BEFOLKNINGSUTVECKLINGEN I MALMÖ

Jag tänkte återge lite statistik för Malmö kommun på bloggen men jag kommer dela upp det i några olika blogginlägg så det inte blir för långa inlägg. Som vanligt har jag också en del grafik till statistiken.

Idag börjar jag med befolkningsutvecklingen i Malmö sedan 2002.

Befolkningsutvecklingen

Malmö har haft en befolkningsökning med närmare 5 000 personer per år sedan 2002 eller totalt en befolkningsökning med 73 832 personer enligt SCB. Många skulle säkert ange Öresundsbron som en stor anledning till befolkningsökningen. Men är det så?

Det jag först brukar göra är att bryta ned siffrorna i olika delar och då börja med hur befolkningsutvecklingen ser ut för inrikes födda respektive utrikes födda. Då brukar man börja förstå hur utvecklingen ser ut.

Inrikes utrikes födda

Befolkningsökning för inrikes födda sedan 2002 stannar på 23 536 personer. Men den stora ökningen är i gruppen utrikes födda, som har ökat med hela 50 296 personer.

Det innebär att ca 68 procent av befolkningsökning sedan 2002 består av utrikes födda. Grattis Malmö!

Men med hjälp av statistik från SCB går det att gå vidare på definitionen svensk eller utländsk bakgrund. Som utländsk bakgrund räknas inte bara den som är utrikes född utan även också den som är inrikes född men vars båda föräldrar är utrikes födda. Det som brukar kallas för andra generationens invandrare.

Nu kommer de siffror som pk-etablissemanget eller de styrande politikerna mycket väl känner till men som de vägrar prata om. Det samma gäller media oavsett om det är Sydsvenskan eller public service. Nu är vi inne på ett område som är tabu! Verkligheten!

Inrikes utrikes bakgrund nya

Befolkningsökningen i gruppen som definieras som svensk bakgrund uppgår endast till 2 579 personer enligt SCB. Gruppen utländsk bakgrund har nu istället ökat med hela 71 073 personer.

Det innebär att ca 96 procent av befolkningsökningen sedan 2002 består av utrikes bakgrund. Grattis Malmö!

Nu är det många som anser att det är helt fel att placera de personer som är födda i Sverige och som har en utrikes född förälder och en inrikes född förälder i kategorin för svensk bakgrund som regeringen beslutat och som givetvis SCB följer.

Utan väldigt många menar att den här kategorin istället skulle delas upp med 50 procent till svensk bakgrund och 50 procent till gruppen utländsk bakgrund. Det skulle vara mer rättvisande i statistiken med verkligheten. Jag delar den uppfattningen.

Om man då räknar om siffrorna för Malmö utefter den definitionen fås följande utveckling.

Inrikes utrikes bakgrund 50_50

Då blir utvecklingen negativ för personer med svensk bakgrund negativ. Befolkningsutvecklingen är   – 2 864 personer. Gruppen med utländsk bakgrund har då istället ökat med 76 701 personer. Det betyder också att mer än hela befolkningsökning består av personer med utländsk bakgrund.

Då inträffar också situationen att personer med svensk bakgrund är i minoritet i Malmö kommun.

Svensk bakgrund 31 december 2018, 168 652 personer

Utländsk bakgrund 31 december 2018, 170 662 personer.

Grattis Malmö!

Den som är insatt i detta ämne känner säkert till att definitionen av svensk och utländsk bakgrund ändrades 2002.

Före 2002 räknades personer som var födda i Sverige med en inrikes född förälder och en utrikes född förälder som en person med utländsk bakgrund. Läs dokument från SCB.

När regeringen och riksdag införde den nya definitionen 2002 minskade antalet personer med utländsk bakgrund dramatiskt i statistiken. På nationell nivå blev helt plötsligt ca 300 000 personer som tidigare ansetts ha utländsk bakgrund, istället personer med svensk bakgrund i statistiken.

Här finns med andra ord ett exempel på lögn, förbannad lögn och statistik, för den som inte känner till detta. Socialdemokraten Mona Sahlin var integrationsminister 2002 och hon ville sannolikt ”förbättra” statistiken med denna definitionsförändring av hur statistiken beräknades.

Om jag då presenterar siffrorna och grafiken enligt det gamla sättet att redovisa statistiken får vi följande resultat.

Inrikes utrikes bakgrund gamla

Enligt det gamla sättet har personer med svensk bakgrund minskat med hela -9 388 personer sedan 2002. Personer med utländsk bakgrund har då under samma period ökat med 82 320 personer.

Svensk bakgrund 31 december 2018, 153 903 personer

Utländsk bakgrund 31 december 2018, 185 410 personer.

Personer med svensk bakgrund utgör bara ca 45 procent av befolkningen om den gamla definitionen används för statistiken.

Grattis Malmö!

Om jag dessutom räknar ut befolkningsökningen för varje år för de två gruppernas bakgrund och använder den definition som används av SCB idag fås följande skrämmande diagram.

Förändring Inrikes utrikes bakgrund nya 

Det som pågår i Malmö och i många andra kommuner i vårt land kan bara betecknas som ett befolkningsutbyte!

OM SVERIGE SKALL RÄDDAS MÅSTE 7-KLÖVERN SPARKAS BORT FRÅN SVERIGES RIKSDAG OCH EU-PARLAMENTET!

Imorgon skriver jag om arbetsmarknadssituationen i Malmö.

 

 

33 reaktioner på ”BEFOLKNINGSUTVECKLINGEN I MALMÖ

 1. Torsten Thunberh 2019-04-06 / 23:51

  Vad menar du med ”grattis Malmö”som du skriver om och om igen?

  Gilla

 2. Muhammed 2019-04-06 / 21:39

  Påminner lite om pampen Perssons siffror för Kalmar?

  Gilla

 3. Thomas 2019-04-06 / 16:15

  Thoralf, när kommer del 2?

  Gilla

 4. Charlotte Davidsen 2019-04-06 / 15:22

  Hej.
  Jag är en av de utrikes bakgrund och kom till Malmö 2007. Jag är född i Roskilde (det är i Danmark, om någon undrar). Intill 2018 har jag jobbat, betalad skatt och använd sjukvård i Danmark. Sådan är reglerna i Öresund Sergio en.
  I 2018 blev jag sjuk, blev utan jobb och då fick jag ”snylta” på den svenska ”välfärden”. Jag är inte imponerad, men jag beklagar att jag har blivit ett problem för Malmö. Jag söker jobb på livet lös och ska flytta från Malmö, så jag inte längre stör de riktiga svenska.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-04-06 / 15:58

   Frågan är vad du såg för fördel med att bosätta dig i Malmö? I Sverige får man tyvärr inte föra statistik kopplat till etnicitet. Så du får klaga till regeringen. I Danmark vill ju regeringen riva det som man kallar getto. Tycker du att man även skall göra det i Malmö.

   Gilla

 5. Onkel Björn 2019-04-06 / 01:00

  Många har redan sagt det, en det tål att upprepas. SD har gjort ett stort misstag. Statistik av den här typen skulle finnas på deras hemsida. Statistik över alla landets kommuner.

  När det gäller Malmö och även flera andra svenska städer, blir det väl som med Detroit, USA.
  Först flyttade överklassen. Sen flyttade den övre delen av medelklassen ut. Kvar blev en majoritet av lågavlönade och bidragstagare. Klart att när skattepengarna flyttar ut blir det konkurs. Än så länga kan ingen svensk kommun gå i konkurs, men vi får väl se hur länge Robin Hood kommer att fungera.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-04-06 / 06:23

   Överklassen har väl redan flyttat och nu är det medelklassen som flyttar

   Gillad av 1 person

  • Thor 2019-04-06 / 07:38

   Både och.

   Gilla

 6. Cosmik Debris 2019-04-05 / 21:15

  För en tid sedan skrev jag att Sverige bör ta emot en (1) muslimsk IS-krigare och två (2) muslimska IS-barn. Det är jag fortfarande beredd att göra om barnen placeras på Annie Lööfs dotters dagis och att den muslimske IS-krigaren får praktikplats på samma dagis.

  Jag har alltså inte ändrat åsikt.

  Islamister arresterade i Paris – planerade massaker mot dagisbarn
  https://samnytt.se/islamister-arresterade-i-paris-planerade-massaker-mot-dagisbarn/

  Lärare: ”svenska skolan i fritt fall”
  ”Det finns mycket mer att säga, men slutsatsen av min långa erfarenhet är att den svenska skolan befinner sig i fritt fall, och värre kommer det bli.”
  https://samnytt.se/larare-svenska-skolan-i-fritt-fall/

  Gillad av 4 personer

  • Laglydig 2019-04-05 / 22:24

   Cosmik!

   Vi är ju för det mesta eniga då det gäller just muslimer, men här håller jag inte med dig!

   Inga IS-mördare eller deras barn skall få beträda svensk mark någonsin!!!

   Är det inte bättre att skicka ner Annie och hennes dotter till IS-lägren i norra Syrien på studiebesök, eventuellt i sällskap med Greta, så att hon får predika sina insikter om klimatförändringarna?

   Dom kan ju tillbringa några dagar inne i reservatet och få kunskaper och insikter från de ”rättrogna” inifrån!

   Fridens!

   Gillad av 1 person

 7. Sven 2019-04-05 / 21:11

  Det alarmerande är den höga nivån, men det värsta är att det så svårt att vända. Jag har hört från, jag tror det var Tino Sannandaji, att en viss grupp imigranter lämnar landet och det är de med bra utbildning. De söker sig til USA, UK, Australien och liknande länder. Men det gör det bara värre.

  Men resten då. Kan trenden vändas? Jag tror inte det. Det ser mörkt ut. Och det är vi svenskar som ställt till det.

  Gilla

 8. Stisse 2019-04-05 / 20:06

  Jag är inte förvånad men att se siffrorna så här är långt värre än en skräckfilm.
  Jag ser fram emot morgondagens statistik. Eller inte…
  Bra jobbat Thoralf! Du är en av få politiker jag litar på.

  Gillad av 1 person

 9. Robban 2019-04-05 / 19:39

  Skrämmande! ”Winter is coming!” som de säger i game of thrones!
  Det här kommer bli kostsamt och då tänker jag inte på pengar!

  Gilla

 10. Anonym 2019-04-05 / 17:52

  Det ses kanske som ett misslyckande av det vänsterliberala etablissemanget så länge andel medborgare av utländsk härkomst understiger 100%…?

  Gillad av 1 person

 11. turrim 2019-04-05 / 17:44

  Det var en afghan som försökte köra ihjäl 10 personer i Lund. Det får jag nu veta gratis i NyheterIDAG. Inte i Sydsvenskan som som kostar flera tusen att prenumerera på.Trots att Sydsvenskan har reportage med karta. Varför skäms Sydsvenskan om alla fakta?

  Gillad av 4 personer

 12. Laglydig 2019-04-05 / 17:27

  Malmö är ett skräckexempel där den muslimska andelen av den arbetsföra befolkningen kommer att ligga över 50 % redan innan år 2030. Man kanske förleds att tro att Malmö är ett extremfall, men faktum är att många kommuner bara ligger 5-10 år efter Malmös demografiska utveckling (d v s de befinner sig där Malmö befann sig 2008-2013).

  Det går att bryta ner statistiken ytterligare på vilka länder som denna befolkningsökning i Malmö kommer ifrån under de senaste åren. Med hjälp av SCB:s statistik över utrikes födda efter län, kommun och födelseland så särredovisas också födelselandet för några stora invandrarländer som t ex Afghanistan, Irak, Iran, Somalia och Syrien.

  Jag har bara tillgång till denna nedbrutna statistik för perioden 2014-2018, men det går sannolikt att få tag på längre tillbaka.
  En jämförelse mellan situationen 2014 och 2018 bekräftar dock bilden av att det är den utlandsfödda och framförallt från muslimska länder som står för en mycket stor andel av befolkningsökningen.

  Den utlandsfödda andelen av befolkningen ökade under perioden med 14 984 personer (från 99 788 till 114 772).
  Av denna ökning stod en liten grupp länder (Afghanistan, Irak, Iran, Somalia och Syrien) för en ökning med 7 970 (från 21 747 till 29 717).

  Betänk då att det finns många andra muslimska länder i Afrika och Asien som inte särredovisas i kommunstatistiken (dock i riket som helhet). Betänk också att nativitetstalet är långt mycket högre i dessa länder och i vissa fall är det mer än tre gånger så högt jämfört med svenska kvinnor.

  Angående svensk/utländsk bakgrund.
  ”Utan väldigt många menar att den här kategorin istället skulle delas upp med 50 procent till svensk bakgrund och 50 procent till gruppen utländsk bakgrund. Det skulle vara mer rättvisande i statistiken med verkligheten. Jag delar den uppfattningen.”

  Det räcker INTE! I väldigt många fall så ”importerar” svenskfödda muslimska män sina kvinnor (i bland mer än en per man) från sina ursprungsländer. Det märks om man t ex analyserar SCB statistiken på riksnivå (Befolkning efter födelseland och ursprungsland) och jämför t ex barn till Somalier födda i Sverige där den ena föräldern är född i Sverige. Här finner man att det är nästa 6 gånger fler somaliska barn som har en svenskfödd far än de som har en svenskfödd mor (5 183 mot 917) där den andra föräldern är född i Somalia. Det är helt felaktigt att bara klassa 50 % av dessa barn som ”utländsk bakgrund” och ännu mer fel att som nu (sedan 2002) klassa dem som ”svensk bakgrund”.
  Ett annat och starkt växande problem med SCB:s statistik är att den inte förmår att klassa tredje generationens invandrare, en grupp som växer mycket fort, som t ex somalisk bakgrund om båda föräldrarna är födda i Sverige av somaliska föräldrar, som då oavsett om den tidigare definitionen (före 2002) tillämpas, kommer att klassas som svensk bakgrund fast dom är muslimska somalier!
  Detsamma gäller naturligtvis även alla andra stora invandrarländer som t ex Afghanistan, Iran, Irak och Syrien med flera.

  Hur var det då med danskarna i Malmö? Jo, antalet danskfödda Malmöbor MINSKADE faktiskt mellan 2014 och 2018 med 470 personer (från 7 916 till 7 446)!
  Så om Öresundsbron har bidragit med nya Malmöbor mellan åtminstone 2014 och 2018 så är det inte danskar utan en betydligt mer långväga invandringsgrupp med muslimska förtecken.

  Grattis Malmö!!!

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2019-04-05 / 18:16

   Instämmer har kollat även på detta. Just det här med tredje generationens invandrare kommer växa snabbt. I gruppen muslimer kommer dessa med stor sannolikhet inte vara integrerade.

   Gillad av 3 personer

   • Fredrik 2019-04-05 / 22:50

    Hej Thoralf!
    Känner du till den s.k elefantgrafen?

    Jag ser ingenting som, annat än tillfälligt, kommer hindra fortsatt ökad globalisering. Den är här för att stanna. Vare sig man tycker det är bra eller ej. Men hur kommer vi tillrätta med snedförskjutningen i inkomstökning med förutsättningen att världen blir alltmer globaliserad?

    En av vår tids största utmaningar.

    Gilla

 13. Tomas 2019-04-05 / 17:17

  Thoralf, det som oroar mig mest i Sverige är islamiseringen!
  Moskéer påloppar upp som svampar likt ett hett sommarregn.

  Dessa muslimer är inte här för att integreras, de är här för att islamisera landet genom invandring och högt barnafödande. Sjukt är ordet!

  Vad är det som får Islam att leva vidare? Vart i världen krigas det mest?

  Gillad av 1 person

 14. Hacke 2019-04-05 / 16:53

  Tack Thoralf för ditt idoga arbete med att sprida information och kunskap om den råa verkligheten som ständigt överträffar våra värsta farhågor.

  Lite på samma ödestema fann jag denna i all sin enkelhet mycket tänkvärda reflektion och fråga i twitterflödet på #svpol:

  ”När jag var skolbarn på sextiotalet så hade vi betyg från ettan och kristendomskunskap. Det fanns ingen ADHD, alla barn satt tysta och stilla i bänkarna, vi hade en fröken. Var tror ni att det gick så fel?”

  Mitt spontana och korta svar blir: 1968

  Gillad av 3 personer

 15. worldpress99Pamela33 2019-04-05 / 16:36

  Spot on Thoralf! Med ett citat av ”Laglydig” måste jag verkligen gratulera dig till ännu en publiceringsframgång”. Även om flickorna i public service m.fl mainstreamprogram inte fattar ett dugg av vad som står, så blir väl deras svar likadant: Öhh, Alltså vadå???? Fortsätt med dina suveräna upplysningar till oss med flera så har den här bloggen en framtid som är värd namnet!

  Gillad av 2 personer

 16. Bajen666 2019-04-05 / 16:04

  Skrämmande läsning och en förklaring till dekadensen i den stan, hade det Kommunala utjämningssystemet slopats så hade den kommunen gått i konkurs inom en snar framtid.

  Gillad av 2 personer

 17. turrim 2019-04-05 / 16:01

  Magnus Olsson Sverigedemokrat, Kommunalråd i Malmö och Ordförande i Medlemsutskottet som kickade Thoralf och många fler hedervärda medlemmar har aldrig berättat dessa fakta för Malmöborna. Han är mer intresserad av att slå vakt om sin egen och kompisarnas utkomst än att ta fram fakta om staden som betalar hans lön.

  Han borde skämmas när det kommer en utesluten medlem från Kalmar och redovisar dessa fakta om hans egen hemstad. En medlem som han uteslutit utan sakskäl för att distriksordföranden i Kalmar län började frukta för sin egen status.

  Är du stolt över dina löjtnanter, Jimmy?

  Gillad av 6 personer

   • Bo Adolfsson 2019-04-05 / 17:49

    Det kommer väl i boken!?

    Gillad av 4 personer

 18. Sven 2019-04-05 / 15:39

  Under 1000-talet i Sverige så sa man att man minst skulle ha haft 4 generationer bakom sig på samma ställe för att kunna påstå sig vara från området. Tar vi nutidens definition så är vi långt långt från det som gällde för 1000 år sedan. Vad händer om man ytterligare försvagar begreppet ”svensk”. Det kommer inte finnas ett värde att vara medborgare i ett land, vem som helst kan styrka medborgarskap.

  Gillad av 3 personer

  • Laglydig 2019-04-05 / 22:41

   Skulle gärna vilja veta källan till ditt påstående?

   Och Sverige som nation existerade INTE på 1000-talet. Dessutom var Malmö en dansk stad då det börjar uppträda som en by under 1100-talet.

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.