FÖRBJUD FANATIKER I RIKSDAGEN

Har varit lite off den senaste veckan på grund av magproblem men nu börjar jag komma upp på banan igen. Det är inte roligt när kroppen inte riktigt vill vara med. Hur viktigt är det inte med en god hälsa och att sköta sig både när det gäller kost och motion. Men man lär så länge man lever.

Jag har dock orkat att lyssna och se en del på sociala medier under veckan men jag har inte haft energi att skriva och kommentera, utan det har mest blivit några länkar och korta kommentarer på bloggen och Facebook.

Tittade i efterhand på 30 minuter där Anders Holmberg intervjuade Ebba Busch.

Jag väntade mer eller mindre hela tiden på att Ebba Busch skulle tala om orsakerna till det höga elpriset och varför vi har så höga drivmedelspriser men det kom knappast fram under hela intervjun. Ett fatalt misstag av Ebba Busch att inte lyfta fram Socialdemokraternas, Miljöpartiets, Centerpartiets och Vänsterpartiets energipolitik och miljöpolitik som satt Sverige och det svenska folket i skiten med höga energiskatter, höga miljöskatter, höga koldioxidskatter och ovanpå detta även Europas högsta reduktionsplikt på drivmedel. Och som toppen på detta avgiftsberg även stängt ned två kärnkraftsreaktorer, Ringhals 1 och Ringhals 2.

Hur kunde annars så duktiga Ebba Busch missa detta så fullständigt.

Anders Holmberg var väldigt tjatig men det skulle även Ebba Busch varit och gång på gång återupprepat att det är den rödgröna regeringen som fullt medvetet och med fullt ansvar skapat den situation som råder nu i Sverige.

En dryg, naiv och översittare som energiminister, Anders Ygeman uttalade sig om elbristen. Vilken inkompetent socialdemokrat!


Ryssland och Putins krig mot Ukrina har förstås förstärkt situationen ytterligare men det beror inte på Sverige utan på Tysklands naiva energipolitik med nedstängning av nästan all kärnkraft de senaste decennierna och som ersatts med rysk gas. Mutter Merkels idiotiska projekt Energiwende!

Hade Sverige haft sina 4 kärnkraftsreaktorer i drift (O1, O2, R1 och R2) och dessutom den Kraftvärme igång som vi hade för ett antal år sedan så hade situationen i Sverige varit helt annorlunda.

Det är återigen naiva och korkade vänsterpolitiker som ställt till det ännu en gång. För bara några år sedan var det invandringspolitiken. Kan man inte förbjuda fanatiker i riksdagen?

Till på köpet sätter man igång med industriprojekt i norra Sverige som i det närmaste kommer att kräva att Sverige fördubblar sin elproduktion.

Hur du? Undrar då den logiska och förnuftiga svensken? Kommer ni ihåg att Pågens inte ens fick bygga ut sitt bageri i Malmö på grund av effektbrist för några år sedan. Med dagens elpriser på 3-5 kronor per kWh kanske de är glada att det inte blev något utbyggt bageri.

I Norrland skulle säkert Pågens kunnat bygga tusentals bagerier motsvarande hybrit och H2 Green steel energiförbrukning!

Annons

19 reaktioner på ”FÖRBJUD FANATIKER I RIKSDAGEN

 1. Thor 2022-12-05 / 14:11

  Tyskland driver Sverige och övriga Europa mot avgrunden. Och varför? I hög grad pga prestige hos herr Scholz. Utbud och efterfrågan styr priset på en vara. Nu har herrar Scholz och Putin begränsat utbudet på gas varpå priset skjuter i höjden och elpriserna följer efter.

  Putin har erbjudit gas via den återstående ledningen av Nordstream 2. Det är inte alls säkert att det ger mer pengar totalt till Ryssland eftersom priset på den rännil som nu levereras via pipeline på land och som LNG skulle sjunka. Men det skulle vara en prestigevinst för Putin, ett erkännande av att Europa behöver rysk gas åtminstone för tillfället. Därför erbjuder man detta till sin fiende

  Men Scholz är en prestigebesatt uppblåst idiot liksom de flesta tyskarna, förutom de i AfD och Die Linke, Därför fortsätter färden mot stupet. Vi får se hur mycket pengar det finns till att stödja Ukraina när Europa har ramlat ned utför stupet.

  Kallfront väntar good old England i veckan. Undrar hur det ska gå? Vadå ”single glazed windows”? We have always had that sir.

  Gilla

 2. Lotta 2022-12-05 / 10:18

  Karlshamnsverken tillhör väl tyska staten nu. Vem får tillgång till elen? Sverige eller Tyskland? Vem får stå för CO2-utsläppen? Sverige eller Tyskland?

  Gilla

  • Ölandsbonde 2022-12-05 / 13:34

   1. Tyskland
   2. Sverige

   Gilla

 3. Lennart Stenkvist 2022-12-05 / 08:29

  Att förbjuda fanatiker, naiva och korkade vänsterpolitiker i riksdagen är inte lätt. Det är ju deras nötskalsväljare som röstat fram dessa ansvarslösa stolpskottpolitiker.

  Gilla

 4. Peter S 2022-12-04 / 22:31

  Ebba Busch gör bort sig i kvällens Agenda. Hur kan man stå bakom ett så korkat system som avtalet om elkompensationen. Gör som Norge och inför även ett maxtak för t ex villor på 20000kWh. Dessutom ska säljande elbolag skicka över priset på kW-timmarna som kunden verkligen betalt till nätbolaget. Då gynnas inte de med fast avtal. Detta kanske inte går att göra på en gång men om man vill lindra för kunden kan man ju låta kunden få uppskov att betala elräkningen x-antal månader och samtidigt går staten in och borgar för dessa pengar till elbolagen. Politiker måste börja ta ansvar för medborgarnas skattepengar.

  Gillad av 2 personer

 5. Andersson 2022-12-04 / 22:25

  SVT:s ständige sportkommentator Chris Härenstam i första tilläggsminuten:

  ”Engelska fansen sjunger ‘God Save the Queen'”

  Vad fan får vi för pengarna?

  Gillad av 1 person

 6. onkelbjrn 2022-12-04 / 19:25

  Ansvariga för den energisituation vi har i landet är ju som många vet den S styrda fd regeringen, men även den tidigare M styrda dito har ett ansvar för dagens situation.
  Och det som gör det så märkligt är att S stiger i opinionsmätningarna. Visserligen ett litet antal intervjuade, men ändå.

  Gillad av 3 personer

 7. ivarandersson 2022-12-04 / 18:31

  Från fredagens tidning
  ”Sydsverige sämsta elområdet i Europa
  Sydsverige sticker ut som det värst utsatta elområdet bland alla 50 europeiska elområden som ingår i en rapport som europeiska systemoperatörernas samarbetsorganisation (Entso-E) satt samman.
  Å andra sidan sticker de norrländska elområdena 1 och 2 ut åt andra hållet, uppmärksammar elsajten Second Opinion.

  Elområde 4, det vill säga södra Götaland, har enligt rapporten minst installerad elproduktionskapacitet i förhållande till förväntad maximal användning bland alla undersökta 50 europeiska elområden. Även elområde 3, Svealand och norra Götaland, pekas ut som ett område med särskild risk.”

  Den rödgröna regeringen gick före och lyckades åstadkomma sämsta elområdet i Europa. Så blir resultatet när Löfven/Andersson avvecklat 4 kärnkraftsreaktorer i södra Sverige för att satsa på väderberoende vindkraft. Förstår att Magdalena Andersson och sossarna är stolta över bedriften.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2022-12-04 / 18:37

   Å andra sidan ligger både Simpevarp och Ringhals väldigt nära SE4. I Oskarshamn har man protesterat mot att man dragit gränsen mellan SE3 och SE4 mitt emellan Simpevarp och Oskarshamn. Bara för att Kärnkraftsreaktorerna skall ligga i storstadsregionen med Stockholm och Göteborg, förutom Uppsala, Norrköping, Linköping Jönköping och så vidare.

   Gillad av 4 personer

   • Andersson 2022-12-04 / 22:41

    De tio största kommunerna i Sverige se till befolkningsmängd:

    1 Stockholms kommun – Stockholms län 960 031
    2 Göteborgs kommun – Västra Götalands län 570 640
    3 Malmö kommun – Skåne län 338 230
    4 Uppsala kommun – Uppsala län 223 993
    5 Linköpings kommun – Östergötlands län 160 407
    6 Örebro kommun – Örebro län 152 625
    7 Västerås kommun – Västmanlands län 151 555
    8 Helsingborgs kommun – Skåne län 144 999
    9 Norrköpings kommun – Östergötlands län 141 441
    10 Jönköpings kommun – Jönköpings län 138 971

    Malmö och Helsingborg ligger i SE4, övriga i SE3. Stockholmarna är störst, vackrast och smartast som vanligt. Rätta mig om jag har fel.

    Gillad av 1 person

   • ivarandersson 2022-12-05 / 09:12

    Den ursprungliga placeringen i södra Sverige var genomtänkt och bra ur försörjningssynpunkt. Norra Sverige med vattenkraft och södra med kärnkraft. Sedan hat tokstollarna agerat som de har vett till.

    Gilla

 8. Huvaligen 2022-12-04 / 15:49

  ”Det var som det var
  tills det blev som det blev.
  Det blir som det blir
  när det är som det är.
  Det är som det är
  tills det blir som det blir.
  Faran är att det blir som det var.”
  Alf Henrikson

  Gillad av 1 person

 9. Andersson 2022-12-04 / 13:41

  Du tog inte med serverhallarna. Det är ett övergrepp på demokratin utan motstycke. Vill jag påstå. Snacka om att låta meningsmotståndare gräva sina sina egna gräva sina egna gravar.

  Gillad av 1 person

 10. Anderssonskan 2022-12-04 / 13:37

  Ebbas försiktighet beror förmodligen på att KD var kvar i Energigruppen som Moderaterna hoppade av . Så hon är delaktig i besluten att lägga ner kärnkraften .
  Vi kan lugnt konstatera att de senaste årens politiker tillhör andrasorteringen .
  Vad tror du händer med det Socialdemokratiska luftbygget som köpte fastigheter av Kalmar kommun . Just nu sprattlar de emot och säljer massor av fastigheter.
  Tror någon att det gynnar skattebetalarna i de kommuner där styrande sossar sålt till partikamrater .
  Ännu ett bra exempel på det Socialdemokratiska vanstyret.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2022-12-04 / 14:46

   När det gäller KD och Ebba Busch så har du givetvis rätt de satt kvar bland klimatalarmisterna alldeles för länge.

   Jag återkommer med ett inlägg om SBB och fastigheterna i Kalmar.

   Gillad av 4 personer

 11. Kalle 2022-12-04 / 13:05

  ANNA DAHLBERG [EXPRESSEN ]

  ## Nu kan alla se hur viktig kärnkraften är ##

  ## Sverige kan vara på väg mot en akut energikris som påminner om flyktingkrisen hösten 2015. De rödgröna har gjort elsystemet i söder så sårbart att hoppet står till oljeeldning i vinter. ##

  ##Sydsverige är det värst utsatta elområdet i hela Europa. Det visar en ny rapport från samarbetsorganisationen Entso-E, som har jämfört sammanlagt 50 elområden. Ingen annanstans i Europa finns så lite elproduktion i förhållande till förväntad maximal användning. Även elområde 3, där bland annat Stockholm ingår,##

  ## Men vindkraften då? Den skulle ju med tiden ersätta behovet av kärnkraft, enligt de rödgröna. Sanningen är att under de senaste dagarna har vindkraften endast bidragit med några procent av elproduktionen i landet.

  Det visar hur avgörande kärnkraften är för att säkra den svenska elförsörjningen, inte minst när det är kallt och/eller vindstilla. ##

  ## Sverige, som skulle vara en global förebild i klimatkampen, agerar nu i panik för att säkra elförsörjningen med hjälp av fossil olja. Om Ringhals 1 och 2 hade fått vara kvar i drift skulle utgångsläget varit ett helt annat.

  Men detta svek är det tyst om i debatten. ##

  ## Tyska myndigheter har till och med beordrat att en vindkraftspark i den västra delen av landet ska monteras ner för att möjliggöra utvinning av brunkol på platsen. ##

  ##Många ropar efter en ny blocköverskridande överenskommelse om energipolitiken. Det låter ju bra. Men då ska man minnas att den förra energiuppgörelsen från 2016 är en bidragande orsak till att vi befinner oss i dagens utsatta läge.

  Det är viktigare att göra rätt än att samla brett. Risken är uppenbar att en uppgörelse med de rödgröna bara skulle innebära nya subventioner till vindkraften, vilket ännu en gång skulle underminera kärnkraftens konkurrenskraft. ##

  ##Hur många tusen kubikmeter olja måste eldas i vinter för att de rödgröna ska vakna?##

  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/nu-kan-alla-se-hur-viktig-karnkraften-ar/?referrer=rotator-item-1

  Håller med. Något MÅSTE göras snabbt utan de rödgrönas fanatiska verklighetsfrämmande drömmar.

  Nu knackar verkligheten på dörren!!! Vi är sämst i klassen… igen!!!

  Gillad av 4 personer

  • stigrydmark 2022-12-04 / 15:40

   Pragmatiska människor i Norrköpings kommun, har sagt nej till 78 vindkraftverk.

   Gillad av 4 personer

 12. stigrydmark 2022-12-04 / 11:16

  Den förra regeringen har, när det gäller energipolitiken, agerat med ekonomisk statsterrorrism, som vi får lida av i åratal.

  Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.