NONSENSSVAR FRÅN MODERATERNA

De två moderata riksdagsledamöterna Marie Nicholson och Lars Engsund från Vimmerby respektive Oskarshamn har gett ett nonsenssvar på min debattartikel angående den pågående pensionsstölden från 57:orna under 2023. Läs den här

Deras svar är nog något av det mest pinsamma som jag läst då de totalt undviker att svara på min fråga.

”Jag vill veta hur ni som lokala företrädare i riksdagen ställer er i frågan om att införa en övergångsregel för de som är födda 1957 under 2023.”

Så här skriver moderaterna bland annat.

”Som Thoralf Alfsson säkerligen känner till från sin tid som riksdagsledamot låses skattetabeller vid årsskiftet och dessa går inte ändra i efterhand.”

Det handlar inte om att ändra i några skattetabeller! Det handlar om enligt vilken kolumn i skattetabellen som skatten skall dras. Det är minst sagt skamligt av dessa två riksdagsledamöter låtsas sig inte veta detta för att slingra sig undan att svara. Det är så jäkla ynkligt att jag blir riktigt förbannad!

Sedan blir än värre när det skriver följande.

”Dessvärre är det bara att konstatera att det vilar ett tungt ansvar på den föregående socialdemokratiska regeringen för att förändringen inte kommunicerats tydligare.”

De skyller alltså detta på den socialdemokratiska regeringen. Men när propositionen beslutades i riksdagen den 31 maj 2022 så reserverade sig inte Moderaterna på en enda punkt utan röstade ja till dessa förändringar som drabbade 57:orna.

Därmed är Moderaterna precis lika skyldiga som Socialdemokraterna!

Men svara på min fråga om Moderaterna är beredda att rätta till detta misstag som drabbat 57:orna så hårt med en kraftigt höjd skatt på pensionerna det gör inte Marie Nicholson och Lars Engsund.

En sak skall dessa moderater vara helt klara med! Att skylla detta på Socialdemokraterna är ingen bra taktik om de nu inbillar sig det.

Nu är det bara den sittande regeringen som kan föreslå en övergångsregel för 57:orna. Det vill säga framför allt finansminister Elisabeth Svantesson (M) och äldreminister Anna Tenje som har den bollen och den makten.

Om inte regeringen tar tag i detta så kommer det drabba den sittande regeringen mycket hårt när det är val 2026! Liberalerna och Kristdemokraterna riskerar att hamna utanför riksdagen!

Vi 57:or är mycket upprörda!

Jag uppmanar moderaterna Marie Nicholson och Lars Engsund att skriva ett nytt svar, ett riktigt svar utan massa svammel!

PS

Idag har vår FB-grupp med 1 700 medlemmar och ett antal som hela tiden ökar fått en debattartikel publicerad i Aftonbladet.

Annons

9 reaktioner på ”NONSENSSVAR FRÅN MODERATERNA

 1. O` Hyra 2023-03-27 / 17:45

  Ulf Kristersson, den käcke lille gossen, som för en tid sedan hissade bögflaggan på sin tomt i Strängnäs. Naturligtvis hade han bjudit in pressen för att visa vilken fördomsfri, juste kille han är. Konstigt att inte ÖB var där samtidigt och viftade med stjärten!

  Sen åkte Ulf till Ankara, och trodde, dum som han är, att Erdoğan skulle charmas av hans löjliga piruetter. I stället vid en ceremoni gick Erdoğan först, och två steg efter honom gick Ulf, följd av en två meter lång turkisk soldat.

  Detta fick ju Ulf att se oerhört löjlig ut. Men det är för dum för att begripa.
  Vad fick då Ulf med sej från Ankara? Ingenting.

  Gillad av 1 person

 2. Kalle 2023-03-27 / 14:29

  Debatt i EXPRESSEN

  ## Upploppen förra året var ytterligare ett kvitto på att Sverige misslyckats med det mångkulturella experimentet.

  Och då uppstår med ens en obekväm och jobbig fråga som Sverige måste tacklas med: vad gör vi med de som inte vill integreras, frågar sig Mustafa Panshiri och Jens Ganman.##

  ## Föreställningen att alla dessa människor skulle vara precis som svenskarna och tro på samma svenska idéer visade sig vara – för att uttrycka det milt – rätt naiv. ##

  ## Detta är ett mycket beskt piller att svälja för de flesta. Men från och med nu måste integration och brott och straff diskuteras utifrån sakfrågorna. Vi har inte tid att ha en debatt om ”debatten” och dess dekorum. ##

  ## Vi slösade tio år på detta. Nu måste vi gå vidare. ##

  https://www.expressen.se/debatt/paskupploppen-visar-att-mangkulturen-inte-funkar/

  Vill påstå att sverige har slösat bort närmare 40-45 år på den misslyckade invandringen och integrationen. Ända sedan bråket mellan raggare och invandrare i Södertälje.

  Sossarna ( och Centern???) drev linjen att ta emot så många lycksökare som möjligt.

  Körde över folkviljan med att vi vet bäst och anklagade oppositionen med är ni rasister???

  Gilla

 3. ivarandersson 2023-03-27 / 08:45

  Politikerna demonstrerar sin okunskap med ett nonsenssvar.

  Gillad av 2 personer

  • worldpress99 2023-03-27 / 16:43

   Ja du Thoralf. Dessa personer har ju långt kvar till sin pension, därför svarar man ”god dag yxskaft” på din artikel!. Som Ivar A skriver; man demonstrerar sin totala okunskap om ämnet. Politiker i all ära, det finns ju tyvärr många som agerar som dessa två ”stolpskott”.

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2023-03-27 / 17:52

    de skiter fullständigt i om vi 57:or får betala 30 000 kronor i extra skatt under 2023. De har ju sitt på det torra i riksdagen!

    Jag kan lova att jag kommer häckla dessa båda moderater ändra fram till valdagen 2026 om de inte tar detta på allvar.

    Gillad av 1 person

 4. messkalle 2023-03-26 / 23:32

  Thoralf, du är rätt på det. Lycka till.
  Tänk, så många har EN man att tacka för så mycket.

  Gillad av 2 personer

 5. Jordan river 2023-03-26 / 20:10

  Jag tänker mer tvärtom så här..
  Jag och många andra är inte på nåt sätt intresserade att myndigheter granskar oss.
  Jag är mer intresserad av att granska myndigheter.

  Gilla

 6. Kenny 2023-03-26 / 18:45

  Jag uppskattade alltid steget efter teckningarna
  för ett par år sen mot etablissemanget. Kommer inte ihåg vad han heter.
  Men Thoralf verkar alltid ligga steget före..

  Ps. Som jag saknar Ian Wachtmeister. Hade
  Den vakne gubben fått hänga med ett par år till..

  Gillad av 1 person

 7. Isak Bath Ewaz 2023-03-26 / 18:30

  M skall ta sina lagliga ansvar lika övriga parlamentarisk partier. De är för egen elit med politisk stege. folk och skatt är steg spike som de står på. att låsa allt med lag??????

  Gilla

Kommentarer är stängda.