BLUNDAR FÖR VERKLIGHETEN

Suck… idag läser jag en artikel i Barometern att Mörbylånga kommun skall bygga en skyddsvall mot Kalmarsund för närmare 100 miljoner kronor. Igår hade SVT Småland ett inslag med en professor Jarone Pinhassi från Linneuniversitet som pratade om hur högt vattnet skulle gå om 30 år i Kalmarsundsparken. Suck…

Uppenbarligen så känner professorn inte till landhöjningen eller så är han fruktansvärt dålig på matematik och framförallt addition och subtraktion eller så är han bara ännu en klimatalarmist/klimataktivist som skall vara politiskt korrekt för att bli beviljad nya bidrag/anslag från våra skattemedel.

Det här är havsnivåförändringen i Kalmar om man utgår från statistiken för Kungsholmsfortet i Karlskrona och justerar för den högre landhöjningen vi har i Kalmar.

Faktum är att vi idag har en lägre havsnivå än vad vi hade för ett hundra år sedan!

I artikeln i Barometern kan man läsa följande okunniga och häpnadsväckande text.

”Utan skyddsvall kan stora delar av Färjestaden läggas under vatten vid högvatten och storm i ett framtidsscenario.

– Ända upp till Coop pratar man om, säger kommundirektör Ann Willsund.

Men en klimatvall vid kusten beräknas kosta 92 miljoner kronor och nu söker kommunen pengar hos MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.”

Barometern journalist Pia Olofsson visar också sin okunskap och klimatalarmism när hon skriver följande.

”Enligt SMHI:s beräkningar kommer medelvattennivån att stiga från 13 centimeter till 106 centimeter på hundra år. Klimateffekter som höjd temperatur på grund av växthusgaser i atmosfären leder till smälta polarisar och höjda vattennivåer i världens hav.”

Hon skriver inte att havsnivån kan stiga så mycket utan hon skriver att den kommer att stiga så mycket. Vilken oseriös och okunnig journalist. Sedan undrar mediekåren varför journalister har ett så lågt förtroende.

När det gäller professorn vid Linneuniversitetet så kan själva se inslaget från SVT Småland med Jarone Pinhassi på följande länk.

Jag skall passa på att åka förbi Kalmarsundsparken idag och ta några foto för framtiden.

Jag har ju tidigare visat några foto från en strand på östra Öland där min far tog ett foto på tidigt 70-tal och där jag tog ett foto på samma plats för något år sedan. Sedan kan ni ju själva bedöma utvecklingen. Den utveckling som så många blundar för.

Övre bilden är tagen 1973 och undre bilden 2021. Så kan en havslinje förändras!

Om kartan och verkligheten inte stämmer överens, då är det kartan som gäller. Det sa man förr i tiden när man ville raljera om försvaret/militären och en del ologiska övningar när man gjorde värnplikten.

Hur kan människor bli så indoktrinerade att de blundar för verkligheten?

Annons

16 reaktioner på ”BLUNDAR FÖR VERKLIGHETEN

 1. Bo Adolfsson 2023-03-09 / 10:31

  OT
  Göteborgsposten har idag en lång artikel om skattereglerna för de som är födda 1957.

  Gilla

 2. Kjell 2023-03-08 / 21:30

  Undrar vad Kalmar svarar på det 500 eller mer varsholmen måste försvaras som reningsverket dom har inte än susning vad dom gör..

  Gilla

 3. O` Hyra 2023-03-08 / 18:57

  Gången är osäker. Ibland tar han små skutt. Han vill verka vital.
  Tänderna är konstgjorda och håret inplantat.

  Hans namn är Biden.

  Gillad av 1 person

 4. O` Hyra 2023-03-08 / 17:28

  I ett land där ”transvården” ägnas massor av tid i sjuka SR, kan man inte förvänta sej att något är normalt eller seriöst.

  En professor blir synonymt med vidskeplig byfåne, som anses intelligent för att han har skägg och stammar.

  Sen kan man undra? Var ska allt vatten komma ifrån?
  På min jordglob är isarna mycket små i förhållande till oceanerna.

  Men jag kan ha fel, får väl träna på att stamma och eventuellt skaffa tandställning.

  Gillad av 2 personer

 5. turrim 2023-03-08 / 17:23

  Sedan jag läst din otroliga berättelse om vad som händer i Mörbylånga och på Linnéuniversitetet så fann jag än mer förödande berättelser om vad som händer på högsta nivå.

  Ericson i Ubbhult redovisar på sin blogg det tal han höll i Riksdagen: ”Mitt brandtal för bättre konsekvensanalyser inför viktiga politiska beslut”. Han pekar på Riksrevisionens rapport som fördömer bristen på konsekvensanalys både hos regeringar och företag. Ett måste att läsa i Mörbylånga och av vissa supporters som framträtt i media.

  Kopplat till Riksrevisionens rapport i Samnytt. ”LKAB:s jättesatsning på fossilfritt stål inte demokratiskt förankrad”. Det är tydligen Göran Persson som på gamla meriter varit pådrivande utan faktisk kunskap eller analys.

  Även i Samnytt som grundar sig på en artikel i Expressen där tre professorer sågar storsatsningen på fossilfritt stål.

  Gillad av 2 personer

 6. Björn Pettersson 2023-03-08 / 17:00

  Läste artikeln i Barran igår, skickade ett mail till journalisten och undrade om det redan är 1:a april. Tog upp även upp artikeln om revet vid Ölands södra udde, ett rev som inte fanns för 50 år sedan. Inget svar från journalisten

  Gillad av 4 personer

 7. anders gs 2023-03-08 / 16:55

  thoralf, tog du bort blogginlägget om muslimer?

  Gilla

 8. Ölandsbonde 2023-03-08 / 13:42

  Det behövs nytänk för att få ett hållbart klimatneutralt samhälle.

  Gilla

 9. 502V8S 2023-03-08 / 13:38

  Jag tycker det ser ut att vara högre vattenstånd på den undre bilden, det syns inga stenar där t.ex.

  Gilla

 10. turrim 2023-03-08 / 11:21

  Media och särskilt SVT har en egoistisk förmåga att leta upp ”experter” som är beredda att ge stöd för reporterns eget önsketänkande.

  Här en professor i mikrobiologi. I Google säger han: ”Vi forskar om vilka bakterierna i våra havsvatten är och vad de har för uppgift”.

  Märkligt att han genom den forskningen kan få veta vattennivån i Kalmarsund om 30 år.

  Å andra sidan kryllar det nu mera av professorer i de märkligaste snäva ämnen och många av dem anser sig trots specialiseringen vara allvetare om jordens framtid.

  Enligt Google är det tydligen en särskild merit för professorn i mikrobiologi att han har sin arbetsplats intill Kalmarsund och bara några minuter till Kalmar Central för utflykter i forskarvärlden.

  Gillad av 2 personer

 11. Huvaligen 2023-03-08 / 10:53

  Shit happens, som bekant Det här var inte klimatet som spökade och allt ordnade sig för övrigt efter några dar – nästan. (Wikipedia):

  Abbekås var från början ett fiskeläge på Skånes sydkust mellan Ystad och Trelleborg, omtalad redan på medeltiden. Onsdagen den 13 november 1872 förstördes stora delar av byn av en stormflod kallad Backafloden framkallad av en orkan som drog in över sydkusten från nordost. 34 hus förstördes, alla fiskeredskap, båtar och befolkningens vinterförråd. Vattenståndet ökade till 3,6 meter över det normala, vilket fortfarande är svenskt rekord.

  Redan året därpå inleddes med hjälp av statsbidrag arbetet med en riktig hamn, och fisket och kusthandeln kunde åter komma igång. En ny storhetstid för fisket inträffade under andra världskriget.

  2011 renoverades pirar och kajer, och inloppet gjordes om för att öka säkerheten i yttre hamnbassängen.

  Gillad av 1 person

 12. ivarandersson 2023-03-08 / 09:00

  Professor Jarone Pinhassi från Linneuniversitet är en klimatalarmist/klimataktivist som skall vara politiskt korrekt för att bli beviljad nya bidrag/anslag från våra skattemedel.

  Gilla

 13. Hoppalong 2023-03-08 / 08:50

  Kontakta professorn och ställ de rätta frågorna. Tvivlar på att han svarar.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s