ATT SÄGA DET SOM INTE FÅR SÄGAS

Två reflektioner från lördagens Barometern.

I ett helt uppslag skriver Barometern om otryggheten i vissa stadsdelar i Kalmar och att en stor andel kvinnor avstår från att gå ut efter mörkrets inbrott i dessa stadsdelar. Det visar en trygghetsmätning som kommunen låtit utföra i stadsdelarna. Men några riktiga slutsatser om orsakerna har kommunen ännu inte kommit fram till, de har inte analyserat klart resultatet av undersökningen.

Visst är det ett märkligt sammanträffande att just de otrygga stadsdelarna är precis de med högst andel befolkning med utrikes bakgrund!

En gång i tiden hade jag ganska stort förtroende för de som kunde titulera sig professorer. Idag har jag fått omvärdera den uppfattningen. Det finns alldeles för många professorer som väljer att vara politiskt korrekta istället för experter på sitt ämnesområde.

I lördagens Barometern kunde jag läsa en debattartikel skriven av en Filip Johnsson, professor i energisystem, Chalmers, programchef för forskningsprogrammet Mistra Electrification.

”Mistra Electrifications vision är att påskynda en rättvis och konkurrenskraftig omställning till ett hållbart och effektivt energisystem.”

Återigen en massa floskler om rättvisa, hållbart och effektivt.

Filip Johnssons budskap är att kommunerna och försvaret får inte fortsätta att stoppa 8-9 av 10 vindkraftsetableringar i Sverige. Hindren för vindkraftens expansion måste undanröjas enligt professor Filip Johnsson.

Under 2022 exporterade Sverige 33 TWh elenergi till andra länder. Sveriges samtliga vindkraftverk producerade under 2022 totalt 33 TWh elenergi, enligt Svenska kraftnät.

Varför skall Sverige investera ytterligare hundratals miljarder kronor i nya vindkraftsparker när vi redan idag exporterar 33 TWh, vilket motsvarar ca 20 procent av landets elenergiproduktion?

Professor Filip Johnsson och Mistra Electrification är bara politiskt korrekta, verkliga fakta tycks inte existera i deras floskel värld.

Sverige skall inte producera mer elenergi än vad landet har behov av. Sverige behöver inte mer oplanerbar elenergi, Sverige behöver mer planerbar elproduktion får att uppnå det målet.

Annons

22 reaktioner på ”ATT SÄGA DET SOM INTE FÅR SÄGAS

 1. O` Hyra 2023-03-20 / 15:23

  Om jag hade vaknat upp i sängen med Anna Kinberg Batra bedvid mej. T ex på åttonde våningen. Då finns stor risk att jag hade blivit ”flygare”.

  Gilla

  • Huvaligen 2023-03-20 / 16:35

   Nu har väl inte risken varit så stor för ett sådant tilltag! Men rätta mig om jag tänkt fel.

   Gilla

   • O` Hyra 2023-03-20 / 17:04

    Hon försöker. Den fulingen.

    Gilla

 2. O` Hyra 2023-03-20 / 15:17

  Vådan av att importera dumskallar under asylens täckmantel kan visa sig bli en dyr nationalekonomisk affär för Sverige. Många av de individer som kommer från Afrika och Mellanöstern har så lågt IQ att de inte kan tillgodogöra sig normal skolundervisning, ett faktum som regering och media försöker dölja under svammel om utanförskap och socioekonomiska aspekter.

  Gillad av 1 person

 3. stigrydmark 2023-03-20 / 14:49

  Att analysera otryggheten är naturligtvis en tidskrävande och grannlaga
  uppgift. Hur kan man redovisa ett resultat där ordet invandrare inte behöver
  användas.

  Gilla

 4. Kalle 2023-03-20 / 13:55

  ## Regeringen ska förvandla utlänningar till svenskar genom ”Sverigekurs” ##

  ## Regeringen planerar att lansera en obligatorisk kurs i samhällskunskap för migranter. Den så kallade Sverigekursen kommer att avslutas med ett prov men misslyckas invandrare erbjuds omtentor.
  – Välkommen till Sverige, här är reglerna, nu kör vi, säger integrationsminister Johan Pehrson (L). ##

  https://samnytt.se/regeringen-ska-forvandla-utlanningar-till-svenskar-genom-sverigekurs/

  Ännu ett slag i luften???

  Omtentor, hur många då, Vad händer efter exempelvis tre omtentor???

  De blir underkända efetr tre stycken omtentor!!!

  Visar klart och tydligt att de inte kan eller vill bli ”svensjar”

  Kommer de att utvisas ur sverige då???

  Eller kommer de att få vara kvar och snylta på vårt välfärdsamhälle???

  Ett slag i luften för de goda, invadrarvänliga, utan substans… från Liberalerna.

  Gillad av 2 personer

 5. Lennart Stenkvist 2023-03-20 / 12:23

  Jo så är det om sanningen i ärlighetens namn ska blottläggas. Det är socialdemokraten eller rättare sagt socialdemokraturen Johan Perssons ansvarslösa politik som har skapat otryggheten i Kalmar. Det finns inga andra alternativ att skylla på.

  Om det händer något negativt i Kalmar lägger Johan Persson ansvaret på Kalmarpolisen. Inte lätt att vara polis i Johan Perssons Kalmarpolitiska samhälle. Själv bor den högt skattearvoderade herremannen på landet för trygghetens skull.

  Gillad av 3 personer

 6. Hemlig X-sson 2023-03-20 / 09:04

  Undrar om Johan Persson är stolt över resultatet av vad hans politik har åstadkommit. Nästan hälften av kvinnorna i Berga vågar inte gå ut om kvällarna. Då ska man veta att Berga innan massinvandringen var ett av de absolut tryggaste områdena i Kalmar. Å andra sidan så skulle de rödgröna ha 239 mandat i Riksdagen om kvinnorna fick bestämma själva. Konsekvensanalys kanske, svenska kvinnor!

  Gillad av 1 person

 7. Lotta 2023-03-20 / 06:10

  Varför skall vi förstöra vår natur och människors liv för att andra länder skall kunna köpa el som produceras i Sverige? De får väl klara sin egen elproduktion.

  Gillad av 4 personer

  • Ölandsbonde 2023-03-21 / 00:23

   Man kan se på produktion av el som vilken annan produktion som helst. Vindkraften är som SAAB var. D v s inte lönsam. Varje anställd producerade för -400.000 kr per år. Liksom inte lönsamt. Som vindkraft. Det vet jag för att om den varit lönsam på egna ben så hade det snurrat bra. Men det är den inte. Trots det så vill ivrarna att vi ska bygga mer. Alfsson har redovisat att snurrorna producerar 33 MW och att vi exporterar 33 MW. Istället för att bygga mer kan man exportera mindre. Då blir det mer kvar här hemma. Ren vinst på två plan.

   Gilla

 8. Otto 2023-03-20 / 02:02

  Invånare i Kalmar är alltså mer rädda än genomsnittet i riket? Det säger en del.

  Gillad av 3 personer

 9. Goliat 2023-03-19 / 23:50

  Polisen har gjort nytt stort narkotikatillslag i Kalmar. Kommer det smälla snart igen?

  Skulle aldrig bo i något av de områden som nämns i artikeln i Barometern. Skulle Johan Persson det?

  Gillad av 1 person

 10. Högt hårfäste 2023-03-19 / 22:37

  Kalmar har många otrygga områden för att vara en så pass liten stad. Växjö som är större har väl endast Hov och Araby. Kalmar har Snurrom, Norrliden, Funkabo, Berga centrum, Oxhagen och ev. Tegelviken.

  Halmstad och Karlskrona har har varsitt vad jag vet.

  Gillad av 1 person

 11. Kenny 2023-03-19 / 21:41

  En föredetta polis bosatt i Thailand som kallar sig för sha70 och
  samarbeterar med swexittv har dragit igång granska granskaren.
  Alltså omvänt. Tydligen har näthatsgranskaren satt i system att stämma
  fattigpensionärer som vill tycka lite på nätet om orättvisorna, på pengar och leva på detta. Avsnitt 5 i lördags pullveriseras näthatsgranskaren av sha 70. Verkar som näthatsgranskaren är ett nerv vrak nu. Jag hade hoppats på mer av sånt här till myndigheter.

  Gillad av 1 person

  • Cosmik Debris 2023-03-20 / 15:59

   Notera gärna negern som blottar sig mitt på torget. (tid 06:50 min)

   IQ? Jag gissar på 70-75.

   Gilla

 12. ivarandersson 2023-03-19 / 18:15

  De som känner sig otrygga i Kalmar ska allra först tacka Johan Persson och hans anhang för att de lyckats göra Kalmar otryggare. Jag förstår att Kalmar med Johan Persson i spetsen behöver tid för att bortförklara varför deras politik misslyckats. De kan ju skylla på SDs misslyckande att kraftigt begränsa invandringen från MENA 🙂

  Gillad av 1 person

 13. Cosmik Debris 2023-03-19 / 15:25

  Sverigebilden 16 mars 2023. Folkhemmet ligger i ruiner.

  Nu väntar vi bara på att den importerade ohyran ska hämnas bomben i Hässelby. Vågar man hoppas på att någon drar av ett pansarskott rakt in i en pizzeria, herrfrisör eller varför inte spränger ett helt köpcentrum. Strålande tider, härliga tider. Jag håller tummarna. Stenhårt!

  Gilla

  • Snorre 2023-03-19 / 19:25

   Thoralf skriver “ Idag har jag fått omvärdera den uppfattningen. Det finns alldeles för många professorer som väljer att vara politiskt korrekta istället för experter på sitt ämnesområde”
   Tyvärr är det värre än så. Dessvärre är det nämligen regeringen som tillsätter professorer, och med den korrupta regeringen vi haft de senaste åtta åren så verkar vi ha fått de professorer vi förtjänar. Regeringen har även en väldig makt att fördela forskningspengar. Om nu någon undrar varför genusforskning blivit så populär.
   Forskningen på BRÅ har dock den nya regeringen tagit tag i så att BRÅ numera tillåts forska fram sanning om gängbrottslighet.

   Gillad av 1 person

 14. Kalle 2023-03-19 / 15:22

  Lyssna på Allard på Youtube!!!

  Detta har Lenin, Socialdemokraterna och islamister gemensamt

  Gilla

 15. Calle 2023-03-19 / 12:13

  Ja, den berömda elefanten i rummet får inte nämnas, inte ens högsta polisledningen vågar svara på frågan varför vi har högsta grova kriminaliteten i Europa. Jag påstår att i stort sett alla problem inom alla sektorer har koppling till den vansinniga massinvandringen, om inte direkt så genom kostnaden för densamma.

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s