9 reaktioner på ”DE SKRIFTLÄRDA

 1. Bo Adolfsson 2023-05-01 / 09:58

  Fint inslag av Henrik Jönsson, men han är sent ute.
  Gabriel Oxenstierna har skrivit om klimatreligionen på klimatupplysningen.se 2022-09-18 Om klimathotet som sekulär statlig religion och 2022-09-19 Klimatkyrklig ordlista, med förklaringar. Mycket läsvärt som det mesta på klimatupplysningen och klimatsans.com om man är intresserad av klimatdebatten och vill rensa huvudet från den hemska propagandan.
  Även swebbtv har många klimatinslag, där Elsa Widding. Jan Blomgren m fl kunniga personer medverkar.
  Här har sd ett givet ämne att ta upp för att verka som motvalls kärring liksom en gång i tiden i invandringsdebatten.

  Gilla

  • Thoralf A 2023-05-01 / 08:57

   Det där får du nog förklara vad du menar?

   Gilla

 2. Andersson 2023-04-30 / 16:02

  ”Klimatforskare kan behöva bli aktivister – det säger en grupp forskare som tycker att politiken går för långsamt. Samtidigt hörs kritiska röster som menar att aktivisterna riskerar underbygga förtroendet för vetenskapen.”

  Vad betyder ‘underbygga’?

  Gilla

 3. tompas11 2023-04-30 / 10:23

  Jag slutade titta när Henrik Jönsson påstod att människan påverkar klimatet.

  Gilla

  • Thoralf A 2023-04-30 / 11:10

   Synd, för då missade du väldigt mycket!

   Gilla

   • tompas11 2023-04-30 / 21:13

    Om man, som Henrik säger, att människan påverkar klimatet då har han fel ingångsvinkel.

    Gilla

   • nilscobra 2023-04-30 / 22:52

    Njae, det är faktiskt inte omöjligt att människor påverkar klimatet åtminstone lite. Det stora problemet är att klimatalarmister inte kan skilja på ”väldigt lite” och “katastrofalt mycket”.

    Klimatalarmisterna vill gärna sätta ett sammanfattande värde på summan av effekterna från en ökad koldioxidhalt, och kallar det för ”klimatkänslighet”. Vilken ”klimatkänslighet” för CO2 man räknar med har helt avgörande betydelse för klimatfrågan, och det är inte direkt självklart vad som är rätt värde. Det kan till och med vara så att det inte finns någon mätbar effekt alls.

    Växthuseffekten påverkar en lång rad faktorer, som i sin tur bidrar till både uppvärmning eller avkylning. Atmosfären är ett väldigt komplext och kaotiskt system som vi egentligen vet alltför lite om för att kunna beskriva och förutsäga säkert. Man kan dock konstatera att klimatkänsligheten för CO2 är betydligt lägre än det värde klimatalarmisterna använder sig av i sina datormodeller. Dom har ju nämligen inte varit ens i närheten av att stämma med verkligheten.

    Gilla

 4. nilscobra 2023-04-30 / 09:10

  Inte sedan häxbränningarnas tid har vi fört en politik som bara grundat sig på tro. Beklämmande att vi åter är där igen. 1600-talets häxjakter förpassades dock tack vare upplysningstiden till vidskepelsens värld. Vi behöver en ny upplysningstid som den på på 1700-talet. Där man utgår från fakta, gjorda observationer och observerade data istället för tro. Vi får hoppas att tron på det så kallade klimathotet tillsammans med dess överstepräster och domedagsprofeter går samma öde till mötes nu.

  Jag syftar på fakta som t.ex att vi sen den Lilla istiden haft en klimatförbättring på ca en plusgrad och inte en försämring, att Jorden tack vare den ökade CO2 halten blivit en grönare planet, att öknarna minskar och skördarna ökar, att extremvädren minskar, att koldioxid aldrig genom Jordens historia orsakat ett varmare klimat, att höjd koldioxidhalt historiskt varit ett resultat av varmare klimat, inte tvärtom och att det faktiskt inte finns några som helst bevis för att koldioxidens klimatkänslighet skulle vara så stor att den styr klimatet.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.