KULTURCHEF BJÖRN WIMAN

Björn Wiman är kulturjournalist och sedan 2010 kulturchef på Dagens Nyheter men han tycks också vara DN:s specialist på klimatet och klimatförändringar, då han väldigt ofta skriver om klimatförändringar. Men han vet uppenbarligen inte skillnaden på väder och klimat om man skall tolka hans texter.

Som kulturjournalist är Björn Wiman givetvis en vänsterfanatiker som är skolad att hata allt till höger om Socialdemokraterna, där går hans röda linjer.

”Till kretsen av klimatkrisförnekare hör nu dessvärre inte bara horder av trosvissa Twittertroll, utan också den svenska regeringen, skriver Björn Wiman.”

I hans text kan man sedan läsa om ”många skrockande högermän” eller ”de dästa klimatkrisförnekarna som är vår tids verkliga fanatiker”.

Är det en klimatkris om vi inte kan åka skidor i södra Sverige? För vårt land och många andra länder är ett något varmare klimat något väldigt positivt, inte minst för ekonomin. Har Björn Wiman någon gång ställt fördelarna mot nackdelarna av ett varmare klimat? Nej, givetvis inte! Det kan han inte på grund av sina röda linjer.

Björn Wimans hat mot den nya regeringen och dess stödparti Sverigedemokraterna går inte att ta miste på. Det som förvånar mig är att en kulturjournalist utger sig för att vara en expert på klimatet och klimatförändringar.

Men det som förvånar mig än mer är att Dagens Nyheter numera är en vänstertidning och att dess läsare och prenumeranter accepterar den utveckling som tidningen haft sedan Peter Wolodarski tog över som chefredaktör.

När jag under valrörelserna kört runt med min trehjuling och delat information i brevlådorna och sett DN:s klistermärke på en och annan brevlåda så har jag tänkt ännu en stackars indoktrinerad läsare som inte förstår hur grundlurad han har blivit av Dagens Nyheter, en gång en genuin och respekterad borgerlig tidning.

Dessutom lika meningslöst att lägga sverigevänlig information i dessa brevlådor som i de brevlådor där man har en sossetidning.

Jag hoppas fler personer upptäcker tidningen Epoch Times som helgläsning, istället för Dagens Nyheter!

Annons

6 reaktioner på ”KULTURCHEF BJÖRN WIMAN

 1. ivarandersson 2023-01-08 / 18:03

  Kultursidorna består tydligen av de skarpaste hjärnorna.
  Karin Pettersson, Aftonbladet Kultur, är tydligen Aftonbladets utrikesexpert eftersom hon kommenterar Billströms besök i Ankara

  Gillad av 1 person

 2. stigrydmark 2023-01-08 / 17:37

  Har ibland blivit uppringd och fått erbjudande om billigare prenumeration. Har då sagt: Även om du erbuder livstidslång fri prenumeration säger jag nej till denna skittidning.
  Jag rekommemderar gärna Nya Dagbladet. De har just nu en figth med Länsförsäkringar/Bank och måste bevisa att de inte är ”terrorister”, för
  att få ha bankkonto!!! Fascismen finns i etablissemanget hela tiden.

  Gillad av 1 person

 3. Nils Dacke 2023-01-08 / 16:13

  Dessa så kallade kulturjournalister är per definition självutnämnda, Stockholmsbaserade experter inom alla tänkbara samhällsfrågor, det kan gälla massinvandringen, energifrågan, brott och straff, klimat och väder osv osv osv. Den enda frågan de möjligtvis saknar kunskap är inom kultursektorn. Tänk en regering bestående av dessa högt värderade och uppskattade experter från Stockholm, vad kan gå fel liksom???

  Gillad av 2 personer

 4. Evert 2023-01-08 / 15:14

  Minns honom i SVTs kulturpanel för en del år sen. Han kunde spy bara att se honom, Speciellt när han och 2 fruntimmer satt och ojade sig över Bosse Hansson som sagt svarting i nån webbradiosändning. Dom var dom perfektaste människor i världshistorien som aldrig sagt eller gjort nåt fel. Nog bland det värsta jag har sett och hört.

  Gillad av 2 personer

 5. Kalle 2023-01-08 / 13:08

  Jan Emanuel: [sosse i GP]

  ##Vi måste sluta dalta med stenkastarna
  GästkolumnVi har testat att dalta med grovt kriminella. Det har inte fungerat. Ändå fortsätter vi med samma metod för att stävja den grova brottsligheten.##

  ## En polis vittnar om att en 20-årig man kastar sten på hans kollegor. Ett annat vittne bekräftar detta. En av stenarna var nära att träffa en polis i huvudet. Mannen erkänner att han träffat en civil polisbil med en sten, men nekar till brott. Solna tingsrätt väljer att tro på den stenkastande mannen. Polisen kunde blivit påverkad av bilder i efterhand. Läs igen, tingsrätten väljer att tro på en stenkastande våldsverkare framför en polis i tjänst. ##

  ## Stenkastarna får skola, sjukvård, boende och försörjning av samhället. De betalar med förakt och hat. Det är samma toxiska nykriminella utanförskapskultur som genererar skjutningar och sprängningar som genererar stenkastning mot blåljuspersonal. Det är inte som av en händelse att flera av stenkastarna var beväpnade, bland annat med skjutvapen. De är fiender till allt vad folkhemmet och det demokratiska samhället representerar. ##

  ## När staten misslyckas skydda sina frontbärare, som poliser, ambulanssjukvårdare och brandmän riskerar vi förlora även det som är kvar av folkhemmets trygghet. Det är ovärdigt att låtsas att stenkastarna inte siktade på poliserna, att säga att de inte visste vad de gjorde. ##

  ## Vi har provat daltandets lösningar, gång efter annan. År efter år. Vi ser hur det gått. Ändå fortsätter vi i förhoppning om ett annat resultat. ##

  https://www.gp.se/ledare/vi-m%C3%A5ste-sluta-dalta-med-stenkastarna-1.89327693

  Visst har han rätt!!! Det måste bli slut på daltandet!!!

  Jan Emanuel från värsting till f.d. riksdagsman för sossarna och debattör.

  Gillad av 2 personer

 6. Lars 2023-01-08 / 12:21

  Bra tips med Epoch Times. Har precis startat ett en-kronasabonnemang.
  Ser ut att vara intressanta och vederhäftiga nyheter där 🙂
  \Lars ihuddinge

  Gilla

Kommentarer är stängda.