DIN KOMMUNSTATISTIK

Fakta

Hur ser det ut i din kommun?

Jag har tagit fram statistiken från en hel rad myndigheter som avslöjar verkligheten i Kalmar kommun, som jag har presenterat i flera blogginlägg de senaste veckorna. Jag har även gjort min egen analys om orsaker och konsekvenser för kommunen och medborgarna i mina blogginlägg.

Vill du ha hjälp med samma sak för er kommun? Läs på mina länkar nedan hur det ser ut i Kalmar kommun.

I mitt första blogginlägg presenterar jag statistik som berör befolkningsutvecklingen eller det som många benämner befolkningsutbytet på grund av massinvandringen till vårt land.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/10/28/11570664-befolkningsutveckling/

I mitt andra blogginlägg tar jag upp statistik om hur arbetsmarknaden utvecklats och antalet arbetssökande som är inrikes respektive utrikes födda.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/10/30/11570853-arbetssokande-i-kalmar/

Som fortsättning på arbetsmarknaden fortsätter jag med de så kallade subventionerade jobben och hur de utvecklats i Kalmar kommun. Jag gissar att utvecklingen kan vara än mer anmärkningsvärd i andra kommuner när det gäller arbetssökande.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/11/04/11571654-subventionerade-jobb/

I mitt fjärde blogginlägg tar jag upp försörjningsstöd och etableringsersättning. Hur kommunerna kan trixa med sifforna för att allt ska se bättre ut än det i verkligheten är. Det gör man även med myndigheternas goda minne.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/11/06/11572279-bemot-logner-med-fakta/

I det sista blogginlägget redovisar jag ersättningarna till från Migrationsverket till kommunen. Jag gör det också ner på kontonivå för att det skall framgå hur mycket ensamkommande så kallade barn i verkligheten kostar skattebetalarna.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/11/08/11572688-migrationsverket-och-kalmar-kommun/

Är det flera som är intresserade av detta kan jag säkert utveckla det ytterligare. Mina läsare får gärna också komma med idéer och förslag på mer saker som borde ingå i mitt koncept med fakta och statistik.

Jag kan göra motsvarande för din/er kommun och sammanställa det i flera typer av dokument, som t.ex. PowerPoint-presentation eller ett pdf-dokument, mot en mindre kostnad för min egen arbetstid.

Hör av er på mejl om någon finner det intressant.

thoralf.alfsson@telia.com

Först till kvarn gäller.