KALMAR KOMMUNS UNDANGLIDANDE SVAR

När jag läser boken ”Kriget om Södertälje” så blev jag påverkad av hur man i Södertälje försökte stävja penningtvätt och därmed kriminalitet genom olika åtgärder, däribland markförsäljningar. Jag skrev om detta i ett blogginlägg för några dagar sedan.

Med ledning av hur Södertälje kommun agerat så ställde jag en fråga till Kalmar kommun om vad de vet om föreningen Muslimska trossamfundet?

Idag fick jag svar från Kalmar kommun.

Jag skrev så här till Kalmar kommun.

”Vilka uppgifter har Kalmar kommun om föreningen Muslimska trossamfundet? Vilka sitter i styrelsen, vilka stadgar har förening, finns det någon ekonomisk redovisning och finns styrelseprotokoll och årsmötesprotokoll?”

Jag har ju sett hur bristfälliga bland annat Ibn Rushd är i sina redovisningar av sin verksamhet i Kalmar och jag förväntar mig inte att Muslimska trossamfundet skall ha bättre ordning, utan snarare sämre.

Det här svaret fick jag idag från Kalmar kommun.

Ingen skugga skall fall över Birgit Endom som sköter allt väldigt bra och alltid svarar på mina frågor. Utan här handlar det om personer högre upp i hierarkin på Kalmar kommun som inte vill svara på mina frågor.

Jag vill ju veta vad Kalmar kommun känner till om föreningen Muslimska trossamfundet i Kalmar som man gett en markreservation och som man planerar att sälja ett markområde till om detaljplanen vinner laga kraft.

Jag vill med andra ord veta vad Kalmar kommun begärt in för dokumentation från Muslimska trossamfundet i Kalmar i samband med markreservationen och detaljplanearbetet och inför markförsäljningen.

Antingen har tjänstemän på Kalmar kommun fullständigt missförstått min fråga eller så har man ingen som helst dokumenterad kunskap om Muslimska trossamfundet i Kalmar!

Jag är böjd att tro på den senare förklaringen, vis av tidigare erfarenheter av den socialdemokratiska maktfullkomligheten i Kalmar kommun. När kommunalrådet Johan Persson (S) bestämde att ge ett markområde till gruppen muslimer i Kalmar, så vet också tjänstemännen att politikerna i majoriteten bär hela ansvaret och då kräver de heller inte in de dokument som borde vara standard innan man beslutar om en markreservation och startar arbete med en detaljplan till stora kostnader för skattebetalarna.

Jag är givetvis inte nöjd med detta svar utan tar frågan vidare till toppen inom Kalmar kommun!

Lägger även upp den sida från boken ”Kriget om Södertälje” som jag reagerade på. Notera att Anna Flink var då säkerhetschef i Södertälje kommun. Idag har hon samma befattning i Kalmar kommun.

7 reaktioner på ”KALMAR KOMMUNS UNDANGLIDANDE SVAR

  1. onkelbjrn 2024-04-19 / 23:10

    Man kan ju undra, för det är väl inte som så att Kalmar , vilken jag har förstått är en socialdemokratisk ledd kommun, styrs när det gäller vissa frågor där muslimska föreningar är involverade, från Sveavägen i Stockholm.

    Muslimerna blir bara fler och i och med det också en allt starkare väljargrupp som det gäller att hålla sig väl med.

    Gilla

  2. ivarandersson 2024-04-19 / 18:49

    Hur ska föreningen Muslimska trossamfundet veta vad Kalmar kommun vet om föreningen Muslimska trossamfundet som var din fråga? Hur kan man missförstå en enkel fråga om man inte är klent begåvad eller maktberusad sosse?

    Gillad av 2 personer

  3. Kalle Kula 2024-04-19 / 14:03

    Kalmar kommun vill/kan aldrig svar på frågor. Det är bara korta, luddiga, svepande eller generella svar. Så ofantligt dåligt. Det gäller överlag och i alla förvaltningar.

    Gilla

  4. Kalle 2024-04-19 / 13:50

    VIKTOR BARTH-KRON [EXPRESSEN]

    ## Något är ruttet i det offentliga Sverige ##

    https://www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/nagot-ar-ruttet-i-det-offentliga-sverige/

    ## Bankkvinna i Södertälje tog emot mutor för att bevilja bolån – nu döms hon och två män för mutbrott ##

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/kvinna-misstanks-ha-beviljat-lan-i-utbyte-av-mutor-idag-kommer-domen

    Visst något är verkligen ruttet i sverige.

    Börjar så smått i mindre städer….

    Gilla

    • Thoralf A 2024-04-19 / 13:58

      Börjar framförallt i städer där stor del av befolkning har sin bakgrund i andra mutkulturer!

      Gillad av 1 person

  5. ericr45 2024-04-19 / 11:44

    Svaret du fick från handläggaren var ju en ren oförskämdhet! Det är nog med säkerhet lä(s)t och godkänt ”uppifrån”!
    De har INTE missförstått frågan, de vill bara inte svara för då kommer kommunens muslimvänlighet alltför väl i dagen..
    Röstfiske..

    Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.