INTE FÖR PENGARNA

”Maia Dahlberg (S) nekar till att hon ville bli ordförande för pengarna.”

Detta säger socialdemokraten Maia Dahlberg till Barometern enligt en artikel. Min uppfattning är att Maia Dahlberg inte talar sanning. Varför tror jag då det?

Framtill senaste valet har Maia Dahlberg innehaft posten som ordförande i Kultur- och fritidsnämnden med ett arvode på ca 365 000 kronor per år. Dessutom har hon suttit i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen och andra mindre uppdrag med mötesersättningar på minst ca 35 000 kronor vilket gett en total inkomst på ca 400 000 kronor per år.

Men efter senaste valet lämnade hon posten som ordförande för Kultur- och fritidsnämnden och tappade då det nya arvodet från den 1 januari 2023 på 416 000 kronor per år. Kalmar kommun höjde alla arvoden inför den nya mandatperioden.

Socialdemokraternas plan var då att sätta Maia Dahlberg som styrelseordförande för Kalmarhem AB och Kretslopp Sydost AB. Det gick bra i Kalmar kommunfullmäktige där Socialdemokraterna nästan har egen majoritet och Maia Dahlberg valdes till ordförande i Kalmarhem AB, med en årlig ersättning på 166 440 kronor.

Men i Kretslopp Sydost AB blev det bråk och Yvonne Bergvall (S) från Oskarshamn valdes istället till ordförande. Socialdemokraterna i Kalmars plan gick nu i stöpet och Maia Dahlbergs inkomst var nu bara 166 440 kronor per år.

Nu var goda råd dyra. Det här utlöste hela havet stormar inom Socialdemokraterna med stora konflikter och efter ett antal dagar avsade sig Yvonne Bergvall uppdraget som ordförande. Läs artikel i Barometern. Hon tvingades sannolikt bort. Jag är övertygad om att kommunalrådet Johan Persson (S) har haft sitt finger med i detta maktspel inom Socialdemokraterna.

Igår fredag, var det nytt styrelsemöte i Kretslopp Sydost och nya bråk men Maia Dahlberg valdes nu till styrelseordförande och kan nu räkna in 416 100 kronor ytterligare på lönekontot varje år.

 Men Maia Dahlberg (S) nekar till att hon ville bli ordförande för pengarna. Vem tror på det? Då är man otroligt naiv!

Utöver detta så sitter Maia Dahlberg även i Kalmar kommunfullmäktige, hon sitter även i styrelsen för Kalmar Öland Airport AB och även som ordförande för Moskogen Miljö AB. Även dessa uppdrag ger i varje fall minst mötesarvode på 1 144 kronor per möte.

Så nu har Socialdemokraterna tryggat Maia Dahlbergs inkomst under 4 år framåt med minst 600 000 kronor per år.

En ökning med ca 50 procent från förra mandatperioden. Så går det till inom Socialdemokraterna i Kalmar där kommunalrådet Johan Persson styr med järnhand och gynnar de sina.

PS

Att dessa båda ordförandeuppdrag skulle vara en tjänst på dels 50 procent för Kretslopp Sydost och 20 procent för Kalmarhem AB är minst sagt för mycket. Maia Dahlberg får mycket betald fritid.

Annons

12 reaktioner på ”INTE FÖR PENGARNA

 1. stigrydmark 2023-05-23 / 23:50

  Läste nyss en artikel på Julia Caesars blogg, en text skriven av Karl-Olov Arnstberg. Den handlar om matriarkaret, feminism och olikheterna som skiljer män och kvinnor. Jag vet att jag här för en kort tid sedan skrev att jag lagt märke till alla de okända kvinnor som dyker upp i nyhetsprogram och som vi inte hört talas om. I artikeln presenterar KOA foton på 24 kvinnor i maktposition. Pga av svaga män har feminismen och kvinnorna verkligen tagit över.
  Ulf Kristersson säger sig vara feminist. Jag skulle bli förolämpad om någon skulle kalla mig feminism. Vänstertolkningen har verkligen gått för långt, men fungerar försås även i Kalmar.

  Gilla

 2. Evert 2023-05-07 / 16:16

  Dagens Sossar bryr sig bara om makt och pengar. Sen skrattretande att hör att demokratin hotas om dom inte får driva lotterier.

  Gillad av 4 personer

 3. Lennart Stenkvist 2023-05-06 / 22:47

  Mycket pengar i egen ficka. Gäller endast för vissa Kalmarpolitiker inom ”kommunregeringen” som socialdemokraturen, Johan Persson gillar. Själv passade Johan Persson på att höja sin lön/arvode rejält när det var rätt läge.

  Häpnadsväckande att ”kommunregeringens” väljare och skattebetalare tar det med en klackspark. Kan det vara så illa att Johan Persson har lyckats hjärntvätta de flesta av kommuninvånarna.

  Gillad av 1 person

 4. anders gs 2023-05-06 / 20:04

  Thoralf, har du möjlighet att göra en intervju med Jimmie Åkesson i Almedalen?

  Gilla

 5. Kalle 2023-05-06 / 19:56

  Ledarsidorna skriver:

  ## Så förändras den svenska rättskulturen ##

  ## Hur den stora migrationen de senaste tjugo åren långsiktigt påverkar den svenska rättskulturen. Där bland annat polisen sakta men säkert överger respekten för och försvaret av bland annat Yttrandefrihetsgrundlagen.##

  ## Men samtidigt befinner sig Sverige vid en punkt sedan mer än ett decennium där migranter från andra kulturområden, med andra rättstraditioner, etablerat sig inom det svenska rättsväsendet. Det som i grunden utgör en del av definitionen om vad som är “svenskt”. En etablering som medfört att Sverige i flera fall redan börjat förändra sin rättstillämpning och juridiska kultur. ##

  ## Centerpartiet tvingades utesluta de två nämndemän i Solna tingsrätt som – på hårt kritiserade grunder – friat en man för hustrumisshandel. ##

  ## Där varje form av kränkning möts med besinningslöst våld. En rättsordning som allt fler poliser menar att samhället måste anpassa sig till istället för tvärtom. ##

  ## Var femte blivande domare, åklagare eller advokat har sina rötter i en annan rättstradition är den svenska kodifierade lagstiftningen. ##

  https://ledarsidorna.se/sa-forandras-den-svenska-rattskulturen/

  PATRIK KRONQVIST [EXPRESSEN]

  ## Svenska fiaskot i Kabul får aldrig upprepas ##

  ## Ministrar som ljuger om grundlagen, privata säkerhetsvakter som tvingades agera tjänstemän och senfärdiga myndigheter.
  Evakueringen från Kabul avslöjade återigen de djupa bristerna i Sveriges krisberedskap.##

  ##De flesta andra västerländska länder hade ägnat sommaren åt att planera evakueringen av sina lokalanställda. Men i Sverige vägrade den rödgröna regeringen länge att lyfta ett finger, trots allt mer högljudda vädjanden från veteraner och UD-tjänstemän. Dåvarande migrationsminister Morgan Johansson, S, hävdade rentav felaktigt att det vore ett grundlagsbrott. ##

  https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/svenska-fiaskot-i-kabul-far-aldrig-upprepas/

  Poliser som inte bryr sig om Grundlagen och dessutom backar för våldet i samhället.
  En migrationsminister Morgan Johansson, S, som inte kan eller respekterar Grundlagen.

  Sverige har gått åt helsike!!! Bara att inse fakta!!!

  Gillad av 1 person

 6. Högt hårfäste 2023-05-06 / 17:39

  @Thoralf

  Stämmer det som står på Barometern.se, att alla anställda kan handla privat på kommunens centralförråd till avtalspriser? Låter ju helt befängt. Det måste vara enbart i denna sjuka kommun.

  Varför ska anställda handla toapapper och kaffe där till sina egna hushåll? 🤔

  Gillad av 2 personer

   • Högt hårfäste 2023-05-06 / 19:46

    Det är även någon på centralförrådet som bekräftar detta, men hoppades att jag missuppfattat saken. Det låter ju helt sjukt.

    Gillad av 1 person

   • turrim 2023-05-07 / 13:05

    I så fall en löneförmån som borde vara av intresse för skattemyndigheten.

    Gillad av 1 person

 7. ivarandersson 2023-05-06 / 09:40

  Partiboken är viktig för ”arbetarpartiet”. Kompetens är av mindre betydelse. Det finns alltid möjlighet att leva gott på skattemedel när man har makten.

  Gillad av 6 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s