ÅRSMÖTE KALMAR

Har sett en del kommentarer om SD Calmars årsmöte under söndagen. Det blev ett ganska långt årsmöte på 3,5 timma i jämförelse med tidigare år då det brukar gå på ca 45 minuter. Det är en mycket splittrad kommunförening efter att jag blev utesluten.

Vad jag förstår så förlorade gruppen som satt kniven i min rygg och som haft valberedningen på sin sida. Jag såg en bild på nya styrelsen på Facebook och där fanns bara personer med på bilden som jag uppfattat gett mig sitt stöd efter uteslutningen och som skrev under det öppna brevet till Mattias B Johansson. Det verkar också varit det mest välbesökta årsmötet i Kalmar men jag har inte sett några röstsiffror så jag vet inte hur jämnt det var i de olika valen av styrelsen.

Nu återstår att se hur den förlorande sidan kommer reagera och agera. Den förlorande sidan har sannolikt också Mattias B Johanssons stöd.

En person på den förlorande sidan har tidigare sagt till personer att de som stött mig skall uteslutas en efter en. Vi får väl se vad som kommer hända.

Många medlemmar önskar mig tillbaka inom SD igen. De saknar mig på möten och på partiets Öppet hus möten på måndagarna. De hör av sig till mig och berättar att de inte tycket att det är lika roligt/trevligt längre. Men föreningen är ju numera splittrad i två falanger som jag uppfattat det och det påverkar säkert stämning negativt.

Uppenbarligen har Mattias B Johansson varit med på tre årsmöten under helgen. Han styr distriktet med järnhand. På Facebook skriver han följande.

”Även ett stort grattis till den nyvalda styrelsen i Kalmar, där dagen avslutades, som borgar för ett gott samarbete med distriktet framöver och där vi nu får till den välbehövliga nystart som behövs.”

Jag tror många medlemmar kommer att ha svårt att lägga uteslutningen av mig från partiet bakom sig. Alla vet att det var Mattias B Johansson som låg bakom detta. Det lär inte glömmas bort i första taget. Det har han som har ansvaret för en ”välbehövlig nystart” genom sitt agerande. Han torpederade en väl fungerande kommunförening med nästan 300 medlemmar.

Det finns ju andra surdegar som riskerar komma upp när det gäller ett par personer som medverkat i att sätta kniven i min rygg. Men det får jag återkomma till. Jag har i varje fall ingen anledning att inte lyfta detta på min blogg när det mognat färdigt och alla detaljer är bekräftade.

16 reaktioner på ”ÅRSMÖTE KALMAR

 1. Lennart Karlsson 2019-02-05 / 21:51

  Glöm SD eftersom ”ledningen” inte tar reson. AfS tackar för de Sverigevänner som står upp och ”köttätarna” tar sin riksdagspension och njuter efter utsparkanden.
  Det som ”irriterar” mig mest är de pengar, tid och anseende jag satsade och att lydnaden hos ”ledningen” var så total när massmedia (JP) ringde till Mu!

  Gilla

 2. Snöboll 2019-02-04 / 13:36

  Misstänker att Johan Perssons alla storartade planer på allt till alla och högfärdiga byggnadsverk slutar som det gjorde med Fanerdun.

  Gilla

  • Gunnar Edlund 2019-02-04 / 19:28

   Ironi? Gissar själv på romer. Många av dem har svenska namn och de har specialiserat sig på brott mot åldringar. Inte alla romer förstås, men de kriminella.

   Gilla

   • C Andersson 2019-02-05 / 14:27

    Vet ej. Lena-Marie Bergström är väl den som brukar åtala sverigedemokrater?

    Gilla

 3. Anonym 2019-02-04 / 13:21

  Ska ärlighet vinna över rövslickande myglare. Det hoppas vi på . Kämpa för din rätt Thoralf

  Gilla

 4. AB 2019-02-04 / 13:00

  Runt 200 varslas från Clas Ohlson i Stockholm och Insjön, Dalarna.

  Gilla

 5. Norpan 2019-02-04 / 12:45

  Läste att Mattias Adolfsson välkomnar 1000 nya lägenheter vid Norden-området. Gamla hus ska åter skövlas utan några skrupler.

  Gilla

 6. Viveka 2019-02-04 / 10:45

  Jag är glad för din skull Thoralf! Hoppas att det håller i sig. Det finns tydligen folk med civilkurage i SD Calmar liksom du själv. Att du inte fått något brev från Mattias Karlsson än talar väl sitt tydliga språk. Det har begåtts ett fel emot dig. Det kan lätt rättas till. Bara partiledningen inser detta och att du är välkommen tillbaka. Jag och många andra hoppas på det. Det vore det bästa både för partiet och för dig! Det finns viktiga saker att ta tag i. En kraftfull opposition i det nya parlamentariska läget.

  Gillad av 8 personer

 7. Morgan 2019-02-04 / 08:23

  När en kommunförening väljer fel styrelse som nu skett enligt Mattias B Johansson kommer troligen detta årsmöte får göras om. Man kommer skylla på någon brist och man kommer få stöd från högsta ledningen. Detta hände ju Stockholms stad när fel styrelse vann ett demokratiskt val. Det är så sorgligt att sd har utvecklats till en sekt.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2019-02-04 / 09:44

   Eftersom Mattias var på plats och övervakade allt så kommer inget att hända. Men han har givetvis noterat alla som pratade emot valberednings förslag. Det kan slå tillbaka i framtiden.

   Gillad av 4 personer

   • turrim 2019-02-04 / 09:49

    Ja, men om majorititeten vill så slår det tillbaka mot Mattias.

    Gillad av 2 personer

   • ingesa396634574 2019-02-04 / 11:00

    Det som händer nu i Kalmar är en exakt kopia på det som hände i Båstad efter årsmötet 2018.
    En karriär och maktbesatt person infiltrerade Distrikt syd som upplöste föreningen och personen väckte uteslutningsärende mot alla som avslöjat hans syften och stod i vägen för hans klättrande på karriärstegen.SD Båstad representeras idag av Far och dotter.Så kan det gå tills Partistyrelsen förstår att skilja på äkta Sverigedemokrater och de som valt att göra karriär och få sin försörjning.

    Gillad av 2 personer

   • Morgan 2019-02-04 / 11:14

    Det som kan hända är att den nya styrelsen blir utesluten då måste ett nytt årsmöte ske. Detta hände ju i Stockholm. Vi får avvakta o se vad som hönder

    Gillad av 1 person

 8. Sigge 2019-02-04 / 07:47

  Mattias borde inte få agera som han gör i Sverige. Vi säger oss ha det bästa systemet som styr oss men jag börjar mer och mer tvivla på att det är så. Även en demokrati behöver riktlinjer för att fungera. I Sverige äger en minoritet på 0.2% av alla ”fria” media. Det gör att när jag som tillhör majoriteten får säga ett ord i mitt land får denna främmande minoritet säga 500 ord. Där har vi huvudproblemet till att demokratin är satt ur spel och folkets röst nästan aldrig hörs. Därför har vi en massinvandring ingen frågat efter mer än de som äger media och de lallande politiker som följer i deras spår.

  Jag tror det är en perfekt grogrund för revolution.

  Gillad av 5 personer

Kommentarer inaktiverade.