MASSUTESLUTNINGAR AV MEDLEMMAR I SD

När skall Jimmie Åkesson, Julia Kronlid, Richard Jomshof, Henrik Vinge, Mattias Karlsson och övriga ledamöter i partiets verkställande utskott, inte att förglömma Mattias B Johansson från Kalmar län, inse att man skapat ett angiveriparti. Där man till och med själva ikläder sig rollen som både angivare och den som dömer. Det brukar kallas för diktatur!

Inom SD finns ingen rättssäkerhet för medlemmar idag. Medlemsutskottet är inte objektivt, utan styrs från partiledningen och verkställande utskottet genom medlemsutskottets ordförande Magnus Olsson, oppositionsråd för SD i Malmö.

Jag fick för några dagar sedan ett samtal från en person som blivit anmäld till partiets medlemsutskott. Personen var bedrövad då han riskerade hela sin privata profession när han gick med i SD och ställde upp för partiet och kandiderade i valet 2018. Nu är han anmäld till partiets medlemsutskott. Han berättade även om några andra bedrövliga fall av uteslutningar i hans region.

Igår var jag på regionfullmäktige i Kalmar och under lunchen pratade jag lite med några lokala liberaler som sett dokumentären om Mattias Karlsson och som hade lite tankar och frågor. Jag pratade även med en ledande moderat under lunchen om SD och maktpartiet Socialdemokraterna.

Alla känner givetvis till min egen uteslutning från Sverigedemokrater och förstår därmed att jag kan prata öppet om partikulturen inom SD. Jag sa till liberalerna att tyvärr har partiet utvecklats åt fel håll, från ett parti med stor samhörighet och med ett gemensamt mål, till ett angiveriparti och att utvecklingen med teambuilding fullständigt havererat. Ingen går längre säker från partiets medlemsutskott, uteslutningar används vid maktintriger på lokalnivå. Det skapar en enorm otrygghet och många medlemmar pratar om att de är rädda för att bli anmälda och uteslutna ur partiet. Sammanhållningen håller på att krackelera fullständigt.

Om inte partiledningen med Jimmie Åkesson, Julia Kronlid, Richard Jomshof, Henrik Vinge, Mattias Karlsson, Mattias B Johansson och övriga ledamöter i partiets verkställande utskottet, själva inser vad man håller på att skapa för kultur inom partiet så är man riktigt illa ute.

Uteslutning skall vara en extraordinär åtgärd men idag har uteslutningar normaliserats och blivit en ren rutin inom SD. Hur många medlemmar uteslöts under 2018? 50 eller var det ännu fler? Massuteslutningar då partistyrelsen tar besluten i klump.

Nu räcker det uppenbarligen med att kritisera en lokal partitopp för att riskera bli utesluten! Det liknar mer och mer de arbetsmetoder som diktatorer använder mot oppositionella i de värsta skurkstaterna. Läs artikel.

https://mitti.se/nyheter/sverigedemokraterna-uteslut-sd/

UPPDATERING!

I kommentarerna till detta blogginlägg fick jag en länk till en artikel med en intervju i Expressen av Magnus Olsson som är ordförande för medlemsutskottet och ledamot av partistyrelsen sedan 2011. Ett svar i intervjun är helt häpnadsväckande.

”Vissa av de uteslutna har varit rasister och haverister. Och sådana utesluter vi. Men ofta har det handlat om personkonflikter.”

Personkonflikt är alltså ett skäl för uteslutning. Helt bisarrt. Men det är ju precis på det sättet som inflytelserika och rövslickande personer utnyttjar medlemsutskottet för att bli av med rivaler.

Jag säger det igen.

Om inte partiledningen med Jimmie Åkesson, Julia Kronlid, Richard Jomshof, Henrik Vinge, Mattias Karlsson, Mattias B Johansson och övriga ledamöter i partiets verkställande utskottet, själva inser vad man håller på att skapa för kultur inom partiet så är man riktigt illa ute.

 

40 reaktioner på ”MASSUTESLUTNINGAR AV MEDLEMMAR I SD

 1. Argus 2019-04-02 / 00:31

  I’ve been around you know! som Al Pacono säger i Scent of a Woman. SD:s politik är varken ny eller egen. Den är som den mittfårapolitik som rådde i Sverige innan 68-vänstern AKA kulturmarxisterna tog över svensk politik och tiltade hela brädet. Inge fel med beprövad politikdet heller.

  Landet har efter 1969 blivit så uppfuckat, som ungdomarna säger, att första april spelat ut sin roll då ingen längre kan skilja på dikt och verklighet. Sjukdomsinsikt saknas men tack vare SD så har det nyktrats till på vissa håll. Vi svenskar har dock en del att lära utav invandrare. Både på vissa håll i Sverige och i USA har klaner röstat in sina företrädare. Det är många år sedan jag föreslog att vi som ogillar utvecklingen skulle ta över ett stort parti, förslagsvis moderaterna, och se till att bara föra fram likasinnade.

  Ebba Busch Thor och KD har fått vind i seglen efter sin principfasthet i regeringsfrågan och nyktra syn på samarbete. Visserligen har man kanibaliserat både på M och SD men troligen mest på L. Det fanns redan förra mandatperioden en icke-socislistisk majoritet men AKB var antagligen styrd av C och L för att våga.

  Gilla

 2. MartinA 2019-04-01 / 12:34

  Jag länkar på nytt till Stefan Torsells artikelseria om saker som är osunda i SD. För jag tycker den är bra.
  https://www.torssell.today/sekt-maffia-eller-brodraskap-del-1/
  https://www.torssell.today/sd-sekt-maffia-eller-brodraskap-del-2/
  https://www.torssell.today/sd-sekt-maffia-eller-brodraskap-del-3/

  Sen, jag vet inte vad som är fel i SD eller varför det gick fel. Jag pratade med en före detta Nationaldemokrat för fem år sedan. Och han sa att internkulturen i Nationaldemokraterna också var förskräcklig. Att den förbrukade människor, behandlade aktiva som slit och släng produkter. Så det kan vara att SD’s problem med partikultur är mycket gammal. Eller att det är en generell trend inom paria-partier. Eller att den här tendensen finns i alla partier.

  Sen vill jag också påminna om när Mattias Karlsson mejlade Expo och bad dem hjälpa honom att skada tankesmedjan Motpol. För mig framstår det som otroligt att det skulle vara den första kontakten han hade med Expo. Man skriver väl inte rakt ut ur det blå till de som borde vara ens värsta fiender och ber om hjälp? Snarare framstår det som det har varit mycket kontakter mellan partiledningen i SD och Expo. Och enda anledningen till att vi känner till mejlväxlingen mellan Karlsson och expo är att Expo publicerade den. Och Expo skulle väl knappast ha publicerat den enda hållhaken de hade på SDs partiledning. Jag är övertygad om att SDs partiledning är fullständigt korrumperad, på alla tänkbara sätt.

  Gillad av 2 personer

 3. Emil 2019-03-31 / 06:44

  Tråkig utveckling för SD. Bara att gratulera AFS, de lär suga upp en hel del av de uteslutna SD’arna. Själv stöder och röstar jag numera på dem. AFS alltså.

  Gillad av 3 personer

 4. Rune 2019-03-29 / 21:55

  Märkligt att inte Jimmie och Jomshof mm inte uttalar sig?

  Gilla

 5. Thomas 2019-03-29 / 21:39

  Sd kommer bli omsprungna av Kd. Jag själv röstar på AfS så bryr mig knappt längre om Sd.
  Sd är nu ett parti som så extremt gärna vill bli accepterade att man helt verkar glömt kompassen.
  Nu verkar Sd vända sig mot Mecka.Vidrigt. Islam och muslimer hör inte hemma i Sverige. Punkt.
  Det är inte rasism. Det är sunt förnuft, och vi ska inte ge våra barn och barnbarn det arvet att förstöra landet.

  Jag hör fler och fler välja att stötta Kd, de är raketen i svensk inrikespolitik nu.
  Det går bra för Ebba. Hon är smart och tydlig. Till skillnad från den röda lööfskrikan.
  Det är från både Sd men kanske främst M väljarna går till Kd. Det är mer ”rumsrent” rösta på Kd.
  Anders Lindberg på ab är nervös och skriver mer och mer skrattretande krönikor. Han kanske är påverkad av nått?

  Gillad av 4 personer

 6. Janus 2019-03-29 / 19:57

  ”Återvandra till ditt hemland, ditt riktiga hemland, där ni knullar era mammor.” Så skrev Thoralf på facebook. Vill ni, på allvar, låta er företrädas av en person som fäller sådana kommentarer? Jag tycker att det var bra att Thoralf blev utesluten. Tyvärr så fattar inte hans ego varför, men det är ett annat problem. Ni andra verkar ha drabbats av kollektiv hjärntvätt.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-30 / 06:13

   Det kanske vore ärligare och berätta hela sanningen! Det vill säga vad en person skrivit på Facebook om Jimmie Åkesson och hur han uttryckt sig vilket fick mig att svara på det. Men denna kommentar har vare sig tagits upp av medlemsutskott eller partistyrelsen i de brev jag fått med anledning av uteslutningen.

   En fråga till dig. Vad tycker du om alla invandrarkillar som i tid och otid använder sig av ”knulla din mamma”?

   Gillad av 6 personer

  • Befria Sverige 2019-03-30 / 07:54

   Fast finns folk som har sagt mycket värre saker som dessutom sitter kvar i SD men dom har inte blivit uteslutna pga att dom är lojala ja sägare.

   Gillad av 2 personer

   • Thoralf A 2019-03-30 / 11:43

    Så är det. T.ex Marcus Weichel

    Gilla

  • Jonatan 2019-03-30 / 09:05

   Att svara någon med vederbörandes egna språkbruk, för att påvisa hur befängt det är, ser jag som en helt rimlig retorik att använda emellanåt.

   Gillad av 4 personer

  • Anonym 2019-03-30 / 12:21

   Apropå hjärntvätt så vet jag av erfarenhet att det tillämpas olika måttstockar inom SD när det kommer till uteslutning och på vilka grunder sådan sker. Det är avgörande vilka kontakter man har och vilken position man besitter. Troget arbete lönas illa. Blåser det till springer ”partikamraterna” och söker lä… Det är inte tal om att förvara en kollega utan man slickar okritiskt i sig ”informationen” uppifrån.
   Men för mig gäller AfS numera.

   Gillad av 3 personer

  • MartinA 2019-04-01 / 12:21

   Jag tänker aldrig mer låta mig företrädas av SDare, det är ett parti av svikare och korrupta girigbukar där en liten, håglös, inkompetent ledning har bitit sig fast vid sina positioner långt långt långt efter att deras bäst före datum har gått ut. Och därmed orsakat otrolig förödelse både i SD och i Sverige som helhet. Det var ju tänkt att SD skulle vara ett alternativ!

   Gilla

  • Anonym 2019-04-03 / 14:26

   Absolut bättre än hönepirrare som kommer och är stöddiga

   Gilla

 7. martiusus 2019-03-29 / 18:52

  Ja så kom min tredje brev via E-post. En påminnelse om att betala medlemsavgiften.
  Förstår dom inte att svinhugg ger igen och att förtroende förtjänar man.
  Mitt förtroende för SD är borta.

  Gillad av 3 personer

 8. Balder 2019-03-29 / 17:44

  Som jag ser det, utan att ha konkreta bevis, är att SD har blivit infiltrerat av dem som vill förinta detta parti inifrån då annan taktik inte fungerat… Sorgligt, men troligen sant… då logiken till hur SD numer uppträder haltar ordentligt… Hoppas på Afs som ‘blåslampa’ och en möjlig räddare av Sverige från total islamifiering…

  Gillad av 7 personer

 9. turrim 2019-03-29 / 17:14

  När en distriksordförande som t ex MBJ ser att någon medlem har större stöd än han själv bland medlemmarna så ringer han Olsson i Malmö. Denne fixar en uteslutning. När frågan kommer, varför? Då är det tyst från alla ansvariga (jfr t ex Swedbank). Man skäms inte ens för att assistenter har måst klippa ihop något skäl som ingen begriper och som dessutom strider mot partiprogrammet.

  Detta är dagens SD och som vill ha våra röster. Det värsta är att t ex MBJ sitter i en position så att han skulle kunna bli minister. Det finns tydligen fler är han med motsvarande ego. Vi förfasar oss över i dag sittande ministrar. Det skulle kunna bli ännu värre.

  Och snacka inte mer om att andra inte talar med SD. När ni inte ens törs tala internt med andra än ja-sägare. Jimmie – röj upp i självförvållad soppa eller annars tack för mig och adjö.

  Gillad av 8 personer

 10. Svante 1 2019-03-29 / 15:19

  Jag har röstat för AfS i EU-valet till våren….

  Gillad av 4 personer

  • MartinA 2019-04-01 / 12:24

   Det är svårare för dem att röstfuska om man inte förtidsrösta.

   Gilla

 11. Anders 2019-03-29 / 14:18

  Rånarliga i länet åtalad. Kom hit över Öresundsbron, ytisar???

  Gilla

 12. ingesa396634574 2019-03-29 / 10:43

  Exakt så är det.Maktkamp och personkonflikter har tagit över vad gäller distrikt syd.
  Skulle kunna skriva ett eget kapitel i Thoralfs bok om hur det gick till då Johan Wifralius lade ned hela sin själ med förtal och falska påståenden för att få distrikt Syd att upplösa SD Båstad.
  När så föreningen var upplöst skickades ett brev till partistyrelsen med fler än 50 namnunderskrifter som var upprörda över det felaktiga beslutet.
  Vi har än idag inte fått något svar på denna skrivelse.

  SD Båstads storhetstid är förbi efter att vi fått 5 mandat i omvalet 2015.
  Har tidigare skrivit om inte partistyrelsen tar tag i vad som hänt på senare tid att psykopater med ett enda mål att göra karriär och klättra på partistegen har lyckats med sina strävanden kommer SD att stanna upp och alla vi helt ärliga och äkta Sverigedemokrater kommer att stå vid sidan och sörja vårt parti som vi en gång trodde skulle rädda vårt land från den nya farsoten att islamiseringen skulle få fotfäste.
  När så den störste av alla islamkritiker Thoralf Alfsson blev utesluten gick luften ur oss alla som varit med från början och kämpat för partiet.

  Gillad av 14 personer

  • stefan a. 2019-03-29 / 20:47

   Ja bara folk var lite smidigare och inte så förbannat prestigefyllda skulle mycket vara vunnet…..

   Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-03-30 / 18:28

   Aha, aha, det var så det gick till. Men just denna personen gick ju med i SD för att ta sig till riksdagen – detta var hans egna ord och syfte när han värvades till partiet. Om han öht kände till SDs program och ideologi vet inte jag. Man kan undra.

   Gillad av 3 personer

  • annakickan 2019-03-31 / 15:05

   Så sant det ni skriver och bedrövligt med alla dessa uteslutningar. Det har blivit fritt spelrum för karriärklättrare och lyxsökare vars enda mål är att få en hög lön. SD Båstad blev tyvärr också drabbade av detta. SD Båstad var den enda kommunen i Skåne som backade från 5 ledamöter i KF till 3 valet 2018. Den fina förening som grundades 2006 lades ned och idag finns det endast tre Ja-sägare till Johan Wifralius kvar. Gruppledaren Carolin Gräbner lyfter inte ett finger är mestadels
   frånvarande på KS är aldrig uppe i talarstolen, inga motioner eller interpellationer skriva.Ja vilka representanter för SD rena skämtet. Tyvärr en farlig och nedåtgående spiral för SD. Alla vi som tidigare röstade på SD Båstad har gett varningstecken till Ledningen men ingen har bemödat att ens svara. Mycket tragiskt.

   Gillad av 1 person

 13. Kalle 2019-03-29 / 10:14

  Tycker att SD börjar likna Ny Demokrati som krackelerade och till slut raserades på grund av inre strigheter med männisor som såg dom din främsta uppgift att utmanövrera andra Ny Demokrater: SD verkar vara inne på liknande katastofala beteende.

  Gillad av 4 personer

 14. Ludvig 2019-03-29 / 08:14

  Det har väl inte gått upp för gemene man än hur SD behandlar sin egna, när det gör det borde intresset för detta parti svalna.

  Gillad av 8 personer

 15. Befria Sverige 2019-03-29 / 07:17

  SDs uteslutningstourettes är helt klart det som jag är mest kritisk till när det gäller SD..

  Sen verkar propagandan funka finfint av ledningen och folk tror att alla uteslutningar handlar om ”rötägg”… folk slår sig för bröstet och säger ”SD utesluter minsann rötäggen till skillnad från andra partier!”

  Gillad av 9 personer

 16. Anonym 2019-03-29 / 07:03

  SD var ett viktigt och bra projekt som havererade.
  Trist.
  Nu står hoppets till AfS.

  Gillad av 9 personer

 17. alvar1131 2019-03-29 / 06:48

  Magnus Olsson SD-Malmö, är ordförande i SDs mäktiga medlemsutskott. Han är sannolikt en halmgubbe.

  I en intervju i Kvällsposten 5 juni 2018 om SD:s många uteslutningar hävdar Olsson: ”Jag sitter med i partistyrelsen. Jag träffar ofta de människorna som leder och driver partiet. De har inte de uppfattningarna som många av de som har uteslutits har gett uttryck för. Vissa av de uteslutna har varit rasister och haverister. Och sådana utesluter vi. Men ofta har det handlat om personkonflikter.”
  På en fråga om hur det varit att slänga ut folk på löpande band svarar Olsson: ”Det har varit jobbigt många gånger. Det är aldrig kul att utesluta människor. Men givetvis, i de extrema fallen då det har varit haverister, idioter och rasister i vissa fall, då har det faktiskt känts skönt. För då har man gjort nytta för partiet.”

  Denne halmgubbes agerande återspeglas i exempelvis Thorvalds uteslutning med tillhörande hittepå-motivering, som satt i sitt sammanhang endast är begriplig om man förstår att det är en halmgubbe som ansvarat och beslutat om den.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2019-03-29 / 08:13

   ”Men ofta har det handlat om personkonflikter”

   Det är ett minst sagt idiotiskt uttalande från Magnus Olsson. En personkonflikt kan aldrig var en grund för uteslutning enligt min uppfattning.

   Då får gärna lägga in en länk till artikeln.

   Gillad av 7 personer

 18. 61hunter 2019-03-29 / 06:32

  jag fick påminelse om utebliven medlemsavgift igår. jag svarade att jag inte längre sympatiserar med partiet. tog upp bla . ute slutning av medlemmar och ditt ärende,thoralf. de var snabba.. bara ett par timmar efter min begäran om utträde fick jag svar om att det var klart..

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-03-29 / 06:42

   Ja, de prioriterar uppenbarligen att bli av med medlemmar. Du är inte den enda som hört av sig med samma budskap.

   Gillad av 2 personer

   • Nils Dacke 2019-03-29 / 08:09

    Fast för mig tog det ett par email innan de fattade för de ville att jag skulle betala min medlemsavgift, efter andra mailet fick jag dock snabbt en bekräftelse på mitt utträde.

    Gillad av 4 personer

   • Gruvmor 2019-03-29 / 13:36

    Den gången du fick en icke-valbar plats på deras lista så hade vi redan hunnit lägga in betalningen av medlemsavgiften, i internetbanken. Sedan fick vi höra hur illa du behandlats, och hann avlägsna betalningarna innan summorna drogs från kontona.

    Ingen från partiet har frågat efter oss.

    Vi är alltjämt glada för att vi lämnade det gänget, efter att ha varit medlemmar bara ca ett år. Numera känns det som att SD inte alls bryr sig om hur det går för landet Sverige. Så varför skulle någon lägga nån energi på dem? Bättre att rösta på AfS eller blankt.

    Gillad av 3 personer

  • MartinA 2019-04-01 / 12:27

   Samma sak när jag gick ur SD som protest. De verkade bara glada.

   Gilla

 19. Cosmik Debris 2019-03-29 / 00:35

  Jag har röstat fyra gånger på SD. 2010, 2014 och 2018. 2018 var det inte en självklarhet utan jag röstade, efter mycket vånda – 18:30 på valdagen.

  I EU-valet blir det AfS. Kommer AfS in i parlamentet då? Det skiter jag i.

  SD litar jag inte på.

  Gillad av 9 personer

Kommentarer inaktiverade.