. Han kunde leva lyckligt i alla sina dar, blåsa i näverluren, slumra i rökfylld hydda och drömma om den helighet, som vissheten om att tillhöra en minoritet skänker.

  Gilla

 6. Christer 2022-10-12 / 14:36

  Det är inte bara Johan Persson i de Socialdemokratiska leden som tappat självfötroendet .
  Det är en fröjd att läsa Lill Pravda eller Aftonbladet som den också kallas .
  Maken till skitnödiga regeringsmegafoner har jag aldrig skådat.
  Helt utan skam talar Magdalena om att Ulf,s nya regering måste ta itu med de problem som Sossarna skapat och underlåtit att ta itu med .
  Det är ytterligare en variant på att skylla på andra som Sossarna utvecklat till konst .

  Gillad av 6 personer

 7. Cosmik Debris 2022-10-12 / 10:46

  52. Man död efter skottlossning i Märsta (2022-10-11)

  Gillad av 2 personer

 8. Kalle Kula 2022-10-12 / 10:08

  Man knuffad och slagen vid centralstationen, kontanter stals vid butiksrån – använde pistolliknande föremål, över 30 mister jobbet på Apoteket Kalmar.

  Några av dagens rubriker. Ser inte så ljust ut för Kalmar!

  Gilla

  • Högt hårfäste 2022-10-12 / 15:53

   Varslen kommer till Kalmar. Vad säger JP?

   ”I slutet av förra året gick elektronikbolaget Electra samman med Elon. Samgående har lett till att en del av lagret i Kalmar ska flyttas till Örebro och nu varslar bolaget tio personer i Kalmar.”

   Gilla

  • Otto 2022-10-12 / 16:21

   Johan Persson är enligt Barometern putt för att han inte fick veta att Apoteket ska flytta verksamheten. Har de upplysningsplikt för Johan? Han tror han är Gud.

   Här är lite mer han kan riva sitt lilla hår över. Kalmar har två H&M-butiker, skulle bli mycket förvånad om båda får vara kvar i en så pass liten stad som Kalmar.

   ”Klädjätten H&M ska varsla personal i sina svenska butiker. Under onsdagen kallades anställda till möte inför det kommande varslet.

   – Det är ett omfattande varsel som kan beröra alla H&M:s butiker i Sverige, säger Fritjof Carlsson-Brandt, pressekreterare på Handelsanställdas förbund, till SVT Nyheter.”

   De goda tiderna är definitivt förbi.

   Gillad av 2 personer

 9. Goliat 2022-10-12 / 09:49

  Han känner att tiden börjar rinna ut. Trodde han skulle avgå efter detta valet.

  Gilla

  • ivarandersson 2022-10-12 / 11:58

   Sossar klamrar sig fast vid makten. Att ge bort 5 platser till MP visar hur viktig makten är för Johan Persson och sossarna.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.