FÖRTROENDET FÖR TREDJE STATSMAKTEN SJUNKER

Årets förtroendebarometer från Kantar Sifo publicerades igår och det framgår att förtroende för tredje statsmakten fortsätter att sjunka. Det gäller i stort sätt för alla medier, stor som liten. De enda som lyckas hålla uppe förtroendet tycks vara lokala tidningar.

Trenden för public service är glasklar men det är ändå märkligt att förtroendet är så pass högt.

Förtroendet för DN och Peter Wolodarski fortsätter sitt ras. Undrar hur länge han får sitta kvar? Men det viktigaste för ägarna kanske inte är förtroende bland läsarna utan bara budskapet tilltalar ägarna så kvittar det var läsarna tror på och om förtroendet sjunker.

Förtroende medier 2019

När det gäller Public service så är väl verkligheten den att så länge Hanna Stjärne, VD för SVT och Cilla Benkö, VD för SR, har stort eller ganska stort förtroende från partierna som sitter i regeringsställning, så sitter de säkert i sina positioner. De kan med gott samvete kasta skit på de partier som är längst ifrån regeringsmakten. Det gäller att se till att det ”konservativa blocket” hålls borta från makten.

Förtroende SR SVT 2019

Siffrorna för Miljöpartiet är häpnadsväckande!

Att siffrorna dessutom stigit kraftigt sedan 2018 tyder på att public service uppenbarligen gjorde sitt jobb under valrörelsen 2018. I varje fall är framförallt miljöpartisterna väldigt nöjda med public service.

Det är heller inte förvånande att regeringspartierna tillsammans med stödpartierna har högst förtroende för public service.

Min slutsats är att om alla partier vore ungefär lika nöjda med public service så hade det visat på att SVT och SR är något så när objektiva. Så är dock inte fallet.

Om två månader har vi val till EU-parlamentet. Jag är rädd för att vi under de kommande veckorna kommer få en ny uppvisning i ensidighet för att lyfta fram Miljöpartiet, genom att pumpa ut tvivelaktiga inslag, reportage, artiklar och intervjuer angående klimatförändringarna.

Dessutom kommer sannolikt EU-länder som är kritiska till invandringen från MENA-länder, som Ungern, Polen och Slovakien släppas i smutsen i en förhoppning att det även skall spilla över på Sverigedemokraterna.

Vi kommer sannolikt att få se en av de mest snedvridna kampanjer vi någonsin sett i public service under de kommande veckorna fram till den 26 maj.

 

 

25 reaktioner på ”FÖRTROENDET FÖR TREDJE STATSMAKTEN SJUNKER

 1. Samnytt 2019-03-22 / 18:42

  Minns när EBT vägrade skaka hand med Åkesson i debatten på SVT. UK som vurmat för massinvandring i alla år är inte heller vidare trovärdig. Båda partier måste avgiftas kraftigt innan de kan snacka överhuvudtaget.

  Gilla

 2. Anonym 2019-03-22 / 17:55

  V.g. och hälsningar från Mr Q….

  Gilla

 3. Hacke 2019-03-22 / 17:54

  I takt med folkets minskade förtroendet för regimtrogen media satsar 7-partiet desto mera på sina lögnfabriker. Se bara vad värstingen Wolodarski nu kan kosta på sig p g a den sänkta digitalmomsen för tidningar.
  https://www.medievarlden.se/2019/03/dns-nya-satsning-startar-redaktion-i-goteborg/

  Lägg till detta det utökade presstödet och värst av allt, tvångsbeskattningen av propagandakolossen public service så förstår man att politrukerna i msm vädrar morgonluft. Åtminstone för sig själva. Vi andra får fortsätta och helst utöka bojkotten av den skit vi tvingas finansiera. De kan ju inte gärna tvinga oss att ta del av skräpet. Ännu så länge kanske är bäst att tillägga. Vi lever ju trots allt i demokraturen Sverige där de värsta farhågorna ständigt överträffas verkligheten.

  Gillad av 3 personer

 4. turrim 2019-03-22 / 17:06

  Sverige är inte klokt. Den största nyheten är att Ebba Busch Thor anser att hon törs tala med Jimmie Åkesson. Då utbryter den stora kalabaliken hos övriga partiledare. Annie Lööf blir desperat och talar om nazister. Samma med Fridolin. Undantaget är möjligen Kristersson som inte törs säga något alls.

  Det går ju inte att lita på partiledare som helt saknar förmåga att prioritera vad som är viktigt för landet i dag och på sikt. Internt käbbel får de sköta på kafferepen hos talmannen.

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2019-03-22 / 17:22

   Just som jag skrivit ovanstående så går jag över till Expressen och läser att Kristersson nu ger Ebba Busch Thor rätt. Det är bra att han efter lång betänketid törs säga så.

   Är det inte godkänt av Reinfeldt så kan det svänga en gång till. Sedan måste det nu till handling efter ordbajseriet under många år.

   Gillad av 1 person

   • W 2019-03-22 / 19:14

    Kristersson Reinfeldts protegé är fullständigt opålitlig.
    Vi kommer ihåg alla gånger han låtsats vilja strypa invandringen,
    För att sedan vika ner sig i riksdagen.
    En falsk röstfiskare, en PK politiker av sämsta sort.

    Och han är inte ensam i partiet att forfarande verka i Rs anda.

    Den moderata gruppledaren Tobias Billström uttrycker sitt gillande till MUF-kritiken mot Christian Sonesson M för en skattehöjning med 40 öre.

    Samtidigt är Billström knäpp tyst om att han själv tvingade igenom drygt åtta skattemiljarder årligen till public service.
    Sug på den…..

    Gillad av 1 person

  • W 2019-03-24 / 14:43

   ttps://samtiden.nu/2019/03/totalt-kaos-nar-asyllagen-ska-bli-mer-generos/

   Den tillfälliga asyllagen ska förlängas men göras generösare.

   Rättsstaten undergrävs, Sverige går mot anarki.
   Justitieminister Morgan Johansson (S) raserar svensk lagstiftning till ett obegripligt och absurt virrvarr av lagar som inte hänger ihop, som går på tvärs emot varandra och som därmed förvandlar Sverige från ett lagstyrt land till ett där lagar inte går att efterleva ens för den som försöker. Morgan Johanssons slarvigt nedkluddade lagar bär raka vägen till anarki.

   Slutresultatet lär bli att alla som satt sin fot i Sverige får stanna. Ett nej blir alltid ett ja, när politiker slagit juridiken i spillror.

   Vem är förvånad. Hela Jök överenskommelsen bottnar i att främja ökad invandring.
   Lite förvånande är att KD som låtsas vilja samarbeta med SD är positiva till lagändringen.
   Falskspelare hela sjuklövern.
   Förakt är bara förnamnet.

   Gilla

 5. Gunnar Karlsson 2019-03-22 / 16:44

  Jag har googlat på alla möjliga sätt, men enligt svensk PK-media är detta uppenbart en mycket farlig nyhet och de har totalt lagt locket på. Som tur är läser jag dagligen bl.a. både dansk och norska tidningar på nätet. Hittade nyligen denna intressanta artikel i danska Ekstrabladet, https://ekstrabladet.dk/nationen/merkels-nye-indenrigsminister-islam-hoerer-ikke-til-i-tyskland/7082269

  Vad är det då som fått svenska PK-media att bli så uppskrämda, jo igår gick den tyske inrikesministern Horst Seehofer ut med följande uttalande ”Islam hör icke hemma i Tyskland”, ett något kontroversiellt uttalande även i Tyskland, bl.a. med tanke på att Seehofers chef Frau Merkel gjort mängder av sinnessvaga uttalande i denna fråga.

  Inte nog med det, den stora tyska tidningen Bild Zeitung, ställde följande fråga till sina läsare ”Vad tycker ni, har Herr Seehofer rätt?” och nu till det roligaste av allt, över 85% svarande Ja!!

  Hur länge kan svensk media fortsätta med att ljuga och mörka?? Sens moralen är skippa den svenska lögnpressen totalt, läs norska och danska tidningar istället, så får du en betydligt mer korrekt bild av verkligheten.

  //Gunnar

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2019-03-22 / 16:52

   Men artikeln är ett år gammal. Tyckte väl att den var bekant!

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-03-22 / 17:13

    Ber verkligen om ursäkt att jag inte lusläste datumfälten i bilderna och att jag inte reagerade på att artikeln fanns under huvudrubriken, Rekommenderas av redaktionen i dagens eb.dk.

    //Gunnar

    Gilla

 6. hasp 2019-03-22 / 14:32

  Jag inte bara saknar förtroende för det vänsterliberala Sverige med dess politiker, media, PK-kändisar och tillhörande elände.
  Jag hyser det största förakt.

  Gillad av 2 personer

 7. Lena1 2019-03-22 / 13:45

  Mycket, mycket bra inlägg Thoralf, tänk att MP är så nöjda att de nästan når 100% av nöjdhet till public service!!! Det säger något om MSM idag och även om MP och vänstern. Allt går ju deras väg!, Det är häpnadsväckande men inte förvånande för mig i alla fall, de håller ju på med motsvarande aktiv dödshjälp!!!

  Det enda vi kan göra är för att motverka denna utveckling är att bli mer aktiv i vår vardag och TALA MED folk vi har omkring oss. Jag har f n två olika nära bekanta som jag berättar saker för som de aldrig själva tordes tänka eller ens ha hört. Vi som är fotfolket kan också dra vårt strå till stacken.

  Gillad av 4 personer

 8. alvar1131 2019-03-22 / 13:41

  Sifo var ursprungligen förkortning för ”Svenska institutet för opinionsundersökningar”. Det var svenskt och grundades 1954 och växte fram till det ledande svenska företaget inom marknads-, medie- och opinionsundersökningar samt kund- och medarbetarundersökningar.

  Sifo köptes år 2000 av de engelska företaget Research International. Som företagsnamn på den svenska marknaden använde man Research International Sweden Sifo AB. Det berodde på att Sifo som varumärke i Sverige var betydligt starkare och välkänt än Research International.

  Men… 2016 såldes företaget och bytte namn till Kantar Sifo (tidigare TNS Sifo). Kantar är alltså i grunden ett engelskt företag, som dock är representerat i Sverige. ”Sifo” ingår fortfarande i den svenska marknadsföringen och många är väl de som fortfarande tror att Sifo är det gamla svenska välrenommerade Sifo-företaget från 50-talet. Kantar? Naturligtvis seriöst – men ändå!

  Gilla

 9. MartinA 2019-03-22 / 13:38

  Ett stort problem med media idag är att huvuddelen av inkomsterna inte kommer från läsarna.
  Presstöd är en stor inkomstkälla. Annonser är en stor inkomstkälla.
  Och vilka är annonsörerna? Statliga verk, kommunala företag, stora företag, företag som söker statliga och kommunala kontrakt, fackföreningar, föreningar som har andra föreningar som en majoritet av medlemmarna och som ytterst finansieras av statliga bidrag.

  Ekonomin och ägarstrukturerna i Sverige har blivit hopplöst komplexa och korrupta. Och alla fortsätter att förespråka att huvuddelen av ekonomin skall gå via skattesedeln. Detta vansinne kommer fortsätta och fortsätta, det finns ingen väg tillbaka och systemet blir bara alltmer korrupt och illasinnat och ineffektivt. Det går inte att reformera samtidigt som trenden är sluttande.

  Gillad av 3 personer

 10. stefan a. 2019-03-22 / 13:35

  TV 3 och Robert Aschberg är på samma förtroendenivå som flashback…..hahahahaha….

  Gillad av 3 personer

  • Hoppalong 2019-03-22 / 15:12

   Flashback med sina moderatorer som även är kärringar mot strömmen i många trådar för att upprätthålla antalet inlägg. Ett fåtal namn som ständigt återkommer. Dessutom ljugs det friskt om antal aktiva.

   Gilla

 11. Lennart Karlsson 2019-03-22 / 13:25

  Eftersom biträde vid ”Valövervakning” inom MENA ingick i mitt jobb fram till 2010 gick jag efter hemflytt till Sverige och tittade på hur val till EU parlamentet handhas av röstmottagarna.
  I flera fall när jag reagerade mot lådor utan sigill eller plombering blev det otäcka rektioner från ansvariga, inte ”gubben vid lådan”, att jag skulle inte lägga mig i. Jag tog med två stycken ”missfirmade” handläggare till ett förtids röstnings kontor, gick in i ett obevakat rum med en låda full med röster och öppnade locket. Dom ville anmäla mig för att intervenera i valet!
  När jag påtalade att FN:s valövervakare inte godkände val i MENA med öppna valurnor blev det kaos i skallen på både sossen och vänsterliberalen. ”Vi har alltid gjort så här”!!!!!
  Även OSCE som jag har god kontakt med underkänner svenska valproceduren!
  Att Sverige sedan har ”transportproblem” med vissa partiers valsedlar före valen samt att man av ”misstag” inte sänt in vissa röster kanske är olyckshändelser?
  När jag kontaktade lokala massmedia Hall Media fick jag svaret att det var av lågt intresse!

  Gillad av 6 personer

  • Sven 2019-03-22 / 13:59

   Detta är mycket intressant. Är verkligen inte lådorna plomberade eller låsta på ett säkert sätt? Vi har så många platser där man kan förtidsrösta och rösta – så de som vill manipulera kan göra det enkelt.

   Gillad av 1 person

 12. Tony Ingman 2019-03-22 / 11:00

  Det var väl därför som SVT inte nämnde något om Medias förtroende, till och med dom själva ska inte bli förvånade varför förtroendet för dem Sjunker, dom jobbar ju stenhårt för att reta upp folk?

  Gilla

 13. Roland Salomonsson 2019-03-22 / 09:25

  Notera att de inte har med alternativmedia eller bloggar i undersökningen. De vågar antagligen inte då det skulle bli allt för avslöjande.

  De frågar heller inte om div utländska media, då även detta skulle kunna bli allt för avslöjande. I dagens värld måste nyhetskonsumenter ständigt kolla med källor utanför Svertige, då per definition Svenska MSM/Public Service är opålitliga.

  Undersökningen har alltså begränsat värde och får ses enbart som en del av regimpropagandan!

  Gillad av 5 personer

  • MartinA 2019-03-22 / 13:39

   Hela västmedia har reducerats till vänsterliberala globalistiska propagandister.

   Gillad av 1 person

 14. Robban 2019-03-22 / 09:15

  Det är nog ägarna som har ett ord med i sammanhanget! Helt obegripligt annars, att de kan få fortsätta med den typen av dyngspridning!
  Då i princip ingen svensk media bedriver nyhetsrapportering och allt är propaganda, så finns inte så många förklaringar kvar. Varför de gör det och hur det är möjligt att de får fortsätta!

  Gilla

 15. Gunnar Karlsson 2019-03-22 / 07:26

  Det är helt otroligt märkligt att dessa dyngspridare har något förtroende överhuvudtaget…… DN, SVT och många fler borde maximalt ha ett förtroende som en lättöl, dvs. 1,8%….

  //Gunnar

  Gillad av 4 personer

Kommentarer inaktiverade.