PK-LÖGNERNA AVSLÖJAS

Verkligheten hinner alltid ifatt pk-lögnerna, som vi indoktrinerats med under flera decennier. Invandringen är lönsam eller som Stefan Löfven justerade det till ”invandringen är lönsam på sikt”. Jäkla stolpskott!

Invandring från Västeuropa är helt säkert lönsam då det handlar om personer med utbildning och från en kultur och religion som kan integreras. Invandring från Mena-länder är icke lönsam, den är otroligt kostsam för skattebetalarna och i synnerhet för låginkomsttagare med lägre utbildning, då de drabbas av undanträngningseffekter.

I helgen har en krönika från Anna Dahlberg fått stor uppmärksamhet på sociala medier och den har länkats flitigt. ”Vem hör nödropet från Filipstad” var rubriken.

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vem-hor-nodropet-fran-filipstad-/

”Filipstad har flest socialbidragstagare i hela landet i relation till befolkningen. Av stadens drygt 10 000 invånare är över 2 000 utomeuropeiskt födda. Hela 80 procent av de vuxna i den gruppen saknar jobb och ytterligare tio procent befinner sig i arbetsmarknadspolitiska åtgärder, enligt kommunchefen.”

Det är inget unikt för många mindre kommuner med stort flyktingmottagande. Men det är en utveckling som pågått under många år. Inte bara sedan 2015! Se nedanstående diagram.

Filipstad inrikes utrikes födda

Många små kommuners räddning har enligt min uppfattning varit att de ganska snart flyttat ifrån kommuner till de enklaver som växer upp runt de större städerna med människor ifrån sin egen religion och kultur. Men nu verkar det vara fullt även där. Så nu tvingas de bo kvar i de mindre kommunerna.

När jag lite snabbt synar Filipstad så ser jag att personer med inrikes bakgrund minskat varje år sedan 2003. Det rakt motsatta förhållandet gäller gruppen med utrikes bakgrund. Förutom 2017 då den gruppen också minskade något men 2018 stiger den igen.

Filipstad befolkningsförändring bakgrund 2003 2018

Under 2016 ökade gruppen med utrikes bakgrund med hela 22,6 procent. I Filipstad kan vi verkligen prata om ett pågående befolkningsutbyte!

 ”Hultgren menar att det även finns kulturella skillnader som försvårar etableringen. Nyanlända från extremt fattiga delar av världen kan vara nöjda med att ha mat för dagen, varmt och kallt vatten i kranen och tak över huvudet.

– Det är en enorm resa mellan olika världar. När man redan har rätt till försörjningsstöd och bostadsbidrag finns inte alltid incitamenten att arbeta.

Kommunchefen ser hur Filipstad blir en alltmer utarmad stad. Om den negativa spiralen fortsätter är han rädd för att motsättningarna ska öka mellan olika grupper. 

– Det har funnits sådana tendenser, men det är viktigt att vi inte hamnar där. Filipstad är som en miniatyr av utanförskapsområdena i storstäderna. Vi har exempelvis en skola med 90 procent utlandsfödda elever och 70 procent av de boende i vårt kommunala bostadsbolags bestånd är utomeuropeiskt födda.”

Jag har gjort granskningar av flera kommuner i Sverige och mönstret ser i många fall precis likadant ut i väldigt många kommuner.

 • Antalet inrikes födda minskar i kommunen samtidigt som antalet utrikes födda ökar kraftigt.
 • Kommunens ekonomi räddas av etableringsreformen och alla typer av subventionerade jobb.
 • De statliga så kallade välfärdsmiljarderna ger extra sköna miljoner kronor för små kommuner.
 • Det kommunala utjämningssystemet håller kommunerna med stor invandring under armarna.
 • Skattekraften minskar konstant i kommuner med stor invandring.

En fullständigt ohållbar utveckling och en bubbla som kommer spricka vid kommande lågkonjunktur.

Det finns dock några få undantag. Det är kommuner som bedrivit en politik som gjort det svårt för invandring av personer från MENA-länder. Det är i 9 fall av 10 kommuner som har haft ett styre från Alliansen och påverkats av SD.

De kommunerna har kunnat dra nytta av statens nödåtgärder samtidigt som de inte haft samma höga kostnader som kommunerna med helt ohejdad invandring. I de kommuner där förnuftet regerat kan man idag, i tysthet vara skadeglada.

35 reaktioner på ”PK-LÖGNERNA AVSLÖJAS

 1. Robban 2019-04-16 / 07:31

  Forskaren Joakim Ruists ESO rapport, visade att alla invandrare(100%) de sista 30åren+ kostar, lågt räknat, 74000kr per person och år! Då är även de invandrare som har jobb inräknade! Lägger man till anhöriga, så får summan 2-3dubblas!

  Det här blir enorma belopp, som vi kunnat använda för att tex gå i pension vid 60, bara oxfilé serveras på våra äldreboenden, ”fattigpensionärer” är något man får slå upp betydelsen av i ordlistan, världens bästa sjukvård, skola osv mm

  Vad valde 7partiet istället åt oss? Misär, fattigdom, grov kriminalitet, pensionsålder vid 75+ i bästa fall och eviga etniska och relegiösa konflikter!

  Gillad av 2 personer

 2. Cosmik Debris 2019-04-16 / 01:43

  Emmanuel Macron: ”Det här är vår historia, den brinner och jag känner sorgen som finns inom oss alla, säger Macron och påpekar att Notre-Dame renoverats, byggts ut och förbättrats under sina 800 år.

  – Denna katedral kommer vi att återuppbygga, alla tillsammans.”

  Branden i Notre-Dame kan vara Macrons smala lycka. Det skulle i så fall vara tragiskt om en katastrof skulle rädda en odåga.

  Gillad av 1 person

 3. vmm 2019-04-15 / 22:58

  Men invandring är ju lönsam på lång sikt. Tänk bara hur det hade varit för indianerna i USA om inte europeerna hade kommit dit – då hade dom säkert bott i små samhällen med hög arbetslöshet, stor fattigdom, utbredd missbruksproblematik och försörjt sig genom att driva casinon. Men… ja… just ja. Det är ju det dom gör… Tänkte inte på det!

  Gilla

  • Ulrik Petersson 2019-04-16 / 07:17

   Regeringen sviker sitt eget folk på grund av den stora massinvandringen!

   Gilla

 4. Lars 2019-04-15 / 22:03

  Thoralf, Islam och EU måste ut ur Sverige

  Gillad av 1 person

 5. Thomas 2019-04-15 / 21:43

  Att åka till Filipstad och andra orter i närheten som Lesjöfors är en resa tillbaka till baksidan av Sverige.
  Passerade Lesjöfors i höstas, skrot och smuts över allt, på gatorna står skrotbilar i rad, i fönstren hänger snedvridna persiennerna och på flera hus är det krossade glasrutor, lokaler uthyres och står öde, bortsett från det vanliga klientelet med pizzor, kebab och annat osvenskt och det enda människorna jag ser är några vinddrivna skygga svenskar, resten är svart,kolsvart.
  MuslimKvinns i slöjor och hijab drar runt med barnvagnar och männen sitter förmodligen och gör inget handtag mer än nödvändigt som att skicka in månadsansökan till socialen. Det är så man vill gråta. Sverige är total kört. Det slits isär av all invandring som är total onödig. Bara förstörande.

  Gillad av 3 personer

 6. vadå snodd lur 2019-04-15 / 21:37

  Har du hört talas om Hans Jensevik? om inte, han varnade för det här om kommunernas kraschlandningar, en efter en för 2 år sedan, nu sitter alla där med skägget i brevlådan.
  Importerad nermontering, otrygghet, maffiaekonomi mm, säger bara tack ALLA politiker, som runkar i motvind satsa på dig själv…ett extra tack till sossarna som genom hårt och enträget arbete lyckats utmanövrera er själva, visat eran totala inkompetens på alla viktiga samhällsområden, vi ses i Finspång.

  Gillad av 2 personer

 7. Gunnar Edlund 2019-04-15 / 19:49

  De har ju fått vad de röstade för, så varför klaga. 43% i Filipstad röstade på S.

  Gillad av 4 personer

 8. Thomas 2019-04-15 / 18:57

  Off topic; nu brinner det i Paris, Notre Dame katedralen har klarat nästan 1000 år av krig och annat elände, men när islam drar fram så skövlar den allt i sin väg. Sorgens dag för alla ,katoliker som ateister. Det är en juvel som förstörts. Vem är den skyldige? Macron har blod på sina händer.

  Gillad av 2 personer

  • C Andersson 2019-04-16 / 03:11

   Adolf Hitler endast iförd gul väst tände på.

   Gilla

 9. Sven 2019-04-15 / 17:46

  Jag hörde på BBC, det var en fråga till en ledande klimatalarmist. Frågan var ”Om det fanns en maskin som kunde suga upp alla klimatgaser som produceras över hela världen, och att då folk kunde återgå till sin normala vardag. Skulle du då vilja trycka på den knapp som sätter igång maskinen?”

  Nej blev svaret, vi är ute efter ett systemskifte. Så agendan är något annat än att stoppa koldioxid.

  Gillad av 1 person

 10. Arne Groningsson 2019-04-15 / 17:13

  Ja Ulf Nilsson var den ende JOURNALISTEN, som fick avlida med hedern i behåll, och någon liknande skymtar inte vid horisonten idag.

  Nu skriver tanterna på Expressen artiklar, som har till uppgift att avleda svensken från att tänka på det STORA problemen, och dom tycks lyckas med detta…

  Gilla

  • messkalle 2019-04-16 / 04:24

   När Ulf Nilsson skrev var Expressen läsvärd. Frid över hans minne.

   Gillad av 1 person

 11. Laglydig 2019-04-15 / 17:11

  Ett annat mått på hur det står till i en kommun tycks vara antalet kommunanställda per 1 000 invånare i en kommun och hur detta tenderar att öka över tiden (varför då???). Observera att detta mått är befolkningsneutralt, så en befolkningsökning bör alltså INTE leda till fler anställda per INVÅNARE.

  För Filipstads del hade man 2008 126 kommunanställda per 1 000 invånare, vilket redan då låg högt över riksgenomsnittet. Vid årsskiftet hade detta redan höga tal ökat till 145 kommunanställda per 1 000 invånare. 14,5 % av den totala befolkningen (spädbarn som 90-årig pensionär och allt däremellan) hade alltså kommunen som sin arbetsgivare.

  Vad beror denna extremt höga siffra på och varför har den ökat kraftigt på 10 år från en redan hög siffra?
  Har hört att en del av ökningen skall bero på att vissa anställda övergått från landstinget som arbetsgivare till att kommunerna tagit över arbetsgivaransvaret, men är detta enda förklaringen och varför ligger Filipstads kommun så extremt högt?

  OT. Att det fortfarande finns svenskar som vill importera IS-mördares barn till Sverige…
  Man borde i vart fall dra en gräns vid 9 år.
  https://www.expressen.se/nyheter/qs/avhoppade-befalet-is-sparar-sin-barnarme-for-krig-mot-vast/?fbclid=IwAR1lnmzIVXRjknK6X8RSluPAZ3Sm8OwskanwS475nLJLEiS_T6SjtvmGnZs

  Gilla

   • Laglydig 2019-04-15 / 22:58

    Jo visst!

    Men hur omformulerar man detta till politiska argument för ”Svensson” för att rösta för en Sverigevänlig politik?

    Man vinner knappast några röster på att hänvisa till Parkinsons lag! Man måste vara betydligt mer pedagogisk än så.

    Jag vill nyansera debatten och hitta argument och bevis för att det är så och samtidigt förbereda mig för bortförklaringarna d v s de s k motargumenten.

    Gilla

 12. Bo Adolfsson 2019-04-15 / 11:24

  Hej Thoralf!

  Vilka statistikbaser använder Du?
  Jag skulle vilja undersöka kommuner i Skaraborg.

  Mvh
  Bo Adolfsson, Hjo
  Fd sd-medlem

  Gilla

  • Thoralf A 2019-04-15 / 12:15

   Dels myndigheternas officiella statistik men jag begär också ut annan statistik från myndigheternas statistikavdelningar. Jag har ägnat mig åt detta under många år och det finns inget enkelt svar på din fråga. Det är komplext och bygger på erfarenhet. Men jag ställer upp för en mindre ersättning och tar fram uppgifter för kommuner.

   Gilla

 13. PK-landet 2019-04-15 / 11:21

  Du får ingen bostad idag om du inte är invandrare eller har kontakter. Hur sjukt hat vårt land blivit?

  Gillad av 1 person

  • Onkel Björn 2019-04-15 / 20:28

   Snart börjar det väl bli enklare att lista de kommuner som går plus.

   Gilla

 14. Anders 2019-04-15 / 10:48

  Att det skull gå såhär såg jag redan för 25 år sedan. Man kan inte släppa in en massa människor som bara går på bidrag, det borde vara en självklarhet.

  Gillad av 1 person

 15. Moa 2019-04-15 / 10:34

  Etniska svenskar är ju andra klassens medborgare idag. När man söker jobb frågar företaget ”har du något statligt bidrag?”. Säger man nej, så går jobbet till en invandrare.

  I jobbannonserna står det: ”vi ser gärna att du kan arabiska”, ”vi prioriterar mångfald”.

  Åt helvete med detta land!

  Gilla

 16. Christian 2019-04-15 / 09:40

  Jag är 45 år, har bra CV och meriter, dock ingen högskoleutbildning. Jag har stor erfarenhet från städ, restaurang o.s.v., men numera får jag enbart nej när jag söker liknande jobb. Jag blir inte ens kallad till en intervju. Folkutbytet i vårt land har gjort det omöjligt för mig att få ett lågkvalificerat jobb.

  Dessa jobb kommer knappt heller aldrig ut på den publika arbetsmarknaden. Jag har fått berättat för mig att arbetsgivare ringer direkt till AF och får förslag på en MENA med anställningsstöd.

  Innan 2015 fanns mängder med enkla jobb, i synnerhet i kommunerna. Nu annonseras inte ens lediga jobb i äldrevården ut. I kommunens hemtjänstbilar sitter Muhammed och kvinnor i slöja.

  Tragiskt hur vårt land har blivit!

  Gillad av 1 person

  • Muhammed 2019-04-15 / 18:27

   Arbetsgivare vill ha den billigaste lösningen och det är invandrare med statligt stöd, inte svenskar med riktig lön.

   Undanträngningseffekten är enorm. Det gäller både jobb och bostad.

   Gilla

  • Sven 2019-04-16 / 07:44

   Jag har tidigare dragit med exemplet jordgubbsplockare. När jag var barn så plockade vi massor med jordgubbar under sommarens första del. Det var det första jobbet. Idag kan man inte få ett sådant jobb. Inget är utannonserat på AF, inte riktigt sant det var ett men då var man tvungen att kunna bulgariska (detta är Sverige) för att arbetsledaren var från Bulgarien. Dett var för något år sedan. Låt se vad som händer i Juni-juli på jordgubbsplockarfronten.

   Gilla

 17. Anonym 2019-04-15 / 09:26

  O.T.
  Vanstyret genomsyrar hela samhället.

  I Sverige ligger ett lagförslag om en underlättad process för könsbyte presenterat av Annika Strandhäll (S) och Alice Bah Kuhnke (MP)
  I det nya lagförslaget ingår bland annat ett förslag om att ge barn som fyllt 15 år självbestämmanderätt vid kirurgiska ingrepp och ändring av juridiskt kön.

  Här ser vi ytterligare ett exempel på riskerna med ett politiskt korrekt system där ideologi prioriteras före eftertänksamhet.

  När är en människa mogen nog att fatta ett så livsavgörande beslut?

  Regeringen har sagt sitt…..

  Gilla

  • Onkel Björn 2019-04-15 / 20:06

   Det här visar ju bara vilka verklighetsfrånvända och obildade politiker vi har. Jag tror att så gott som samtliga av världens hjärnforskare nog är överens om att en hjärna vid 15 års ålder är långt ifrån färdigutvecklad. man får nog vänta till 25 års åldern. Det som utvecklas sist är frontloben och det är där som bla det egentliga omdömet och analyserandet sker.

   När man fyllt 20 får man gå på systemet. Låt den åldern även gälla för könsbyten.

   Gillad av 1 person

  • stefan a. 2019-04-15 / 20:09

   Helt galet ingen under 25 borde få göra irreparabel operationer, särskilt inte vilsna barn och ungdomar, blir nästa vårdskandal om 20 år….

   Gilla

 18. Niklas 2019-04-15 / 09:02

  Thoralf. När ska du gå med i Alternativ för Sverige?
  Meningslöst att slösa energi på SD.

  Gilla

 19. Sven 2019-04-15 / 08:40

  Intressanta och skrämmande siffror.

  Jag läste det antingen här på din hemsida eller på annat ställe att de utbildade immigranterna lämnar Sverige för länder som USA, UK, Australien etc. Det betyder att de eventuellt positiva delarna av invandringen inte längre finns.

  Jag vet att din bok om SD och historian kring din uteslutning är viktig för dig, och skulle vara viktig för mig om jag varit genom något liknande. Den måste du skriva. Men jag skulle gärna se dig i ett bokprojekt med rubriken ”Befolkningsutbytet”.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2019-04-15 / 09:00

   Ja, det är ju ett uppslag som skulle kunna vara aktuellt

   Gilla

   • ltsundelin1950 2019-04-15 / 09:38

    Om befolkningsutbytet skrev den numer avlidne journalisten, på Expressen, Ulf Nilsson. Han blev avstängd och utestängd för den artikeln.

    Gillad av 2 personer

Kommentarer inaktiverade.