VAR ÄR KLIMATKRISEN?

Alla pratar om klimatkrisen men ingen har sett den. De senaste dagarna har klimathysterin kulminerat i en medieexplosion. Men vad är det dessa människor är så rädda för? Är dagens människor i vår högteknologiska värld så fruktansvärt lättpåverkade om tredje statsmakten driver sin agenda?

Den verkliga makten sitter hos tredje statsmakten.

Klimataktivister 20190315

Klimataktivister utanför domkyrkan i Kalmar.   Foto Thoralf Alfsson

De senaste veckorna har vi sett hur svenska toppolitiker inte vågar stå upp mot media. Cecilia Wikström avpolletterades från liberalerna. Emma Carlsson Löfdahl fick löpa gatlopp i media och lämnade liberalerna. Detta är bara två exempel där media styrt besluten.

Ingen toppolitiker vågar idag ställa frågan var är klimatkrisen. Jag vet inte ens om det finns någon riksdagspolitiker som vågar ställa frågan. Vem är de så rädda för? Min personliga uppfattning är att de är så rädda för att bli uthängda av tredje statsmakten att de inte vågar ställa frågan. Risken är att de blir obekväma inom sitt eget parti och att partiledaren, precis som Jimmie Åkesson gjort vid ett flertal tillfällen, uttalat sig negativt om att han behövt ta frågor om någon partikamrat. Är du obekväm så åker du bort från valbar plats på kommande valsedlar, oavsett partifärg.

De riksdagspolitiker som vågar riskera sin egen plats i riksdagen för en politisk fråga kan räknas på ena handens fingrar.

Tyvärr råder uppenbarligen ett liknande förhållande inom den akademiska världen. De akademiker eller forskare som vågar kritisera klimatalarmisterna hörs inte i debatten, finns de överhuvudtaget. De enda som vågar uttrycka sina tvivel och kritik är idag pensionerade akademiker och forskare. De riskerar inte längre sin försörjning utan endast sitt anseende.

I förra veckan skrev 91 forskare en debattartikel i Aftonbladet men när jag studerade underskrifterna så kunde jag bara hitta statsvetare, genusforskare, globala studier men inga som sysslar med klimatforskning. Vilka kunskaper dessa 91 så kallade forskare har på klimatområdet är med andra ord okänt. Men artikeln eldar upp klimathysterin.

Domkyrkan 20190315

Sjung för klimatet i Kalmar domkyrka i fredags kväll.   Foto Thoralf Alfsson

Kan den så kallade ”klimatkrisen” även ha positiva effekter för världen och jordklotet?

Det är en fråga som jag ofta ställer mig och jag försöker ofta ställa den till andra. För oss som bor i Sverige skulle jag kunna räkna upp 10 gånger så många positiva effekter av ett varmare klimat än negativa effekter. Det samma gäller om vi skulle få ökad nederbörd. Varför ställer aldrig tredje statsmakten frågor till forskare och klimatalarmister om vilka positiva effekter vi har fått av ett varmare klimat. Vad har 1 grads uppvärmning inneburit under de senaste 150 åren? Finns det överhuvudtaget någon sådan forskning? Hur har skördar påverkats? Hur har odlingssäsongen påverkats? Hur har ökad nederbörd påverkat jordbruk och skogstillväxt? Hur har ökad koldioxid i påverkat växtligheten? Frågorna är många men svaren är få och vi kommer aldrig få dem eller de kommer aldrig förmedlas av den tredje statsmakten.

Klimatgalenskapen.

Sveriges främste klimatforskare professor Lennart Bengtsson har skrivit följande reflexioner med anledning av de galenskaper som sprids av klimatdomedagssekten och hela dess svans inom det historielösa svenska etablissemanget som publicerats på Lars Berns blogg Anthropocene.

https://anthropocene.live/2019/03/17/ett-forsok-att-forsta-den-pagaende-klimatgalenskapen/

Jag tror det svenska folket är det mest lättpåverkade och naiva folket i västvärlden. Pekar tredje statsmakten ut marschriktningen så springer en överväldigande majoritet med i ren eufori över att få ingå i den politiskt korrekta gruppens gemenskap. Kritiskt tänkande existerar uppenbarligen inte.

 

54 reaktioner på ”VAR ÄR KLIMATKRISEN?

 1. E 2019-03-21 / 05:55

  Ja nu har ”de” ju fått sin cyklon. Larmet i full gång i media. För det var första gången i världen, någonsin detta hände. Eller? Jag är trött, så TRÖTT!

  Gilla

 2. elfyma+ 2019-03-20 / 08:29

  Klimatalarmismen kanske handlar om något så simpelt som att få folk att rösta på MP i förestående EUP-val ?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-20 / 08:58

   Givetvis styr det hur journalister agerar

   Gilla

 3. DecemberKartellen 2019-03-19 / 17:13

  OT.
  Torsdag den 21 mars kommer Alternativ för Sverige till Skåne.

  12:00 – Torgmöte i Helsingborg på Stortorget
  19:00 – Öppet hus i Höör på Kulturhuset Anders

  Gilla

 4. Gottfrid G 2019-03-19 / 16:44

  Ljusskygga sjuka krakar!
  De flesta av dem står med ryggen mot kameran, försöker gömma sig.
  De var samma bild som jag möttes av när jag passerade Mynttorget i Stockholm häromdagen. Jag gick fram till en av dem, en äldre man, och frågade vad de demonstrerade för/emot? Det dröjde inte länge innan jag insåg att gubben var sjuk och att det inte var någon mening att diskutera med honom.
  Jag gick därifrån med en undran i huvudet: ska man tycka synd om dessa människor eller illa?!

  Gilla

 5. Teodor 2019-03-19 / 11:50

  Vad säger självaste pampen Johan Persson om klimatet? Har han löst medlemskap hos Greta?

  Gillad av 1 person

 6. Sven 2019-03-19 / 11:19

  Jag tittar lite då och då på dina pensionsuträkningar, och funderar. Det måste vara det bästa att ta ut allt så snabbt som bara den – om jag ska förstå det rätt. Skatterna gör förmodligen så att man har begränsningar. Har det kommit upp annat sedan du skrev om pensionerna i början på februari?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-19 / 13:16

   Nej, vi får se om januariöverenskommelsen kommer påverka i någon riktning när vårdbudgeten läggs om några veckor.

   Gilla

   • Ulf Dahl 2019-03-19 / 19:07

    Är snart 62 funderar om det bättre att gå i pension nu och få ut lite pengar än vänta och inte få ut något alls För nästa gång det blir låg konjunktur finns det bara ett ställe för S att hämta pengar nämligen pensions fonderna. För röstboskapen hos S kommer nog inte att vända andra kinden till Och att vi skall bli så gamla är inte det en utopi redan i dag går sjukvården på knäna Kommer den ha råd med nya dyrare mediciner och behandlingar som förlänger våra liv? Den som jobbar till 70 kommer ju få se Min tanke handlar det inte öka vinsten i pensions systemet så att det blir lättare för röstboskapen att få högre pensioner Och pensions spara är ju helt förkastligt för den ökningen tas ju bort med penndrag Och så tänker jag på alla offentligt anställda kommer dom över huvud taget att få några pensioner Med tanke att kommuner och landsting har inte har lagt undan några pengar för att betala pensioner

    Gilla

 7. Osborn 2019-03-19 / 10:06

  ”Klimatkrisen” existerar inte. Bara ett påhittat jippo av fanatiska dårar.

  Gillad av 1 person

 8. Tony Ingman 2019-03-19 / 08:17

  SVT gör folket dummare med sina lögner halvsanningar o rena mörkningar för att det
  inte ska kunna lokalisera vilka som står bakom det mesta dödandet i världen, många går på det, men tack vare den fria median kommer sanningen fram ändå. För att nämna ett av hundratals
  fall där SVT förminskar när den fria median visar verkligheten, 2 blondiner, en Danska och en Norska fick halsarna avskurna när dom tältade i Marocko, i det fega SVT blev detta till att dom fick KNIVSKADOR I HALSEN? Så håller det på hela tiden, när dåden sker av representanter från den fredliga (?) religionen Islam, så ska det förminskas ursäktas och omskrivas och helst inte rapporteras alls åtminstone inte förrän verkligheten tvingar dem.

  Jämför sen det med rapporteringen från Nya Zeeland om dådet där gärningsmannen var av rätt sort sett med SVT s rödgröna ögon SVT/ SR är en stor skandal. och hon som leder eländet skulle ha en fot i baken för länge sen!

  Gillad av 1 person

 9. Ivar Andersson 2019-03-19 / 07:48

  Det finns riksdagsmän som vågar ifrågasätta se http://www.ericsoniubbhult.se/ Klimatdebatten och klimatpolitiken är vare sig rimlig eller logisk 2019-03-19

  Vissa säger att klimatförändringarna händer här och nu och skyller alla dramatiska väderhändelser på klimatförändringar. Faktum är att redan 2009 sa FN:s generalsekreterare Kofi Annan att läget var ”akut” och att vi måste stoppa klimatförändringarna omedelbart. FN:s klimatchef talar om att vi bara har tre år på oss att stoppa klimatförändringarna, medan andra klimatdebattörer talar om ”mindre än tio år”. Det mediala underbarnet Greta Thunberg sa på Mynttorget i Stockholm i fredags att ”vi har bara 8 år på oss” och vill att vi ska ”vara rädda”.

  Gillad av 1 person

 10. Dille 2019-03-19 / 07:43

  Ja media fungerar bara som propagandaapparat för klimathysterikerna. Och , som du så riktigt säger, det redovisas aldrig några positiva effekter av ett eventuellt varmare klimat.

  Ta Jämtland som exempel som har samma bördiga jordart som Skåne. Skulle klimatet bli som i Nordafrika … Ja då blev det ju rena paradiset där. Jämtlands yta är 49 341 km², alltså till och med större än Holland som är 42 508 km². Hela Norrland är ett jätteområde som skulle kunna producera hur mycket mat som helst om det skulle bli varmare klimat. Likväl skrämmer klimatalarmisterna med världssvält vid varmare klimat. Och i pressen förtigs fakta systematiskt.

  Kan inte låta bli att erinra om vittnesedens ”Lovar och svär…. att intet förtiga eller tillägga”

  Det begås alltså systematiskt mened i media. Dagligen.

  Gillad av 1 person

 11. Gunnar Karlsson 2019-03-19 / 04:46

  Off topic.

  Det finns uppenbart fortfarande riktigt kloka moderater. men jag medger att de är på utdöende…. om inte moderaterna får en ny partiledare med ryggrad.

  https://ledarsidorna.se/2019/03/spikrakt-mot-ett-totalitart-samhalle/

  Missa inte kommentarerna, de är av riktigt hög klass.

  Inför EU-valet personkryssa Kristina Winberg!!

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

  • Anonym 2019-03-19 / 17:29

   Snyggt jobbat Lars Cornell! Vi får väl tro att besättningen i Granskningsnämnden kan läsa. Samt förstå vad som står i anmälan!

   Gillad av 1 person

  • worldpress99 2019-03-19 / 17:32

   Jag gjorde ett försök till svar, men det försvann visst. Jag avvaktar ett tag.

   Gilla

 12. Cosmik Debris 2019-03-19 / 00:17

  Jag är beredd att gå med på att Sverige tar emot en (1) muslimsk IS-mördare/slaktare och två (2) muslimska IS-barn. Detta under förutsättning att barnen placeras på Annie Lööfs dotters förskola och den muslimske IS-mördaren får praktikplats på samma förskola.

  Ovanstående är inte förhandlingsbart.

  Gillad av 5 personer

 13. Onkel Björn 2019-03-18 / 23:09

  Minns när Al Gore slutade som vicepresident och istället började sitt privata korståg och predikade klimatförändringar. Reste runt i världen i sitt privata jetflyg. Undrar om han betalade någon klimatkompensation. Tjänade säkert ganska bra på detta. Själv bor han i ett 800 kvm stort hus som kräver ganska mycket energi i uppvärmning och drift. Gott föredöme? Allt för många av dessa klimatalarmister är inga bra föredömen. Det har MP gett allt för många bevis på under sina riksdagsår.

  Toralf skriver att tredje statsmakten driver klimathysterin. Men är det inte som så att detta är en global rörelse som driver på. Och vad är syftet ? Tredje statsmakten är beroende av makten och den som föder en följer man. Likadant med alla de människor, som till följd av inkomstberoende eldyl följer utan att egentligen veta vad man gör. Det gäller att vara PK. Annars kan man få problem. Att vara pk vet alla som jobbar inom stat och kommun, där det är allt för viktigt att ha den rätta värdegrunden. Tom viktigare än att göra ett bra jobb.

  Att våra regeringar under 2000 talet har drivit frågan kan man ju ha en viss förståelse för. För likt man förr i tiden startade krig för att ena nationen mot yttre faror försöker man nu få focus flyttat från elefanten i rummet och ett lämpligt nytt mål är till den globala uppvärmningen och alla dess faror som man gärna målar upp. Starta krig är det väl i stort bara USA som gör idag.

  Och kan det vara som så att dessa globalister som försöker lura folket gör det för att kunna fortsätta med folkvandringarna mot väst. All för att kunna fortsätta med sitt globala bygge – en värld utan gränser. EU är ju på god väg. Fler länder står på tur att ansluta.
  Nationalstaternas suveränitet minskas mer och mer till förmån för beslutsfattande i Bryssel. Allt för mycket av riksdagens arbete under de senaste 25 åren har ju varit att anpassa svenska regler efter EU regler. Detta har man ju också från politiskt håll talat ganska tyst om.

  Är vi egentligen herrar i vårt eget hus idag. Tänker på regeringsformens ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket….”.

  Gillad av 1 person

 14. Thomas 2019-03-18 / 19:21

  Helt sjukt. Varför är svenskar så rädda, ängsliga,oroliga och har ångest över klimatet? Det kan ingen svensk ändra på ändå.
  Men det absolut värsta och farligaste hotet , vänsterextremism, islam och dysfunktionella arga våldsamma kvinnohatande män från mena-länder välkomnas och gullas med, då är det godhet, handhjärtan och masspsykos som gäller i naivitet och flathet.
  Då finns ingen ångest. Sverige är totalt sönderhackat av vänsterflummiga godhetshjon. Varje dag hör man om idioter som inte borde ha tillgång till sociala medier.
  Nu var det nyss ett vänsterkvinns från Flen som heter Fältskog ( hoppas inte släkt med Agneta,har högre tankar om henne) som anklagar Heberlein, Lamotte, Janouch, Bali för medskyldiga till masskjutningen i Nya Zeeland..

  ”Vi står inför den största utmaningen jordklotet stått inför” säger lilla flickebarnet Greta .
  Stora ord från den största klimatexpert världen skådat.

  Jag saknar min far, men jag är lättad över att han slipper detta flummiga, naiva, islamkrälande regnbågs samhälle som Sverige blivit.
  Sverige, arma arma land.

  Gillad av 5 personer

 15. Maja Dacke 2019-03-18 / 18:12

  Klimatgalenskapen!

  Vi kanske ska börja fråga alla vi möter: Vad tycker du om klimatgalenskapen, tror du på den och kan vi göra något åt den? Det kan vara roligt att höra vilka svar vi får … …

  Gillad av 4 personer

  • alvar1131 2019-03-18 / 20:46

   Jag gör det redan. Förvirrande respons.

   Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2019-03-19 / 18:11

    Vilka svar har du fått?

    Dem jag frågat har svarat i stil med detta:
    Äsch, sånt trams de håller på med däruppe! Snart utropar de väl Stockholm till universums mittpunkt åxå.

    Gilla

 16. Hacke 2019-03-18 / 18:12

  Om svenska folket borde ha ångest för något så är det för svensk media.
  Vad jag förstår handlar deras hysteriska klimatkampanjande om att rädda kvar det egna partiet mp inför det stundande EU-valet. Samtidigt kollrar man bort all fokus från det verkliga problemet i form av folkutbytet/massinvansionen från våldsamma och dysfunktionella kulturer och de katastrofala och irreparabla följder det får för hela Europa och då framförallt det varnande exemplet i norr.
  Jag anser att propagandakolossen public service efter att den blev skattesäkrad genom 7-partiets försorg har blivit om möjligt värre än någonsin.
  Den om något är panikångestframkallande.

  Gillad av 5 personer

  • Lena1 2019-03-18 / 21:28

   Så sant, jag tror också att klimathysterin är ett uttryck för att flytta fokus på problemet med massinvandringen. De flesta idag vet att denna exempellösa invandring till Sverige och även till andra EU-länder har totalhavererat.

   Gillad av 2 personer

   • W 2019-03-19 / 16:59

    Tyvärr har våra folkvalda forfarande inte fattat detta .( eller vill inte) Nu 10 miljoner sunnimuslimska Uigurer fått flyktingstatus i Sverige.
    Vad tyder det på?
    Dumhet kan inte förklara saken. Hjärnsläpp? Hybris?
    Men det som är allra mest blodtryckshöjande är ändå att så stor del av befolkningen fortfarande ger Global compact förespråkarna sin röst.

    Gilla

 17. martiusus 2019-03-18 / 17:11

  I normala länder försöker man ge personer med olika handikapp vård.
  Personer som är ”stencila eller aukustiska” t ex.
  I Sverige blir dom profeter?

  Gillad av 3 personer

 18. Tony Ingman 2019-03-18 / 16:06

  Har sagt det innan att klimathysterin i landet påminner om ett maranata möte där predikanterna eldar upp skaran så till den milda grad att dom till sist i kör skriker Halleluja, då är dom liksom i trans, och det verkar folket här också vara.

  Jag tror att Svenska folket är fredsskadade, ett par hundra år utan krig har gjort att dom följer minsta vink från makthavarna, och ändå har vi dom sämsta ledargestalterna i hela Europa,
  men det har ingen betydelse trots att dessa kommit till makten på ett fullständigt rättsvidrigt sätt?

  Gillad av 5 personer

 19. martiusus 2019-03-18 / 15:45

  I ett land där många går ut skolan lika dumma som när dom började,
  finns naturligtvis stor mottaglighet för vidskepelse och fake news.

  Gillad av 2 personer

 20. Sven 2019-03-18 / 15:06

  Svenskarna måste tydligen ha sin ångest oavsett vad. Just nu är det klimatångest som gäller. Imorgon kan det vara terrorångest.

  Men det är så med ett land som inte riktigt gått igenom något riktigt illa. Vi har varit förskonade från krig och större olyckor. Det senaste var (tror jag, någon får rätta mig om jag har fel) när 1750 soldater förliste/dog på Ålandshav 1809. Imorgon är det 210 år sedan det hände.

  Gillad av 2 personer

 21. Lena1 2019-03-18 / 14:36

  Agenda igår var rena rama farsen och varken programledaren eller de två politikerna; Isabella Lövin eller Jan Björklund tordes tillrättavisa när rena felaktigheter framfördes. Tänker på när den ena tonåringen påstår att Vattenfall äger kolkraftverk i Tyskland!! De såldes ju 2016 vad jag minns. Så tonåringar som påstår att de är pålästa om ”klimatförändringarna” och att koldioxidutsläppen ökar, står i Agenda studion och läxar upp alla och verkar som om de vet bäst om allt. Påminner om överspända och trotsiga tonåringar som är emot alla vuxna, som de anser inte ha gjort tillräckligt för miljön. Vad vet de om det?
  Finns det ingen som kan tala förstånd med de unga? Ska det bli nästa litania att få höra dessa ovetande till förbannelse på msm? Liksom en 16-åring som Greta skulle kunna veta allt?

  Dåligt av agendastudion att låna ut sig till detta, och att inte tillrättalägga de uppenbara felaktigheterna.

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2019-03-18 / 18:08

   Detta tyder på studiofolkets totala okunskap och brist på verklig information. Resultatet av tillrättalagd skolundervisning och dåligt föräldraansvar under uppväxten plus ointresse för verkligheten. För dem var kanske Marx både lärare och förälder och hans slagord representerade nog ‘verkligheten’.

   Gillad av 1 person

 22. AWSvensson 2019-03-18 / 14:08

  Klimatkrisen är att de förutsägelser om jordens undergång allt sedan1972 inte har förverkligats ,

  Gilla

 23. MartinA 2019-03-18 / 13:58

  Läste en väldigt bra debattartikel om klimatet på SvT.se av alla ställen härom dagen, Dessutom verkar vetenskapsakademin förhålla sig mycket nykter till klimatfrågan.
  Så jag vet inte om huvudproblemet är i akademia, snarare är det i vanlig ordning media som driver agendan och bara rapporterar de forskningsrapporter de vill.

  Gillad av 4 personer

 24. rysslandssvenskar 2019-03-18 / 13:52

  Hur media kan ha så stor makt i Sverige, däröver slutar man aldrig förbluffa sig över. Media kan ha precis lika mycket makt som toppolitiker, riksdagsmän, akademiker och allmänhet ger dem.

  Man kan få intrycket att folk är rädda för att media ska sända AFA på dem.

  Gillad av 6 personer

  • Lennart Karlsson 2019-03-18 / 17:54

   Hall Media (Jönköpings Posten) i samarbete med Researchgruppen/IRM och Vänsterliberalerna bussade AFA till Habo för att demonstrera mot SDs medlemmar efter en hatkampanj.
   Så, ja, lokalpolitiker är fega kräk som agerar som Lämlar!

   Gilla

 25. W 2019-03-18 / 13:40

  PK ministrarna förnekar sig inte. De strör pengar till höger och vänster. Är det inte genderutbildning i Serbien så är det toalettstolar till Afrika.
  Konsekvensanalyser av den förda politiken här hemma är en blind fläck.

  Med hundratals miljoner kronor vill den svenska regeringen göra Östeuropa mer liberaldemokratiskt. ”Demokratin är precis som klimatet en ödesfråga för vår tid”, skriver Peter Eriksson (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete, i en debattartikel.

  Eriksson menar att demokratifrågan är som den så kallade klimatfrågan ”en ödesfråga för vår tid” och att ”vi har ingen tid att förlora” när det gäller att ”demokratisera” Östeuropa.
  Sammanlagt kommer svenska skattebetalare under 2019 att betala 44,9 miljarder kronor som regeringen öronmärkt för bistånd till andra länder.

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2019-03-18 / 18:02

   De borde spendera mer på att rädda miljön från förstörelse. Den har de totalt glömt bort. Och att förbättra miljö – det kan människan göra, inte klimatet som solen etc sköter om. En annan sak som de naturligt nog inte tänker på är att förbättra den mentala miljön. De kan kalla det mentalklimatet om de tycker det känns bättre.

   Gillad av 2 personer

 26. T. P 2019-03-18 / 13:17

  Den ständiga tjatet om klimatet kan vara ett sätt att flyta fokus från de verkliga problem. Så har man gjort i de gammla öststater.

  Gillad av 4 personer

 27. Liam 2019-03-18 / 11:29

  Kalmar är ju sålda på aspberger-Greta och hyllar henne likt en Gud!

  Gilla

  • Tony Ingman 2019-03-18 / 16:19

   Så gör även näbbgäddan Frida Boisen, ni vet hon som besöker folk för deras åsikters skull tillsammans med den stora drummeln från Aftonlögnen? Dom Så kallade trolljägarna

   Hon höjer den förprogrammerade Greta till Skyarna som den största ledaren som Sverige haft?
   Ja visserligen är inte konkurrensen stor, men ändå…..?

   Gillad av 1 person

 28. Niklas R 2019-03-18 / 11:10

  Frånta ett folk sin historia och det blir ett lättstyrt och lättmanipulerat folk.
  Detta är något som socialister vet om och tar på stort allvar. Det är därför som svenska skolbarn inte får lära sig något positivt i skolan om Sveriges historia utan allt är bara skräp enligt svenska skolböcker med Sverige.
  Vilket innebär att svenska skolelever lär sig inget om svensk historia. Jag tog en titt i grabbens historiebok i sjätteklass.
  Där tog de upp frihetstiden som något positivt för landet (vilket det inte var i praktiken). De insinuerade att den stora svenska järnexporten kunde knytas till slavhandeln på grund av att kedjade hand- och fotfängsler som användes inom slavhandeln gjordes av järn, och så vidare.

  Vad har detta med klimatkrisen att göra? Allt, egentligen.
  Om du inte studerar historia då vet du inte hur det såg ut förr i tiden i Sverige och du vet inte vilket klimat vi hade då som jämförelse.
  Inom militärhistoria är väder och vind viktiga faktorer alltså är dessa nedtecknade i olika böcker och protokoll.

  Av denna anledning kan jag säga att den torkan och värmen som vi hade förra året inte på något sätt är unik. Sommaren och hösten 1718 var ovanligt torr. Det hade varit så lite nederbörd i Norge att älven som Armfeldt skulle ta sig över inte var en älv, det var en bäck. Vilket satte norrmännen i panik då det var en av de naturliga hinder som de räknade med som inte fanns.

  Men det ovanligt milda vädret under vintern skapade problem för svenskarna mer än för norrmännen eftersom den svenska logistiken räknade med att via släde kunna föra över all proviant till armén. Det var hela poängen med att förlägga kampanjen till vinterhalvåret.
  När det inte kom någon snö som slädarna kunde åka på gick hela planen åt pipan.

  Maximal otur inträffade sedan när Armfeldt fick order om återtåg. Precis när armén går över fjället slår en storm till som bestod av regnblandad blötsnö som varade i tre dagar. Inte en massiv snöstorm, det hade soldaterna klarat av, de var rutinerade och kunde hantera livet i fält. Men regnblandad blötsnö med stormvindar tar livet av vilken armé som helst, även idag.

  Poängen är, samma väder som vi har idag hade vi för 300 år sedan. Det är inget nytt under solen och därför ingen klimatkris.

  Gillad av 3 personer

 29. tompas11 2019-03-18 / 10:54

  Alltså vad är problemet. Den globala temperaturen har stigit ca 1 grad sedan mitten av 1800-talet. Har detta faktum inneburit några problem? Nej, tvärtom faktiskt. Varmare klimat och högre koldioxidhalt har inneburit en grönare jord, större skördar och en skog som växer så det knakar. Flera munnar har kunnat mättas och välståndet har vuxit. Varför vill klimatextremisterna att det ska bli kallare? En kallare jord kommer att medföra det motsatta, som jag skisserat ovan. Fattar de helt enkelt inte vad som är bäst för mänskligheten? Värme är bra för livet, kyla däremot innebär död och förintelse.

  Jag är definitivt inte orolig för klimatet, det lever sitt eget liv i fullständigt kaos. Så har det varit och så kommer det att förbli. Det som kan oroa mig däremot är miljön. Giftiga utsläpp i mark och hav och nedsmutsningen av den luft som vi andas är verkliga problem som vi sannerligen behöver ta tag i. Detta borde ha gjorts i går och är än viktigare i dag. Och alla resurser som läggs på ”klimatsatsningar” är i realiteten bortkastade pengar. Tänk på det!

  Gillad av 3 personer

 30. hasp 2019-03-18 / 10:50

  Sverige är som en sekt med skitnödiga medborgare (medlemmar) som helt saknar egen vilja och låter sig styras och kontrolleras av media och PK-elit.
  Ett sorgligt öde för den en gång så stolta nationen.

  Gillad av 4 personer

 31. stigrydmark 2019-03-18 / 10:26

  Jag såg på gårdagens Agenda inslaget om klimatet. Jag skickade ett mejl som en spontan reaktion på det mest vidriga och avskyvärda Agenda kanske någonsin producerat, vilket jag också framförde.
  SVT är den medieaktör med det största ansvaret för vad man visar. Att blint följa globalismen utan debatt och allsidig belysning, visar var de ansvariga hör hemma. Agenda gör skäl för namnet: desinformation, indoktrinering, propaganda och hjärntvätt. Det är fruktansvärt att SVT underblåser denna hysteri. ”Klimatproblemet” är ett politiskt konstruerat problem, och har ingenting med klimatet att göra.

  Gillad av 9 personer

  • Thoralf A 2019-03-18 / 10:28

   Den högste ansvariga är Hanna Stjärne på SVT. Hon borde sparkas då SVT inte lever upp till sändningstillståndets villkor..

   Gillad av 10 personer

   • turrim 2019-03-18 / 10:34

    Och hon gömmer sig hela tiden och skickar fram någon löjtnant. Ingen törs gräva fram henne och kräva konkreta svar kopplade till kravet på oberoende och sändningstillståndet.

    Gillad av 1 person

  • W 2019-03-18 / 13:54

   Noterade också ett inslag där en shiamusimsk imam beklagar sig över att han blivit hotad av en sunnimuslimsk dito. Sunnimuslimer lär ha sagt istil med att shia ska få sina fiskar varma ” när vi tagit makten”.
   Där har vi deras målsättning klart utsagd.
   Vem blir förvånad?
   Man undrar är våra makthavare med på noterna.

   Gillad av 2 personer

  • botwid 2019-03-19 / 06:38

   Jag tittar aldrig på SVT men letade nu upp Agenda. Kvalificerat skitsnack! Ytterligare ett vedträ på okunskapsbrasan. Hur kan man ”strejka för klimatet”, ”rädda världen från klimatförändringar”, climate breakdown”, stoppa klimatförändringar”, ”klimatkris?”. Varför kräver inte barnet minst fem nya kärnkraftverk i Sverige om man nu vill införa elbilar och tillverka stål utan kol? Varför kräver inte barnen att bensinpriset fördubblas och att skatten på flyg blir lika stor som biljettpriset. För övrigt anser jag att CO2 är livets gas!

   Gilla

 32. 502V8S 2019-03-18 / 10:08

  Väl skrivet!

  Gilla

 33. Bajen666 2019-03-18 / 10:00

  Såg på agenda igår ungefär 30 sekunder stod jag ut, fyra klimatalarmister skällde och gnällde på varandra.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer inaktiverade.