KLIMATÅSIKTSKORRIDOREN

Hanna Stjärne (SVT) och Cilla Benkö (SR). Foto Thoralf Alfsson

Det är inte svårt att bli stämplad som klimatförnekare om man ifrågasätter den nya klimatreligionen. Givetvis är det de som är mest troende som också kastar mest negativa invektiv omkring sig. Jag har själv råkat ut för det i Kalmar kommunfullmäktige från Socialdemokrater, Centerpartister, Vänsterpartister och inte minst Miljöpartister.

Att till ett hundra procent förlita sig på det värsta scenario som IPCC målar upp i sina rapporter/prognoser över framtiden är minst sagt att visa sin egen oförmåga att tänka logiskt och inte använda tidigare erfarenheter från domedagsprofetior.

Åsiktskorridoren när det gäller klimatförändringar har blivit väldigt snäv i Sverige och Sverigedemokraterna får ständigt och jämt bära hundhuvudet så fort man har någon annan uppfattningen än den konsensus som råder bland klimatalarmisterna och i vänsterblocket.

Public service och Dagens Nyheter är de som är mest drivande av klimatreligionen och som inte tillåter andra åsikter.

Jag skickade på skoj min debattartikel om att inte investera en enda mer krona på vindkraft till DN. Givetvis så nekade man en publicering. Den passade inte det narrativ som DN dagligen driver i tidningen.

Elsa Widding har tydligen deltagit i en konferens i Norge, där det i varje fall enligt media deltagit några personer med konspirationsteorier. Nu hängs Elsa Widding ut i framför allt public service och TV4. Givetvis är det vänsterextremisterna på EXPO som kommit med ”avslöjandet” och public service och TV4 köper EXPO:s version med hull och hår.

Det handlar inte om vad Elsa Widding sa på konferensen utan vilka andra som deltog i konferensen. Att Elsa Widding höll ett föredrag med rubriken ”Energikrisen – ett resultat av oproportionerliga åtgärder för att tackla klimatförändringarna” är fullständigt ointressant för både public service och TV4. När de istället gör allt för att klistra på epitet som ”förintelseförnekare” och ”vaccinmotståndare” på Elsa Widding i sina inslag och artiklar.

Att Elsa Widding nu tvingas ”ta ansvar” för vad andra deltagare sagt tidigare är ju bara ett bevis för att man inte är seriösa, vare sig på public service eller TV4. Att EXPO är oseriösa är det väl ingen som tvivlar på.

Det handlar om guilt by asssociation, att bygga halmgubbar, som man sedan angriper med full kraft.

Då passar till och med liberalen och utbildningsminister Mats Persson på att hjälpa public service bygga sin halmgubbe! Ynkligt Mats Persson!

Mats Persson (L)
Foto Thoralf Alfsson

Public service och TV4 visar med sina inslag att de inte står bakom vare sig åsiktsfrihet, yttrandefrihet eller ett öppet samtalsklimat och en fri debatt. Åsiktskorridoren är allena rådande inom public service och har uppenbarligen VD Hanna Stjärnes välsignelse.

Klimatreligionen är överordnad allt inom ”objektiva” public service.

Annons

28 reaktioner på ”KLIMATÅSIKTSKORRIDOREN

 1. O` Hyra 2023-04-20 / 18:33

  Bara en tanke. I Vietnam dödades 5 millioner vietnameser.
  Vad jag vet hamnade ingen inför domstolen i Haag.

  Gillad av 1 person

  • O` Hyra 2023-04-20 / 19:16

   SR är en propagandakanal. Ryssland har bara roddbåtar och Putin lärde sej ro av Chrusjtjov som i sin tur lärde sej av Tage Erlander.

   Gillad av 1 person

  • Huvaligen 2023-04-20 / 22:32

   Ryska/Sovjettillhöriga spionfartyg har funnits åtminstone sedan 50-talet i våra farvatten i skepnad av allt mellan fiskebåtar till U 137 (1981) och alla år därefter. Jag menar att man kokat soppa på en gammal spik fast det är givetvis bra att förhållandet observeras. Men någon nyhet är det inte.

   Gilla

 2. Högt hårfäste 2023-04-20 / 17:34

  Jämfört med förra året har 4 587 färre sökt till Linnéuniversitet inför höstterminen. Vad säger Johan Persson om det?

  Johan kallar förresten Kalmar för ”idrottsstaden” på Facebook. Har Kalmar fått den utnämningen, eller är det ett önsketänkande? Vill minnas att det utnämns en stad årligen.

  Gilla

 3. worldpress99 2023-04-20 / 16:49

  Klimatförnekare!!? Vad är det för ord? Klimatet finns ju och det går väl ändå inte att förneka Men man bara kör på. Som på dagis!

  Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2023-04-20 / 16:09

  För att EU och Ylva Johansson ska lyckas med att skapa sitt fascistiska kontrollsamhälle måste man först skapa ett behov av mer säkerhet. Barnpornografi, människohandel, gängkriminalitet och terrorism är alltid säkra kort att skrämma med. Saken är den att det är vanliga människor som ska övervakas. Det är vanliga hyggliga människor som fascisten/kommunisten Ylva Johansson är rädd för. För att införa sitt fascistiska kontrollsamhälle anser kärringen att minst 246 000 kronor i månadslön är en rimlig ersättning. Det är där vi är nu och ränderna går aldrig ur en antidemokrat.

  Gillad av 4 personer

 5. Cosmik Debris 2023-04-20 / 15:40

  Lögnen skall göra eder lydiga

  Gillad av 2 personer

 6. anders gs 2023-04-20 / 14:50

  Europas framtid står på spel!

  Gilla

 7. anders gs 2023-04-20 / 14:41

  Weimers är kanonbra.

  Gilla

 8. Lennart Stenkvist 2023-04-20 / 13:18

  Demokraturens klimatreligion tycks endast vara till för klimatalarmister. Nåde den som äger sanningens kunskap, i demokratins tjänst. Med andra ord, en skrämmande utveckling.

  Gilla

  • anders gs 2023-04-21 / 00:09

   Jiro Mehho administrerade bland annat sajten islam-tawhid.se, där han samlade material från al-Qaida och andra terrorgrupper. Där fanns även ljudfiler med föreläsningar som han själv hållit, sannolikt i en mindre, radikal källarmoské i stadsdelen Andersberg i Halmstad.

   Gilla

 9. Kalle 2023-04-20 / 11:59

  SD var rädd om våran Elsa hon är en mycket frisk fläkt inom SD som behöver vädras ut!!!

  Gillad av 1 person

  • Huvaligen 2023-04-20 / 16:35

   Elsa Widding är god vän med Jessica Stegrud. De kompletterar dessutom varandra i politiken. Man kan nog, utan att vara allt för spekulativ, påstå att Åkesson själv ”hjälpte” in Stegrud i politiken (via SD) och hon var därigenom redan från början adressmärkt som EU-parlamentariker för SD. Nu är hon i riksdagen genom en rockad i ett långsiktigt spel.

   Man kan nog, utan att vara allt för spekulativ, påstå att Åkesson själv ”hjälpt” Elsa Widding in i politiken (via SD). Hon var redan från början därigenom adressmärkt som talesman för SD:s ”klimatpolitik”.

   Ett och annat fyrkantigt rundningsmärke i det egna farvattnet har hon klarat av och är på väg mot en egen kajplats. Utan att vara allt för spekulativ så kan man nog påstå att hon säkerligen stöds till hundra procent av Åkesson under tiden.

   I MSM spelas det som bekant för galleriet. Och det lär väl från och till även bli väldiga rabalder i galleriet allt medan Widding orubbligt gnetar vidare – med stöd av Åkesson (och därmed SD).

   Gilla

   • tompas11 2023-04-20 / 23:33

    Nej det är synnerligen osäkert vill jag påstå.

    Gilla

 10. Karl 2023-04-20 / 10:03

  Undrar varför inte riksdagsmän/kvinnor är mer pålästa om tex el och även andra saker innan de beslutar i olika ärenden, och deras konsekvenstänk verkar vara på ett barns nivå. Har E.Widdings bok hon är i alla fall trovärdig.

  Gillad av 1 person

 11. m 2023-04-20 / 09:51

  Tänk om vi haft en debatt med vetenskap, sunt förnuft ,verklighetsuppfattning och konsekvenstänkande som ledstjärnor inte som nu domedagstänksnde.

  Då hade alla sidor av åtgärder kommit fram och alla hade kunnat bilda en nyanserad bild av om dessa är värda pengarna.
  Kloka väl balanserade beslut som gett bäst resultat för miljö och levnadsstandard

  Just nu rusar vi mot en nivå som när vi levde på tjugotalet

  Gillad av 1 person

 12. Nils Dacke 2023-04-20 / 09:23

  Egentligen börjar det kännas riktigt bra att kallas för klimatförnekare, för mig personligen innebär det ett ytterligare bevis på att jag inte alltid tror på propagandan från korrupta politiker och politruker samt eliten inom media/kultur/kändisar och fortfarande klarar av ett självständigt och logiskt tänkande. På liknade sätt var det innan kritiken mot massinvandringen ökade kraftigt och man själv blev kallad för allt möjligt så fort man öppnade munnen, men efterhand blev man stolt och och speciellt när man insåg att man fick rätt(tyvärr) om resultatet av denna katastrof.

  Gillad av 5 personer

 13. turrim 2023-04-20 / 08:07

  Det är skönt att kunna börja dagen med att få läsa fakta i klartext. Det förgyller dagen i varje fall fram till kl 19 då TV4-nyheterna och sedan Rapport börjar.

  Gillad av 5 personer

  • tompas11 2023-04-20 / 23:35

   Jag har å andra sidan annat att göra än att sitta och tomglo på dumburken varje kväll.

   Gilla

 14. Bo Adolfsson 2023-04-20 / 07:57

  Jag kan rekommendera Elsa Widdings bok Klimatkarusellen!
  För den som vill hänga med i denna karusell rekommenderas läsning på sajterna klimatsans.com och klimatupplysningen.se.
  Får Elsa verkligen uppbackning från sd? Det verkar som partiledningen sitter med fingret i luften.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2023-04-20 / 08:09

   Noterar att det nu snart gått en månad sedan Elsa Widding publicerade en ny video.

   Gillad av 1 person

   • Bert Juhlin 2023-04-20 / 12:03

    Elsa W har haft det tufft sedan hon blev riksdagsledamot och känner säkert att hon behöver tid för energipåfyllning.
    Ja, det kan inte vara lätt att slåss mot enfalden, naiviteten och inte minst mot den i riksdagen dominerande människotyp som mot bra betalning går maktens ärenden oavsett vilken idiotism som maktutövandet grundar sig i.

    Gilla

   • Thoralf A 2023-04-20 / 13:08

    Frågan är om hon får något stöd från SD-ledningen eller om de börjar uppleva Elsa Widding som en belastning. Då får hon definitivs inget stöd från SD-ledningen. Det är dessutom inte SD-ledningen starka sida. Jag vet!

    Gilla

   • tompas11 2023-04-20 / 23:37

    Ja jag misstänker starkt att Elsas eventuella stöd från SD-ledningen är minimalt om det ens finns. I annat fall skulle de inte behandlat Elsa som de gjort.

    Gilla

Kommentarer är stängda.