RASANDE 57:OR SÅGAR SOCIALDEMOKRATERNA

Nu har fler och fler kommit underfund med vilken skatteeffekt som drabbar 57:orna. Trots att den höjda pensionsåldern inte gäller 57:orna utan de som är födda 1958 eller senare. Men vi fråntas det förhöjda grundavdraget under 2023 och arbetsgivare får inte heller lägre arbetsavgift för 57:orna under 2023.

Nedan återger jag en kommunikation som Peter Twede haft med Socialdemokraterna och hans ilskna svar till dem efter deras nonsenssvar idag.

Uppriktigt sagt när jag ser ett sånt nonchalant och nonsenssvar från de som har styrt landet under så många år så blir bara min reaktion, Sossepolitruker, jag tycker så förbannat illa om er. Skitstövlar.

Ni skall få tillbaka detta under valrörelsen 2026. Det är mitt vallöfte redan nu!

Läs vad Peter Twede skrivit nedan!

Datum: 3 februari 2023 15:02:46 CET

Till: magdalena.andersson@riksdagen.se, mikael.damberg@riksdagen.se, ardalan.shekarabi@riksdagen.se, Ida.Karkiainen@riksdagen.se, Niklas.Karlsson@riksdagen.se

Kopia: finansdepartementet.registrator@regeringskansliet.se, beredningen.registrator@regeringskansliet.se, socialdepartementet.registrator@regeringskansliet.se

Det här var inte ens nära ett svar på frågeställningen, som dessutom skickades från en noreplyadress!!

Det är nästan pinsamt vilket inkompetent och undanglidande svar! Det är kränkande och förnedrande, ogiltigförklarande av en hel årskull! 

Vi vet och det är självklart att man måste höja pensionsåldern.

Det är lika självklart att regeringen styr riket.

Men det förhindrar inte andra partier att ta initiativ till förändringar.

Det var Socialdemokraterna som stod bakom propositionen som röstades fram i maj!

Det har visat sig när man tillfrågat andra partier som röstade ja – att man inte ens var medveten om de rader som hanterade skattefrågan, troligen pga att dessa rader hamnade lite ”osynligt” mitt i hela massan av text.

Kanske för att i överenskommelsen från 2017 som troligen många tagit del av – stod det tydligt att skattefrågorna inte behandlades där.

Man kan läsa att alla förändringar genom nya pensionsåldern ska följa med nya riktåldern.

Men vi 57:or tillhör faktiskt de som har riktålder 65 år.

HUR KAN DET DÅ VARA ATT 58:orn får sitt sänkta grundavdrag året de fyller 67 – medan även 57:orna får sitt sänkta grundavdrag också året de fyller 67!!!??? Ser och såg ni inte det orimliga i det!!?? Och i ett så pass sent beslut, som informerades dåligt om. Vilket total orättvisa!!??

Sex år före pensionshöjningar ska det beslutas!! Varför det?? Ja för möjlighet planering förstås! Men ekonomisk planering, budgetering – där blev det inte för oss 57:or!

PENSION ÄR INTE EN LÖPANDE LÖN, DET ÄR ETT SPARKAPITAL, EXAKT SPECIFICERAT. NU FÖRSVINNER EN STOR DEL AV DET KAPITALET FÖR ALLA DE 57:or SOM HADE GÅTT I PENSION – OCH DE SOM PLANERAT OCH FÖRBERETT SIN PESIONSAVGÅNG, VILKET INNEBÄR CA 70 % AV 57:ORNA. DET ÄR INTE HELT LÄTT ATT BACKA HELLER. OCH DESSUTOM ÄR VI UTSLÄNGDA UR A-KASSA OCH FÖRSÄKRINGSKASSA! REN STÖLD UPPFATTAR VID DET SOM!!

Till det kom att sänkningen av arbetsgivaravgifterna inte heller sänktes i år. Innebär att en normal anställd kan kosta en arbetsgivare  runt 70 000 kronor mer för detta år. Vilket många inte hade budgeterat för. Vi blir mindre attraktiva på arbetsmarknaden!

Småföretagare förlorar 20% på egen lön!!

(V) och (MP) drog förslag om förändring i Finansutskottet i mitten av januari – men  ingen annan – inte ens (S) – var intresserad!

VI ÄR NU ÖVER 100 000 RASANDE 1957:OR SOM KRÄVER FÖRÄNDRING, VILKET KAN INITIERAS AV ER, SOM LA FÖRSLAGET!!

DESSUTOM LÄR LIKA MÅNGA 1959:OR BLI NÄSTAN LIKA ARGA SOM BLIR NÖDGADE ATT SKJUTA PÅ SIN PENSION TILL DEN RIKTÅLDER SOM BLIR ÅRET EFTER DERAS. EN SMYGHÖJNING AV PENSIONSÅLDER OCH STÖLD AV PENGAR!!!

SÅ NI HAR UPP TILL 200 000 ARGA VÄLJARE ATT HANTERA NÄSTA VAL. VÄLDIGT MÅNGA, DÄRIBLAND JAG – KOMMER VARKEN ATT RÖSTA PÅ SOCIALDOMEKRATERNA ELLER MODERATERNA, DÅ NI STULIT BRUTTO 50 000 KRONOR PLUS 20 000 KRONOR LÄGRE LÖN FRÅN EGEN VERKSAMHET.

OCH SVARA NÄSTA GÅNG PÅ SPÖRSMÅLEN – INTE EN MASSA SVEPANDE UNDANFLYKTER OCH AVSÄGANDE AV ANSVAR!!

Ni skriver att ni ska höja pensioner!! Hur kan det vara att 115 000 nyblivna pensionärer detta år fick upp mot 36 000 kronor mindre än planerat och budgeterat!!???

Och ni vågar inte ens ha en e-postadress som andra partier.

Ni borde skämmas – både för reform ni föreslagit med inslag troligen ej ens nämnda i Riksdagen och dessa extremt undanskyllande brev, nonchalanta svar, som inte ens handlar om grundfrågan.

NI BIDRAR GENOM ERT AGERANDE PÅ ATT SPÄ PÅ ETT REDAN  BEFINTKLIGT POLITIKERFÖRAKT!

—————————————————-

Vad är det då som föranleder detta ilska svar till Socialdemokraterna?

Här nedan kan du läsa det totalt korkade svaret som ansvariga hos Socialdemokraterna lyckats få ihop. Inte ett enda ord om hur 57:orna kommer i kläm och straffas trots att den så kallade riktåldern inte ändrats för 57:orna.

3 feb. 2023 kl. 10:32 skrev noreply@socialdemokraterna.se: Hej!

Tack för ditt mejl.

I dag lever vi nästan tre år längre än när dagens pensionssystem infördes på 90-talet. Trots det har åldern för när en person i genomsnitt börjar ta ut sin pension i Sverige i stort sett varit oförändrad.

För att bevara samma nivå på pensionerna som tidigare generationers pensioner så behöver en del av vårt längre liv kompenseras med ett längre arbetsliv och att pensionen tas ut lite senare. 

Den genomsnittliga åldern för att börja ta ut allmän pension i Sverige är 64,9 år (juni 2022). Att vi lever längre, men ändå i genomsnitt inte senarelägger pensionen, gör att den pension vi tjänar in under vårt liv ska fördelas på fler år under vår tid som pensionärer. Det gör att vi får en lägre pension per månad.

För att motverka det behöver arbetslivet förlängas och pensionen tas ut senare. Av det skälet har en riktålder införts som följer medellivslängdens utveckling och styr när du tidigast kan ta ut allmän pension och få de så kallade grundskydden inom den allmänna pensionen (garantipension, inkomstpensionstillägg, bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd).

Nya pensionsåldrar från år 2023
• Du kan tidigast ta ut allmän pension från 63 år (gäller födda 1961 eller 1962)
• Du har rätt att jobba till 69 år (lagen om anställningsskydd, LAS)
• Du kan tidigast få garantipension, inkomstpensionstillägg, bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd från 66 år (gäller födda 1958 och 1959)

Källa: https://www.pensionsmyndigheten.se/orange-bloggen/orange-bloggen/pensionsaldrarna-hojs-igen-vad-innebar-det

Skatte- och socialavgiftssystem följer med dessa förändringar

Vi socialdemokrater står fast vid den överenskommelse som gjorts i pensionsarbetsgruppen om höjd pensionsålder. Det finns ett värde i att pensionsfrågor hanteras blocköverskridande och i breda överenskommelser. Ytterst handlar den höjda pensionsåldern om att trygga framtidens pensioner.

Regeringsformen (grundlagen) är tydlig med att regeringen styr riket dvs att bland annat ta initiativ till de förslag riksdagen sedan har att besluta om. Regeringen hanterar också den ekonomiska politiken och lägger förslag på stadsbudget och ändringsbudgetar till riksdagen.

Det är följaktligen den sittande regeringen som har att både implementera och följa upp förändringarna av pensionssystemet. Det förefaller rimligt att regeringen analyserar den uppkomna situationen och återkommer till riksdagen med eventuella justeringar eller övergångsregler. Socialdemokraterna välkomnar ett sådant initiativ och kommer att agera konstruktivt om så sker.

Alldeles för många av Sveriges pensionärer har fortfarande för låg pension. Det måste vi ändra på. Därför vill vi socialdemokrater höja inbetalningarna i pensionssystemet och införa en så kallad s.k. ”gas.” i pensionssystemet. Målet är att alla ska få minst 70 procent av slutlönen i pension. Vi kommer att fortsätta arbetet med att utveckla och förbättra pensionerna i Sverige.


Vänligen,

Socialdemokraterna

Vårt Sverige kan bättre
Hemsida: http://www.socialdemokraterna.se/

Annons

17 reaktioner på ”RASANDE 57:OR SÅGAR SOCIALDEMOKRATERNA

 1. stigrydmark 2023-02-05 / 23:25

  Det kan väl vara skäl att då och då påminna om Göran Perssons stöld av c:a 250 miljarder från någon AP-fond. Ren stöld av pensionspengar. Sten Andersson stod på N. Bantorget och lovade med självande röst att varenda krona skulle återbetalas till pensionärerna. Det skulle ha gjort stor skillnad för oss äldre pensionäre.

  Gilla

 2. onkelbjrn 2023-02-04 / 11:35

  Sossarnas mantra; höj inbetalningarna och ge sen bidrag. Själv anser jag att man ska sänka inbetalningarna och anpassa bidragen bättre.
  Förr sa man att pensionen är innestående lön för de år man jobbat. Nu vet vi att det inte är så. De som idag arbetar och betalar sina skatter är de som försörjer dagens pensionärer. Och alla bidragstagare.

  Men varför ska svenska skattebetalare stå för notan när invandrare tar hit sina anhöriga? De borde själva stå för kostnaderna. Och varför ska invandrare ges rätt att år efter år få leva på bidrag. Kanske aldrig komma ut i arbetslivet.
  Det måste löna sig att ha jobbat i ett helt liv.
  En moralisk undran, men det kanske är dags att införa fattigstugan igen.

  Gillad av 2 personer

  • Ingemar Ekman 2023-02-04 / 13:58

   @ ONKELBJRN
   ”De som idag arbetar och betalar sina skatter är de som försörjer dagens pensionärer. ”
   Och vad hände med alla pengar vi pensionärer betalade in till pension?
   Vad jag vet är att Göran P. snodde c:a 250 mdr på nittiotalet för att rädda bankernas aktieägare. Gick resten till barnbidrag och skolgång för ”de som idag arbetar och betalar sina skatter”.

   Gilla

   • onkelbjrn 2023-02-04 / 18:49

    Ja, lyckligtvis finns det ju fortfarande pengar kvar i de olika pensionsfonderna. Göran knyckte ju inte allt.
    Men systemet är bräckligt och det ser vi iom de förändringar som sker.
    Fler behöver arbeta och skatta.

    Gilla

 3. Christer 2023-02-04 / 10:49

  Som jag sagt tidigare .
  Valresultatet är som att öppna Pandoras ask .
  Nu kommer all korruption och all skit som sossarna byggt upp under sin Regeringstid att synas .
  Det är ingen tillfällighet att Magdalena blir allt mer hysterisk och gäll i tonen när hon försöker flytta fokus från det viktiga .
  Jag är personligen inte berörd av pensionsförändringen men kommer att rösta på ett annat parti än pensionslurarpartiet.

  Gillad av 3 personer

 4. SasjaL 2023-02-04 / 00:52

  ”noreply”-adresser används utav oseriösa [kriminella] verksamheter. Seriösa verksamheter tillåter kontakt. Svårare än så är det inte …

  Gilla

 5. Laglydig 2023-02-03 / 23:30

  FY FAN!!!

  Och jag är inte ens säker på att medelåldern har stigit de senaste åren med tanke på de drygt 23 500 som hittills avlidit i Covid-19.

  Men det ”bortfallet” kompenseras ju av människor från några få muslimska länder som dessutom är världsmästare i bland annat droghandel, dödsskjutningar, stenkastning mot polis, gruppvåldtäkter och kast av kvinna från balkong i höghus!

  Stå på er alla 57:or, om några år är det min tur att drabbas av att sozzarna förstört landet…

  Gillad av 1 person

 6. Sven d.ä. 2023-02-03 / 22:22

  Twede skriver ”Vi vet och det är självklart att man måste höja pensionsåldern.”
  Jag tycker det inte är självklart. Har verkligen livslängden ökat? Om det är något fel med pensionerna så kan det mycket väl vara pensionssystemets fel. Jag tycker att mantrat ”…höja pensionsåldern…” är fel.

  Gillad av 1 person

 7. Gunnar Karlsson 2023-02-03 / 22:07

  Off Topic,

  Kom väl knappast som någon överraskning !!

  //Gunnar

  Gilla

 8. Ölandsbonde 2023-02-03 / 18:50

  Det var ett djävla tjat om ett skatteavdrag. Maten har gått upp 20% och vad el och bränsle ökat vet jag inte. Men det är mer än någon skiten tusenlapp. I alla fall.
  Skriv om väsentligheter istället för att föra snåla smålänningars gnäll vidare.

  Gilla

  • Thoralf A 2023-02-04 / 01:20

   Du behöver inte läsa! Hade det drabbat dig hade det säkert låtit helt annorlunda!

   Gillad av 2 personer

  • Huvaligen 2023-02-04 / 07:42

   Jo, ursäkta alltså. Jag är visserligen inte direkt berörd, men kom ändå att tänka på om det ena måste utesluta det andra.

   Gilla

 9. messkalle 2023-02-03 / 18:49

  Thoralfs protest bär frukt. Peter Twedes brev till de högsta inom
  Socialdemokraterna kommer att bli en kvarnsten som sänker partiet.

  Kanske dessa hundratusentals missnöja kan bli till två riksdagsplatser för Thoralf och Peter.

  Bra jobbat båda. Det är många timmars obetalt arbete.

  Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2023-02-04 / 18:46

   Det är Eva Eriksson i SPF som drivit verksam kampanj för 57:orna. Vad en bloggare från Kalmar tycker ger inget avtryck.

   Gilla

   • Thoralf A 2023-02-05 / 01:42

    När jag pratade med SPF i Visby under Almedalsveckan 2022 så var de helt ovetande!

    Gilla

 10. ivarandersson 2023-02-03 / 18:45

  Socialdemokraterna begriper inte frågan och har ingen aaaning om vad de beslutar om. Är man tillräcklig dum kan man bli sossepolitiker.

  Gillad av 1 person

 11. O` Hyra 2023-02-03 / 18:23

  Jag är ingen 57:a men förstår nu att jag blott är en oönskad gäst i mitt eget land som numera befolkas av bladnegrer, pistolskyttar och zigenare, som på några veckor kan tjäna mer pengar än dom skulle göra på ett år i hemländerna.

  Olusten. Det börjar redan med SVT:s morgonnyheter. Ett gäng ondskefulla kärringar håller låda som om det vore deras roliga timme. Som omväxling visar man upp ett antal färgade och som pricken över i, en doktorand som är bög.

  Begriper man inte att genom ett knapptryck finns normala, ja i alla fall mer normala kanaler än SVT.

  Gilla

Kommentarer är stängda.