MOTION TIGGERIFÖRBUD

tiggare

Jag vet inte om jag var först med att lämna in en motion 2019 men det är ganska sannolikt då jag igår förmiddag lämnade in en motion angående att förbjuda passivt tiggeri på vissa geografiska områden i Kalmar som t.ex. Kvarnholmen.

Bara för att jag numera är partilös kommer jag inte sluta med att bedriva ett politiskt arbete och skriva motioner, Interpellationer och frågor. Att vara aktiv i kommunfullmäktige är en av mina möjligheter att nå ut till väljarna genom att media skriver om de frågor som jag driver.

Jag skrev för några år sedan en motion om att förbjuda tiggeri i kommunen men den röstades givetvis ned av samtliga övriga partier i kommunfullmäktige. Till stor del beroende på att det var en motion från Sverigedemokraterna. Idag är jag partilös och det kan påverka hur övriga partier ställer sig i frågan om ett förbud mot passivt tiggeri på vissa begränsade områden.

Allt enligt domen från Högsta förvaltningsdomstolen gällande Vellinge kommuns beslut att införa ett förbud, som Högsta förvaltningsrätten gav sitt godkännande till.

Nu blir det intressant att se hur min motion behandlas i nämnder och i kommunstyrelsen där jag inte kan påverka det på något sätt. Får se vilket förslag till beslut som kommer till kommunfullmäktige när det är dags och hur lång tid det dröjer innan motionen kommer till kommunfullmäktige. Blir intressant att se om SD kommer stödja min motion.

SVT Småland var snabbast på bollen och sedan har både Barometern Östra Småland också kommit med en artikel.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/thoralf-alfsson-vill-se-tiggeriforbud-i-kalmar

http://www.barometern.se/kalmar/alfsson-vill-forbjuda-tiggeri/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/vill-ha-tiggeriforbud-2/

10 reaktioner på ”MOTION TIGGERIFÖRBUD

 1. Bajen666 2019-01-04 / 06:58

  Tanten på bilden behöver ju inte tigga för att hon är hungrig i alla fall, eller rättare sagt hon är inte svältfödd om man säger så.

  Gilla

 2. John Williams 2019-01-04 / 02:38

  Vore det inte bättre att förbjuda fattigdom?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-04 / 08:12

   Har vi inte redan gjort det i Sverige genom vårt välfärdssystem och sociala skyddsnät. Men vi, Sverige, har inget ansvar för utländska medborgare.

   Gillad av 4 personer

  • Lotta_1 2019-01-06 / 09:48

   Förbjuda fattigdom? Hur hade du tänkt att det skulle gå till? Det är en utopi som ni goda kör med för det låter så fint och gott. Titta på denna video så inser du hur långt från verkligheten du befinner dig:

   Vågar du svara på detta inlägg när du sett klippet?

   Gilla

 3. Danned 2019-01-03 / 23:15

  Riktiga tiggare eller oäkta tiggare ??/!!

  //Danne D

  Gilla

 4. Amanda 2019-01-03 / 22:24

  Jag vill ha svar nu.
  Varför vill du inte gå med i Alternativ för Sverige?
  Du har stor chans att nå riksdagen med Afs.

  Varför ska du starta eget parti i Kalmar? Ingen kommer någonsin vilja samarbeta med ditt parti. Du kommer inte få något inflytandet överhuvudtaget, även fast du är ”partilös”.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-03 / 22:30

   Kära Amanda

   Jag kanske inte längre har någon ambition att komma till riksdagen. Den kanske dog den 9 september. Det skall bli intressant att se hur ett lokalt parti kan utvecklas i Kalmar. Hur många partier tror du vill samarbeta med Afs?

   Gillad av 3 personer

 5. Tom & Jerry 2019-01-03 / 21:41

  Kalmar är så sjukt sosse-styrt, så det kommer aldrig bli något tiggeriförbud. Johan Persson kan väl ha tiggarna och de ensamkommande ”barnen” hemma hos sig?

  Gillad av 2 personer

 6. hasp 2019-01-03 / 19:23

  SD har kanske anammat PK-doktrinen.
  PK-partierna brukar ju av princip rösta mot allt SD föreslår.
  Nu kanske SD av princip röstar avslag på allt Thoralf föreslår…

  Detta är ju trots allt Kalle Anka-landet Absurdistan…

  Gillad av 2 personer

 7. Molle 2019-01-03 / 19:17

  Mycket bra motion att börja året med.

  Kunde bli en folkomröstning tycker jag.

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.