TJAFS, TJAFS OCH MER TJAFS

Gårdagens partiledardebatt blev mer tjafsig än någonsin och det visar att formatet inte fungerar. Det är dags att omvärdera hela upplägget.

Det som dock stod klart var att regeringen och SD håller på att mala ned oppositionen!

Oppositionen har väl aldrig spretat så mycket som igår. Märta Stenevi var till och med rädd för både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Debutanten Jakob Forssmed ersatte Ebba Busch på ett alldeles utmärkt sätt och han läxade upp Centerpartiets nya partiledare Demirok.

Tyvärr så blev de som orkade se tjafset inte så mycket klokare av att se en bitter kärring i Magdalena Andersson, en heltokig Märta Stenevi, Nooshi Dadgostar som ibland var höger och ibland var vänster.

De som är äldre kommer ihåg de tre O:na. Orup, Ortmark och Oliverkrona. Den typen av utfrågningar av partierna skulle säkert ge tittarna betydligt mer än dagens partiledardebatt eller programmet 30 minuter.

Annons

5 reaktioner på ”TJAFS, TJAFS OCH MER TJAFS

 1. Andersson 2023-05-09 / 07:38

  SVT: ”För första gången i år möts riksdagens partiledare i Agendas partiledardebatt under söndagskvällen – och här är förutsättningarna.”

  Riksdagen har inga partiledare. Det är är de politiska partierna som har partiledare. När det gäller att fara med osanning hyser SVT inga betänkligheter.

  Den som har gott minne minns kanske hur det var när Stefan Löfven blev ordförande för Sveriges socialdemokratiska arbetareparti. Han satt inte i riksdagen. Det blir likadant om igenom något parti utser en partiledare som inte sitter i riksdagen. Till exempel Miljöpartiet de gröna. En partiledare istället för två språkrör kan bli dubbelt så bra.

  Gilla

 2. nroheda 2023-05-08 / 13:19

  Som jag ser det är det formatet som är fel, ingen svarade på någon fråga. Kravet att öht vara med skall vara att svara på ställda frågor. Lika patetiskt som frågestund i Riksdagen, bara massa undanflykter & motfrågor. En mikrofon i taget, sköts av kontrollrummet. Nu var det bara tjafs som Thoralf skriver.

  Gilla

 3. tompas11 2023-05-08 / 09:29

  Och dessa partiledare ska representera svenska folket? Bevare mig väl för dessa dårarnas dårar. Kan det gå annat än åt helvete med dessa vid styret?

  Gillad av 7 personer

 4. Huvaligen 2023-05-08 / 08:53

  Hur kom alla elaka, tokiga och domderande fruntimmer ut från köket och in i politiken?

  Där står de nu, skriker och gapar och ljuger och är elaka och intrigerande med offerkoftan på medan de sannolikt spår vår politiska framtid med hjälp av tarokort. (Nåja, det är ju för resten inte bara inom politiken som fruntimren ska ändra på evolutionen sedan de kastat köksförklädet i sophinken. För sedan den första kvinnliga prästen invaldes inom kyrkan så har ju även kyrkan bevisligen gått rakt åt h-e.)

  Gillad av 3 personer

  • ivarandersson 2023-05-08 / 18:14

   Ragatorna har lämnat köket och återfinns numera i riksdagen.

   Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s