FAMILJEÅTERFÖRENING I PRAKTIKEN ETT SKÄMT

Nybro

”Hon ska inte tro att svenska staten ska kunna skydda henne. Det här landet styrs av maffian. Med lite pengar kan jag fånga henne och dra henne hem längs marken. Allah är mitt vittne till att jag ska hämta henne till mig där jag sitter. De kan hämta henne till mig nu och hon kommer att kyssa min kuk.”

 ”Annars svär jag vid den heliga Koranen att jag ska använda hela Sveriges maffia för att hämta henne till mig.”

 Ovanstående är några korta utdrag från åtalet mot den syriske man från Nybro som åtalas för att ha misshandlat sin fru och hotat både henne och minst en väninna. Hustrun och barnen har med hjälp av socialtjänsten fått ett skyddat boende för att undkomma mannen.

Jag besökte rättegången för en dryg vecka sedan i rent studiesyfte för att kolla hur åklagare, försvaret, tolkar och lagmannen genomförde rättegången.

Jag blev minst sagt förvånad mer än en gång och ……..

När förhöret av hustrun började framgick det omgående att hon inte anmält sin man. Utan det var socialtjänsten som gjort en anmälan. Hustrun hade nu förlåtit mannen och var inte behjälplig i utredningen eller under rättegången och svarade bara kortfattat på frågorna. Hon hade dessutom vägrat lämna ut sin pinkod till polisen så att de kunde kolla sms och liknande i telefonen. Gissningsvis fanns det fler hot och allvarligare hot i telefonen än de som framförts till hustruns bror i ljudfiler, enligt ovanstående citat.

Ett vittne vägrade infinna sig till rättegången, ett annat vittne hade tingsrätten inte kunnat komma i kontakt med. Trots att personen uppenbarligen jobbade på apoteket i Nybro.

Min personliga uppfattning är att det ligger påtryckningar eller rena hot bakom hustruns agerande och vittnenas ovilja att delta i rättegången.

Förhöret av den åtalade mannen var en parodi. Han svarade inte på frågorna utan berättade vid varje fråga vilken fin man han var, hur väl han tagit hand om sin familj, att han respekterade lagarna i Sverige men att det fungerade annorlunda i Syrien med avseende både till religionen och kulturen. Varje gång han fick en ny fråga berättade han om helt ovidkommande saker och lagmannen fick avbryta honom flera gånger.

Han berättade till och med helt osammanhängande historier om att allt var en komplott mot honom iscensatt av hustrun och hennes väninna. De skulle till och med försökt döda honom genom ett utbyte av medicintabletter.

Han berättade om sina sjukdomar som skulle göra det omöjligt att låsa in honom i ett litet rum (cell), sin diabetes och andra fysiska problem. Vilka rövarhistorier han berättade!

Kammaråklagare Patrick Sonevång yrkade på fängelse och utvisning för mannen. Åklagarens framträdande var enligt min uppfattning väldigt klent och svagt. Rent ut sagt bedrövlig insats då han inte ställde om frågorna till den åtalade Shadi Kouli, när han svamlade om helt andra saker. Åklagaren pressade inte Shadi på någon punkt utan det var snarare lagmannen.

Försvarsadvokaten behövde heller inte anstränga sig för det höga arvodet på ca 75 000 kronor.

Barometern och Östra Småland har samma artikel i tidningen men i artikeln saknas många uppgifter. Dels beroende på att de inte nämns i domen.

http://www.barometern.se/nybro/man-doms-for-att-ha-slagit-fru-men-far-stanna-i-landet/

”Enligt polisutredningen började mannen slå sin fru förra våren, när hennes utbildning gjorde att hon fick ett socialt umgänge. Kvinnan har berättat att hon i hemlandet inte hade så mycket frihet och att de gifte sig när hon bara var 14 år. Mannen har i polisförhör sagt att hans fru har utsatt honom för stor skam genom att lämna honom och säga att han slagit henne.”

 Familjen kom till Sverige i september 2017, efter att man först skickat den äldste sonen som ensamkommande barn till Sverige. När sonen fått uppehållstillstånd ansökte resten av familjen om anhöriginvandring till Sverige, det vill säga två vuxna och fyra barn. Ett typiskt fall av ankarbarn som skickas till Sverige för att utnyttja svensk naivitet och okunskap för att få uppehållstillstånd och livstidsförsörjning.

Tror ni äldste sonen bott hos sin familj sedan den kom till Sverige under 2017. Nej, den äldste sonen bor fortfarande hos ”sin” svenska familj i Nybro. Han har det så bra hos Peter och Maria enligt Shadi Kouli och ville uppenbarligen inte komma tillbaka till sin egen familj. Detta är helt sjukt! Familjen har fått asyl på grund av familjeanknytning men bor inte tillsammans och har inte gjort det på 1,5 år!

Hur kan Migrationsverket och Socialförvaltningen acceptera detta då det sannolikt innebär stora extra kostnader för samhället.

Det är uppenbarligen det som i Sverige kallas för familjeåterförening! Grattis Sveriges alla skattebetalare!

Shadi Kouli dömdes för misshandel i två fall och för ett fall av olaga hot. Inte till fängelse, utan till 75 timmars samhällstjänst, ej heller till utvisning. Inte ens ett skadestånd utdömdes.

Ett skämt enligt min mening! Den här mannen kommer vare sig lämna hustrun ifred eller sina barn. Han återkommer sannolikt snart inom det svenska rättsväsendet.

14 reaktioner på ”FAMILJEÅTERFÖRENING I PRAKTIKEN ETT SKÄMT

  • Thoralf A 2019-03-24 / 16:56

   Vad jag förstår har alla dessa rån och rånförsök inträffat runt Norrliden, Berga och Funkabo. Det finns ett mönster.

   Gilla

 1. Tony Ingman 2019-03-24 / 14:59

  Ja och ändå har många röstat fram dessa samhällsförstörare? Så sent som i September hade ni ju chansen att sätta stopp för detta parti, och dom ännu värre Miljö dårarna, men tack vare dom som röstar som dom alltid gjort, importerad valboskap, röstfusk, så sitter vi med samma gäng som fortsätter sitt arbete med att montera ner det som var Sverige?

  Gillad av 1 person

 2. Lena1 2019-03-24 / 11:14

  Joakim Lamotte – ”Livereportage från Uppsala om tryggheten för kvinnor”
  Kolla särskilt hur ensamkommande afghanen resonerar från ca 46 min in. -”jag vill inte vara med svenskar”

  Gilla

 3. Janne 2019-03-24 / 10:18

  Jaa vad ska vi göra med alla högutbildade pensionsräddare som översvämmar vårt
  en gång så fina land och förstör det ända in i grunden med hjälp av odugliga politiker och
  domstolar miljöpartister kommunister centerpartister och all annan skit som finns i maktställning,
  vakna upp för h-e, snart är det för sent,då får ni sitta utanför ica eller coop med med mössan
  i handen för att överleva för allt går till dessa dårars underhåll,nej ut med skiten ur landet
  och det väldigt fort.

  Gillad av 6 personer

  • Onkel Björn 2019-03-24 / 17:42

   Vil påstå att det är redan för sent. För det första finns det alldeles för många globalister i detta land som rent egoistiskt och naivt tycker att det just nu är ganska bra och som inte tänker längre än näsan räcker på vad som kommer att ske om detta får fortsätta. För det andra så tror jag inte att pensionsräddarna vill lämna landet. Kan de få det bättre någon annan stans? Sverige måste ju vara paradiset för många av dem.

   Fö kan en rättegång vara en intressant upplevelse som fler borde ta sig tid och besöka. Inträdet är ju dessutom gratis.
   Jag tillhör dem som tycker att försvarsadvokaterna i regel är alldeles för högt betalda, med tanke på vad de gör. och det är också ett hån mot alla brottsoffer att advokaterna många gånger får högre ersättningar än offren och dessutom säkra pengar från staten, vilket offren inte får. De får själva kräva gärningsmannen. Eller gå med mössan i hand och be snällt kronofogden eller brottsoffermyndigheten om hjälp, vilket de inte får alla gånger.

   Gilla

 4. Roland Salomonsson 2019-03-24 / 10:00

  Antagligen kommer kvinnan att (av tvång) gå tillbaks till sin man. De troliga hoten är sannolikt inte riktade mot kvinnan, utan mot barnen inkl ankarsonen. Kvinnan går tillbaks för att skydda barnen.

  Därmed är all integrering av kvinnan och hemmavarande barn över. Sannolikheten är hög att den shariadikterade kontrollen sedan slår slint och kvinnan straffas fortsatt med att inte få gå utanför bostaden och för att ev flickor tittar på pojkar i skolan. Kan bli en mordrättegång nästa gång och nämndemän utsedda ur de 5 kommunistpartierna, samt åklagaren bör där åtalas som medskyldiga.

  Gillad av 6 personer

  • Maja Dacke 2019-03-24 / 10:46

   Nästa gång mord … …

   Gillad av 3 personer

  • Onkel Björn 2019-03-24 / 17:51

   Skulle det nu vara så att kvinnan är stark rent psykiskt och bryter sig loss från mannen och fortsätter att bo med skyddad identitet och skyddat boende ( vilket ibland faktiskt inte är så skyddande) så kan det bli som så att mannen får delad vårdnad om barnen. Och då vet ju alla hur lätt det är att ha skyddat boende och identitet. Alternativet är att kvinnan ger upp barnen och hur många kvinnor vill det? Och får kvinnan full vårdnad så är det ju ingen garanti för att inte något av barnen tar kontakt med pappan och då är det ju också kört för kvinnan.

   Importen av dess pensionsräddare har skapat en massa problem för våra socialtjänster och rättsväsende.

   Gilla

 5. Anonym 2019-03-24 / 09:45

  Om det är som du berättar Thoralf och det finns det ju ingen anledning att betvivla, så kan man bara undra varför det svenska rättsväsendet över huvud taget är inkopplat! Låt menafolkets sharialagar verka fullt ut så kanske antalet bidragsparasiter som skall ha livstidsförsörjning av oss minskar naturligt och vi får en lindrigare ekonomisk börda. Att inte utdöma straff eller utvisning pga ”familjeåterförening” bör i så fall även vara ett ansvar för dessa tjänstemän som inte kan hantera verkligheten. De bör ur egen plånbok överta den ekonomiska försörjningen för familjen!

  Gillad av 1 person

 6. Elisabet 2019-03-24 / 09:19

  Är detta sanning? Naturligtvis misstror jag inget av det skrivna, men jag kan inte fatta att det är så här det går till. Var ska det sluta? Jag är rädd. Oftare och oftare tänker jag att jag vill lämna Sverige. Men vart? Jag mår psykiskt dåligt av hur allt har blivit. Det känns som om tillvaron rämnar. Har vi bara galningar i ledande befattningar? Snälla någon, sätt stopp för vansinnigheterna!

  Gillad av 6 personer

 7. alvar1131 2019-03-24 / 09:05

  En av grundpelarna i demokratin är ju att den styrande makten och den dömande makten skall hållas åtskilda.

  Men vårt system med tillsättning av nämndemän, så att jämvikt skall råda beträffande politisk tillhörighet i tingsrätternas nämnder, kullkastar i grunden denna för en rättsstat avgörande uppfattning.

  Gillad av 4 personer

 8. Ludvig 2019-03-24 / 08:30

  Inte stort förtroende man får för rättsväsendet.

  Gillad av 5 personer

Kommentarer inaktiverade.