HAN ÄR SÅ FALSK

Jag brukar ha lite koll på kommunalrådet Johan Persson (S) i Kalmar och hans inlägg på sociala medier.

Han är så falsk!

Han förskönar situationen i Kalmar på alla plan och undviker allt negativt i utvecklingen. Hans kommentarer om sina politiska motståndare och den nya regeringen har alltid varit förklenande. Han ger den borgerliga regeringen skulden för finanskrisen 2008, trots att den startade med Lehman&Brother kollapsen. Nu ger han skulden för inflationen och kostnadsutvecklingen i kommunsektorn på den nya regeringen. Han låtsas därmed inte om kriget i Ukraina och den energikris som utlöstes av krigets konsekvenser.

I mina ögon är hans inlägg ytterst oärliga och falska!

Men efter att ha varit inom kommunpolitiken i 16 år med Johan Persson som kommunstyrelsens ordförande, under alla dessa år är jag inte det minsta förvånad. Jag har sett många exempel på den falskheten och hans kvinnoförnedrande attityd i talarstolen. I synnerhet mot liberalen Inger Hilmansson men hon har ju lämnat politiken sedan några år.

Det som förvånar mig allra mest är dock att den så kallade oppositionen är så flata. Då tänker jag i första hand på Kalmaralliansen, som består av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. De enda som försöker bedriva lite opposition är KD.

De skarpa politiska förslagen från Kalmaralliansen lyser dock med sin frånvaro!

Kalmaralliansen är livrädda för att samarbeta med SD i Kalmar, de vågar inte ens prata med dem, ännu mindre rösta på Sverigedemokraternas motioner. Då lägger Kalmaralliansen hellre ned sina röster, trots att de många gånger egentligen stödjer motionen. Anledning är att om Kalmaralliansen skulle rösta på SD:s förslag så kommer Johan Persson direkt anklaga dem för att samarbeta med SD och så mycket ryggrad har inte Kalmaralliansen att de kan stå för det.

Det visar med all tydlighet hur svaga Kalmaralliansens politiker är i praktiken!

Feghet är inget som hör hemma om man skall driva en oppositionspolitik och om man har ambitionen att ta över makten i Kalmar i nästa val. Nu fungerar mer eller mindre Kalmaralliansen som ett stödparti till de maktfullkomliga Socialdemokraterna i Kalmar.

Bollen har varit upplagd på straffpunkten många gånger under det senaste decenniet i Kalmarpolitiken men Kalmaralliansen har avstått från att slå in den.

Skall Kalmaralliansen ha någon som helst möjlighet att ta över makten 2026 så behövs det ett nytt ledarskap inom framför allt inom Moderaterna och Liberalerna. Ett ledarskap som vågar utmana den maktfullkomlige Johan Persson.

Eller är politikerna inom Kalmaralliansen nöjda med de brödsmulor som ramlar ned från Socialdemokraternas smörgåsbord?

Annons

11 reaktioner på ”HAN ÄR SÅ FALSK

 1. onkelbjrn 2023-05-06 / 00:08

  Det här verkar ju vara något som genomsyrar hela den socialdemokratiska rörelsen, falskhet. Vi märker det i den högsta ledningen. Och folk fortsätter att rösta på dem. Opinionsundersökningar ger dem resultat på närmare 40 %,

  Gillad av 1 person

 2. Goliat 2023-05-05 / 22:40

  Johan Persson raljerar ständigt om allting. Han måste vara en mycket liten figur.

  Nyligen länkade han till en artikel om bästa lärare i landet – som egentligen handlade om något annat. Kalmar kommun bröstade även de upp sig, men gick sedan ut med en ursäkt, eftersom det egentligen handlade om flest antal behöriga lärare.

  Någon postade svar till Johan på hans Facebook. Han vidhöll ändå sin sak och menade att texten var helt korrekt och passade även på att ställa en lite ironisk fråga, ”det borde väl även du vara nöjd med?”, eller liknande.

  Han är verkligen sjuk! Ja, narcissist, som tidigare nämnts.

  Gillad av 1 person

 3. Kalle Kula 2023-05-05 / 19:32

  Johan Persson är solklar narcissist.

  Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2023-05-05 / 15:46

  Wikipedia om fascism: ”Den svenske historikern Carl Grimberg (1875-1944) definierar det fascistiska systemet så här[…] Systemet var likaledes totalitärt: staten inskränkte sig inte till att leda förvaltningen utan ville även behärska andra områden, som:

  Organisationslivet (ABF och fackförbunden)
  Barnuppfostran (Myrdal)
  Kulturlivet (Folkparkerna, lotterier och SVT/SR)
  …och så vidare.
  Mina exempel inom parentes.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Fascism#Lista_p%C3%A5_definitioner

  Gillad av 1 person

 5. turrim 2023-05-05 / 13:48

  Vi hörde i går om kinesen som ska bygga en jättestor anodfabrik i Timrå. Nu läser jag om Johan Perssons bravader och minns direkt Fanerdun.

  Gillad av 3 personer

 6. Lennart Stenkvist 2023-05-05 / 12:07

  Ölänningen, Johan Persson, har med hjälp av demokraturens stadgar naglat sig fast som kommunstyrelsens ordförande och kommunalrådshövding i Kalmar kommun.

  Att kommunens Kalmarförstörare, Johan Persson, fortfarande sitter kvar och högavlönas med bidragsarvode av kommunens skattebetalare är utan tvekan Kalmaralliansens förtjänst som uppvisar rädsla och politisk svaghet.

  Det grymmaste i kråksången är Kalmarförstörande väljarna som obegripligt röstar/röstat på Kalmars regering, S- V- och C-partiet. Här får man även baka in svängande Miljöpartiet som inte vet vilket ben de ska stå på.

  Gillad av 1 person

 7. Kent 2023-05-05 / 09:46

  Johan Pehrsson verkar vara en typisk sosse svagbegåvad, maktgalen och begåvad med storhetsvansinne.
  I och för sig också en typisk opposition mest ängsliga om sin egen position och hålla sig mitt i flocken.

  Gillad av 4 personer

 8. ivarandersson 2023-05-05 / 09:10

  Johan Persson är en typisk sosse. Tar inget ansvar för den egna misslyckade politiken som orsakat en katastrofal utveckling av brottsligheten, mat- och energipriserna.

  Gillad av 5 personer

 9. Nils Dacke 2023-05-05 / 08:56

  Jag har aldrig röstat på moderaterna, men om alliansregeringen gjorde något bra så var det hanteringen av den världsomspännande finanskrisen 2008-2010. sossarna håller som vanligt på med sin ryska och sovjetiska historiebeskrivning där allt förvanskas och förfalskas.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.