TRYCKT PÅ FEL KNAPP

Det skrivs en del om att Sverigedemokraternas ledamöter i EU-parlamentet vid en omröstning igår tryckte på fel knapp. Vissa personer är då snabbt ute och kritiseras och fördömer ledamöternas förmåga. Kommentarer som ”hur kan man trycka på fel knapp” med mera florerar på sociala medier.

Jag konstaterar bara att dessa personer har aldrig haft ett förtroendeuppdrag. De vet heller inget om hur det fungerar i vare sig kommunfullmäktige, regionfullmäktige eller i riksdagen. De tror att det bara är att trycka på ”Ja”, Nej” eller ”Avstår” men fullt så enkelt är det inte. Det är nämligen ordförande som avgör vilken knapp man skall trycka när han/hon ställer propositionsordningen.  Ordföranden kan ställa till det om han inte är tydlig. Men det här begriper inte de som på sociala medier kastar ur sig diverse negativa epitet.

Har man sedan råkat trycka på fel knapp och omröstningen är avslutad, så går det inte att ändra på. Man kan bara få med en anteckning i protokollet att man råkade trycka på fel knapp och egentligen skulle tryckt på en annan knapp.

Jag tror de finns väldigt få politiker som inte tryckt fel vid något tillfälle. Jag gjorde det vid något tillfälle i riksdagen.

Det mest beklämmande är dock när medier som DN och Expressen försöker ta billiga poäng med braskande rubriker om att någon tryckt på fel knapp. Det är riktigt lågt.

https://www.expressen.se/nyheter/sd-ledamoter-tryckte-fel-i-eu-parlamentet/

 

13 reaktioner på ”TRYCKT PÅ FEL KNAPP

 1. Gunnar Edlund 2019-03-27 / 23:09

  Det var tretton stycken som tryckte på fel knapp. Det skriver DN och Expressen inte om.

  Gilla

 2. Christer 2019-03-27 / 17:00

  Justeringen av propositionsordningen ska tydligen ha varit ytterligt kaotisk.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-27 / 18:31

   Det händer ibland! Oavsett om det är kommunfullmäktige eller riksdagen.

   Gilla

 3. Peter 2019-03-27 / 14:14

  Ja. Är det inte helt otroligt. Politiker och politiska system är på en tolvårings nivå. Skulle det vara riktiga arbetande människor skulle det givetvis finnas anvisningar om hur en tryckning går till så det omöjligt skulle kunna skyllas på om man tryckt rätt eller fel. Men det är bara se sig om runt i samhället att det är skapat av politiker. Därför blir det inte bättre.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-27 / 15:14

   Du vet inte vad du pratar om. Eller gör du aldrig ett enda fel?

   Gilla

   • Peter 2019-03-27 / 17:48

    Klart jag gör fel men däremot inte när det gäller viktiga saker. Då är jag fokuserad och kräver att även andra skall vara det. Håller du inte med om detta har du nog varit politiker för länge.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-03-27 / 18:36

    Snarare är det inte du som förstår! I riksdagen som ett exempel kan en votering pågå under upp emot en timma. Det vill säga att du skall trycka på rätt knapp kanske 50 ggr under voteringen. Det innebär att man måste vara extremt koncentrerad och uppmärksam på vad talmannen säger och hur propositionsordningen ställs. Har man varit med om detta så har man en helt annan förståelse för att det kan bli fel.

    Vägrar man förstå det så hoppas jag att du blir utsatt för detta någon gång så polletten ramlar ner.

    Gilla

   • Peter 2019-03-28 / 06:10

    Jag refererar till ditt svar om 50 tryckningar på en timma. Tycker du det känns rättfärdigt att trycka 50 ggr på en timme. Det borde då göras om till kanske 50 ggr på två timmar så att den som trycker vet vad han trycker på. Du får komma med vilket hån du vill men viktiga saker kräver sin tid så det borde inte vara omöjligt att göra om systemet. Det jag menar och de flesta förstår att detta skulle inte accepteras på en vanlig arbetsplats. Tack för mig.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-03-28 / 06:48

    Politiken är ingen vanlig arbetsplats. Det var faktiskt du som började håna politiker! Utan någon egen erfarenhet.

    Gilla

 4. Thomas 2019-03-27 / 12:26

  Typiskt msm-media. Många minns även den dråpliga situationen med en muslimsk miljöpartist vid namn Leila Ali Elmi som inte hann rösta i statsminister omröstningen i höstas eftersom hon inte hann fälla upp bordsskivan och trycka på knapp. Kanske trasslade hon in sig i slöjan?

  Gilla

 5. Tony Ingman 2019-03-27 / 10:36

  Ja och hur ska Carina Bergfeldt hantera detta, hon som konsekvent snackat skit om
  Donald Trump i minst ett år och inte bara snackat, utan förstärkt det med hånfulla miner,
  samtidigt som vi alla vet vilken typ av ledare som som styr vårt land!

  Gilla

 6. bengarne 2019-03-27 / 08:43

  Expressen och deras likar har nu gått på en mina när det gällde Trump.
  De slipar nu om för att angripa honom om andra saker och under tiden går det bra med slaskartikel om feltryck.

  Gilla

 7. Fredrik 2019-03-27 / 08:07

  Calle bilds fru har väl rekord i feltryck i EU parlamentet.

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.