MITT NAMN ÄR TABU

För några dagar sedan träffade jag några personer ute på en pub i Kalmar. De hade varit på några av Sverigedemokraternas möten i Kalmar. En av dem hade även varit på det medlemsmöte i partilokalen där Mattias B Johansson förtalade mig kraftigt enligt vad som berättats för mig av medlemmar. Då hade det funnits personer som påtalat att det var väldigt fult att förtala mig utan att jag hade en möjlighet att bemöta anklagelserna.

Mattias B Johansson hade blivit väldigt sur och uppretad över ifrågasättandet och sagt att mitt namn aldrig mer fick nämnas i partilokalen! Mitt namn var tabu inom SD Calmar. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta över den mannens beteende.

Ju mer man får höra desto snurrigare blir det. Vad driver den mannen?

Såg också på Facebook att SD Calmar skall ha ett arrangemang i slutet av april med EU-parlamentarikerna Peter Lundgren och Kristina Winberg. Det hade heller inte gillats av Mattias B Johansson. Jag kan ju bara gissa att det beror på att Kristina Winberg också är inbjuden.

Mattias B Johansson har ju medverkat till att flytta ned Kristina Winberg till en fjärdeplats på valsedeln. I dagsläget får man nog betrakta det som en icke valbar plats.

När partiet och Jimmie Åkesson presenterade Sverigedemokraternas EU-valsedel omnämndes inte Kristina med ett enda ord, vare sig på presskonferensen, pressmeddelande eller artiklar skrivna av partiorganet Samtiden. Hon var heller inte inbjuden till presskonferensen i riksdagen.

Jessica Stegrud som partitoppen placerat på andra plats visste inte ens om hon var medlem i partiet på presskonferensen. Så behandlar partiet trotjänare.

Det handlar enligt min uppfattning om ren mobbing från partitoppen där Mattias B Johansson ingår. Vi kommer sannolikt under EU-valrörelsen se hur partiledningen inte lyfter fram Kristina Winberg vid några arrangemang. Att Kristina Winberg driver en egen personvalskampanj gillas säkert inte av partitoppen. Inte heller att Samhällsnytt har reklam för Kristina Winberg som toppbanner.

Vissa namn är tydligen tabu inom SD! Till och med toppolitiker.

60 reaktioner på ”MITT NAMN ÄR TABU

 1. bengarne 2019-03-19 / 08:21

  Tycker det verkar vara hela SD som är tabu nu för tiden. SD blir påhoppade dagligen i msn men var är motståndet från SD.
  Det verkar vara i vinterdvala och tidningen Samtiden ger jag inte mycket för när det gäller motargument.

  Gilla

 2. Sven 2019-03-18 / 23:41

  Jag läser detta i ngt som kallas för Europaportalen:

  ”Sverigedemokraterna lämnar därmed den EU-skeptiska partigruppen EFDD som leds av brittiska Ukip och italienska Femstjärnerörelsen.

  Både ECR och EFDD betecknas som EU-kritiska men den sistnämnda, som Sverigedemokraterna nu lämnar, anses vara den mest kritiska.”

  Detta skrev i juli 2018. Det var då SD tog det mer EU vänliga beslutet. Sedan dess så har det blivit mer tydligt.

  Gilla

 3. Sven 2019-03-18 / 08:29

  Jag ser att Kristina Winberg i Samnytts annonsering varken säger att hon är Sverigedemokrat eller har SDs logotyp i sin annonsering. Jag tycker det är god sed att säga vilka man ska representera i ett val.

  När ska valsedlarna tryckas upp? Kommer Kristina Winberg att finnas med där. Kommer hon att finnas med i SD?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-18 / 09:05

   Jag tror avsaknaden SD:s logotyp tyder på att Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning inte godkänt annonsen. Det understryker det jag skrivit i mitt blogginlägg. Ingen får använda SD:s logotyp utan ett godkännande från kommunikationsavdelningen. Dock är det tillåtet att skriva SD eller Sverigedemokraterna och det borde givetvis varit med i annonsen.

   Gillad av 1 person

 4. Krister K 2019-03-17 / 23:52

  Jag ska följa ditt råd att kryssa Kristina Winberg. Om inte…. Du går med i AFS och vill ställa upp!
  Tänk på det! Jag tror många skulle kryssa dig!

  Gilla

  • Bertil Samuelsson. (Medlem. SD) 2019-03-18 / 10:39

   Både politiker i ett parti. (Oavsett parti) liksom medlemmar och röstande på partiet i fråga måste tänka på hur man uppför sig. Speciellt viktigt för SD om man vill ”ta täten” mot någon förändring. Det finns andra alternativ (partier) som t. ex AFS.

   Gilla

  • Tomas 2019-03-18 / 19:20

   Skulle aldrig i livet tänka mig rösta på SD igen pga behandlingen de gjort mot Thoralf.

   Jag hoppas Alternativ för Sverige kan växa. Vill gärna se Thoralf gå med där och få revansch mot SD och just Mattias Bäckström Johansson

   Gilla

 5. Befria Sverige 2019-03-17 / 23:15

  Mycket märkligt beteende av den mannen.. inte alls bra när man som i så hög position låter sina personliga känslor för medlemmar och fd medlemmar påverka vilka man får nämna och inte nämna..

  Din blogg kan jag tänka mig inte delas längre av partimedlemmar öppet men dom läser säkert precis som förut som många tex följde Kasselstrand och vad han gjorde även om dom inte visade det öppet.

  Varför ogillar Mattias B Johnsson Kristina Winberg? Och på tal om EU valet så tycker jag Gustav Kasselstrand höll ett rätt bra tal och visar bra med kämparglöd.

  Gillad av 2 personer

 6. Galne Gunnar 2019-03-17 / 21:08

  @ Thoralf. Ska vi uppfatta det som att du flirtar med AfS? Skulle inte bli ledsen om så är fallet.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-17 / 21:54

   Jag har i ett blogginlägg för några dagar sedan skrivit att jag kommer rösta på AfS i EU-valet.

   Gillad av 4 personer

 7. Sven 2019-03-17 / 18:38

  Peter Lundgren oktober 2018: I dag vill han avveckla unionen, men vägen dit är lång. Under tiden ska han driva sin hjärtefråga: Rädda den svenska åkerinäringen.

  Peter Lundgren januari 2019: Sverigedemokraterna ska inte längre driva frågan om EU-utträde. Det meddelade partiets Europaparlamentariker, Peter Lundgren

  På några månader svängde det. Inget större har hänt i EU politiken som jag kan se. Peter Lundgren kan knappast vara nöjd tror jag.

  Så Peter Lundgren har kvar att han ska rädda svenska åkerinäringen. Det verkar fjuttitgt tycker jag. Det måste finnas viktigare frågor än svensk åkerinäring.

  Gillad av 1 person

  • Bo Adolfsson 2019-03-17 / 18:53

   Det är klart att Peter Lundgren är nöjd!
   Vad kan vara mer lönsamt än att sitta i EU-parlamentet?
   Han tillhör de som inte vill redovisa sin ”kontorspengar”.
   Var betalar han skatt?

   Gillad av 1 person

   • Sven 2019-03-17 / 22:05

    – Kontorspengarna dvs Omkostnadsersättning ca 45000 kr per månad är det som Peter och andra inte vill redovisa.
    – En lön på ca 55000 kr i lön med 30% skatt.
    – Dagstraktamente på ca 3000 kr per dag man är i parlamentet.

    Du har rätt det är bara att vara där och håva in pengarna. Prestationen för det man får kan vara vad som helst.

    Gilla

  • alvar1131 2019-03-17 / 21:51

   Peter Lundgren lägger ner mycket arbete på att utveckla ECR http://www.ecrgroup.eu. Det har lyckats och efter valet kommer det att visa sig vilka som kommer att finnas i gruppen och hur den ska arbeta för att få största möjliga konservativa genomslag under de kommande åren.

   I övrigt är transportsektorn inom EU ett betydande bekymmer. Inte minst visar det sig i Sverige där många företag försvinner p g a omöjliga konkurrensvillkor. Den omständigheten att du tycker att det arbetet är fjuttigt kan knappast få ett sådant genomslag att det bekymrar EU (eller Lundgren).

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2019-03-17 / 22:02

    SD har inte varit medlemmar ens ett år i den gruppen. Jag vet inte riktigt vad Peter Gjort i den gruppen.

    Gilla

   • Sven 2019-03-18 / 08:25

    Det fjuttiga ligger i att transportnäringen är en så liten del av Sveriges totala näringar. Det är kanske 60000 anställda i sektorn av ca 5 miljoner löntagare. Så transportsektorn är kanske 1-2% av svensk näring, och det tycker jag är fjuttigt.

    Det är viktigare med:
    Gränsskydd,
    Invandring,
    Jordbruksstöd,
    Byråkratin inom EU,
    Backa tillbacks EU till hur det såg ut före Maastricht-avtalet,
    Etc.

    Gillad av 2 personer

  • Anonym 2019-03-19 / 22:58

   Wa

   Gilla

 8. Thomas 2019-03-17 / 18:22

  Jag jobbade en tid som säljare av en relativt känd produkt och känt varumärke. Var runt i Sverige, många städer.
  Jag var ibland i Kalmar.
  På nått sätt kände jag en atmosfär av lite självgodhet, lite grann näsan-i-vädret mentalitet.
  Folk var inte otrevliga, absolut inte, men en känsla av att vi vet bäst. Kom inte hit och tala om för oss mentalitet.
  Inte lätt bli känd med nån ny i Kalmar. Helt annan känsla fick jag i en annan småländs stad. Jönköping. Det var lättare göra affärer i ”Smålands Jerusalem ”
  Och i Ängelholm, Örebro! och Linköping gick det oxå som en dans. Men Kalmar var inte enda ”besvärliga staden ”
  Uppsala, Sundsvall och Malmö var inte heller så kul.

  Ursäkta Thoralf, nu blir jag kanske refuserad här, men det jag ville komma med i inlägget var att jag förstår lite mer av din känsla av det som hänt dels hur Kalmar är att leva och verka i,och dels sd i Kalmar som verkar vara bortom räddning MBJ främst.

  P.S. Jag gillar Öland väldigt mycket. Fantastisk ö. Och många trevliga människor, jag känner en del i Färjestaden och Vickleby.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-03-17 / 18:43

   Jag förstår vad du menar. Jag är inte infödd kalmarit. Min erfarenhet är att det är väldigt svårt att komma in med kalmariterna om man kommer utifrån. Kalmar kallas ju också för lilla Stockholm och det har säkert sina orsaker. Kan bara säga att du inte är ensam om dina erfarenheter.

   Gilla

   • Thomas 2019-03-17 / 23:35

    Så kan det vara Thoralf. Kalmariter är lite dryga. Men jag erkänner ”ett brott” 😉
    Jag höll på Kalmar FF en tid när mitt favoritlag inte låg i allsvenskan
    men det är länge sedan (tack och lov) jag höll på Kalmar.
    Henrik Rydström har jag inte något till över med. Han är en pk-sosse.

    Gilla

 9. Lena1 2019-03-17 / 14:58

  Intressant intervju med en 15-årig nationalist på Swebbtv!

  Gillad av 1 person

 10. Suzie 2019-03-17 / 14:40

  Nigel Farage som ju har långt större,mer djupgående och långvarigt politiskt arbete för ett Brexit än vad Sd har vet vad han talar om när han säger att det inte går att reformera Eu inifrån.Sd kovändning angående deras ståndpunkt att jobba för ett svenskt Eu uträde ter sig väldigt knepigt och man frågar sig på vems rekommendation har de ändrat sig? Peter Lundgren har gjort ett utomordentligt bra arbete som Sd Eu parlamentariker,absolut,han har dessutom blivit nära vän med Nigel Farage och lärt en hel del av Farages erfarenheter och stora kunskap och insikt om vad Eu egentligen är och strävar efter så då är det för mig ologiskt att Peter Lundgren av alla Sd politiker gjort en tvärvändning utåt angående ett framtida Swexit och nu pratar om att reformera Eu inifrån,att några fåtal Eu parlamentariker skulle lyckas med att förändra Eu inifrån är en utopi.Annars tycker jag att just Peter Lundgren är en otroligt bra,tuff,rak och duktig Eu parlamentariker då han inte räds någon utan säger precis som det är och kämpar hårt för sina väljare och för våra lastbilschaffisar.

  ”Nigel Farage gives BRILLIANT reason why EU reform plans would NEVER work
  BREXITEER Nigel Farage explained why plans to reform the European Union would never work – and why Britain was right to vote Leave at the 2016 EU Referendum.

  The pro-Brexit politician said the European Union would not be able to reform because it had lost its only opportunity to do so.

  Mr Farage said the EU had failed to ”democratise” and create a relationship with citizens, destroying its chances to be supported by member states like the UK.

  He said: ”If you listen to what is being said today by Juncker, by Tajani from the European Parliament, by Tusk from the European Council, and indeed Merkel, Macron – what they are all arguing for is deeper centralisation.

  ”Taking yet more power out of the hands of individuals. I think that to argue that the European Union can be reformed, frankly, is like offering fools gold.”

  https://www.express.co.uk/news/uk/901691/Brexit-news-latest-UK-EU-European-Union-Nigel-Farage-Juncker-Brussels-reform-video

  Gillad av 4 personer

 11. Janne 2019-03-17 / 13:36

  Det ser ut som SD-ledningen har blivit ett bestånd av svagsinta pcykopater trojaner
  och femtekolonnare,vd fan är det som händer,är det kanske slutet som är på gång.
  Tidigare medlem.

  Gillad av 6 personer

 12. Embla 2019-03-17 / 13:17

  Jag har bott i många småstäder. Kalmar tar priset vad gäller skvaller och skitsnack.

  Gilla

 13. Anonym 2019-03-17 / 12:28

  Helt tydligt är SD numera ett farligt parti som styrs och domineras av psykopater.
  Jag har landat i AfS.

  Tragiskt att man kastade bort sex år av sitt liv på engagemang i SD.

  Gillad av 5 personer

 14. Evert 2019-03-17 / 12:17

  Kalmar är en vidrig sladderhåla. Detta är inte enbart synonymt med SD Calmar.

  Gilla

 15. Gunnar Karlsson 2019-03-17 / 11:59

  Efter att ha läst din artikel så står det helt klart att inte bara du, Thoralf, har utsatts för en skändlig behandling utan oxså Kristina Winberg. När det gäller dig så har detta varit känt sedan länge, men att även Kristina mobbas av partiledningen kom som en beklaglig men inte överraskande nyhet för mig.

  Att SD har en självutnämnd partiledning, som saknar all form av demokratisk legitimitet, är allom bekant, men att denna partiledning dessutom är totalt inkompetent att leda ett av Riksdagen största partier börjar så sakteliga bli allt mer uppenbart. En partiledning som mobbar sina medlemmar och som utesluter sina trotjänare utan att kunna ange en anledning, måste omedelbart bytas ut mot personer i psykisk balans och med en demokratisk legitimitet.

  Allt eftersom partiet har vuxit har det smugit sig in ett större antal lycksökare vars enda mål med att ansluta sig till SD är att skaffa sig personliga ekonomiska fördelar. Många av dessa ”karriäristerna” är beredda att trampa över lik för att nå så hög poster som möjligt inom partiet, i en del fall når de även poster i partiledningen. Att partiledningen inte har haft förmåga att filtrera bort dessa rötägg är minst sagt märkligt.

  Det du har fått dig berättat om Mattias B Johansson uppträdande i olika sammanhang, ger vid handen att denna person med största sannolikhet lider av flera olika diagnoser, den diagnos som jag i första hand tänker på är paranoid psykopat. Det är personer med dessa sjuka egenskaper som kan bryta ned vilket företag, organisation eller parti som helst på mycket kort tid.

  Inför EU-valet personkryssa Kristina Winberg!!

  //Gunnar

  Gillad av 5 personer

 16. Lena1 2019-03-17 / 11:38

  OT: Apropos moskémotionen i Kramfors, nu har SDs presschef kommenterat motionen och nämnt att den går emot partiprogrammet. Även MK har skrivit ett inlägg på FB som Therese Borg delat.
  Förresten denne Mark Collins är jänkare, och varför önskar han att det är just muslimer han vill ha till Kramfors????
  Det finns säkert en hel del folk i SD som är ”kapare” och som vill SD illa.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-17 / 11:54

   Jag har inte sett något officiellt från SD angående moskémotionen. Jag räknar inte vad någon person skriver på si Facebook eller som delas av Mattias Karlsson. MK har inte skrivit något, utan han har delat det Therese Borg skrivit. Hon skriver inte ens att det handlar om moskémotionen.

   ”Hoppas att detta ger klarhet i de fall då det finns tvivel gällande vad vi står för.” skriver Therese Borg.

   Nej, det ger ingen klarhet i om en Sverigedemokrat kan skriva en motion om att det skall byggas en moské i sin kommun. Det ger heller ingen klarhet om det handlar om ideologiskt avvikande beteende.

   Däremot blir min egen uteslutning än mer märklig av Therese Borgs citat.

   ”Islamismens inflytande på det svenska samhället bör därför i största möjliga utsträckning motverkas”

   Kom ihåg att Therese Borg sitter som ledamot i Medlemsutskottet som förordade en uteslutning av mig på grund av min kritik mot islam och islamiseringen av Sverige.

   Det börjar bli problematiskt att förstå medlemsutskottet och partistyrelsen!

   Gillad av 10 personer

   • turrim 2019-03-17 / 13:02

    Om det vore någon ordning i SD så borde det vara partiledaren som inom timmen går ut och konkret uttalar sig om en så allvarlig sak som moskémotionen.

    Gillad av 1 person

   • Lena1 2019-03-17 / 13:29

    Det verkar ju som om någon står med kniven reda att sätta i ryggen på Therese Borg om hon inte rättar in sig, kanske finns det fler som känner samma sak i Medlemsutskottet? Som sagt – det är problematiskt – finns det ”en gravad hund här?” Är MU redo för att ändra åsikt på en kvart?

    För övrigt, Gunnar Karlssons inlägg är mycket bra.

    Gillad av 1 person

   • Onkel Björn 2019-03-17 / 17:20

    Om du nu har svårt att förstå partistyrelsen, hur ska det då inte vara för oss väljare, som inte har någon som helst insyn i partiet ?
    Börjar kännas som att man inte vet vad partiet står för längre, den fasta grunden har förvandlats till gungfly.

    Gillad av 2 personer

   • Thoralf A 2019-03-17 / 17:32

    Ja, det känns precis som gungfly. Nu är jag ju utsparkad från SD så jag borde inte bry mig men det känns inte bra. Alternativet är Alternativ för Sverige om de kan bevisa att de är mogna för att ta steget och utmana riksdagspartierna.

    Gillad av 4 personer

 17. Amanda 2019-03-17 / 11:29

  Thoralf Du säger att MBJ varit med i SD långt innan dig? Varför gillar karln islam?

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-03-17 / 12:28

   Fråga MBJ istället !!!

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

 18. Lena1 2019-03-17 / 11:04

  Är MBJ så jäkla korkad? Ingen ska få nämna ditt namn Thoralf, det hörs ju och luktar lång väg vilken sort han är. Han kan vara en femtekolonnare, en person skickad för att kapa partiet, ja han kan vara vad som helst. Gissar att SD-toppen får en hel del problem längre fram med honom, men han är säkert en duktig lismare. Men det är helt tydligt att han saknar social kompetens, och vilken sorts ”lagspelare” är han? Det är vad som efterfrågas i toppen, att vara en i laget. Jo, jo.

  Jag kommer kryssa Winberg bara på pin kiv, det måste upp på agendan att den där MBJ är en omöjlig person.

  Gillad av 8 personer

 19. W 2019-03-17 / 10:52

  I slutet av februari meddelade både KD och M att man vill sparka ut ungerska Fidesz ur EPP, den konservativa gruppen i EU-parlamentet.

  Beskedet möttes av positiva reaktioner från bland annat Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg.

  Enligt Kristersson har Orban och den ungerska regeringen legat bakom ”ovärdiga anti-EU-kampanjer”.

  Moderatledaren Vill inleda det så kallade artikel 7-förfarandet, som om det genomförs, innebär att Ungern blir av med sin rösträtt som straff.
  För att Ungern ska bli av med rösträtten krävs att samtliga övriga länder röstar för.

  Nu har både Tjeckien och Polen lovat att de kommer att backa upp Ungern och därmed se till att artikel 7 inte kan fullföljas.”

  Som jag ser det är Den högerpopulistiska frammarschen i Europa vårt stora hopp om att få EU kolossen på rätt demokratisk köl. Att stävja federalist och globaliseringskrafterna

  Rösta på SD och kryssa för Winberg ( jag litar på Thoralf) i EU valet. Så kanske vi kan ge Juncker och kompani en spark i baken.

  Gillad av 5 personer

  • Roland Salomonsson 2019-03-17 / 13:35

   Attacken från M resp KD mot Ungern är en viktig rekommendation till Sveriges EU-väljare att INTE ge röster åt M resp KD i EU-valet.

   Jag kan begripa att SD väljer att samarbeta med länders partier, vilka vill reformera EU innifrån, så länge inte svenska valmanskåren öppnar för en BINDANDE folkomröstning om utträde ur EU.

   Kultur-marxistiska EU-kansliet är de som styr EU, och den som tror parlamentet har något avgörande inflytande – tror fel. trots detta måste parlamentet få en sådan sammansättning att EU-kansliet kan tryckas tillbaka i inflytande – och strömningarna i Europa är idag sådan att sannolikheten är avsevärd att reformister inom Parlamentet vinner stora framgångar. Men se upp för valfusk!
   Emellertid är EU-kansliet f n livrädda att EU gräsrötter skall få något som helst ytterligare inflytande! Därav all censurutveckling mm

   Gillad av 3 personer

 20. Rune 2019-03-17 / 10:39

  Du har alltså blivit en ”Ickeperson” som det hette i de gamla kommunistdiktaturerna.

  Gillad av 6 personer

 21. Tony Ingman 2019-03-17 / 10:21

  är det inte snart dags för partitoppen att lyfta bort skadedjuret M B J, innan han har förstört hela partiet? Till skillnad från honom själv så har Kristina Winberg varit både duktig och slagfärdig i debatter, hon har inte fegt krupit undan sitt ansvar för den uppgift hon haft. M B J s uppgift i partiet verkar bara att bestå i att så splitt och att se till så att medlemmar lämnar partiet?

  Gillad av 7 personer

  • Thoralf A 2019-03-17 / 10:48

   MBJ överlåter alla känsliga ämnen till andra. Som t.ex. invandringsfrågan och klimatfrågan. Han vårdar sin image i alla lägen och ”smutsar” inte ned sig i onödan med kontroversiella debatter där han inte får någon kredit för sin insats. Det överlåter han åt andra. Han ger inte ens dessa personer sitt stöd. Allt för sin egen image att vara oklanderlig.

   Gillad av 8 personer

   • ingesa396634574 2019-03-17 / 11:29

    Tack.
    Härmed har du med dina ord bevisat att MBJ är den störste psykopat som infiltrerat partiet och kommer att vara orsaken till att alla riktiga SD vänner lämnar om inte denne man blir granskad av partitoppen.

    Gillad av 1 person

 22. Bajen666 2019-03-17 / 09:42

  Kan det bli tydligare att nu kan vi sortera in SD i 8-klövern, det enda rimliga och kloka nu är att ge AfS en chans i både EU-valet och i riksdagsvalet 2022.

  Det har gått så långt att jag skäms för att ha varit SD troget i nästan tjugo år.

  Gillad av 7 personer

 23. alvar1131 2019-03-17 / 09:39

  Peter Lundgren är kanske den SD-politiker som kan få störst framgång för partiets politik under kommande år. Han har nämligen byggt upp ett enormt kontaktnät i EU och är mycket väl sedd och f ö kompis med Nigel Farage som han hållit flera föredrag tillsammans med i England.

  Tänk om några journalister besöker det aktuella mötet i SD Calmar och Kristina får välförtjänt uppmärksamhet där! Peter och hon går bra ihop men så är det den där

  Mattias B Johansson som är en utpräglad maktmänniska. Men han slår sig inte fram – utan han lismar sig fram. En sådan person kan f ö inte tåla en konkurrent under ”samma tak”, men undviker att möta konkurrenten i öppen debatt eller att samarbeta i sakfrågor för där kan han komma i underläge. Istället förtalar han konkurrenten ”högre upp” för att på så sätt slå undan benen på denne.

  Gillad av 6 personer

  • Thoralf A 2019-03-17 / 09:49

   ”Istället förtalar han konkurrenten ”högre upp” för att på så sätt slå undan benen på denne.” Man tror ju gott om sina medmänniskor men ibland har jag nog varit naiv och du kan mycket riktigt ha rätt i ditt påstående. Det finns indikationer på det.

   Gillad av 3 personer

   • Maja Dacke 2019-03-18 / 17:17

    Och sådana finns det tydligen gott om lite varstans i landet. En del är förstås bara allmänt giriga och maktgalna …

    Gilla

 24. turrim 2019-03-17 / 09:30

  Hur är det möjligt att medlemmarna röstar fram en despot som sin distriktsordförande? Hur är det möjligt att en sådan person dessutom accepteras av partiledningen i den innersta kretsen?

  Detta är förödande för SD när det småningom kommer till mer allmän kännedom. Snart kommer någon journalist att nappa på betet. För egen del har jag redan tappat förtroendet. Jag börjar också begripa varför andra partier vägrar samarbete.

  Gillad av 7 personer

 25. Robban 2019-03-17 / 09:29

  Känns egentligen rätt befriande att ha fått det bekräftat att det inte är jag som övergett SD, utan att det är SD som övergett mig och många andra!
  Så länge som personer med uppenbara funktionshinder, såsom Mattias B Johansson finns kvar i SD, så är de inte ett längre alternativ för mig!

  Gillad av 7 personer

  • Egon 2019-03-17 / 11:00

   Helt rätt där Robban.
   SD verkar tappat målet och styr inte längre efter kompassen.
   Surt för oss.
   Att Thoralf uteslöts……….
   Hur kan dom?
   EU valet?
   Det skiter jag högaktningsfullt i.
   De som sitter där jobbar bara för att berika sig på skattemedel.
   Tvi vale!
   MBJ………
   Vem håller den idioten om ryggen?

   Gillad av 1 person

   • alvar1131 2019-03-17 / 11:58

    Det vore synd om du väljer sofflocket istället för att knalla iväg att rösta i EU-valet. I EU finns idag en av våra mera lyckade politiker, Peter Lundgren. För fem år sedan klev han ut ur lastbilen och har nu lyckats bygga upp ett omfattande kontaktnät runt om i Europa. Han har f ö nominerats till Parliament Magazine’s MEP Awards som en av de mest betydelsefulla ledamöterna.

    Han jobbar för att bygga ett starkt konservativt block i Europa genom ECR (Europeiska konservativa och reformister) som redan nu är den tredje största gruppen och sannolikt med möjlighet att öka sitt medlemsantal betydligt. ECR består nu av brittiska Konservativa partiet, tjeckiska Medborgardemokraterna, polska Lag och rättvisa, Dansk Folkeparti, Sannfinländarna – och Sverigedemokraterna.

    Gillad av 2 personer

   • Roland Salomonsson 2019-03-17 / 13:25

    M a o ÄNNU viktigare att avge en röst i EU-valet. Särskilt för något konservativt parti – helst SD!

    Gillad av 1 person

 26. Roland Salomonsson 2019-03-17 / 09:03

  EN VARNING!
  Sanna SD-are måste förstå att kultur-marxismen har utvecklat en skicklig förmåga att infiltrera och KAPA användbara (ofta konkurrerande) organisationer. Om man följt det politiska spelet så är SD ett lämpligt objekt för ”kapning”.

  Alltså kan man förstå orsakerna bakom att skickliga SD-are med ”integritét” regelbundet utesluts. Att kampanjer mot personer med integritét utförs, typ Thoralf, Och att samtidigt de ledande kaparna manövrerar för att få jn sina egna hejdukare i organisationen. Till slut stryper detta nätverk den sanna rörelsen och omvandlar den till en ”egen frontorganisation”.

  Se vad som hänt med L resp C. De är idag i praktiken kapade av kultur-marxismen, även om kaparna fortfarande kallar sig ”vänster-liberaler” (kan vänster resp liberalism samexistera?) för att ge sken av att partierna fortfarande har liberala ideal. MSM/Public Service understödjer skenbarheten genom att kalla dem ”vänster-liberala”. Det kan dröja flera val innan väljande gräsrötter inser att de ständigt bedras.

  Gillad av 6 personer

  • Roland Salomonsson 2019-03-17 / 17:01

   VARNING 2!
   När MSM/Public Service börjar kalla SD för ”vänster-konservativa, är SD väldigt nära en verkställd kapning!

   Gillad av 1 person

 27. Roland Salomonsson 2019-03-17 / 08:51

  Alltså bör sanna SD:are kryssa Kristina Winberg i EU-valet. Förstanamnet är väl Peter Lundgren – om partidiktatorerna inte lyckas plocka bort honom också. Alltid går det att hitta på något för att utesluta honom för.

  Gillad av 6 personer

  • Thoralf A 2019-03-17 / 09:03

   Mitt råd till de som röstar SD i EU-valet är att kryssa Kristina Winberg. Peter Lundgren som förstanamn behöver inte oroa sig. Eftersom så många väljare av ren lathet eller okunskap bara kryssar förstanamnet för att göra det enkelt för sig.

   Gillad av 5 personer

   • Sven 2019-03-17 / 09:57

    Bygger den rekommendationen på att Fru Winberg är så mycket bättre än de övriga tre, eller att hon blivit ”misshandlad” av SD ledning både centralt och lokalt?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-03-17 / 10:44

    Jag tror att Kristina Winberg står fast vid de värderingar som SD haft under många år och inte fallit för ”nymodigheterna” som de liberala krafterna inom partiet mer och mer torgför. Sedan brukar jag också ofta ställa mig på den svagas sida eller den mobbades sida. I synnerhet när det inte finns några politiska grunder för mobbingen.

    Gillad av 8 personer

Kommentarer inaktiverade.