IDAG GÖR JAG TUMMEN UPP FÖR MILJÖPARTIET!

Tro det eller ej men idag såg jag en sak på nätet som svensk media, både till vänster och höger inte rapporterat om överhuvudtaget. Det förvånar mig väldigt mycket men det är väl ointressant när det endast gäller pensionärer födda 1957. Vi är ju bara drygt 100 000 personer.

Men den som har något att tänka med borde veta att dessa 100 000 personer kan avgöra ett kommande val till riksdagen!

Varför gör jag då tummen upp för Miljöpartiet och ger partiet applåder och beröm?

Jag har idag läst ett pressmeddelande från Miljöpartiet att man den 21 december i Finansutskottet lämnade in ett utskottsinitiativ som går ut på att man skall besluta om en övergångsregel som gör att alla födda 1957 får det förhöjda grundavdraget på sin pension under 2023.

Helt sjukt att svensk media inte skrivit en stavelse om detta!

Så här skriver Miljöpartiet i ett pressmeddelande den 21 december.

Miljöpartiet lägger idag ett utskottsinitiativ i finansutskottet om övergångsregler för pensionärer födda 1957. MP föreslår att regeringen skyndsamt inrättar övergångsregler så att pensionärer födda 1957 inte drabbas av en orättvis skattesmäll när åldersgränsen höjs i pensionssystemet.

Den första januari 2023 höjs åldersgränsen för flera delar i pensionssystemet. När pensionsåldern höjs införs övergångsregler för vissa årsgrupper. Så har skett även denna gång, men med ett undantag, nämligen det förhöjda grundavdraget för personer födda 1957. Resultatet blir att personer födda 1957 betraktas som pensionärer i alla hänseenden utom ett, nämligen vad gäller skatter. På grund av detta kommer de att få betala cirka 2000 kronor mer i skatt i månaden under ett helt år. 

– Många i årskullen 1957 har gått i pension eller meddelat arbetsgivare att de ämnar göra det utifrån tidigare gällande regler. Att de nu drabbas av en betydligt högre skatt än de räknat med under sina första år som pensionärer är inte rimligt. Beslutet får  oacceptabla konsekvenser och vi vill att regeringen ser över reglerna, säger Janine Alm Ericson, talesperson för pensionerna. 

Riksdagen fattade beslut om detta i maj i år, bara sju månader innan reglerna träder i kraft. Konsekvenserna är orimliga och mot den bakgrunden föreslår Miljöpartiet att regeringen skyndsamt inrättar övergångsregler, så att pensionärer födda 1957 inte drabbas av en orättvis skattesmäll.

Svensk media har fullständigt mörkat detta!

Ni som följt min blogg vet att jag skrivit om detta många gånger. Att det skulle vara Miljöpartiet som tog tag i frågan hade jag dock inte förväntat mig men det blir utan tvekan i stjärna i kanten för MP.

Ni som inte förstår vad det handlar om kan ju betrakta mitt lilla utdrag från skattetabellerna för 2023 och tabell 34 som gäller för Kalmar kommun och många andra högskattekommuner. Där kan ni se hur mycket staten tänker stjäla från våra pensioner som är födda 1957 under 2023.

Det handlar om att betala skatt i kolumn 2 som pensionärer gör eller kolumn 6 som de som arbetar gör. Födda 1957 är pensionärer 2023 men skall tvingas betala skatt som att de arbetar.

Jag tycker alla som är födda 1957 skall skicka ett mejl till finansutskottets ordförande Edward Riedl (M) och tala om för honom att han och regeringen skall bifalla Miljöpartiets utskottsinitiativ. Se mejladress här nedan.

edward.riedl@riksdagen.se

Annons

20 reaktioner på ”IDAG GÖR JAG TUMMEN UPP FÖR MILJÖPARTIET!

 1. Cosmik Debris 2023-01-09 / 22:05

  Det är nog inte många som gör tummen upp för Miljöpartiet när elräkningen för december dimper ner i brevlådan.

  Gillad av 2 personer

 2. O` Hyra 2023-01-09 / 18:02

  Väldigt tyst om gasledningssabotaget i Östersjön. Hade det varit så om man hade haft bevis mot Ryssland?

  Det luktar Storbritannien med stöd av USA. Det finns säkert dom som vet.

  Gillad av 1 person

 3. Kalle 2023-01-09 / 14:44

  DOMARE SKA INTE FÖRSÖKA TYSTA POLITIKER

  DICK ERIXON9 JANUARI, 2023 FOKUSLEDARE 0

  ##Sveriges Domareförbund sprider rena felaktigheter – om juridik. Advokat Carl Lindstrand avslöjar en häpnadsväckande okunnighet i svenska domarkåren om våra grundlagar.##

  ## Domareförbundet kan inte grundlagarna

  Bland Jomshofs kritiker finns föreningen Sveriges Domareförbund, vars ordförande Hanna Werth skriver i Svenska Dagbladet att det inte bara är ”olämpligt”, utan dessutom ”fel och farligt”. Hon menar att ”han har en skyldighet att inte offentligt uttala sig”. Och hävdar att han som politiker inte ska ”uttala sig om hur enskilda domare tillämpar lagarna. Det är en enkel regel.”

  Detta är rena felaktigheter, konstaterar advokat Carl Lindstrand. Någon sådan regel finns inte. ”Tvärtom finns det – konkreta – regler om yttrandefrihet och straffimmunitet som skyddar riksdagsledamots rätt att göra sådana uttalanden.”

  Politiker har all rätt i världen att uttala sig om hur rättsväsendet fungerar. Det politiker inte får göra är att ”bestämma hur en domstol ska döma” (Regeringsformen 11 kap 3 §).

  Det har inte Jomshof gjort. ##

  ## Är domareförbundet partipolitisk?

  Som Samtiden tidigare rapporterat har såväl statsminister Stefan Löfven (S) som civilminister Ardalan Shekarabi (S) uttryckt sig ogillande över domstolars beslut.

  Då har föreningen Sveriges domarförbund inte uttryckt sitt missnöje. Det är bara när en Sverigedemokrat uttrycker kritik mot hur lagarna fungerar som man reagerar. Föreningen är alltså inte opartisk utan har en partipolitisk agenda när man uttalar sig. Att så sker undergräver inte bara föreningen utan domarkårens anseende i stort. Sitter domarna och dömer utifrån sina partipolitiska preferenser?##

  https://samtiden.nu/2023/01/domare-ska-inte-forsoka-tysta-politiker/

  Är domarna partipolitiska i sitt domararbete???

  Är det därför ett litet antal utvisningar döms även i de mest solklara fallen???

  Domareförbundet kan inte grundlagarna, kan de grundlagarna eller VILL DE INTE tillämpa dem???

  Sosseregeringen utsåg (politiska) domare???

  Gillad av 2 personer

 4. janne 2023-01-09 / 12:36

  MP försöker kanske att få lite återupprättelse för allt jävelskap dom ställt till med.Lita aldrig
  på miljöpartister i någon form,bara hycklare och oduglingar.

  Gillad av 4 personer

 5. Anneli 2023-01-09 / 07:43

  Hej, har också mailat.

  Gillad av 1 person

 6. Lisa. 2023-01-09 / 01:52

  Inte så konstigt, gammel-media sitter i knät på rödgröna laget, och på SVT-SR sitter Sveriges samlade miljöpartister.

  Gillad av 1 person

 7. Goliat 2023-01-08 / 23:01

  M och V är väl de som värnar mest för pensionärer….

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2023-01-08 / 23:32

   Absolut inte Moderaterna! Jag vet faktiskt inte om något parti värnar om pensionärerna. Då skulle vi ha högre pensioner och mindre invandring.

   Gillad av 3 personer

   • Goliat 2023-01-09 / 02:03

    Det skulle stå MP. Blev fel…

    Gilla

   • tompas11 2023-01-09 / 08:03

    Helt riktigt. Det finns inget parti som värnar om pensionärerna, inte ens PRO gör det.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2023-01-09 / 08:52

    Nej, lojaliteten är större till Socialdemokraterna än den är till pensionärerna!

    Gillad av 3 personer

  • Ölandsbonde 2023-01-09 / 11:27

   Absolut inte V!
   Som de skrek om högre pensioner, minsann. Vad de inte sa var att det bara gällde för de med garantipension. Inga andra. Garantipensionen höjdes därutöver med ca 1 januari. De har nu betydligt mer än jag.
   Det lönade sig inte att arbeta. Lurad i 45 år.

   Fast MP är ju bra för en del. Bodlund har 145.000 kr i månaden.

   Gilla

 8. Har inget namn 2023-01-08 / 17:26

  Ja det hoppas jag. En sak som kan vara en idé är att lägga en mall på en text att skriva i mailet, då är det lättare att få folk att maila, bara kopiera och klistra in, människan är ju av naturen lat.

  Gilla

  • Thoralf A 2023-01-08 / 18:17

   Nej, det är ingen bra ide. För då slutar mottagaren läsa när det kommer samma mejl från alla.

   Gillad av 2 personer

 9. Har inget namn 2023-01-08 / 16:57

  Så, då har jag mailat till Edward, är inte född 1957 men blir rosenrasande när de gör så här! Hoppas att fler mailar så dom förstår att det inte är ok att leka med (blåsa) folket.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.