PROPAGANDABREV FRÅN SVT

För någon vecka sedan så var det en nyhet att tillrinningen i våra älvar inte ökat på grund av att vårfloden är flera veckor försenad på grund av det kalla vädret. Nu visar det sig att även den senaste veckan så sjönk nivåerna i vattenkraftsdammarna i Sverige. Uttaget av vatten har varit större än tillrinningen.

Jag förväntade mig att den nyheten skulle finnas med i det Klimatbrev som SVT Nyheter skickar ut varje söndag där de sammanfattar veckans klimatnyheter. Men så blev det inte!


Att det varit kallare än normalt under flera veckor och flera köldrekord för maj ingår inte i den agenda som SVT och Erika Bjerström bedriver.

I Klimatbrevet toppar istället, som vanligt Erika Bjerström med att FN varnar för het sommar.

”Vi är på väg att spränga en smärtgräns. Redan i sommar kan världen gå över 1,5 graders uppvärmning. Tecknen finns redan. Det tar riskerna till en helt ny nivå, med permanent inbromsning av Golfströmmen och ännu snabbare avsmältning av Arktis.”

Erika Bjerström fortsätter sedan med följande.

”Med 70 procents sannolikhet kommer vi att få se konsekvenserna redan i juli. Bland annat Sverige kan få se en repris på sommaren 2018, då 700 svenskar dog av värmerelaterad stress.”

Bara så ni vet det så kommer säkert 700 svenskar dö av värmen i sommar. Sedan hänvisar Erika Bjerström till enligt henne världens mest kända klimatforskare Michael Mann vid University of Pennsylvania som säger följande.

”Att El Niño kommer bli som mest kännbar 2024, men att varma vatten i oceanerna nu dras upp mot ytan och kan leda till de varmare temperaturerna vi redan ser.”

Men vad är Michael Mann mest känd för? Hans fusk med den så kallade ”hockeyklubban”!

Michael Mann var den som kom med grafen ’hockeyklubban’, som visade att den globala temperaturen hade stigit dramatiskt de senaste decennierna. Mejlkonversation visade också att Michael Mann med kollegor manipulerat data för grafen.

Tim Ball talade om att Michael Manns ’hockeyklubba’ var falsarium. Michael Mann stämde då Tim Ball för förtal. Domstolen krävde då bevis av Michael Mann för att ’hockeyklubban’ var sann. Michael kunde inte lämna rådata. Han dömdes då att betala rättegångskostnaderna som var flera miljoner.

Den personen kallar alltså Erika Bjerström för världens mest kända klimatforskare. Men hon säger inte att han är mest känd för sitt fusk med ”hockeyklubban” och domstolsprocessen.

Det klimatbrev som SVT skickar ut är ett rent propagandabrev för klimatalarmismen.

PS

Jag kommer återkomma till dessa klimatbrev i flera blogginlägg

Annons

13 reaktioner på ”PROPAGANDABREV FRÅN SVT

 1. centurion 2023-05-12 / 17:23

  För att den klimathysteriska agendan med hockeyklubbe-grafen ska bli verklighet krävs det att vi ökar våra utsläpp med 400% på bara några år. Hur troligt är det ? Sannolikt kommer våra utsläpp snarare att minska.
  Sen beträffande den s.k. ökningen med 1,5 grad. Ökningen är beräknad från en extrem dip i i diagrammet. Det medelvärde som man borde har utgått ifrån ligger betydligt högre. Räknat från detta medelvärde innebär det i stället att temperaturen har sänkts.

  Gilla

  • Cosmik Debris 2023-05-12 / 15:49

   Upptäckte att det var några år sedan – men det har nog inte blivit bättre.

   Gilla

 2. Mattias 2023-05-12 / 08:31

  Antalet människor som dör på grund av värme globalt sett utgör en rännil av alla som dör på grund av kyla! Bara i Storbritannien beräknas 9700 personer avlida varje år i köldrelaterade dödsfall. Med tanke på de extrema energipriserna och mer eller mindre påtvingade lägre inomhustemperaturer särskilt hos mänga äldre, har antalet dylika dödsfall säkert ökat väsentligt den senaste tiden. Men det lär vi aldrig höra om i SVT eller liknande medier…

  Gilla

  • Roland Salomonsson 2023-05-12 / 11:01

   Lite mer värme, t ex till de nivåer som gällde för 500-600-talen eller ännu hellre för 10000 år sedan, är bara av godo. Då var det flera grader varmare än ens IPCC värsta prognoser anger. Och mänskligheten finns kvar.

   Skulle mänskligheten däremot lyckas minska CO2, DÅ är det bara att studera Lilla Istiden för att fatta hur dödligt kyla är.

   Gilla

   • tompas11 2023-05-12 / 19:00

    Så du lever alltså i villfarelsen att människan kan påverka vädret och därmed klimatet genom de ynka 4 % av 400 ppm som vi bidrar med.

    Gilla

 3. turrim 2023-05-12 / 06:14

  Det brevet och nyheterna på deras hemsida står inte i avtalet som jag tvingas betala.

  Gillad av 1 person

 4. tompas11 2023-05-11 / 20:02

  Den globala medeltemperaturen har stigit ca 1 grad sedan mitten på 1800-talet, alltså 1 grad på drygt 170 år. Vad man inte berättar är att den globala medeltemperaturen har stigit från 13 grader till 14 grader. De allra flesta människor känner inte till att jordens medeltemperatur är just 14 grader och får de veta det så inser ju var och en med förståndet i behåll att jorden kommer inte att brinna upp.

  Gillad av 1 person

 5. Lennart Stenkvist 2023-05-11 / 19:45

  Bra jobbat Thoralf. Har aldrig haft några höga tankar om klimathysterins diktaturpropaganda som SVT och Erika Bjerström förmedlar. Att lura och hjärntvätta folket är horribelt. Ligger helt utanför demokratins stadgar.

  Vore oerhört intressant att få ta del av vad de pålästa och kunniga personerna Lennart Bengtsson och Elsa Widding har för kommentarer. Att de blir inbjudna till skattebetalarnas SVT, är naturligtvis helt otänkbart. Det ligger utanför demokratins tjänster.

  Gillad av 4 personer

 6. O` Hyra 2023-05-11 / 18:46

  OT
  Har ni hört att Ygeman bygger om sitt hus? Det ska bli större takhöjd och gigantiskt höga dörrar. Ygeman har skaffat en giraff som husdjur.

  Nåja, han gör ju som han vill. Värre är det när Magdalena har ormar som rådgivare…

  Gilla

 7. ivarandersson 2023-05-11 / 18:34

  SVT och Erika Bjerström är vetenskapsförnekare eftersom dom inte tror på IPCCs vetenskapliga rapport AR6 WG1. De tror på AR6 SPM som skrivs av beslutsfattare dvs politiker och är mycket alarmistisk trots att den vetenskapliga rapport inte är det.

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s