NU KRÄVS POLITISKT MOD

Efter de senaste dagarnas nyhetsrapportering gör jag några reflektioner skriver en vän till mig som ofta hör av sig och vill diskutera utvecklingen i Sverige.

1.  Nyrekryteringen stoppas i grunden vid rikets gräns.

2.  Politikerna skall nu återigen göra allt för att stoppa våldet. För vilken gång i ordningen… 

Kommer ni ihåg följande mord med koppling till invandring och gängkriminella?

2015 Luna 4, Torslanda

2015 IKEA-morden, Carola 55 och Emil 27, Västerås

2018 Yuusuf 8, Biskopsgården Göteborg

2020 Adriana 12, Norsborg

2022 Fredrik 55, gym Stockholm

2024 Mikael 39, Skärholmen

Varför ska någon lita på dem nu? 

Jag tror de flesta kommer ihåg hur före detta statsministern Stefan Löfven skulle ”knäcka gängen” eller hur efterträdaren Magdalena Andersson skulle ”vända på varje sten för att knäcka gängen”.

Men vad gjorde de Socialdemokratiska regeringarna i praktiken? Jag kan inte komma ihåg ett enda lagförslag som jag hade någon tilltro till.

Nej, alla tuffa lagförslag skulle drabba Socialdemokraternas egna väljargrupper. Det gjorde den Socialdemokratiska regeringen helt lamslagen inför valen i september 2022.

Jag kommer ihåg den våldsamma REVA-debatten, som inträffade under min tid i riksdagen 2010-2014. Då skrev socialdemokraten Ardalan Shekarabi i en debattartikel i Expressen med rubriken ”Reva fortsätter underminera Sverige som rättsstat”.

Ardalan Shekarabi är ett stort skämt i mina ögon, Nu sitter han som vice ordförande i riksdagens justitieutskott och han ägnar sig mest åt att kritisera ordförande Richard Jomshof. Vilka konkreta förslag har Ardalan Shekarabi framfört i justitieutskottet?

Som civilminister avsatte Ardalan Shekarabi en kompetent landshövding i Kalmar län, efter önskemål från korrupta politiker i Kalmar län

3.  Om man verkligen är beredd att göra allt bör man överväga följande råd.

En libanesisk politiker sa följande i en intervju med Johan Westerholm i maj 2016:

”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa i det ni kallar för utanförskapsområden.

Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande.

Tyvärr ägnar sig Sveriges riksdag till stor del åt ren galenskap som t.ex klimathysterin. Istället för krafttag mot organiserad invandrarbrottslighet, invandrarskjutningar, invandrarsprängningar, invandrade knarkgäng, invandrarbrott mot pensionärer etc kan Svenska folket sannolikt ”glädja sig åt” en ny könsbyteslag den 17 april.

Kanske klämmer man även åt Sveriges skötsamma jägare och sportskyttar lite till för att visa handlingskraft…

Vi lever i en galen tid!

16 reaktioner på ”NU KRÄVS POLITISKT MOD

  1. ivarandersson 2024-04-15 / 08:52

    Den socialdemokratiska regeringen var bakbunden av MP och V som hade fällt Löfvenregeringen om den gick över MPs och Vs röda linjer. Regeringsmakten är alltid viktigast för sossarna.

    Gilla

  2. tompas11 2024-04-13 / 23:45

    Politiskt mod fanns inte i förra vänsterregeringen och politiskt mod finns inte i nuvarande högerregering. Det är den bistra sanningen och den torftiga verkligheten, antingen ni vill höra den eller ej. Med sådana politiker kan det bara gå åt ett håll nämligen åt helvete med landet Sverige och den svenska befolkningen. Tro inget annat!

    Gilla

    • Ó Hyra 2024-04-14 / 08:01

      Du kan vara helt lugn. ”Billström följer situationen väldigt noga”.

      Gilla

  3. gnrk1 2024-04-13 / 17:55

    Thoralf du bör även ha med Morgan Johansson i detta sammanhang! Vad åstadkom denne lille mann i syfte att knäcka gängen?

    Gilla

  4. Nils Dacke 2024-04-13 / 15:12

    Sverige är galet och sannolikt förlorat, titta bara på 16-åringen som dömdes för att han dödat en 17-åring han inte kände, han dömdes alltså för grov misshandel till 10 månaders ungdomsvård. Skulle du jaga och skjuta en varg som terroriserat en hel bygd genom att döda massor med tamdjur riskerar du 6-års fängelse.

    Gillad av 1 person

  5. Leif Petterson 2024-04-13 / 14:19

    Du har glömt den kvinnliga läkaren i Malmö som blev skjuten ihop med sitt barn.

    Gilla

    • Thoralf A 2024-04-13 / 15:06

      Det finns ännu fler exempel. Jag nöjde mig med dessa. Men det var också tragiskt men i det fallet var kvinnans man kriminell.

      Gilla

    • Bo Adolfsson 2024-04-13 / 18:02

      Elin Krantz 2010 i Göteborg.

      Hon blev ihjälslagen på väg hem från spårvagnen.

      Gilla

  6. Kalle 2024-04-13 / 13:53

    Nu har det gått några dagar sedan mordet i Skärholmen skett. Politikerna har poserat deltagande efter den sorgliga händelsen där en man blev skjuten för sitt enastående civilkurage.

    Nu är det vardag igen och medias lampor har slocknat för denna gång.

    ## Kristersson gav lugnande besked till kriminella som hunnit bli medborgare ##

    https://www.friatider.se/kristersson-gav-lugnande-besked-till-kriminella-som-hunnit-bli-medborgare

    Någon dag innan Skärholmsmordet så röstade vänsterblivna partierna emot visitationszoner i sverge för att försöka stoppa kriminallieteten i sverige. Röstade emot förslag att försvåra för de kriminella. Alltså de vänsterblivna stöder de kriminellas beteende. Dagen efter Skärholmsmordet snyftar och poserar Arga Andersson i media!!!

    Visitationszoner funkar i andra länder men i sverige. Neeej hu så hemskt det kan ju försvåra för de kriminella i sverige och det vill vi på vänsterkanten inte stoppa.

    På det stora hela så skyddas de kriminella i sverige av sjuklövern !!! Både vänster och höger!!!

    ## Möjligheten att ta ifrån nya medborgare deras medborgarskap ska enligt Tidöavtalet ”utredas” och en sådan ordning finns redan i flera EU-länder. Den har flera gånger godkänts av Europadomstolen, på villkor att invandraren har dubbelt medborgarskap. ##

    Utredas i sverige igen!!?? Varför då??? Det är ju redan godkänt av Europadomstolen. Är inte dagens pölitiker läskunniga??? Annars brukar de läsa intill det minsta kommatecknet. Rabblar de bara floskler i sin bubbla omgiven av livvakter utan kontakt med verkligheten på våra gator mer än att posera framför medias kameror vid lämpliga tillfällen.

    Varför saknar svenska politiker sunt förnuft borde utredas direkt istället.

    Gillad av 1 person

  7. Grålle 2024-04-13 / 12:16

    När vi går till riksdagsval nästa gång har den lydige svensken förträngt dessa vidriga händelser och lägger snällt sin röst på S eller M, och knyter man näven i fickan kanske det rentav blir SD. De som inte begriper någonting lägger sin röst på de övriga riksdagspartierna.

    Enda räddningen för det sjunkande skeppet Sverige vore att ge AFS egen majoritet, de har åtminstone ambitionen att genomföra en radikal förändring av det svenska samhället. Eftersom detta aldrig kommer att inträffa så tror jag att loppet är kört.

    Gilla

  8. Skämt åsido 2024-04-13 / 10:38

    Ardalan Shejkarabi 

    Gilla

  9. Calle 2024-04-13 / 10:26

    Sverige förstördes för all framtid av den totalt vansinniga massinvandringspolitiken som förs av 7- klövern. Miljoner av utomeuropéer som inte anpassar sig, fått svenska medborgarskap och förökar sig gör att Sverige aldrig blir sig likt. Det blir den största förändringen av Sverige någonsin. Repatriering lär vi inte få tillämpa så länge vi är med i EU. 40 år av vanstyre raderar vad som åstadkommits övriga 1980 år. Fy f- n.

    Gillad av 2 personer

  10. iah 2024-04-13 / 10:08

    vad ingen verkar fatta är att det är vänstern som styr landet. vänstern förresten varför har vi bytt namn på det mer riktiga kommunis,en. den har letat sig in överallt. i våra dagstidningar t.ex. jag kommer ihåg en tid när expressen låg helt utanför de åsikter som aftonbladet framförde. idag låter de likadant. alla nya flum-myndigheter som uppstått och som kostar massor med pengar. jämställsmyndigheten är ett sådant exempel.. kommunisterna arbetar sig in överallt och dom flesta svenskar vägrar se det.

    Gillad av 3 personer

  11. tompas11 2024-04-13 / 09:46

    Moderaternas Sverigemöte 2024-04-12.

    Under två dagar samlades över 2000 moderater från hela landet på Sverigemötet i Stockholm.

    Finansminister Elisabeth Svantesson ansåg att inflationen är Sveriges och svenskarnas största fiende. Gängkriminalitet, stölder och mord? Nä, inflation. Nå, då förstår var och en vad M prioriterar. Jag vill påstå att usla politiker, gängkriminella och allsköns pack är Sveriges och svenskarnas största fiende, ty det är de som kör Sverige i botten.

    Gillad av 2 personer

  12. tompas11 2024-04-13 / 09:32

    Floskler och ännu fler floskler är det enda dessa lismande ljugande lakejer till politiker kan prestera, samtidigt som de profiterar på våra gemensamma tillgångar. Med andra ord så kommer det inte att hända ett skit. Brottsligheten och mördandet kommer fortsatt att eskalera över landet. Tro inget annat!

    Gillad av 2 personer

  13. ericr45 2024-04-13 / 08:41

    Längesedan jag var så ense med dig.
    för att börja från slutet, vi lever i en galen tid.
    Min (och kanske många andras) tilltro till våra politiker börjar närma sig en absolut bottennivå.
    Röstfiske och nogsamt beaktande av ”The Drevet” från MSM etc (om skulle råka ”tycka fel”) är påtaglig.
    Westerholmcitatet – en klassiker, alla vill, men ingen vågar..
    Nån som minns när REVA pågick?
    Gråterskorna i media jobbade övertid..
    Vid minsta aktiva/fungerande insats startar Drevet i media och flosklerna flödar värre än bidragstsunamin till vår importerade oanställningsbara röstboskap..
    Såg ni på X/Twitter somaliskan som krävde mer bidrag för att kunna ge fler Eid-presenter??
    Rasism! Rasifiering, diskriminering kränkning av xxx rättigheter… etc etc…
    Och från sossehål, bara gnäll. Även med Stora Välvillighetskranen vidöppen ser jag ingen användbar kompetens där.
    Magda ljuger, Shekarabi stöder sitt MENA-folk etc etc
    Mogges totala passivitet/inkompetens börjar komma fram i media efter Skärholmenavrättningen av ”39åringen”.
    Jag kan fortsätta kanske det nu kan börja hända något?
    En folkräkning kanske?? Åtföljd av utvisningar?
    ”Den sista formulärbaserade folk- och bostadsräkningen genomfördes 1990 (FoB 90) och sedan dess baseras folkräkningarna helt och hållet på Statistiska centralbyråns administrativa register.”
    Sen 1990 vet vi alltså inte ett dugg om vilka som finns i landet?
    Dessutom, Samordningsnumren? Vad händer?

    Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.