DEN SOCIALDEMOKRATISKA KLUBBEN FÖR INBÖRDES BEUNDRAN

Landshövding Sefan CarlssonBarometern skriver idag en artikel om sparkade landshövdingen Stefan Carlsson. För den som inte kommer ihåg detta eller som inte läste min blogg för några år sedan så sparkade regeringen Stefan Carlsson på grund av att han låtit skattebetalarna betala hans telefonsexsamtal på ca 20 000 kronor.

Ett avslöjande som jag var delaktig i men som länsstyrelsen släppte till Radio Kalmar när de förstod att jag hade räknat ut allt, de sekretess belade fakturorna från Telia i ett sista försök att stoppa mig. Läs mina blogginlägg från 2016.

Landshövding Stefan Carlsson på Prideparad 2015 i Kalmar.  Foto Thoralf Alfsson.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/07/04/11335770-landshovding-stefan-carlssons-sexsamtal-for-18-000-kronor/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/07/04/11336123-vardegrunden-pa-lansstyrelsen/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/07/05/11336492-landshovding-stefan-carlsson-avsatts/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/07/06/11336858-patetiskt-av-sveriges-radios-kanalchef-anja-thorkelsson/

Enligt Barometern har SKL erbjudit Stefan Carlsson toppjobb.

”Den nu 65-årige tidigare landshövdingen Stefan Carlsson har nominerats till ny styrelseordförande för IT-bolaget Inera. Bolaget ägs av intresseorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, och Stefan Carlsson föreslås nu efterträda regionrådet Anders Henriksson (S).”

Det socialdemokratiska regionrådet i Kalmar län och före detta vice ordförande i SKL, Anders Henriksson, boende i Kalmar säger följande till Barometern.

”Vår bedömning är att det som hände för tre år sedan, och som Stefan Carlsson behandlades för, har han nu lagt bakom sig, säger Anders Henriksson.”

Inera är ett företag som ägs av SKL Företag och har en omsättning på 600 miljoner kronor som i huvudsak kommer från uppdrag inom offentlig verksamhet och landstingen. Företaget har ca 350 anställda.

VD för Inera är Johan Assarsson som tidigare varit ordförande för Kalmar FF. Johan Assarsson har bland annat varit landstingsdirektör i Kalmar län och regiondirektör i Västra Götaland. Tidigare har han också varit regeringens särskilda utredare för en ny patientlag.

Den interna klubben för inbördes beundran arbetar på som aldrig förr. De förtrogna sviker man inte. Stefan Carlssons alkoholmissbruk och hans telefonsexvanor är uppenbarligen färdigbehandlade enligt socialdemokraten Anders Henriksson.

Vi får heller inte glömma bort att Stefan Carlsson närmaste arbetare på länsstyrelsen var Malin Almqvist. Hon är numera inte bara sambo med socialdemokraten Johan Persson utan även gift med Johan Persson. Johan Persson sitter i socialdemokraternas partistyrelse och varit ordförande för regeringens Landsbygdskommitté. Givetvis håller paret Persson/Almqvist sin gode vän Stefan Carlsson om ryggen. Undrar hur om även de varit inblandade i denna nominering?

Stefan Carlsson var även på väg att kandidera för Socialdemokraterna för något år sedan då han var bosatt i Borgholms kommun. Men sedan fick han uppdraget att leda utredningen om kommunsammanslagningen av Borgholm och Mörbylånga kommun, Öland en kommun. Då blev det inte längre aktuellt. Det var hans socialdemokratiska kamrater i Kalmar och på Öland som ordnade detta uppdrag åt Stefan Carlsson. Nu blir det en folkomröstning om kommunsammanslagning i samband med EU-valet.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6722610

Enligt Barometern har dock tjänstefacket Vision protesterat mot nomineringen.

”Vi sa att vi var väldigt oroade för att en person med hans bakgrund inte är lämplig som styrelseordförande och att det behövs någon som är mer aktiv i digitaliseringsfrågorna. Inera hanterar mycket känslig information och behöver ha allmänhetens förtroende, säger klubbordföranden Ingemar Karlsson Gadea.”

Det känns lite som att det är ett socialdemokratiskt kompisgäng från Kalmar som bestämt sig för att göra Stefan Carlsson till styrelseordförande för IT-bolaget Inera. Som kompensation för att den rödgröna regeringen tvingades sparka Stefan Carlsson som landshövdingen 2016. Inom rörelsen tar man om hand om sina kamrater.

Sverigedemokraterna har numera två ledamöter i SKL:s styrelse. Micael Rosenberg och Martin Kirchberg. Den senare kommer ju ifrån Torsås, vilket är en grannkommun till Kalmar kommun och han borde vara mycket väl förtrogen med vad Stefan Carlsson har i sitt bagage. Skall bli väldigt intressant att se om Sverigedemokraternas ledamöter kommer agerar i tillsättningen av styrelseordförande i Inera.

Stefan Carlsson är 65 år och borde istället gå i pension på heltid. Han har gjort sitt och har sannolikt en mycket väl tilltagen pension från staten.

16 reaktioner på ”DEN SOCIALDEMOKRATISKA KLUBBEN FÖR INBÖRDES BEUNDRAN

 1. Lollo 2019-04-14 / 05:44

  Skit i SD – de kommer aldrig reversera beslutet.

  Gå med i Alternativ för Sverige istället!

  Spill inget mer krut på SD!

  Gilla

 2. Janne 2019-04-14 / 03:59

  Jomenvisst,partiboksmaffian förnekar sig inte och kommer troligtvis aldrig att göra det.

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2019-04-13 / 23:21

  Om Nyamko Sabuni blir partiledare för Liberalerna kommer alliansen(finns den?) att bestå av tre fruntimmer och en kärring.

  Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2019-04-13 / 22:43

  Sverige har under 20-års tid vanskötts och plundrats av en inkompetent psykopat och förståndshandikappade maktgalna sossar. Snart smäller det. Då är det en bra idé att vara beredd/beväpnad. Kraschlandningen kommer att bli riktigt jävla otäck. Svenskarna kommer att utkräva ansvar för detta landsförräderi. För sent! Problemet är att deras brott mot det svenska folket inte går att reparera. Att återskapa ett tryggt och bra Sverige kommer inte att gå utan drastiska åtgärder. Storskalig repatriering av muslimer och ”afrikaner” samt rivning av moskéer och indragna bidrag är den enda lösningen. Det kommer inte att hända.

  Reinfeldt, Annie Lööf, Ullenhag, Löfven och Fridolin är några av dem som har förstört resten av våra liv.

  ”Av stadens drygt 10 000 invånare är över 2 000 utomeuropeiskt födda. Hela 80 procent av de vuxna i den gruppen saknar jobb och ytterligare tio procent befinner sig i arbetsmarknadspolitiska åtgärder, enligt kommunchefen.”

  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vem-hor-nodropet-fran-filipstad-/

  Tänker på vad Douglas Murray sa om den muslimska och ”afrikanska” invasionen av Europa.

  ”Vi kommer för resten av våra liv att behöva prata om ras, hudfärg och identitet. Det kommer att bli ändlöst”

  ”för resten av våra liv”

  Hur många liv har vi? Fundera på det.

  Gillad av 2 personer

  • Deves 2019-04-14 / 06:23

   Om man följer rapporteringen i gammelmedia så
   kan man konstatera att rapporteringen går enligt
   mallen ”En journalist följer flocken”

   Gilla

 5. Thor 2019-04-13 / 17:43

  Ett uttryck för den fruktansvärda korruption som maler ned det svenska samhället.

  Gillad av 1 person

 6. Sven 2019-04-13 / 15:14

  När lämplighet är viktigare än kompetens så är det något som är fel. Att driva ett företag kräver kompetens.

  Gillad av 5 personer

 7. turrim 2019-04-13 / 14:55

  Jag drömde nyligen en natt; sedan en morgon när jag vaknar kallsvettig och något förvirrad:

  ”Det finns ett hemligt avtal mellan Nya SD i Kalmar län och den styrande i staden som ska vara till båtnad för båda parter. Man får t ex inte kritisera något över huvud taget. Alla som läcker den hemligheten råkar mycket illa ut. Det ser respektive motpart till att ordna”

  Kan någon bevisa att det inte är sant. Kan jag sova lugnt?

  Gilla

 8. Benny 2019-04-13 / 13:05

  Politrukerna ser alltid till de sina! Och givetvis har alla hållhakar på varandra, det är så det korrumperade systemet fungerar. Och det är därför det är närmast omöjligt att få skurkarna fällda för sina brott!

  Gillad av 3 personer

 9. Bajen666 2019-04-13 / 13:02

  På min restaurang skulle han inte ens få ansvaret för grovdisken, litar absolut inte på att han är ”botad” vare sig ifrån sitt sexberoende eller sin alkoholism…men så är jag inte såsse heller.

  Gillad av 1 person

 10. Kalle 2019-04-13 / 12:30

  Sossarna tar hand om sina trotjänare!!! SverigeDemokraterna sparkar sin trotjänare!!!

  Gillad av 2 personer

 11. Alfa 2019-04-13 / 10:23

  Kalmar är en inavlad ankdamm!

  Gilla

  • Nils Dacke 2019-04-13 / 15:02

   Ha, ha, ha, ryggkliarmaffian förnekar sig aldrig, en gång korrumperad sosse =alltid korrumperad sosse.

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.