NAIVA SVERIGE

Min debattartikel om att vi borde sluta investera i vindkraft och vindkraftsparker har publicerats på flera olika ställen. Bland annat Barometern och Dagens Kalmar men Dagens Nyheter nekade dock en publicering, den följer inte Dagens Nyheters agenda och narrativ. Jag hade dock förväntat mig att någon skulle bemöta min debattartikel men det har uteblivit helt och hållet. Jag hoppas dock att den kommer publiceras i fler tidningar.

Jag såg ett av Elsa Widdings videoklipp och det passar väldigt bra tillsammans med min debattartikel. Även om den gjordes innan valet 2022. Se det nedan.

Min debattartikel har också publicerats i Nya Tider.

Annons

12 reaktioner på ”NAIVA SVERIGE

  • Thoralf A 2023-04-20 / 08:10

   Kommer aldrig bli verklighet.

   Gilla

  • Ölandsbonde 2023-04-20 / 10:25

   Fel av mig. Ska vara 3 TWh.

   Gilla

 1. Hemlig X-sson 2023-04-20 / 06:10

  Havsbaserade vindkraftverk kommer att bli en framtida miljökatastrof med läckande oljor, mikroplaster och framför allt läckande metaller från exempelvis offeranoder. Jag är inte 100% säker men har hört att anoderna är av aluminium. Aluminium förstör fiskarna gälar. En av anledningarna till att man kalkar skogsmark mot försurning är för att man vill hindra läckage av aluminium ut i sjöar, åar och slutligen Östersjön. Det var i alla fall vad man sa när skogsförsurningen var i fokus i senare halvan av 1900-talet. Dessutom tillkommer förstås skador på fågellivet.

  Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2023-04-20 / 08:02

   ”skogsförsurningen” var en myt. Fanns inte på riktigt.

   Gilla

 2. Lennart Stenkvist 2023-04-20 / 03:25

  Demokraturens vänstermedia inkl. SVT, SR och TV4 gör sitt bästa för att lura och hjärntvätta folket. Osanning ska uppfattas som sant och sanning ska uppfattas som osant.

  Det är oerhört viktigt att demokratins alternativmedia finns inkl. din blogg, Thoralf. Sveriges befolkning har all rätt, i demokratins tjänst, att få kunskap om sanningen.

  Gillad av 1 person

 3. O` Hyra 2023-04-19 / 18:32

  I USA finns det fler vapen än människor. Det beror på att det finns så många väderkvarnar i USA att slåss emot.

  NATO, är en försvarsorganisation. Det är därför man bara skickar defensiva vapen till Ukraina.

  Gillad av 1 person

 4. Hoppalong 2023-04-19 / 09:14

  Morgonens nyheter i TV4 kallades Elsa Widding för klimatförnekare. Hon fick naturligtvis inte försvara sig. Varför är de så rädda för henne? Hon berättar bara sanningen.

  Gillad av 7 personer

  • ivarandersson 2023-04-19 / 11:59

   Varför är de så rädda för Elsa? Hon berättar bara sanningen.
   Sanningen avslöjar vilka som saknar relevanta argument och då tillgriper man enbart negativa omdömen om Elsa för kunskap saknas.

   Gillad av 4 personer

   • Thoralf A 2023-04-19 / 12:11

    Det handlar om ”guilt by association”! Det handlar inte om vad Elsa Widding sa på konferensen utan vad andra på konferensen sagt tidigare.

    Då vet vi samtidigt vilka personer som alla dessa vänstermänniskor träffat och pratat med. Allt från diktatorer till terrorister men det är ok enligt media för de tillhör de goda.

    Gillad av 2 personer

 5. turrim 2023-04-19 / 08:23

  I Rapport har vi nu på senare tid matats med positiva förord för en stor vindkraftpark i Bottenviken som tyskar vill bygga. Jag menar allvarligt att tyskarna kan bygga sina vindkraftverk i Schwarzwald och längs sina egna kuster. Vi vill ha vår natur och våra strömmingar i fred.

  Vi fick också höra en oemotsagd investerare som vill bygga flytande vindkraftverk utanför Bohuskusten. Hur nu roterande anläggningar höga som Eiffeltornet kan vara flytande och säkra? Var finns motvikten? De kanske blåser in i något fiskeläge. Fiskebåtarna får slalomtråla till havs. Dessutom påstod besserwissern att det var fördel med flytande för de kunde flyttas – han nämnde inget om alla kablar på havsbottnen och landanslutning.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2023-04-19 / 09:21

   Och han nämnde framför allt inte de höga kostnaderna för havsbaserade vindkraftverk.

   Gillad av 7 personer

Kommentarer är stängda.