FÖRUNDRAD

För några dagar sedan skrev jag ett blogginlägg med rubriken ”Självinsikt”. Anledningen var ett antal uttalanden från personer som förespråkar islam, ”fredens religion”, som de själv påstår.

Något som den som är det minsta upplyst bara skakar på huvudet åt. Det är bara att titta sig om i världen för att se var och vilka som krigar och dödar mest. Även varandra.

Det här klippet dök upp i mitt flöde när jag letade efter en sak. Klippet är från 2015 och det är kung Abdullah II av Jordanien som talar i EU-parlamentet. Undrar vad de ledamöter som sitter och applåderar tänker med.

Undrar om de verkligen tror på det själva? Har de ingen självinsikt? Har de inget samvete? Skyller de allt på USA?

”This is why it is important to clarify what it really means to be a Muslim. I and countless other Muslims, have been taught from our earliest years that our religion demanded respect and caring for others. The Prophet Mohammad, peace and blessings be upon him, said: “None of you has faith until you love for your neighbour what you love for yourself.”

This is what it means to be a Muslim.

Among the very names of God, we hear: the Compassionate, the All-Merciful. All my life, every day, I have heard and used the greeting, Assalamu aleikum — a wish for the
other to be blessed with peace.

This is what it means to be a Muslim.

More than a thousand years before the Geneva Conventions, Muslim soldiers were ordered not to kill a child, a woman or an old person, not to destroy a tree, not to harm a
priest, not to destroy a church.

These are the same values of Islam we were taught in school as children: not to destroy or desecrate a place where God is worshipped, not a mosque, not a church, not a
synagogue.

This is what it means to be a Muslim.

These are the values I teach my children and they will hand on to theirs.”

13 reaktioner på ”FÖRUNDRAD

 1. Argus 2019-04-02 / 00:02

  Lite förvånad blev jag över att Nigel Farages ärkefiende Guy Verhofstadt inte hängde med i hyllningarna. Finns tydligen en gnutta anständighet i karln.

  Gilla

 2. Muhammed 2019-03-28 / 22:39

  Fantastiskt argument på Opinion live ikväll från imamen att det är sexistiskt att schamponera sig. Inte undra på de luktar skit.

  Gilla

 3. Thomas 2019-03-28 / 22:06

  Sverige endast godhetsknarkande vänsterhjon har. Det slår aldrig fel. SlaskMedia hittar alltid de ”rätta människorna” för att predika den enda värdegrunden som existerar i sverige. Se på denna lärare. Cecilia Dufva. Troligen ensamstående.
  Se hur hon strålar av godhet och medmänsklighet omringad av 8-9 afghan män. Det går nog vilt till i hennes sovrum.
  Svenska hjältar är hon nominerad till. Så gulligt. Riktigt rart.
  En medelålders svensk man omringad av ett 10 tal unga filippinskor hade setts som snuskigt sexistiskt gubbslem.

  https://t.co/8Nx5tM7YTA

  Gillad av 1 person

 4. Amanda 2019-03-28 / 21:36

  Förjäkligt o veta om att dessa parlamentariker tjänar 80 000kr i månaden!
  Sedan blir jag också att förnuftiga poltiker som Thoralf, lämnas ute och blir utesluten utan riktiga grunder.

  Gilla

 5. alvar1131 2019-03-28 / 20:46

  Hepp Hepp! Och nu till något helt annat (fast ändå inte)!
  Enligt Peterssons blogg ”Fyra SD-ledamöter stängs av för kritik av SD-topp”

  Gilla

 6. martiusus 2019-03-28 / 18:13

  Sedan undrar man ju hur de ”ensamkommande” ska kunna studera på gymnasiet när dom inte ens har svensk grundskoleutbildning. Om dom flesta kom till Sverige 2015 hur i he.. har dom fått grundskolekompetens?

  Idiotin saknar gränser. Klart dom blir sittande i klassrummen som dom idioter dom är, några månader, sedan???

  Gillad av 1 person

 7. Cosmik Debris 2019-03-28 / 17:25

  Muslimer, araber och ”afrikaner” rånar skolbarn i Trångsund

  ”Tillsammans med kommunpolisen Anna Schelin uppmanar Österås föräldrarna att följa sina barn till och från skolan och att bilda en så kallad vandrande skolbuss.”
  .
  https://samnytt.se/elever-uppmanas-ga-hem-tillsammans-efter-ranforsok/

  Sverige är ett psykfall som måste tvångsomhändertas.

  Gillad av 1 person

  • martiusus 2019-03-28 / 17:55

   Helt rätt, här hjälper ingen antibiotika…

   Gilla

  • Onkel Björn 2019-03-29 / 01:22

   ”Tillsammans med kommunpolisen…..” Men vad? Har vi inte polis för att trygga ordningen. Ska föräldrarna nu ta över den uppgiften.

   Kanske Anna Schelin borde inse att hon kanske ska gå med barnen istället.

   Gilla

 8. martiusus 2019-03-28 / 17:11

  ”Vad är det för trams att ensamkommande ”skäggiga barn” ska få stanna för att kunna fullfölja sin gymnasieutbildning i Sverige, vi vet alla hur det slutar med en massa snyftande om att de nu har bott så länge i Sverige att de rotat sig och därför är det humanast att de får permanent uppehållstillstånd samt att de får ta hit sin familj. De flesta av dem har ljugit om sin ålder för att komma i åtnjutande av de generösare asylreglerna som gäller för de som är under 18 år.

  Varför ska de svenska skattebetalarna betala gymnasieutbildning för en massa afghanska hazarer och irakier?

  Hur länge ska vi svenskar finna oss i detta slöseri med våra skattemedel? Bara för att landet har en så korkad väljarkår att de valt en samling snyftande kärringar till vår riksdag som värnar om alla som påstår att de har flyktingskäl. Snart får orden ”humanism” och ”empati” mig att spy, dessa begrepp används om och om igen i flyktingdebatten. När fan ska politikerna visa lite empati och humanism för de åldringar som en gång byggde upp välfärden?

  Dessa stackars svenska gamlingar skiter man ni för de ska ändå snart dö, då är det viktigare att fjäska för en massa ”skäggiga barn” som kan bli framtidens väljare. Att dessa muslimska män kanske bildar ett islamistiskt parti som på sikt avskaffar demokratin har aldrig förelegat dessa korkade politiker. De hoppas i sin blåögda naivitet att de ska förvandlas till snälla lite dumdryga svenskar.

  Varför kan inte Sverige vara som våra nordiska grannar och ta emot så många migranter som landet har resurser att integrera? Varför ska Sverige alltid gå till överdrift i sin humanistiska patos? Åt helvete med alla dessa ekonomiska lycksökare som kommer hit för att få det materiellt bättre!

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2019-03-28 / 17:54

   Om någon kan och orkar räkna så skulle det vara intressant att veta ungefär hur många som livnär sig i godhetsindustrin. Då menar jag alla från tolkar m fl på fältet till generaldirektören i Migrationsverket.

   Gilla

  • Sven 2019-03-28 / 19:22

   Du skriver ”Varför kan inte Sverige vara som våra nordiska grannar” – jag tror att det är för att svenskar är inte som danskar, norrmän, finnländare etc. Vi har bland annat haft en helt olik historia. Det som för oss samman är språket och att vi geografiskt ligger på ungefär samma plats. Men annars har vi andra värdringar än våra grannar.

   Gilla

  • Onkel Björn 2019-03-29 / 00:08

   ”Hur länge ska vi svenskar finna oss i …..”
   Jag tror att vi får lov att finna oss i det så länge folket inte reser sig och går ut och börjar visa sitt missnöje. Men det tror jag inte majoriteten kommer att göra. Finns för mycket annat man bara måste göra först Svenskar är inte fransmän. Tyvärr kanske.

   Och jag tänker absolut inte kliva upp på barrikaderna och kämpa för de 82% som har varit delaktiga i det som händer och sker. Det är upp till dem vilket samhälle de vill leva i.
   Gissar att många av de 82% väntar på att någon annan ska göra något. Så typiskt svenskt.

   Annars håller jag fullständigt med dig Martiusus. Jag vill inte betala för dessa lycksökare som kommer hit. Jag vill att mina skattepengar ska gå till vettigare ändamål.
   Det som nu sker är ju ett stort hån mot alla de hederliga och arbetande svenskar som betalar sina skatter.

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.