40 DAGAR KVAR

Var är EU-valrörelsen? Om 40 dagar är det val till EU-parlamentet. När jag går in på Sverigedemokraternas webbsida så hittar jag knappast något om EU-valet och vad partiet vill med EU. Jag hade förväntat mig en klar och tydlig länk till en webbsida om EU-valet.

När jag istället går in på Alternativ för Sveriges webbsida så domineras den av EU-valet mer eller mindre till 100 procent. Jag blir till och med automatiskt omdirigerad till en webbsida med bara information om EU-valet.

https://utur.eu

Här får jag mängder av information från Alternativ för Sverige.

SD har en hel kommunikationsavdelning idag men vad sysslar de med? Övervakar de sina egna kandidater och de förtroendevalda ledamöterna så de inte bryter mot kommunikationsplanen?

Så mycket produktivt finns inte på partiets webbsida. På Facebook dyker det upp en del men hur stor andel av Sveriges väljare besöker Facebook dagligen? En väldigt liten grupp enligt min uppfattning. Men så blir det kanske när det är ett gäng 20-25 åringar som styr kommunikationsavdelningen och som dessutom mästrar alla försök till egna initiativ. Jag vet av egen erfarenhet sedan förra årets val och min personvalskampanj. Det kommer få ett eget kapitel i min bok, om hur jag kämpade i snålblåsten från kommunikationsavdelningen, som motarbetade mig kraftigt.

Jag såg ett foto från SD, som flera av kandidaterna har postat på sina Facebooksidor men som inte finns på partiets webbsida. Varför?

Mindre Bryssel Mer Sverige

Har Charlie Weimers växt sedan presskonferensen i februari?

Jag blev dock väldigt förvånad när jag upptäckte att Kristina Winberg saknades på bilden. Precis som på den presskonferens i riksdagen som partiet höll i mitten av februari när man presenterade sina toppkandidater så saknades Kristina Winberg, hon nämndes inte ens med namn av någon. Det gjorde heller inte Samtiden i sina artiklar. Mobbas Kristina Winberg av partitoppen? Det finns mycket som tyder på det i flödet från partiet.

Presskonferens

I förra EU-valet kampanjade Kristina Winberg tillsammans med Björn Söder vid många torgmöten, bland annat i ett välbesökt möte i Kalmar. Vem kommer kampanja med Kristina Winberg i år?

KristinaBjörn

Hoppas att det finns riksdagsledamöter som vågar ge Kristina Winberg sitt stöd de kommande veckorna

Ni som tänker rösta på SD i EU-valet så rekommenderar jag er att kryssa Kristina Winberg. Peter ”Nalle” Lundgren kommer in i EU-parlamentet oavsett hur ni kryssar. Själv lägger jag min röst på AfS!

Enligt vad jag hört hade partiets valberedning en helt annan ordningsföljd på toppkandidaterna men partiets verkställande utskott ändrade ordningsföljden.

Just nu har SD två ”svarta får” när det gäller EU-Valet. Två personer som trotsar partiledningens val av ordningsföljd på EU-valsedeln.

Kent Ekeroth ger Kristina Winberg sitt stöd genom att använda sin plattform Samhällsnytt och Björn Söder driver på sin Facebooksida uppenbarligen en krysskampanj för Johan Nissinen som står på plats nummer 5. Jag är övertygad om att detta starkt ogillas av partitoppen och det verkställande utskottet. Hur kommer partitoppen hantera Kent Ekeroth och Björn Söder?

Jag hoppas att valet i Finland blev en väckarklocka för Sverigedemokraternas partitopp. Sannfinländarna splittrades under sommaren 2017 och Blå Framtid bildades. De tuffare och mer invandringskritiska blev kvar i Sannfinländarna medan de som vill samarbete med regeringens mjukare linjer anslöt sig till Blå Framtid. I söndagens val fick Sannfinländarna 17,5 procent och Blå Framtid 1,0 procent.

En splittring av SD där Kent Ekeroth och Björn Söder startar ett eget parti eller går samman med Alternativ för Sverige skulle sannolikt bli en dramatisk förändring för SD. Blå Framtids katastrofval borde förskräcka!

Jag tycker nedanstående bild på ett väldigt bra sättet beskriver det val som de svenska väljarna ställs inför i årets EU-val.

Linje 1. Tycker man EU är bra och vill ge mer makt till EU så kvittar det i stort sett i vilket parti i 7-klövern som du röstar på.

Linje 2. Vill du försöka förändra EU inifrån med kanske 3 SD-ledamöter mot övriga drygt 700 ledamöter och tror att de kan förändra EU så röstar du på SD.

Linje 3. Vill du lämna EU som Storbritannien eller markera ditt motstånd mot EU så röstar du på AfS.

Mer makt till vem

PS

Östran skriver idag om mina aktiviteter och planer på ett nytt lokalt parti.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/stort-intresse-for-alfssons-nya-parti/

 

 

 

 

Annons

29 reaktioner på ”40 DAGAR KVAR

 1. ceskyraj 2019-04-16 / 22:19

  Thoralf, det var det bästa parti du ska rösta på i EU val: Afs! Mycket glädjande. Sd har svikit sina tidigare ideal och svikit svenska folket. Välkommen till Afs även som partimedlem.

  Gillad av 1 person

 2. MartinA 2019-04-16 / 19:12

  Kent Ekeroth var väl den siste som var kompetent och driven i det där partiet. Men honom kickade dom ju också.

  Gillad av 1 person

 3. turrim 2019-04-16 / 18:32

  Du talar om att starta ett nytt lokalt parti. Intressant. Inte aktuellt för mig av åldersskäl. Men jag funderar på om – vad skulle jag satsa på?

  En tanke är ju frigörelsen från EU och den kommunala självständigheten.

  Vi hör hur man vill begränsa jordbruksstödet. Sverige betalar många miljarder till EU. Sedan sitter det byråkrater i Bryssel och delar ut de pengarna till bl a jordbruk. Minst till Sverige. Varför? Vår valda riksdag ska givetvis stöda våra bönder om det behövs utan omväg till Bryssel. Precis som man gör i Norge.

  Motsvarande byråkratsväng med t ex tiggarförbud. Om nu Vellinge, Katrineholm m fl vill förbjuda tiggare så ska de inte behöva tillstånd från tjänstemän i länsstyrelsen. De är inte valda.

  Således, återuppliva det nationella och kommunala självstyret. Det skulle jag driva.

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-04-16 / 20:07

   Det finns bara en enda klok väg för Sverige att gå och det är att klippa medlemskortet i denna galna förening för inbördes beundran och skicka bitarna till Bruxelles.

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

   • Goltuppen 2019-04-16 / 20:05

    Om publiken och övriga sponsorer sviker så ja.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-04-16 / 20:18

    Publiken tittar på fotboll. Sponsorer stödjer KFF inte ett arenanamn.

    Gilla

   • Goltuppen 2019-04-16 / 22:11

    Om publiken inte kommer, så blir det inga publikintäkter. Om andra sponsorer inte vill blandas med Guldfågeln och KFF, så kan det självklart bli problem.

    Gilla

 4. Tony Ingman 2019-04-16 / 18:29

  ” Den kontroversielle Thoralf Alfsson”

  Märkligt, om man kungör verkligheten som den är blir man en Kontroversiell,
  Person, jag trodde det var när man företrädde helt avvikande åsikter, men
  alla som vill se verkligheten som den är, kan ju konstatera att den är som du
  ofta beskriver den. Men tidningen vill väl ge något Tjyvnyp!

  Och Jimmie har inte behagat att svara, tråkigt om förtroendet för honom med
  ska störtdyka som det gjort om många andra i partiet?

  Gillad av 1 person

 5. Cosmik Debris 2019-04-16 / 16:41

  Fredrik, pappa till en 14-årig son som rånades för ett par veckor sedan intervjuas i Studio Ett

  Man hör att Fredrik har getts instruktioner om att, inte under några som helst omständigheter – nämna vilka det är som rånade sonen. Det är ”afrikaner” och muslimer som rånar svenska ungdomar. Svårare än så är det inte.

  Nej, vi byter namn på Granatgatan i Frölunda i stället så upphör granatattackerna.

  Sa någon dårhus? Den personen vet vad han pratar om.

  Gillad av 3 personer

 6. W 2019-04-16 / 16:31

  Kasselstrand stringent som vanligt om EU

  OT. 40 talisterna igen, elefanten nämns inte.
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/2019/04/det-skulle-aldrig-handa-pengarna-ar.html

  Dahlberg i Expressen TV, intervjuar SKL:s chefsekonom. Ämnet är hur mycket 40-talisterna kommer att belasta och slutligen förändra välfärdssystemet. 
  Ekonomen menar att välfärden troligen kommer att förändras och att mer teknik ska lösa hjälpbehoven.

  Obehaglig läsning, ”ökad teknik”, antar att det är en webbkamera som larmar begravningsbyrån, när gamlingen inte har rört sig på 24 timmar.

  Vi fyrtiotalister har väl åkt på räkmackan många av oss men frågan förskräcker om det varar till slutet.

  Gillad av 4 personer

 7. Robban 2019-04-16 / 16:20

  Blir AfS även för min del! Har ett flertal gånger påpekat för SD att opinion inte är ett självspelande piano, utan något man måste vårda och underhålla!
  Men det har varit ungefär lika produktivt som att prata med en lyktstolpe!
  Vill SD byta ut sina kärnväljare, så får de naturligtvis det! Men min, min familjs, mina vänner och bekantas röst, får de iaf inte!

  Gillad av 6 personer

 8. Emil 2019-04-16 / 14:56

  Exaaakt, även min röst går till AFS. Jag tycker att de är grymt tappra och förtjänar så mycket röster de bara kan få. Deras jobb med valkampanjer/tal är så otroligt inspirerande. Självklart anser jag även att de har den bästa politiken också.

  Gillad av 3 personer

 9. turrim 2019-04-16 / 14:32

  Jag kan inte sluta att tänka på det här du skriver om kommunikationsavdelningen. Egentligen är det en otäck utveckling. Det synes som om det numera är kommunikatörer som sätter ribban och som styrlandet. Ansvariga chefer gömmer sig. Det kryllar av kommunikatörer både privat, i myndigheter och tydligen också i politiken.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-04-16 / 15:31

   Sant, det är en yrkesgrupp som växt enormt de senaste åren. Men jag tror att det även finns en flockmentalitet hos dessa kommunikatörer. De är ofta unga och förstår inte hur äldre tänker.

   Gillad av 2 personer

   • turrim 2019-04-16 / 16:33

    Jag håller med dig. Men om det ställs en konkret fråga så är det för mig ointressant vad kommunikatören säger. Har inte chefen tid/lust/törs att ta luren så ska svaret i varje fall vara: Jag har talat med chefen och han/hon svara så här…..

    Det är väl därför som de är anställda. När jag jobbade i en stor central myndighet och senare i ett stort aktiebolag så fanns det en pressavdelning med chef och två assistenter. Aldrig att pressavdelningen gick ut med eget svar. Den ansvarige måste svara eller att man gav ett svar efter hörande i dennes namn.

    Dessutom hann denna lilla pressavdelning med att ge ut en trevlig och intressant interntidning på båda arbetsplatserna. Å andra sidan slapp de Twittra.

    Gillad av 1 person

   • MartinA 2019-04-16 / 19:14

    Det är väl en symbios mellan media vars agendasättande och oärliga och enögda drev gör att det är omöjligt att vara ärlig politiker. Och så gömmer sig politikerna bakom kommunikationsavdelningar eftersom de vallats till att driva politik som de inte kan försvara.

    Gilla

 10. Cosmik Debris 2019-04-16 / 11:41

  ”– Enkelt förklarat har vi haft intäkter från Migrationsverket i två år. På några månader klippte de 39 miljoner kronor, säger kommunalrådet Annika Andersson (C) i Vilhelmina, till SVT Nyheter.”

  Ja, vad säger man? Trodde man i Vilhelmina att det fanns ett ymnighetshorn på Migrationsverket? Vad ska man nu ha alla fantastiska ”afrikaner” och muslimer till?

  Det ska inte vara gratis att vara dum i huvudet. Nu får Vilhelmina snällt ta konsekvenserna av att man har varit dum i huvudet.

  Kalaset är helt enkelt inställt. Nu kan Filipstad och Vilhelmina stå där med sina tvättade halsar. Men har man tur så dumpar staten alla muslimska IS-barn i deras kommuner också. På så vis blir det konstgjord andning i ytterligare några år.

  Gillad av 6 personer

 11. turrim 2019-04-16 / 10:38

  Vad ungdomarna i Stockholm skriver på Twitter är mig obekant. Jag är nog inte ensam om att vägra Twitter. Så informationen kommer från Thoralf och de länkar som finns i hans högermarginal plus Ericsson i Ubbhult som stundom har vissa nyheter från riksdagen.

  SD:s egen kommunikationsavdelning har tydligen tystnadsplikt om allt som skulle kunna vara intressant.

  Gillad av 3 personer

 12. Jesper 2019-04-16 / 10:08

  Lägger också min röst på Afs pga SDs nya inriktning med mer invandrare och den felaktiga uteslutningen av dig.

  Gillad av 4 personer

  • Per Ahl 2019-04-17 / 11:05

   Valsedlarna kommer i god tid till valet

   Gilla

 13. Åke Nordlöf 2019-04-16 / 09:18

  Vill man inte vara med i eu,finns det bara ett parti att rösta på afs 2019

  Gillad av 3 personer

 14. Sven 2019-04-16 / 09:09

  Jag har fått röstkort.
  Jag har beställt valsedlar från AfS och SD – inget inkommet ännu.
  Jag tror jag inte får några valsedlar, så det blir att skriva på namn som vid förra valet.

  Afs har nedanstående personer. Vem ska jag skriva in?

  Gustav Kasselstrand, ekonom, Stockholm
  Mikael Jansson, processoperatör, Göteborg
  Jessica Ohlson, jurist, Nyköping
  Mikael Fjällid, läkare, Huddinge
  Per Sefastsson, civilingenjör, Danderyd
  Yvonne Lindholm, företagare, Haninge
  Lennart Matikainen, relationscoach, Stockholm
  Louise Ask, barnskötare, Malmö
  Olle Felten, pensionär, Norrköping
  Adam Berg, civilingenjör, Lidingö

  Gillad av 2 personer

  • Punkarn 2019-04-16 / 10:45

   Valsedlarna kom från valmyndigheten i slutet på förra veckan så partierna har inte hunnit skicka ut dem än.

   Jag kommer att kryssa någon lite längre ned på AfS lista för att kunna kontrollera att min röst verkligen registrerats i min valkrets. Jag vill i efterhand kontrollera att min kandidat verkligen fått minst en personröst i min valkrets.

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2019-04-16 / 11:03

    En god ide för att kunna kontrollera valfusk vid rösträkningen. Det borde fler ta efter. Jag skall göra det.

    Gillad av 1 person

  • Bajen666 2019-04-16 / 11:09

   Jag ska i alla fall kryssa Gustav Kasselstrand, undrar varför inte Jeff Ahl finns med kan det ha att göra med att han fortfarande ses som Sverigedemokrat (vilde).?

   Skulle det mot förmodan hända nåt med Gustav så är ju Lennart eller Jessica två alternativ.

   Mvh

   Gilla

  • Tony Ingman 2019-04-17 / 03:38

   Lennart Matikainen är en väldigt saklig o förståndig person som ofta drar ner
   brallorna på uppblåsta företrädare för makten!

   Gilla

Kommentarer är stängda.