HÄLSOSAMT FÖR SVERIGE

Bra av Viktor Orbán att prata klarspråk om relationen med Sverige. Sverige har varit ledande i kritiken mot Ungern och sannolikt bäst i klassen i mobbing av Ungern i EU-parlamentet. Det gäller väl i princip alla partier förutom Sverigedemokraterna. Men framför allt Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet, rena hyckleriet. Men Moderaterna i Bryssel ligger inte långt efter.

Anledningen att just dessa partier varit ledande är att man genom guilt by association försökt klistra ihop Sverigedemokraterna och Ungern. Genom att utmåla Ungern som en icke demokrati och därmed också Sverigedemokraterna som odemokratiska. Just därför har politiska företrädare för dessa partier både i riksdagen och i EU-parlamentet skrikit högt. De har sannolikt tyckt att de varit riktigt smarta i sin taktik men nu slår det tillbaka och de får sannolikt krypa till korset eller blir det att krypa till halvmånen när det gäller Turkiet.

I våra grannländer har man varit betydligt smartare och accepterat att man har Dansk Folkeparti eller Sannfinländarna utan att för den skull misstänkliggöra vare sig Ungern eller dessa partier eller politikers fabläss för Ungerns nationalistiska politik.

Socialdemokraterna och Liberalerna har varit mästare på denna ohederliga taktik. Jag hoppas att Ungern och Viktor Orbán dessutom pekar ut de värsta syndarna och vad de uttalat i parlamenten.

Det här visar med all tydlighet hur diplomatiskt oskickliga som dagens Socialdemokrater är och hur kortsiktiga de är i sitt tänkande.

Amineh Kakabaveh. Foto Thoralf Alfsson


Men de har haft samma tänkande och taktik när det gäller makten under förra mandatperioden. Jag tänker på uppgörelsen med den politiska vilden från Vänsterpartiet, Amineh Kakabaveh. Nu slår samma kortsynta tänkande tillbaka ännu en gång. Det ligger ju faktiskt en hel del i att Sverige blivit en fristad för diverse terrorister från framför allt MENA-länder, inte minst islamister och IS-anhängare. Ansvaret för detta vilar tungt på de vänsterpartier som styrt landet men Fredrik Reinfeldt-regeringen går heller inte fria från detta ansvar.

Så i slutändan så är även Moderaterna en del av ansvaret då man hamnat alldeles för nära Socialdemokraterna i invandringspolitiken under flera decennier.

Jag hoppas faktiskt att både Orbán och Erdogan håller Sverige på sträckbänken ett bra tag till och att de talar klarspråk om varför de gör det! Det vore hälsosamt för Sverige!

Annons

20 reaktioner på ”HÄLSOSAMT FÖR SVERIGE

 1. Bosse S 2023-05-25 / 20:42

  Det känns inte så bra att det finns svenskar som tycker det är helt ok att Victor Orban stoppar Sveriges NATO-ansökan. De har tydligen glömt bort att Putin ville bestämma över Sveriges utrikespolitik och hotade med åtgärder om vi knöt för nära band med försvarsalliansen NATO, långt innan kriget i Ukraina.
  Det var ju ryssdiktatorn som med sitt hotande sålde in NATO-anslutningsidén här.

  Ni som är motståndare till, nu när vi inte längre har ett eget försvar att tala om, att vi ska gå med i NATO, utan utlämna oss till skurklandet Rysslands godtycke.
  Hur står det egentligen till?

  Tidigare regeringar har ju talat illa om Ungern och även så en del personer i denna.
  Det är visst både dumt och fel att lägga sig i andra länders interna angelägenheter som gjorts här, men det finns även en del av ganska allvarlig art som borde ifrågasätta Ungerns medlemskap i NATO, nämligen Victor Orbans nära relation till Putin. Säkert är också att Putin har sagt till Orban att hitta anledningar till att inte släppa in Sverige i försvarsalliansen.

  Även med Erdogan verkar tycke uppstått, då Victor Orban uttrycker sitt ogillande över koranbränningarna. Orban är väl inte muslim.

  Man kan förstå herr Orbans missnöje över att mist EU-pengar, men det är ju inte bara Sveriges fel, då det var fler länder om det beslutet.
  De pengar Ungern skulle fått var ju även pengar som vi bidragit till.

  Vi får inget av det astronomiskt höga belopp vi betalar in, vi får bara nöjet att bidra och det som blir kvar bestämmer EU vad det ska gå till.

  Det Orban tjurar över har inget med NATO att göra.

  Gillad av 1 person

  • onkelbjrn 2023-05-26 / 03:28

   Bosse, det är ju trist att du ska behöva gå omkring och inte känna dig så bra bara för att det finns människor som jag och flera med mig vilka inte delar dina åsikter när det gäller NATO.

   Att man har en viss åsikt beror ju på antingen att man har kunskap om det hela eller att man tror sig ha den kunskapen.

   När det gäller Ryssland så vet jag inte hur farliga de är för vårt land.
   Jag har ännu inte fått några svar på varför de hot, som Magdalena Andersson målade upp för 1 år sedan, var så allvarliga som hon påtalade. Man fick ju det intrycket då att ryssarna var på väg att anfalla vårt land. Men så var det ju inte.
   På vad sätt utgör Ryssland ett hot mot oss idag och på vilket sätt är Sverige så pass intressant för dem.
   Berätta gärna, jag vill gärna få det hela att gå ihop.
   I oktober 1981, då var Ryssland ett hot mot oss. Då seglade den sovjetiska marinen upp intill vår sjögräs och hade vi då gjort vad vi borde ha gjort, så hade nog sovjeterna seglat in över vår gräns.
   Det var då som ubåten gick på grund intill en av våra marinbaser och inne på militärt skyddsområde. För att undvika en hotande konflikt med Sovjet lät vår regering ubåten segla hem.

   Och borde vi inte ha haft en folkomröstning om medlemsskapet. Vi skulle ju ändå gå till valurnorna.

   Gilla

   • ivarandersson 2023-05-26 / 09:20

    Du får gärna ha dina åsikter som du tror på. Putin har visat flera gånger att han lägger sig i grannarnas politik med sin militära makt. Nato-ansökan gjordes för att inte råka illa ut som Ukraina och Georgien. Även finnarna såg hotet från den ryska björnen.

    Gilla

 2. Tony 2023-05-25 / 15:10

  Var det inte så att här var en deligation från Ungern som kom hit just för att prata om relationerna länderna imellan, men inga makthavare här hade tid över för dem, och det är väl det som Viktor Orban reagerar på?

  Gillad av 1 person

 3. Tony 2023-05-25 / 15:04

  Att prata skit om länder som sätter sitt eget folk i förgrunden är Sverige
  duktiga på, det är bara för att Ungern inte dansar efter EU s pipa och
  överlämnar landet bit för bit såsom Sverige gör!

  Ta sen det (Opolititiska eller opålitliga) SVT ifall Jimmie Åkesson hade varit
  medlem i en tvivelaktig organisation, vilket jävla surr där hade blivit hos dem,
  Men när den arga Maggan Sndersson, och dessförinnan Annie Lööf är det, då
  är där knäpptyst hos dom opolitiska? S märkta journalistkåren, konstigt,
  är det detta som kallas allas lika värde?

  Gillad av 2 personer

 4. Kalle 2023-05-25 / 12:13

  Detta beteende är INTE hälsosamt för Sverige!!!

  ## Bibliotek gallrar Lena Andersson: ”Självklart ingen politisk markering” ##

  ## ”Sista veckan innan löning! Vi har fyllt på skåpet i entréhallen med utgallrade böcker” skriver Högsbo bibliotek på Instagram med en bild där samtliga utgallrade böcker är skrivna av SvD-krönikören Lena Andersson, som fått hård kritik av vänstern efter en uppmärksammad text om barnsvält.

  – Det är självklart ingen politisk markering från vår sida och det är väldigt olyckligt om det skulle uppfattas som en sådan, säger bibliotekschefen Grethe Österberg till Göteborgs-Posten. ##

  https://nyheteridag.se/bibliotek-gallrar-lena-andersson-sjalvklart-ingen-politisk-markering/

  Nu ansluter sig biblioteken till skaran som vill motarbeta allt till höger i sverige!!!

  SVT och SR avbryter redan högerpartierna mycket mer än partier på vänsterkanten!!!

  Det pågår en smygsocialisering av sverige trots att sverige styrs av högerpartier.

  Verkar som om dessa opoliti(s)ka tjänstemän motarbetar den sittande regeringen på alla möjliga och omöjliga sätt!!!

  ÄR den nuvarande högerregeringen helt handfallen inför detta icke hälsosamma beteende för sverige???

  Gillad av 2 personer

 5. stigrydmark 2023-05-25 / 12:12

  Har vid två tillfällen mejlat Ungerns ambassad och hyllat Orban som den ende värdiga ledaren för ett Europeiskt land. Jag har samtidigt framhållit att en majoritet av våra riksdagsledamöter kommer att fortsätta med sin kritik emot Orban. Har dessutom bett att Ungern säger nej till vår NATO-ansökan.

  Gilla

 6. Kent 2023-05-24 / 19:01

  Värstingarna är väl Annica Strandhäll, Morgan Johansson och några till. Men de är ute ur spelet nu, gudskelov.
  Taktikerna på Sveavägen 68 är inte så skarpa precis.
  Tragiskt är att Herr Orban har visat helt öppet att han är en putinist.
  En femtekollonare av värsta sort som verkar helt ha glömt bort årtalet 1956 och Sovjetunionens ockupation av Ungern.
  Vad har han blivit lovad av Putin när han skjuter sönder allt i sin väg i sin perversa dröm att återupprätta Sovjetunionen.
  Kan det vara ett nytt storungern?
  Nato är en försvarsallians som egentligen inte har med medlemsländernas inrikespolitik att skaffa.

  Gillad av 2 personer

  • O` Hyra 2023-05-24 / 19:46

   NATO är en ”försvarsallians” som kryper allt närmare Ryssland.
   En aggressiv äcklig organisation som styrs från det fredsälskande USA.

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2023-05-25 / 09:54

    O` HYRA,

    Ja visst var det bättre på Stalins tid, då de som tänkte löpte stor risk att hamna i Gulag !!!

    //Gunnar

    Gilla

 7. O` Hyra 2023-05-24 / 18:55

  Ulf Kristersson åkte till Ankara för några månader sedan. Figuren trodde att han skulle få något slags avtal med den intelligente Erdoğan.

  Vid en ceremoni som visades i flera Tv-kanaler gick Kristersson halvsteget bakom Erdoğan. Viktigt det här med statusen.

  Bakom Kristersson gick en jättelik turkisk soldat i paraduniform. Det fick ju den lille svenske gossen att se löjlig ut, vilket han ju är. En löjlig figur.

  Allt var naturligtvis ett sätt att förnedra Sverige och Kristersson, uttänkt i förväg. Det mest kusliga är att Kristersson inte begriper att han blev förnedrad.

  Gillad av 3 personer

  • tompas11 2023-05-24 / 23:27

   Nä det är väl inte mycket tuffe Uffe begriper kan jag tänka. Han är ju feminist dessutom, vilket säger allt.

   Gillad av 1 person

 8. ivarandersson 2023-05-24 / 18:21

  7-klövern visade att dessa sju partier var förblindade av hat mot SD och Ungern och ibland Polen. Men polska brandmän hjälpte oss att släcka skogsbränderna 2018 när den feministiska regeringen stod handfallen.

  Gillad av 5 personer

 9. turrim 2023-05-24 / 17:22

  Svenskarna i Bryssel utom SD var med och röstade nej till att Ungern skulle få bidrag. Motivet var att Orban sätter Ungern främst vilket inte är tillåtet i EU och som ledde till oförskämda uttalanden från de goda svenskarna som alltid bugar ja till kommissionärernas diktat.

  Dessa priviligerade svenskar i Bryssel har nog inte aning om vad Ungern genomlidit under sovjettiden.

  Gillad av 4 personer

 10. Calle 2023-05-24 / 16:56

  Instämmer till fullo i din förhoppning om klarspråk från dessa båda herrar. Jag har länge irriterat mig på den mobbning och förtal av Ungern som dessa svenska godhetsknarkare sysslat med。Hut går hem!!

  Gillad av 4 personer

 11. Huvaligen 2023-05-24 / 16:05

  Tack för detta klargörande:
  ”Jag hoppas faktiskt att både Orbán och Erdogan håller Sverige på sträckbänken ett bra tag till och att de talar klarspråk om varför de gör det! Det vore hälsosamt för Sverige!”

  Ett par ungrare som blivit miona vänner genom åren och som i många år bott här och älskat Sverige har nu flyttat tillbaka. De instämmer med säkerhet i ovanstående och jag vet dessutom att de, och ungrarna i gemen, gillar Orbáns nationella politik.

  Svenska politiker, med dess självgoda partigängare, borde böja sina huvuden i vördnad inför andra länders vardagspolitik. Annars kommer nog Orbán (och andra) tvinga dessa representanter för Sverige att inse att nu bjuds en tid för ödmjukhet och eftertanke och en sällsynt möjlighet att komma bort från det hörn de målat in sig i. Låt vara att de kaske måste dra något gammalt över sig för att tädda ansiket – men vad f-n.

  Gillad av 3 personer

 12. onkelbjrn 2023-05-24 / 14:59

  Jag har fått den uppfattningen att Orban och hans part för en politik som sätter Ungern och ungarna i främsta ledet. Detta till skillnad mot Svenska politiker som har fört en politik som har gynnat bla EU, Turkiet och USA
  Han har ju fått ganska mycket kritik från EU parlamentet, men har, vad jag har förstått, stått på sig. Så gott det nu har gått.
  Våra politiker ger ett historielöst och naivt intryck.
  Som NATO motståndare hoppas även jag att både Orban och Erdogan står på sig när det gäller Sverige.

  Gillad av 3 personer

 13. Hoppalong 2023-05-24 / 14:54

  Var tog allas lika värde vägen?

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s