LINUS BYLUNDS HISTORIEFÖRFALSKNING

Linus BylundIslam och Expressen

Då kom ännu ett bevis för en ny inriktning inom Sverigedemokraterna och partiets syn på islam. Partiets omvärdering av islam tycks ta nya steg vilket Linus Bylund nu bekräftar genom att försöka göra en omskrivning av historien. Linus Bylund skrev följande på Facebook den 25 april.

”Det mest idiotiska och mest kända exemplet är kanske när aftonbladet ljög ihop en rubrik om att vi skulle se islam som det största hotet sedan andra världskriget, när vilken lallare som helst kunde läsa att det handlade om Sveriges anpassning till krav på särrättigheter från islamister. En skillnad man i min mening inte kan ignorera oavsiktligt om man inte antingen är dum som ett spån, eller är ute efter att skada både samtalet och avsändaren.”

Det går att göra väldigt många reflektioner från den korta texten av Linus Bylund, som tillhör den inofficiella partitoppen, även om han idag inte syns så mycket efter våldtäktsanklagelserna från en partikamrat.

Han lämnade då sin riksdagsplats och han ströks från riksdagsvalsedeln i valet 2018. Men jag är övertygad om att han fortfarande finns i den inre kärnan runt Jimmie Åkesson. Vilken titel han har idag inom SD framgår inte någonstans men partiet har garanterat sett till att han fått en lön motsvarande en riksdagslön. Så brukar partiet göra med de förtrogna i den inre kärnan.

Den debattartikel som Linus Bylund avser är den berömda artikeln i Aftonbladet från 2009, som Jimmie Åkesson fick publicerad och som handlade om islam och islamiseringen i Sverige. Linus Bylund lyckas inte ens citera rubriken på ett ordagrant sätt vilket borde vara ett krav om man försöker kritisera Aftonbladet. Linus Bylund försöker förminska betydelsen och ändra historieskrivningen fullständigt när han svamlar på i sin Facebookkommentar om att det endast handlade om särrättigheter. Det är bara för alla som är intresserade att läsa debattartikeln. Den handlar om den muslimska och islamska invasionen till Västeuropa och Sverige. Eller som Jimmie Åkesson uttryckte det i debattartikeln.

”Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.”

En debattartikel som Jimmie Åkesson avslutade med följande mening.

”Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.”

Särrättigheter var bara en följd av invandringen och en bisak i debattartikeln. Frågan är vem det är som är ”dum som ett spån”.

Det kan inte uttryckas klarare än så. Läs gärna hela debattartikeln så får du se om även du är en ”lallare” enligt Linus Bylund.  Den store förvrängaren och ”lallaren” är Linus Bylund.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/VRx8zd/akesson-muslimerna-ar-vart-storsta-utlandska-hot

En annan tolkning jag också gör av Linus Bylunds text är att alla muslimer som förespråkar särrättigheter för muslimer i Sverige, skall definieras som islamister, enligt Linus Bylund. En intressant tolkning av Linus Bylund.

Jag tror för övrigt att Linus Bylund glömde att läsa debattartikeln innan han skrev sitt inlägg på Facebook. Det borde han gjort, för sin egen skull.

Men jag tillhör ju de ”bondläppar” som Linus Bylund föraktar så kraftigt. Detta trots att han själv är uppvuxen i Örnsköldsvik enligt uppgifter i media.

Vilken syn har Sverigedemokraterna idag på islam? Hur ser Jimmie Åkesson på moskéer i Sverige? Finns det en islamisering i Sverige enligt SD? Vad vill i så fall SD göra? Frågor som säkert många Sverigedemokrater ställer sig idag.

Kommer Jimmie Åkesson vid vårtalet den 4 maj på Långholmen klara ut begreppen och partiets nya inriktning och syn på islam och invandringen från MENA-länder. Personligen tror jag inte Jimmie Åkesson nämner det överhuvudtaget.

PS

Spanien fick igår ett nytt invandringskritiskt parti i parlamentet. VOX fick 24 mandat. Partiet är islamkritiskt och starkt negativ till muslimsk invandring. Valet innebär också med stor sannolikhet att i det kommande EU-valet, ännu ett invandringskritiskt parti kommer ta plats i EU-parlamentet. Grupperna till höger i EU-parlamentet kommer därmed stärkas med ytterligare ett parti. Men frågan är om SD kommer finnas bland dessa partier eller istället försöka positionera sig i mittenfåran?

Annons

34 reaktioner på ”LINUS BYLUNDS HISTORIEFÖRFALSKNING

 1. Evert 2019-04-30 / 12:30

  SD har blivit lackväskor!

  Gilla

 2. Lars Johansson 2019-04-29 / 19:41

  Denna Linus har alltid verkat att vara ett verkligt svagt kort inom SD. Det han nu framför förstärker att han inte är särskilt kompetent för sitt uppdrag! Så tråkigt att man som SD röstare inser att SD inte är likadant som tidigare utan verkar dra sig till 7.klövern.

  Gillad av 1 person

 3. Tony Ingman 2019-04-29 / 19:38

  Oavsett vilka länder som det dyker upp invandrarkritiska partier,
  så benämns alla som inte är socialistiska som högerextrema, dom
  menar väl att dessa inte kan tänka själva, så det är väl bara vänster
  som kan tänka, det är väl därför som Europa mer o mer börjar att se
  ut som Mellanöstern?

  När det handlar om Sverige står inför en systemkollaps så beskriver
  Lars Bern detta ingående på Swebb TV.

  Gillad av 2 personer

 4. Thomas 2019-04-29 / 19:17

  Lalla hit och lalla dit. Klartext gillar jag.
  Islam är ondska. Borde förbjudas. Muslimer kan man vara i sin egen vrå, men aldrig pådyvla resten av samhället den skiten.
  Jag vill inte se en enda moské eller hijab/ slöja i mitt Sverige.

  Gillad av 4 personer

 5. Steffe 2019-04-29 / 19:16

  Känns mer för varje år som går att SD saktar förvandlar sig till ett nytt M parti. Kanske JÅ längtar tillbaka till sin ungdom när han var med i moderat skolungdom. En sak är säker SD har tappat sin glans och nästa val så kommer man fundera extra noga hur man röstar!

  Gillad av 3 personer

  • Lars Johansson 2019-04-29 / 19:51

   Jag tycker likadant,att SD inte representerar det jag tycker! Jag följer alternativmedia och tyvärr vanliga media och ser hur de skiljer sig mot alternativmedia och bildar mej en uppfattning! Jag ser så otroligt många öppningar där SD kunde uttala sig och med bevis smula sönder msm,Men nej inget försök att ta initiativ i ärendet! Naturligtsvis så tröttnar man på att inget händer när man har öppet mål och inte utnyttjar det!

   Gillad av 6 personer

 6. stigrydmark 2019-04-29 / 16:25

  Ja SD har ju de senaste åren vinglat som ett Folkparti. Senast har vi hållningen till Islam? Idag har Jimmie uttalat sitt missnöje emot systerpartierna i Finland och Danmark som vill samarbeta med Salvini och LePen. De är för ryssvänliga! Sverige och de flesta länder i Europa är vasallstater till det numera klart imperalistiska USA. Sveriges köp av försvarssystem från USA är ju ett häpnadsväckande ”underkastelseköp”.
  Vi vet att Ukrainahändelserna var en USA.kupp. Det är förståeligt att Ryssland agerade geopolitiskt när det gäller Krim. När USA agerar i amerikanskt intresse över hela världen, håller nästa hela världen käften. Ett enormt hyckleri.
  Naturligtvis ska vi ha normala goda förbindelser med Ryssland, vilket AFS tycks vilja ha. SD har ju spårat ur också i NATO-frågan. Det SD som många har sökt sig till och som jag själv stöttade med månadsgåvor efter förmåga under flera år, har på många sätt svikit sina väljare.

  Gillad av 5 personer

 7. Cosmik Debris 2019-04-29 / 15:56

  Vi har redan möjlighet att förbjuda islam. Om vi förbjuder islam kommer det att vara förbjudet att vara muslim.

  ”1 § Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse.”

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/religionsfrihetslag-1951680_sfs-1951-680

  Nyhetshelgen #8 – Förfallet, skräckbilder, ökänd imam kastas ut, sengångaren Löfven
  https://ingridochmaria.podbean.com/e/nyhetshelgen-8-forfallet-skrackbilder-okand-imam-kastas-ut-sengangaren-lofven/

  Gilla

 8. Rolle 2019-04-29 / 10:53

  Ja du Linus. Nu får du nog gå in och rätta. Så dåligt påläst är skrämmande eller kan du inte hålla isär orden islam och muslimer?

  Gilla

 9. World Traveller 2019-04-29 / 10:24

  På tal om annat. Jag pratade med en revisor från Berlin förra veckan. Han sade att Sverige står inför en systemkollaps inom 4-5 år. Vad tror du om det Thoralf?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-04-29 / 11:08

   Jag tror mer på kokta grodan. Det vill säga att Sverige sakta men säkert eroderar inifrån.

   Gillad av 5 personer

  • Argus 2019-04-29 / 12:04

   Jag håller med den revisorn. Jag och barnen har mentalt börjat förbereda oss på att lämna landet inom 2-4 år.

   Gilla

  • Sven 2019-04-30 / 08:59

   Ser man på DDRs kollaps så berodde det delvis på att Sovjetunionen inte stöttade DDR så helhjärtat som tidigare innan muren föll. Jag tolkar det så att det var den kokta grodan tills muren utlöste en systemkollaps i landet. Frågan vad har Sverige som motsvarar muren? Jag kan tänka mig fastighetsmarknaden – faller den som muren föll så har vi en systemkollaps. Svenskarna tycker om sina hus och lägenheter, det är där svensken flyr undan.

   Gillad av 1 person

 10. Argus 2019-04-29 / 09:27

  Tack Thoralf för ditt outtröttliga arbete med att kartlägga SD:s agenda. Lutar också åt att lägga min röst på AFS i kommande EU val. Känns som om SD blivit ett vanligt parti där partitaktik och pengar i den egna fickan går för landets väl & ve.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-04-29 / 10:15

   Tyvärr har SD blivit rörigt, luddigt och t o m falskt i stort sett – jag är verkligen besviken. Dock tycker jag Jimmie är bra när han syns och hörs – som nyligen på Mynttorget.

   Gillad av 5 personer

 11. Rune 2019-04-29 / 09:08

  SD har fått ihop ett antal riksdagsplatser och är nöjda med det. Och därmed får det vara bra. Och inte röra upp en massa damm med att kämpa för Sverige och riskera de vunna platserna.

  Gillad av 2 personer

  • MartinA 2019-04-29 / 14:30

   De tjänar troligtvis grova pengar från diverse lobbyorganisationer och NGOs och Amerikanska banker.

   Gillad av 1 person

   • W 2019-04-29 / 17:21

    Det var grova anklagelser , det måste du utveckla….när var och hur.
    Jag är själv inte med i partiet längre men rätt ska vara rätt…

    Gilla

   • MartinA 2019-04-29 / 21:16

    Du kan ju ta Åkessons förra Almedalstal där han gör reklam för en produkt. Hemlarm eller någonting sånt. Typiskt lobbyorganisationsmaterial.
    Sen har du SDs trend sedan 2010. Till exempel deras ynkliga agerande vad gäller stasilistorna. Och det var bara den allra första milimetern i tangentens riktning. De har svikit om allt sedan dess. Ett exempel på invandringssveket är SDs vurm för mer kvotflyktninginvandring.
    Ett exempel på deras svek i kulturkriget är nolltoleransen.
    Ett exempel på deras svek mot nationalismen är hur de vägrade agera mot värdlandsavtalet effektivt, och högg Mikael Jansson i ryggen.
    Etcetera etcetera, exemplen är otaliga. För den som är intresserad. Däremot, den som ej har läggning för att tänka själv, tja, det går att leda en häst till vatten. Men det går ej att tvinga den att dricka.

    Gillad av 2 personer

   • Maja Dacke 2019-04-30 / 12:26

    Tack, Martin, för din senare sammanställning – det finns mycket att tänka på … …

    Gilla

 12. Bajen666 2019-04-29 / 08:42

  SD har blivit ett sorgligt och patetiskt parti med sorgliga och patetiska företrädare, vill man få bukt med islamiseringen av Sverige så röstar man på det enda alternativet just nu och det är AfS.

  Är det nån ifrån AfS som läser detta…var är mina röstsedlar.?

  Gillad av 5 personer

  • Maja Dacke 2019-04-29 / 09:36

   Frågar detsamma. Hade gärna velat ha lite info etc åxå.

   Gillad av 1 person

  • MartinA 2019-04-29 / 14:31

   Bor du i Stockholm kan du hämta valsedlar på Långholmen 1 maj, AFS valupptakt börjar kl 12.00.

   Gilla

   • Bajen666 2019-04-30 / 08:46

    Nej jag bor i Karlskrona, jag var i kontakt med partiet redan i Mars och frågade om röstsedlar och blev då lovad att dessa skulle komma i mitten av April…därav min fråga…men tack för tipset i alla fall…..:-)

    Gilla

  • W 2019-04-29 / 17:23

   Jag skickade efter mina direkt från Afs i förra valet

   Gilla

   • Bajen666 2019-04-30 / 08:47

    Se svar till MARTINA…….

    Gilla

 13. Anders 2019-04-29 / 08:09

  Aldrig mer att jag röstar på SD pga det nya inriktningen mot muslimer och islam.

  Alternativ för Sverige blir det.

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2019-04-29 / 09:47

   Ja, det frågan: Har SD verkligen ändrat inriktning? I så fall varför?

   Nu är det ju skillnad mellan muslimer och muslimer. En del har ju faktiskt flytt hit pga de hatiska osv och träffar sina bödlar här i Sverige. En del anammar det svenska och är seriösa, andra inte. För att inte tala om lycksökarna … och jihadisterna!

   Tänk att det faktiskt finns verkligt sekulära muslimer, dvs de har fötts in i islam men är inte mer religiösa än vi är kristna. Jag har träffat sådana muslimer så de finns. De struntar i moskeer och ramadan m m. Svårigheten är att skilja mellan alla olika …

   Gilla

   • Thoralf A 2019-04-29 / 11:06

    Frågan är hur sekulära muslimer tar ställning när det ställs på sin spets? Det är också väldigt svårt att träffa sina bödlar i Sverige 😉

    Gillad av 3 personer

   • Hm 2019-04-29 / 12:07

    Sekulära muslimer finns lika lite som en kvinna bara kan vara lite gravid. Snälla Maja Dacke, du har blivit offer för Taqqiyya.

    Gillad av 1 person

   • MartinA 2019-04-29 / 14:33

    Ingen muslim oavsett hur sekulär kan kritisera Muhammed. Därför kommer ”sekulära” muslimer alltid förlora varje debatt och varje strid mot fundamentalistiska muslimer. Det funkar varje gång du diskterar med en Muslim som påstår sig vara ”sekulär” eller ”moderat”. Be dem kritisera Muhammed.

    Gillad av 1 person

   • Robban 2019-04-29 / 16:00

    Ingen person som kallar sig muslim kan vara sekulär i en svensk kontext!
    För att kalla sig muslim, så måste man tro på sharia och sharia är mycket långt ifrån att vara en ”sekulär” tro!

    Gilla

Kommentarer är stängda.