BERGA CENTRUM

IMG_2614

Igår inträffade ännu en storbrand i Berga centrum. Jag undrar varför det brinner så ofta i denna stadsdel i Kalmar. Polisen får nu utreda om deras misstankar om att branden varit anlagd stämmer.

Jag tittade på den presskonferens som Kalmar kommun anordnade under gårdagen med anledning av storbranden. Jag tycker det är anmärkningsvärt att både kommunalrådet Johan Persson (S) och polisen säger att det varit lugnt vid Berga centrum och de inte kunde se detta hända. Ganska märkliga uttalanden då det tyder på att de redan har kunskap om att branden var anlagd.

Uttalandena är också märkliga ur en annan synvinkel. Jag följer domar från Kalmar tingsrätt och jag kan bara konstatera att Rimsmedsvägen måste vara den mest frekventa gatuadressen för dömda personer vid Kalmar tingsrätt. Rimsmedsvägen är adressen till Berga centrum och flertalet hyreshus i samma område.

Jag delar med andra ord inte den syn som polisen och kommunalrådet Johan Persson har på området. Jag har dessutom hört vittnesmål från personer som blivit både angripna och trakasserade i området.

Jag skall göra ett nytt besök vid Berga centrum under eftermiddagen för att dokumentera branden med min kamera. Det lär säkert finnas anledning att återkomma till branden i nya blogginlägg.

För bara ca två veckor sedan skrev jag om ett fall vid Kalmar tingsrätt där de inblandade bodde i Berga centrum och hur media och framförallt Barometern mörkade uppgifter i fallet för sina läsare.

https://thoralfsblogg.com/2019/02/21/har-vissa-journalister-inget-samvete/

Idag har Barometern en stor rubrik om ett mordförsök i Berga centrum där gärningsmannen vill slippa utvisning. Idag kommer ”Berga centrum” med i rubriken. Om inte storbranden inträffat igår hade Barometern med stor sannolikhet mörkat att det gällde Berga Centrum. Genom åren lär man sig hur den lokala journalistiken fungerar på Barometern.

Berga centrum

Det går inte att sopa problemen under mattan som både Johan Persson och polisen försöker göra vid presskonferensen. Den kryper fram på nya ställen för den som har öppna ögon och öron.

Barometerns ledarsida gör ett halvhjärtat försök att analysera utvecklingen av Berga centrum men det faller pladask i sin egen politiska korrekthet.

http://www.barometern.se/article/ryktet-upp-i-rok/

Jag tror inte att problematiken minskat i Berga centrum, den har sannolikt flyttat lite på sig på grund av högre polisnärvaro under vissa tider på dygnet. Men det är samma personer som fortfarande bor i området och andelen personer med utländsk bakgrund fortsätter att öka i Kalmar. I synnerhet i redan väldigt segregerade områden i norra Kalmar, som Berga centrum och Norrliden.

Ett stopp för viss typ av invandring är ett måste för att utvecklingen skall kunna vändas.

24 reaktioner på ”BERGA CENTRUM

 1. L8 2019-03-07 / 20:49

  Tittat på Mats Knutsons utfrågning av Jimmie Åkesson. Tycker att Jimmie såg väldigt trött och sliten ut. Är han på väg in i väggen igen?

  Gilla

  • Rune 2019-03-07 / 22:29

   På tal om det. Läs Anders Klarströms bok ”Prima Victoria”.
   Han skriver bland annat hur sliten han kände sig och att han ”gick in i väggen” som slutpunkt på sitt partiledarskap i SD. För övrigt en mycket intressant bok även om han inte kvalificerar för nobelpriset i litteratur.

   Gilla

 2. Thomas 2019-03-07 / 20:30

  Sorglig utveckling av den fina gamla hansastaden Kalmar. Jag var ofta i Kalmar under 90-talet, då var det idylliskt.
  Och obetydlig invandring från dysfunktionella mena länder , nu verkar det kört.
  Överallt i Sverige ser man denna deprimerande utveckling och de som jublar mest är förståss rabiata pk marxister,
  Sverige är världens mest obegripliga land.Finns det någon stad kvar i Sverige som påminner om den gamla goda trivsamma tiden då Sverige var svenskarnas land?
  Jag reser ofta runt i landet. Och ser förfallet gradvis växa mer och mer,bara sista 2-3 åren har det blivit groteskt,
  En liten pärla till stad som Kristinehamn vid Vänern som förr var mysig att besöka är även den belamrad av muslimer och annat pack numera.
  Överallt går hucklekärringar med barnvagnen på väg till socialkontoret för att bli försörjd av oss andra löneslavar. Det är sjukt!

  Avrundar med lite Heidenstam (som skulle rotera i sin grav om han såg Sverige 2019)
  ”Må främst du stiga, du dotter av nöd
  som skygg ditt öga vill täcka.
  Så älska vi dig, att vore du död,
  vår kärlek skulle dig väcka.
  Om natten blir sömnlös, om lägret blir hårt,
  vi svika dig ej på den färden.
  Du folk, du land, du språk, som blev vårt,
  du vår andas stämma i världen.”

  Gilla

 3. Bajen666 2019-03-07 / 19:37

  OT:
  Samhällsnytt visar och avslöjar den den sinnessjuka lagen om tandvård till illegala invandrare, var man inte arg innan så blir man efter att ha tittat på detta…varsågod.

  Gilla

 4. turrim 2019-03-07 / 17:47

  Jag läser i Klimatupplysningen (länk i högermarginalen) ett inlägg av Lars Kamél om kostnader för vindkraftverk. I kommentar nummer 4 så pekar Roland Salomonsson på kostnader för rivning.

  Han skriver att ägarna till vindkraftparken vid Öland har gått i konkurs. Nu måste skattebetalarna, Borgholms kommun eller med stöd från staten, stå för rivningskostnaderna.

  Du Thoralf som bor nära och kan energiförsörjningen vet säkert fakta. Är det verkligen så? Om det är korrekt – så borde även vi som inte har lokaltäckning få veta i media och från partier.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-07 / 19:07

   Detta känner jag inte till och jag tycker att jag borde läst om detta i lokalmedia. Det kan knappast röra sig om Borgholms kommun då jag misstänker att det rör sig vindkraftverken utanför Degerhamn och då är Mörbylånga kommun. Men jag skall kolla upp det.

   Gilla

 5. T.P 2019-03-07 / 16:02

  Nu vet vi varför integrationen har misslyckats i Sverige och vems fel det är. Enligt gröna-ungdom är det svenskarnas fel.

  Gilla

  • Tony Ingman 2019-03-08 / 10:07

   Grön ungdom? Där verkar det som att alla skruvar är lösa, det är illa nog med moderpartiet, men hos dessa är nog alla proppar ur funktion, nu vill man även förbjuda inrikesflyget? Det är ju klart Grön ungdom, hela Sveriges befolkning bor ju i Stockholm-Göteborg-Malmö, det är väl tur för er att inte idioti är förbjuden i landet, för då hade ni nog legat illa till.?

   Gilla

 6. Ivar Andersson 2019-03-07 / 13:14

  MSM har en ny definition på non fake news: Man ljuger inte men undanhåller sanningen. En del journalister skriver faktiskt indirekt att det är en invandrare som döms eftersom han ska utvisas eller slipper utvisning. Inte rakt på sak men informationen finns där. Ett litet steg framåt.

  Gilla

 7. Novis 2019-03-07 / 13:03

  Intressant att Johan Persson även här slår sig för bröstet och vägrar se sanningen. Det var ju tal om övervakningskameror på platsen. Är det verkligen så lugnt då?

  Läser idag åter igen i Östran att Socialdemokraterna har fullt förtroende för Roger Holmberg.

  Grönköping är ett bra namn på Kalmar kommun.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-03-07 / 15:06

   Socialdemokraterna värnar de sina till skillnad mot ett annat parti!

   Gillad av 2 personer

 8. Cosmik Debris 2019-03-07 / 12:28

  Joakim Lamotte har intervjuat personal på häktet i Göteborg:

  ”Utan att vara rasist eller något så är majoriteten av de intagna muslimer”

  Muslimer alltså.

  Magnus Löfgren på Facebook:
  ”I fredags kväll beställde jag jour-jobb av en elinstallatör för att montera teknik i ett garage i området, eftersom det befintliga skåpet hade blivit totalt vandaliserat. I söndags var även det nya skåpet slaktat, varvid proceduren upprepades. Under monteringen i måndags fick installatörerna påhälsning av ett knivbeväpnat ungdomsgäng som tydligt visade att även det nya skåpet skulle slaktas. -Och att några elinstallatörer inte var välkomna på deras territorium.”

  Min gissning är att ALLA i det knivbeväpnade ungdomsgänget är muslimer. Ständigt dessa förbannade parasiterande och våldsamma muslimer. Skulle inte bli förvånad om det är muslimer som eldat i Berga centrum.

  Ska vi ha fler eller färre muslimer i vårt land?

  Gilla

 9. Osborn 2019-03-07 / 12:05

  Förstår att detta är Kalmars Rinkeby.

  Gilla

 10. Mats 2019-03-07 / 11:46

  Johan Persson lever tyvärr i fablernas värld, helt verklighetsfrånvänd. Det kanske har med hans troliga störning att göra?!?

  Läser man kommentarerna på Facebook så ger också det sovande Kalmarfolket SD skulden och menar att det är de som tänt på, precis som i Gävle?!?

  Man har snart tappat alla ord för denna idioti!

  Gilla

 11. Tony Ingman 2019-03-07 / 10:43

  Känner inte till Kalmar så mycket, men när den förra storbranden inträffade , var det inte så att någon tidning där uppgav att förövarna var Svenskar,? Men sen när jag såg namnen, dom var ganska många, så visade det sig bara vara en med ett Svensk klingande namn?

  Det enda man kan lita på, är att Svensk Media inte går att lita på.

  Gilla

 12. Kurtan 2019-03-07 / 09:38

  Tyvärr så misstänker jag starkt att det är något som kallas ‘Fire Jihad’…
  Mvh

  Gilla

 13. Kalle 2019-03-07 / 09:17

  Styrdes Sverige av Thoralf kunde vi sova gott på nätterna, det är inte bara han som vill förändra Sverige men jag beundrar Thoralf och de andra som vågar sticka ut med sin egna identitet och skapa en blogg för att dra till sig uppmärksamhet,

  Jag växte upp i ett svenskt Sverige, det var inte perfekt på något vis men jag känner att allt, precis allt blivit sämre sedan dess. I ett friskt samhälle så skulle vi väl beta av det som var dåligt för att få det bättre?

  Gillad av 4 personer

  • Sven 2019-03-07 / 10:37

   Det som har blivit bättre i nutiden är de tekniska landvinningarna inom sjukvård, transport, kommunikation och kanske några fler områden – men det är inget som politikerna har haft något med.

   Gilla

   • Björn 2019-03-07 / 18:30

    Nej det verkar som att det mesta som politikerna går in och rör i bara blir till en stor soppa.

    Gilla

  • Julan 2019-03-07 / 11:21

   Om Thoralf tog Lövetts plats i morgon och han fick handlingsfrihet lovar jag att Sverige skulle vara i betydligt bättre skick inom 6 månader än vad Sverige någonsin varit. Är portarna öppna för ljugande invandrare och inga svenskar vill ha dem är demokratin satt ur spel. Det är inte folkviljan som styr. Skrämmande egentligen och jag ser fram emot Thoralfs bok som kanske beskriver hur ruttet det är inom politiken.

   Jag hade gärna engagerat mig men jag tror inte demokratin fungerar idag så jag avstår. Den är skapad så eliten finns kvar på trygga oansvarsulla poster med höga löner.

   Gilla

 14. Sven 2019-03-07 / 08:39

  Som boende utomlands har jag lite koll på vad som händer i Kalmar. Jag vet att jag var som barn såg Kalmar slott och tyckte det var imponerande, men förutom det besöket har jag inte varit i staden.

  Nu med Thoralfs hemsida får jag lära mig om hur Kalmar fungerar (och inte fungerar). Ibland när jag ser rubrikerna så undrar jag om detta verkligen är Sverige, det låter så osannolikt. Det är nästan som Grönlöping (utan humorn) som är en beskrivning av en imaginär stad.

  Gillad av 1 person

 15. hasp 2019-03-07 / 08:29

  Svenskarna, som ju till en förfärande stor del har vänsterliberal läggning, har ju i praktiken röstat för dekadent samhällsutveckling.
  Så, som man bäddar får man ligga heter det ju…

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.