EN AV DE GODA

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie Åkesson intervjuades av både Barometern och Östra Småland. Här kommer några frågor och svar.

Det som förvånat mig allra mest de senaste dagarna och då tänker jag även på artiklarna från vår valkonferens i helgen är att jag och min blogg varit i ett så stort fokus. Jag tänkte citera några stycken från artiklarna.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/03/20/11522752-nagra-reflektioner-fran-kalmarsalen-och-medias-artiklar/

”I Kalmar är Sverigedemokraterna närmast synonymt med Thoralf Alfsson som sitter i kommunstyrelsen. Vad är din bild av honom?

– Jag har ingen bild av honom annat än att han har varit med länge. Jag är inte insatt i detaljer kring hans arbete i kommunen. Men han är en av de goda som utgör partiet och han gör säkert ett bra arbete.”

Östra Småland, intervju med Jimmie Åkesson

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/jimmie-akesson-alla-lander-forsoker-paverka-valen-i-alla-andra-lander/

”Barometern-OT vill också veta mer om hur Jimmie Åkesson ser på Thoralf Alfssons roll i partiet numera.

Läser du Thoralf Alfssons blogg?

– Det har hänt men det är ingen blogg jag läser dagligen.

 Vad tycker du om bloggen?

– Jag har ingen uppfattning om vare sig hans blogg eller någon annans blogg, jag välkomnar möjligheten för politiker och opinionsbildare att ha möjlighet att bilda opinion.

 Vad betyder han för Sverigedemokraterna?

– Det är svårt för mig att svara på, han är ju lokalpolitiker för Kalmar och betyder säkert en hel del för Kalmar.

 Varför får han inte var med i högsta toppen av partiet?

– Vad jag vet har han inte blivit föreslagen av valberedningen, sedan vet jag att han kandiderar på den lokala delen av listan.”

 Artikel i Barometern.

http://www.barometern.se/kalmar/jimmie-akesson-har-anlant-till-kalmar/

Det är klart att jag funderar över detta svar från Jimmie Åkesson.

”han är en av de goda som utgör partiet”

 Ja, vad skall man säga med facit i handen? 

8 reaktioner på ”EN AV DE GODA

 1. C Andersson 2019-01-02 / 05:13

  Att Jimmie Åkesson inte hade tid att växla några ord med dig när han var i Kalmar ter sig inte så märkligt när man har facit i handen?

  Jag grunnar på om inte din blamage på facebook var en freudian slip. Men där får jag nog grunna förgäves.

  Gapar man över för mycket förlorar man mer på karusellen än man tar igen på gungorna. Att sälja sin själ kan bli dyrbart i längden.

  Gilla

 2. Torsten Ingemansson 2019-01-01 / 20:03

  Ja det tyder på en rejäl sväng åt fel håll för partiet?

  Gilla

 3. tompas11 2018-12-31 / 00:04

  Nog är det väl ändå märkligt. Här har vi ett parti som utesluter den person som kämpat och gjort det mesta rätt för partiet och Sverige. Jimmie brukar alltid börja sina tal med frasen – Sverigevänner… Hur falskt skorrar inte denna inledning med facit i hand. SD har måhända varit Sverigevänner, men det torde för närvarande vara glömt och djupt undanstoppat inom den rådande diasporan inom partitoppen. Jag skulle faktiskt vilja gå så långt att kalla SD för Sverigefientliga och då menar jag fientligt inställda till den svenska befolkningen. Med detta i åtanke, kan man lita på dagens SD? Svaret blir otvetydigt – NEJ! Förrädare är ett väldigt starkt ord, men här ett osedvanligt passande ord.

  Gillad av 1 person

 4. ulsansblogg 2018-12-30 / 20:33

  De som varit i hetluften en längre tid ska prioriteras för deras insatser.Att ta ”skit” från kreti ock pleti kräver att man står upp för vissa värden som INGEN kan ta ifrån personen ifråga dens kritik för odemokratiska krafter inte ens på central nivå.. Att inte tacksamt ta mot de som vigt sitt arbete för SD är mig en gåta. (Ej medlem i SD, fri skribent)) Att Thoralf med sin kunskap och engagemang betytt mycket för SD som endast tycks glömmas bort är ett problem för SD som parti. Vi som varit med under resans gång inser Thorvalds politiska kunskaper och kapacitet och inser att han är någon på det lokala planet om är utsatt för visas maktambitioner från centralt håll.också inom regionen.
  Att vissa inom politiken inte inser att målet är det mer viktiga än personlig makt är mycket klandervärt. Stå på dig Thoralf dina genuina följare sviker dig aldrig.

  Gillad av 3 personer

 5. turrim 2018-12-30 / 19:33

  Karin Boye: Ja visst gör det ont när knoppar brister, ont för det som växer och som stänger. Ja nog är det svårt när droppar faller. Skälvande av ängslan tungt de hänger, klamrar sig vid kvisten, sväller, glider – tyngden drar dem neråt, hur de klänger,

  Gilla

 6. Gunnsr 2018-12-30 / 17:43

  Misstänker att detta klavertramp kommer att kosta SD otroligt mycket mer än partiledningen i sin vildaste fantasi kunde förutse, säger i.o.f.s. rätt mycket om partiledningen…

  //Gunnar

  Gillad av 6 personer

 7. Bajen666 2018-12-30 / 15:53

  Jag har tappat all respekt för den mannen numera, och här tror jag han ljuger rakt av när det gäller dig Thoralf.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2018-12-30 / 16:11

   Med facit i hand är jag benägen att hålla med dig. Då litade jag på vad Jimmie svarat till journalisterna i Kalmar. Den 1 september fick jag dock en annan upplevelse.

   Gillad av 2 personer

Kommentarer inaktiverade.