BETYDLIGT HÖGRE TILL TAK INOM SOCIALDEMOKRATERNA

Jag har givetvis fortfarande kontakt med många Sverigedemokrater på alla nivåer. Men jag blir minst sagt bekymrad när jag hör vad de berättar och om den toppstyrning som sker på alla nivåer. På riksnivå sätter man både ”munkavel” och ”strypkoppel” på vissa av partiets företrädare.

På lokalnivå där Mattias B Johansson styr har det blivit samma sak. Ledamöter ”bestraffas” för att ha vissa åsikter. Dagens distriktsårsmöte var ett tydligt bevis på detta. Där personer som varit lojala till MBJ fick fortsatt förtroende eller helt nytt förtroende, några har jag aldrig ens hört talas om, andra fick lämna styrelsen. I synnerhet de som visat stöd för mig. Men MBJ skall nog inte vara så säker på stödet från alla i den nya styrelsen.

http://www.barometern.se/kalmar/sd-vi-har-vuxit-i-alla-kommuner/

MBJ håller på att radera ut ledamöterna från Kalmar, som givit mig sitt stöd under den process som pågick under förra hösten. I de fall MBJ kan påverka så plockas de bort, en efter en, inom distriktet eller uppdrag inom regionen. Istället plockas MBJ-trogna in på nya befattningar, även de med kända problem. Personer som fastnade i partiets första kontroll av kandidater till valet 2018.

Det är lågt till tak inom SD!

Jag har lyssnat lite till Socialdemokraternas partikongress och inslag i SR och på sajten Kvartal där socialdemokrater intervjuas eller deltar i panelen. Det slog mig plötsligt att det är betydligt högre till tak inom Socialdemokraterna än inom SD. Har aldrig tänkt tanken tidigare. När lästa man om att Socialdemokraterna uteslöt en medlem?

Inom socialdemokraterna har det startats en grupp som kallar sig för reformisterna. De anser att överenskommelsen med C och L är fel och aldrig borde kommit till stånd. Syftet med reformisterna är att driva socialdemokraterna till vänster.

Något sådant initiativ hade aldrig tillåtits inom SD, av Jimmie Åkesson och partitoppen. Den som startat något liknande inom SD hade blivit anmälda som ideologiskt avvikande till partiets medlemsutskott och sannolikt blivit uteslutna.

Jag tror faktiskt det är högre till tak inom samtliga partier inom 7-klövern än det är inom Sverigedemokraterna. Åsiktskorridoren har slagit till med full kraft inom SD och den styrs av en liten klick inom SD, framförallt medlemmarna i partiets verkställande utskott.

Jag upplever det som att rena ”stasimetoder” fått fotfäste inom partiet när jag lyssnar till vittnesmål från drabbade personer. Sveriges grundlagar gäller uppenbarligen inte längre inom partiet. Jag tänker i första hand på yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Det är hemskt tragiskt!

31 reaktioner på ”BETYDLIGT HÖGRE TILL TAK INOM SOCIALDEMOKRATERNA

 1. martiusus 2019-03-25 / 17:32

  Storebror ser oss. Han registrerar tar bort och censurerar. Obehagligt. Gäller YouTube.

  Lagt ut en länk från min egen hemsida, en patriotisk sång inspelad i kongresshallen i Kreml.
  En ung kvinna sjunger till en manskör med svensk undertext. Den låg på min hemsida i tre
  veckor, plötsligt var den svenska undertexten borta?

  Originalet hade ca 17 millioner besökare, den nuvarande versionen har 13 000 besökare
  utan svensk undertext. Millioner har försvunnit och svensk undertext likaså.

  Gilla

 2. Urban 2019-03-25 / 16:32

  Ja mitt medlemskap behöver de inte utfärda igen och i EU-valet kan de glömma min röst.

  Gillad av 1 person

 3. Jonatan 2019-03-25 / 15:44

  Under många år förfäktade jag ståndpunkten att anklagelserna om att SD skulle vara ett intoletant parti var rent trams. På senare år har jag fått medge att jag hade fel och att SD:s meningsmotståndare hade rätt.

  Gillad av 3 personer

 4. Benjamin 2019-03-25 / 15:12

  Intressant att Barometern åter väljer att inte skriva om de 1800 plågade kycklingar/ dag på Guldfågeln i Mörbylånga. Kan det ha något med Johan Persson och Kalmar FF att göra? Man vill nog inte gärna ge någon negativ publicitet om KFF’s och deras kassako.

  Gilla

 5. Mattias R 2019-03-25 / 13:31

  Tror inte det är någon ökning av narkotika i Kalmar. Däremot har polisen prioriterat detta i år. Den liberala synen på cannabis, influerad av de länder som legaliserat eller tillåter det för medicinskt bruk gör sig påmind även här.

  Gilla

  • martiusus 2019-03-25 / 17:16

   Det är en stor ökning pga alla apghaner som var beroende redan när dom kom till Sverige och nu har en kanal rätt in i svenska skolrum. Svenska skattepengar går rätt in i fickorna till dessa bedragare. Du. jag, pensionärer, betalar dessa avskum så att dom kan fortsätta sitt missbruk och bläddra i sina smartphones som är betalda av skattebetalare.

   Den som inte begriper det är minst sagt dum i huvudet.

   Gillad av 2 personer

  • Muhammed 2019-03-25 / 22:26

   Det går inte en dag förrän lokalmedia skriver om droger i Kalmar. Senast är Lindsdal där det är stora problem, centralstationen, Funkabo, Baronen osv.

   Gilla

 6. ingesa396634574 2019-03-25 / 13:12

  När man läst Thoralfs inlägg slås man av likheten med vad som hänt med SD Båstad.
  Efter klubbat och godkänt årsmöte av Riksombudsmannen igångsattes en förtalskampanj utan dess like av Johan Wifralius som i sin tur är en exakt kopia på denne MBJ.
  Han lyckades med att få distrikt Syd att upplösa föreningen genom falska anklagelser mot alla de som inte ville underkasta sig de förslag till styrelse som han ville se.
  Han hotade ordföranden om han ställde upp till omval skulle han se till att föreningen blev upplöst.
  Ordföranden ställde upp och blev omvald.
  Kort tid därefter kom besked från Syd att föreningen var upplöst.6

  Gillad av 3 personer

  • annakickan 2019-03-25 / 22:33

   Ja det stämmer exakt med vad som hände med SD Båstad. Alla vi som ville lyssna på vad medlemmarna sa o vilken styrelse de röstade fram vi bojkottades av Johan Wifralius han ville ha en anna styrelse nämligen bla de tre jag sägare som idag företräder SD Båstad. Idag sitter endast tre förädare kvar som ledamöter i kf. alla vi andra som vågade gå emot Wifralius är anmälda uteslutna eller har självmant slutat.. Gå in o granska Carolin Gräbner hur ofta hon är frånvarande
   både i KS o KF,gå tillbaka även hela förra mandatperioden.Som gruppledare är hon aldrig uppe i talarstolen. Inga motioner, interpellationer skrivs, inga bra företrädare för SD. Nej de vill tydligen bara ha ointelligenta ja- sägare. Vi är många många som med stor oro följer SD utveckling. Hur man avvecklar kompetenta medlemmar bara för egen vinnings skull. Här premieras inte inteliigens, kunskap,arbetslivserfarenhet mm. Här är det hållhakar, kompistjänster mm. När Thoralf Alfsson, Kenth Ekeroth, Mikael Jansson mm mm behandlades så dåligt av partiet var vi många som sa adjö tråkigt nog.

   Gillad av 1 person

 7. Lena1 2019-03-25 / 13:01

  Om Youtube filtrerat denna intervju, slå in på adressfältet: 4A2nqeFRzM

  Gilla

  • Rune 2019-03-25 / 17:17

   Hur då? Vilket adressfält?

   Gilla

 8. Lena1 2019-03-25 / 12:59

  OT: Sverigedemokraternas historia. Första partiledaren Anders Klarström.

  Klart intressant och väl värd att lyssna på.

  Gilla

 9. alvar1131 2019-03-25 / 11:31

  SDs medlemsutskott med Magnus Olsson Malmö, är ju ordförande i SDs medlemsutskott. Han tycks för mig vara en person som på ett minst sagt diktatoriskt sätt agerar tvivelaktigt även i andra ärenden. Är han möjligen i denna sak pudelns kärna?

  Jag kan givetvis bara ana den interna problematiken, men utifrån det kan jag undra om han inte är en maktmänniska och Mattias B Johansson bara är en blek och lismande person, men som får sina egna hjärtefrågor uträttade genom Magnus Olssons ledarskap. Kanske Magnus Olsson är den person som borde skriva ett och annat brev! Inte om ”orsak och verkan” för som det nu är ska han bli misstänkliggjord för beslut ”utan orsak”.

  Beträffande falska okynnesanmälningar till SDs medlemsutskott lär Roland Johansson, företrädare för SD Dalarna, på landsdagarna 2017 i en motion ha skrivit att ”det förekommer tyvärr att möjlighet för enskilda att anmäla andra medlemmar används i syfte att smutskasta meningsmotståndare inom det egna partiet”.

  Hade jag makt skulle jag ifrågasätta Magnus Olssons berättigande i medlemsutskottet som under hans ledning utvecklats till ett angivarparti för dem som inom partiet vill sätta sig på andra.

  Gillad av 1 person

 10. alvar1131 2019-03-25 / 10:34

  Lotta Gröning i Expressen idag: ”Löfvens tal om butiksdöden väcker ilska i glesbygden.”

  (Egentligen om lögnen beträffande människor och småföretagare som aldrig får komma till tals inom S.)

  Gilla

 11. alvar1131 2019-03-25 / 08:59

  Högt till tak inom S?

  Ann-Sofie Hermansson avsattes som gruppledare för Socialdemokraternas fullmäktigegrupp i Göteborg. Hon uteslöts inte ur S, men hon kan säkerligen aldrig återkomma för att exempelvis vända sig mot hedersförtryck med tillhörande kultur – ett ämne hon brinner för.

  Men som framgick på S-kongressen i helgen så bjuder man på andra bullar i samma bak, men med andra bagerskor och med en deg som kommer att vara förvillande smaklös men kan fortfarande säljas eftersom man ersatt Internationalen med:

  Så går vi runt om ett enerissnår,
  enerissnår, enerissnår.
  Så går vi runt om ett enerissnår,
  tidigt en söndagsmorgon.
  Så göra vi, när vi tvättar våra händer,
  tvättar våra händer, tvättar våra händer.
  Så göra vi, när vi tvättar våra händer,
  tidigt en söndagsmorgon.

  Gilla

 12. Tony Ingman 2019-03-25 / 08:42

  Märkligt förfarande, det är sådant som SD kritiserat andra partier för tidigare, och nu tillämpar dom själva samma metoder? men A F S slickar sig säkert om Munnen ? Fungerar S D likadant i alla partidistrikt kan det rasa fort för partiet, det är inte mer översittarfasoner Svenska väljare frågat efter, dom har vi haft tillräckligt av från Sju klövern!

  Gillad av 3 personer

  • MartinA 2019-03-25 / 11:40

   Fast SD har ju varit precis så här fascistiskt i många år nu. Och de har inte tappat så mycket stöd på det. Och systemmedia tiger effektivt ihjäl AFS.

   Gilla

   • Thoralf A 2019-03-25 / 12:02

    Den dagen SD får större konkurrens så kommer sannolikt medlemsutvecklingen förändras.

    Gillad av 2 personer

   • MartinA 2019-03-25 / 13:21

    Jag är mycket imponerad av de som driver AFS. Precis den sorts duktiga, välutbildade, idealistiska och idealistiska människor som jag skulle vilja se leda Sverige. Problemet är media. Och att vi dumsvenskar behöver årtionden på oss för att fatta att det parti vi brukar rösta på har blivit något helt annat. Det är märkligt hur ett så stock konservativt folk har lyckats bli det land som har allra vansinnigast och mest postmodern-extremistiska (eller vad man ska kalla det) samhällsklimat och lagstiftning. Verkligen förbluffande.

    Gillad av 1 person

 13. hasp 2019-03-25 / 08:21

  Glad att ha hittat AfS.
  Bitter över att ha trott på SD och kastat bort värdefulla år i det partiet.

  Gillad av 3 personer

 14. turrim 2019-03-25 / 07:53

  Jag skulle direkt lämna en förening där en opportunist lyckats bli ordförande och som styr medlemmarna från den positionen. Jag vågar heller inte längre rösta på ett parti där en sådan person dessutom sitter centralt i den innersta beslutskretsen.

  Enda chansen för partiet är att rensa ut rätt personer De som är sänken.

  Gillad av 3 personer

  • Sven 2019-03-25 / 09:31

   Hanif Bali är bara en fasad. När det kommer till kritan så trycker han på de knappar som Kristersson säger han ska göra. Samma lojalitet till Reinfeld. Balif godkände överenskommelsen med MP om invandringen, Balif godkände DÖ etc – Balif har ett stort ansvar till hur det ser ut idag.

   Om han säger att han var tvungen att rösta som han gjorde för att kunna sitta kvar – då medger han att hans eget välbefinnande är viktigare än Sverges väl och ve. Det är nästan värre.

   Gillad av 2 personer

   • Befria Sverige 2019-03-25 / 12:20

    Jag håller med men se bara på hur SD behandlar populära partimedlemmar som blir för populära och sticker ut mer från mängden och jämför det med moderaterna som låter dom hållas kvar.

    Thoralf Alfsson, Kent Ekeroth, Gamla SDU och många fler exempel finns det på personer som är populära inom partiet men som motarbetas utav ledningen.

    Gilla

  • MartinA 2019-03-25 / 11:39

   Fredrik Reinfeldt är ett ännu bättre exempel. Han förlorade en maktstrid i början av nittiotalet. Och blev satt i kylskåp en mandatperiod eller två men kunde sen komma tillbaka när partiet behövde ett alternativ. Jag har inget till övers för Reinfeldts politik eller honom som person. Men det är bara ytterligare något som visar på hur sjukt SD är.

   Gilla

 15. Kroken 2019-03-25 / 05:08

  Jag får upp en bild av en osäker fjolla i transkläder i mitt huvud när jag tänker på Mattias B Johansson och hur nedrigt han behandlat dig och säkert många andra. Bottnar det i sexuella övergrepp som barn eller är det något liknande som styr hans beteende?

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s