BRÄNDER

Det är mycket förvånansvärt hur mycket det brinner i skog och mark just nu. När det kommer ett larm om gräsbrand 06:24 på morgonen, undrar jag hur en sådan gräsbrand uppstår.

Alla ”experter” skyller bränderna på den globala uppvärmningen och klimatförändringarna. Men jag har nog aldrig läst om så mycket bränder så här tidigt på året. Det normala brukar vara att någon eldar på sin tomt men inte har försäkrat sig om att ha vatten och annat för att kunna kontrollera en brand. Det är alltså då en verklig människas misstag bakom bräderna.

Att den globala uppvärmningen eller klimatförändringarna skulle vara orsaken till bränderna är en ren lögn, det kan bara vara en sekundär orsak till att en brand får ett annat förlopp.

Vi har ännu inte fått en sådan uppvärmning, så att något självantänder.

Däremot väljer nu många att utnyttja bränderna i den politiska propagandan, inte minst politiker och public service som i radion har flera program på detta tema. Gäller det nu att lobba för att Miljöpartiet inte ramlar ut ur EU-parlamentet och då kan reportage om skogsbränder vara ett sätt för att sätta fokus på klimatförändringar och koldioxidutsläpp.

Ju mer det brinner i skog och mark fram till den 26 maj ”desto bättre”. Det är inte utan att man undrar.

Annons

22 reaktioner på ”BRÄNDER

 1. Vakttornet 2019-04-30 / 23:44

  Skogsbränning är en ny sorts terrorism. Misstänkas bakom i huvudsak två grupper som kan ha politiska motiv till detta:
  – Muhammedanska terrorister
  – Klimatalarmister

  Gilla

 2. Onkel Björn 2019-04-30 / 20:42

  Jag tror inte att det är pyromaner bakom alla skogsbränder.
  Jag tror liksom Sven 14.04 att våra skogar inte sköts på samma sätt idag som förr, vilken kan vara en orsak. Idag har vi även mer maskiner i skogarna. Dessa åsamkar bränder. I Västmanland 2014, om jag nu inte minns fel, var orsaken skogsmaskin.

  Sen tror jag att folk idag är mer slarviga än förr. Hur ofta ser man tex inte bilförare kasta ut glödande cigarettfimpar genom bilrutan . Nya bilar har ju inte ens askkoppar.

  När det gäller brand är tidsaspekten den mest viktiga för räddningstjänsten. Ju fortare räddningstjänsten är på plats desto större chans att branden inte utvecklas till det okontrollerbara. Vi har idag inte lika många brandmän som förr. Vi har idag inte heller lika många brandstationer som förr. Vi har dessutom inte lika många hemvärnsmän ( som ofta deltog vid släckning av skogsbränder) som förr. Förr hade vi dessutom något som jag tror kallades brandflyg. Flygklubbar som fick betalt för att via luften spana efter ev skogsbränder. Vet inte om det fortfarande finns, men med tanke på alla sparkrav de senaste åren, gissar jag att det inte längre finns.

  Gilla

 3. W 2019-04-30 / 16:07

  Det nationalistiska regeringspartiet Lega i Italien och dess partiledare Matteo Salvini siktar på att ena alla konservativa och nationalister inför EU-parlamentsvalet. Tillsammans blir man dubbelt så starka som liberalerna och jämnstarka med socialisterna i EU. Målet är att minska EU:s makt och återföra makt till nationalstaterna och få stopp på massinvandringen till Europa. Nationalisten Marine Le Pen och hennes parti Rassemblement Nationale meddelar nu att de går med i denna allians.
  https://www.nyatider.nu/

  Det övergår mittförstånd varför SD inte är med på tåget?
  Är det fjäsket för KD och M? Vilket de inte till dags datum haft ett vitten för.
  Eller är det en medveten strategi för att få med de räddhågade på tåget?

  Gilla

 4. Tjalle 2019-04-30 / 15:41

  De flesta byggmaterialen är i dag ”brandsäkra”
  Och det brinner varje dag ?
  Och ingen reagerar ??

  Gilla

 5. Sven 2019-04-30 / 14:04

  Jag misstänker att man inte sköter skogen på ett bra sätt. Frekvent gallring minskar bränder. Brandgator minskar risken för att elden sprids. Men det kostar pengar för detta skogsunderhåll, och generellt så tror jag att underhåll av infrastrukturen minskar pga besparingar.

  Sverige har dessutom mer gran än andra länder, och går man under en gran hittar man mängder av torra grenar. Det är inte på samma sätt hos tall.

  Gilla

 6. turrim 2019-04-30 / 13:30

  Det går inte att lita på klimatfantasterna som påstår att det hela tiden blir varmare och går fortare. Även på hög höjd. Jag brukar av nostalgiska skäl stundom se på webkameror från Grossglockner Hochalpenstrasse. På den turistvägen har man wintersperre och öppnar första maj.

  Så var det även planerat och sagt i år. Jag har kunnat se hur man plogat och haft personal med specialfordon som förberett restauranger m m. Så plötsligt var allt ånyo översnöat. Man skriver att på grund av det oväntade snöfallet så förväntar vi oss att öppna vägen den 8 maj.

  Gilla

 7. Evert 2019-04-30 / 12:29

  Har de inget omdöme i Inera? Stefan Carlsson??? Finns tydligen ingen bättre lämpad.

  Gilla

 8. Roland Salomonsson 2019-04-30 / 12:27

  Kulturmarxisterna har proklamerat några stora kampanjer inför EU-valet. Den ena rör allt man kan hitta på för att skrämmas med klimat, en annan är Greta-hysterin, därvid påstår kulturmarxismen att ”klimatfrågan” är viktigaste politiska frågan för valboskapen – vilket givetvis inte har något som helst fog.

  I bägge fallen får media anledning att välla över i grunden ointresserade gräsrötter alarmerande resp supporterande eller snyftande reportage (varav en hel del blålögner) i ämnet klimat, för att jaga upp valboskapens hysteri.

  En annan, kanske viktigare, orsak är att genom en massiv klimathysterisk agenda, så försvinner all uppmärksamhet mot vad EU-väljarna i verkligheten anser vara viktigt inom EU
  1. MASSINVANDRINGEN
  2. EU-kansliets finansiering av invandringen via betalkort – snart kommer sannolikt EU garantera i enlighet med Global Compakt – fri flygresa in i EU, med garanterat uppehållstillstånd, allt utan kostnad – MEN ENBART FÖR MUSLIMER – icke muslimer är icke önskvärda!
  3. EU-ARMÈ organiseras, som kan ockupera medlemsländer som inte ger upp sin nationella suveränitét
  4. PÅGÅENDE INBÖRDESKRIG/LÅGNIVÅTERRORISM (ISLAMSK) inom EU
  5. AVSKAFFANDER AV YTTRANDE- RESP ÅSIKTSFRIHETER

  Gilla

 9. Jesper 2019-04-30 / 12:20

  Thoralf, det är synd att du inte sitter i riksdagen längre och kan sätta dessa landsförrädare på plats!

  Befolkningsutbytet bara fortsätter och fortsätter. Muslimer i vartenda gathörn. Överallt, i affärer kl 12.00 mitt på ljusa dagen. Fy vilken tragisk utveckling på bara 10 års tid.

  Jag såg knappt några hucklor där jag bor (Halmstad) för 10 år sedan, nu ser man hucklor överallt.

  Gilla

 10. Ullevi 2019-04-30 / 12:07

  Snart ska lilla Greta tala i riksdagen! Börjar bli ett spektakel!

  Gilla

 11. Bajen666 2019-04-30 / 11:38

  OT:
  Idag fick jag mina röstsedlar ifrån AfS..man bockar och bugar.

  Gilla

 12. Cosmik Debris 2019-04-30 / 11:29

  När muslimer är i minoritet är deras strategi ”- Vi ler åt mot er, med hat i våra hjärtan”

  Det förklarar alla bränder, rån, våldtäkter, bidragsfusk och upplopp. Sverige måste komma till insikt om vilket akut hot muslimer utgör. Om den insikten inte snart kommer, är vi för evigt förlorade. Vill vi det? Om inte, måste radikala politiska förslag upp på bordet genast.

  Ps
  Nu har man till och börjat att ljuga på SVT:s väderredaktionen också. Det är ingen hejd på eländet. I går inledde meteorologen med att säga; ”- Vi går mot ljusare tider”
  Någon som instämmer?

  Rasmus Paludan intervjuas på DR. (Börjar efter 4:40, slå på textning)
  https://www.dr.dk/tv/se/deadline/deadline-10/deadline-2019-04-28#!/09:57

  Gilla

 13. Balder 2019-04-30 / 11:22

  Detta är inget annat än uttröttnings taktik…. de tusen knivarnas jihad som förekommer överallt i samhället… dags för folket att ta det ‘röda pillret’ och inse att vi är mitt uppe i ett erövringskrig…
  Detta kommer att fortgå ända tills folket inser vad som händer dvs vårt fosterland rinner just nu mellan fingrarna med MSM och politikers goda minne…

  Mycket oroande och skrämmande!

  Gilla

 14. Hacke 2019-04-30 / 08:12

  Exakt. Ta bara de historiskt torra och varma somrarna 1955 och 1959. Inget tal om skogsbränder då inte. Det som främst satt avtryck från exempelvis extremsommaren 1959 är väl getingplågan!
  Idag har vi plågor av helt andra och allvarligare slag vare sig det är varmt eller inte.
  Numera brinner Sverige året runt i form av restauranger, industriområden, hyreshus, bilar m m. En samhällsförvandling och inte minst miljöförstöring förorsakad av i högsta grad just detta s k miljöparti som oavsett regeringskonstellation i princip haft veto på massinvasionsområdet.

  Tändstickan – fattigterroristens (och annat löskefolks) främsta vapen.

  Gillad av 3 personer

 15. World Traveller 2019-04-30 / 08:10

  En vacker skog i Storbritannien brann tydligen ner häromdan också. Visst är det märkligt hur mycket det brinner nuförtiden, speciellt med tanke på att så många färre röker och skogsmaskinerna blivit mycket säkrare. Dessutom dör många svenskar i mordbränder. Något som tog en förskräcklig fart efter AFA/Researchgruppen/Expressens kartläggning av oss som kommenterar på social media. Kanske ett sammanträffande. Vänstern är ju alltid noga med att poängtera att endast högerextremister mördar meningsmotståndare.

  Gillad av 1 person

 16. Tony Ingman 2019-04-30 / 07:22

  Samma sak med Bilarna, dom har aldrig varit säkrare än idag, visst hände enstaka bilbränder förr på grund av bensinläckage eller vid krock, men inte dom massbränder som förekommer idag, och visst kan en kastad flaska vid vissa läge fungera som brännglas, men inte i den omfattning som förekommer idag. Det är väl en del i Globallisternas kampanj att skapa kaos i samhället och där passar ju den globala uppvärmningen som hand i handske., Känner fruktansvärd avsky från SVT/ SR som fungerar som nyttiga idioter för Alarmisterna. Men dom vågar inte ta in
  riktiga experter på området som avslöjar bluffen , därför sådan som Greta och MP
  bre ut sig, men några experter är dom inte! Sedan har vi ju eldfängt folk här idag!

  Gillad av 1 person

  • W 2019-04-30 / 10:43

   ”Men dom vågar inte ta in
   riktiga experter på området som avslöjar bluffen”

   Public service är globalisternas språkrör, tyvärr numera finansierade på vår bekostnad,
   När har du någonsin hört elefantens namn nämnas i samband med samhällsproblem.
   Hur uppenbar orsaken än är?

   Gilla

   • Tony Ingman 2019-04-30 / 19:38

    SVT ska vara språkrör för Svenska folket och inte till någon rörelse och inte ens till Regeringen, dom ska vara Neutrala, och är man Neutral låter man alla sidor komma till tals , det står till och med i deras uppdrag att vara partipolitiskt Neutrala, men med 80% kommunister o Miljöpartister
    är ju detta en utopi, vilket märks, på deras ensidighet, men då bryter dom mot avtalet.

    Gilla

 17. Rolle 2019-04-30 / 05:58

  När jag växte upp fanns det somrar som det inte regnade en droppe.
  Inte var det massa skogsbränder då inte.
  Självklart måste det vara andra orsaker.
  Inte hade vi massa bilbränder heller.
  Vad är det som har förändrats i samhället?

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2019-04-30 / 11:46

   Vi kan väl även här skylla på den berömda trångboddheten … …

   Gilla

Kommentarer är stängda.