BEDRÖVLIG OCH SVARSLÖS JOURNALIST PÅ ÖSTRAN

Östran hänger ut sverigedemokraten Dan Bengtsson från Oskarshamn efter att Aktuellt Fokus uppmärksammat att Dan Bengtsson delat en artikel från Nya Tider om Greta Thunberg. Journalisten Jimmy Larsson är ute på minst sagt djupt vatten med sina anklagelser om antisemitism och konspirationsteorier. Under söndagen ställde jag ett antal frågor till Jimmy Larsson i ett mejl men trots att jag påmint honom idag så har han inte svarat på mina frågor. Ynkligt!

http://www.ostrasmaland.se/oskarshamn/sd-politiker-spred-konspirationsteori-om-greta-thunberg/

Jimmy Larsson använder Aktuellt Fokus som källa till sin artikel.

Dan Bengtsson

Vilka är då Aktuellt Fokus? En före detta nazist och ett par vänsterextremister? Det anser Östran vara en bra källa att referera till i sin artikel. Läs på länkarna om dessa fina killar.

https://expo.se/2016/07/hatets-fotsoldater

https://pgj69.wordpress.com/2016/05/28/delar-du-lankar-fran-aktuellt-fokus/

Jag har ställt några frågor på mejl till Jimmy Larsson. Jag ville att han skulle förklara vad som är antisemitiskt i artikeln. I artikeln finns inget antisemitiskt utan bara ett stycke där man skriver att George Soros är en av finansiärerna till organisationen ”One foundation”. Hur Jimmy Larsson kan få det till antisemitism är en gåta. Det är väl snarare Jimmy Larsson som har tomtar på loftet.

https://www.nyatider.nu/soros-finansierad-organisation-bakom-klimat-greta/

Sedan vill jag också att Jimmy Larsson skulle svara på vad som var konspiratoriskt i artikeln. I artikeln anges en del fakta från organisationernas webbsidor och andra kända fakta som kommer från andra källor. Någon teori presenteras överhuvudtaget inte i artikeln och därmed kan det knappast vara någon konspirationsteori. Att det idag finns en organisation bakom Greta Thunberg borde Jimmy Larsson förstå. Den som tror att Greta Thunberg och hennes mamma sköter hela verksamheten är inte bara naiv, utan rent ut sagt dum i huvudet.

Sedan pekar Jimmy Larsson ut tidningen Nya Tider som högerextrem med kopplingar till nazism och högerextremism. Vem tror ni att Jimmy Larsson använder som källa till den uppgiften? Jo, Mattias Karlsson (SD) som tagit avstånd från Nya Tider. Just en väldigt objektiv källa som Östran och Jimmy Larsson använder sig av i artikeln. Det är minst sagt pinsamt av Östran. Jag ställde följande fråga till Jimmy Larsson.

”Anser du att Mattias Karlsson (SD), omdöme och uttalanden är en trovärdig och säker källa?”

Jimmy Larsson har inte svarat på mina frågor. Med stor sannolikhet har Jimmy Larsson inte ens läst artikeln i Nya Tider, då det är en plus-artikel. Istället har nu Ulf Carlsson skrivit en ny utslätande artikel i Östran. I varje fall uppfattar jag det som man på tidningen insett att man trampat ganska så rejält i klaveret med sin artikel. Tidningen kanske också räknat ut att jag kommer skriva något på min blogg eftersom jag ställt ett antal frågor direkt till journalisten.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/juholt-om-angreppet-pa-greta/

Sverigedemokraternas Mattias B Johansson har som vanligt tillfrågats om Dan Bengtssons delning av Greta-artikeln. Han gör som vanligt en svag insats och försvarar inte Dan Bengtsson. Dan Bengtsson pudlar istället i artikeln och är nu ångerfull för att han delat artikeln. Han förväntade sig uppenbarligen inget stöd från Mattias B Johansson.

Det är så fegt och ynkligt av Mattias B Johansson att inte försvara Dan Bengtsson. Han borde istället bemöta och ifrågasätta journalisten Jimmy Larssons påståenden och visa lite ryggrad. Men Mattias B Johansson är mest mån om sin egen image och fina fasad. Han vill inte fläcka ned sin egen image genom att försvara en artikel i Nya Tider. Det skulle ge minuspoäng internt inom SD och hos Mattias Karlsson.

Därför tar han heller aldrig någon av sina medlemmar i distriktet i försvar, utan han ser till att de istället blir uteslutna. Hörde ikväll att ännu en medlem på Öland blivit utesluten. Det är givetvis Mattias B Johansson som ligger bakom den uteslutningen. Dessutom helt regelvidrigt enligt den uteslutne medlemmen.

Om Mattias B Johansson hade lite ryggrad skulle han kräva en rättelse och en ursäkt från journalisten Jimmy Larsson och Östran!

PS

I nästa vecka kommer jag ha en artikel i Nya Tider där jag sågar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) och hennes pressmeddelande som fake news angående nyanländas etablering på arbetsmarknaden. Jag hoppas att många sverigedemokrater kommer dela den artikeln.

31 reaktioner på ”BEDRÖVLIG OCH SVARSLÖS JOURNALIST PÅ ÖSTRAN

 1. Bosse 2019-06-11 / 18:12

  Vänstern har nu hittat det ultimata sättet att utplåna SD
  Ställ till ett jävla väsen och mediadrev för minsta småsak som någon i SD gör, inbillat eller verkligt.
  Mattias Karlsson och övriga i ledninen får då skrämselhicka och utesluter denne funktionär på stört.
  På så sätt kan man plocka SD-politiker, en efter en, tills bara ledningen sitter kvar i ett tomt hus.

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2019-06-11 / 14:58

  Expressen(Minisann): ”Säpo: Tusentals extremister i Sverige – sex personer i förvar”

  Cosmik Debris: ”Hundratusentals muslimska extremister i Sverige – alla är kriminella eller går på bidrag. Ingen är i förvar.”

  Rätt ska vara rätt.

  Gillad av 2 personer

 3. Anders J 2019-06-11 / 13:58

  Nu är jag inte med i svängen vad gäller sociala medier, men kan någon vänlig själ förklara för mig varför det här med att ”dela” en artikel eller ett inlägg per automatik betyder att man håller med det som skrivs i det man delar? Är det inte (eller borde vara) lika vanligt att man delar ett inlägg i kontexten ”Kolla här så dumt den här idioten skriver, han är ju helt tappad!”?

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2019-06-11 / 16:36

   Jag håller med. Jag vägrar s k (anti)sociala medier och kan därför inte läsa. Jag begriper därför ingenting om tjafset, men jag förstår på andra kanaler att man tydligen håller på och bråkar om vem som har tryckt på vilken knapp.

   Om jag trycker på ”gilla knapp” så är det klart. Det står jag för och det har ingen annan med att göra – denne får trycka på ”gillar inte”. Den fege eller likgiltige kan avstå – precis som våra högstbetalda gör vid votering i Riksdagen.

   Men när jag läser vad som jag anser vara felaktigt, idioti eller oförskämt, oavsett var, så förbehåller jag mig rätten att tipsa andra med citat eller länk.

   Att på en sådan grund t ex hänga ut vederbörande i Expressen och hävda att man håller med, eller att lägga det som grund för sparkas ur SD. Då begriper dessa ansvariga inte vad som är vanlig anständighet för att vara chef eller värre, vad som står i Grundlagen.

   Gillad av 2 personer

 4. Cosmik Debris 2019-06-11 / 13:35

  Blodiga måndagen fortsätter att leverera. Muslimerna har tydligen lagt in en högre växel.

  Bra. 😊👍

  Två svårt knivskadade efter bråk vid brännbollsturnering i Ljungby 2019-06-10
  https://www.flashback.org/t3050284

  Enligt Flashback ska en muslim vara gripen.

  Gillad av 1 person

 5. Cosmik Debris 2019-06-11 / 13:05

  Tino har sammanfattat måndagen

  • Två explosioner i Malmö inom två timmar
  • Två Malmöbor beskjutna i ännu en skottlossning
  • Hotfull man skjuten av polis på Malmö central
  • Ung man sköts till döds i Malmö
  • Mordförsök i Helsingborg
  • Skottlossning i Tensta
  • Skottlossning i Kalmar
  • Skottskadad man påträffad i södra Stockholm
  • Person hittad knivskadad i Salem
  • Person knivskuren i Göteborg
  • Flera kvinnor angripna av män i Gävle
  • Tågvärd misshandlades av resenärer
  • Flera skott har avlossats i stadsdelen Gottsunda i Uppsala
  • Ny skottlossning i Uppsala…10-15 personer i bråk

  Bianca Muratagic: “Utlys undantagstillstånd i Sverige nu!”
  http://katerinamagasin.se/bianca-muratagic-utlys-undantagstillstand-sverige-nu/

  Mitt förlag är att skicka hem alla muslimer. Även muslimer med svenskt medborgarskap.

  Det är den enda lösningen på det muslimska problemet.

  Gillad av 1 person

 6. Gunnar Karlsson 2019-06-11 / 12:09

  Off Topic.

  Hon är inte bara otroligt korkad, hon är rent ut sagt vidrig…..

  Hoppas verkligen så många svenskar som möjligt kan visa henne att det inte är någon ”fejk”. Nu vi är djä… trötta på att betala överpriser på drivmedel som används till att muta sossarnas valboskap !!

  https://www.friatider.se/magdalena-andersson-h-nar-bensinupproret

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 7. stigrydmark 2019-06-11 / 11:07

  Att Soros är en mycket ondskefull människa finns det ingen tvekan om. Han betalar smugglare, flyktingar och demonstranter och organisationer med syfte att destabilisera och förstöra nationer. Som jude ger etablissemanget honom immunitet. En jude är alltid en god jude. Tycker du annorlunda är du antisemit.

  Att Mattias Karlsson inte ifrågasätts av de egna är ju märkligt. Hur är det möjligt att han, som någon slags sektledare, får bestämma vilka böcker och tidningar som är förbjudna?

  Jag är innerligt trött på alla pudlare. Varför är det så svårt att stå upp för sina åsikter. Håll käft om du vet att du viker dig för kritik.

  Journalisten är naturligtvis en sopa, som flertalet andra. De är bara värda hat och förakt.

  Gillad av 5 personer

  • Thoralf A 2019-06-11 / 11:22

   Egentligen finns inget att anmäla då det inte finns något beslut om förtur. Bara att man skall utreda möjligheten till att kunna tvinga till sig nya lägenheter.

   Gillad av 1 person

 8. Bajen666 2019-06-11 / 09:05

  En sorglig tidning (Östran) med ”journalister” som definitivt saknar ryggrad och etik och ett ännu mer sorgligt parti (SD) med företrädare som är mer ängsliga och PK än valfri vänsterliberal.

  Känns skönt att slippa läsa denna publikation och att ha vaknat när det gäller partiet SD.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-06-11 / 08:36

   Jag har fått veta vilka det är och kommer skriva om det senare idag eller ikväll. Det är uppenbarligen kaos!

   Gillad av 3 personer

   • Muhammed 2019-06-11 / 10:33

    Inte föga förvånande att man nämner svågerpolitik och anställning av bekanta. Har väl varit omtalat i decennier i just Kalmar.

    Undra när Annette Andersson tvingas avgå. Att så många chefter och högt uppsatta slutar eller sägs upp måste slutligen landa på hennes ansvar som högsta ansvarig för kommunen.

    Gillad av 2 personer

   • Evert 2019-06-11 / 20:40

    Är det flyktingvurmaren Lars-Ove Angré?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-06-11 / 20:46

    Jag återkommer senare ikväll med ett blogginlägg. Har tittat på damlandskampen som Sverige vann med 2-0. Heja Sverige!

    Gilla

 9. Fredrik Östman 2019-06-11 / 07:57

  Det du måste inse är att socialismen grundas på dualismen, föreställningen — den religiösa tron — att världen har skapats i två delar, en ond och en god. Det finns alltså dels alltigenom goda människor — socialisterna själva och deras klienter, och alltigenom onda människor — alla andra. Därför talas hela tiden om ”samröre” och ”kopplingar” och ”förbindelser”. De goda letar efter bockfoten, de letar efter tecken på om en människa är god eller ond. Minsta samröre med, minsta smitta från, en redan utpekad innebär evigt och totalt fördömande. Därför är Andra världskrigets national-socialister så viktiga för den dualistiska dagisvänstern. De är kroken som kättingen hängs upp på. Den löper sedan hela vägen fram till hederliga patriotiska familjefäder. Detta är orsaken till åsiktsförtrycket, till delningsförbuden och till att dina brev och frågor inte får något svar. De är besatta av nödvändigheten att begränsa smittan. De måste bevisa att de själva tillhör den goda sidan av världen. De kan inte tillåta sig att ens titta åt ditt håll.

  Gillad av 3 personer

  • Bajen666 2019-06-11 / 09:09

   Förstår vad du menar men att Svensken skulle bli som Fransmännen när det gäller protester kommer aldrig att hända….bara det att man ställer in en demonstration för att ett icke nödvändigt tillstånd saknas säger det mesta om Svenskens stridbarhet.

   Men jag hoppas naturligtvis att du har rätt och jag fel…..:-)

   Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2019-06-11 / 12:00

    Bajen, den ställdes inte in på alla platser. På nätet är det livaktigt – kolla! Men eftersom bara en liten del av protesterande svenskar bor i Stockholm – i detta avlånga land! – märks det mindre i Fjollträsk, där jag antar att du måste bo.

    Demonstrationerna fortsätter om än inte i fransk skala … Heja!

    Gillad av 1 person

 10. Cosmik Debris 2019-06-11 / 00:50

  Är Per Garthon nykter?

  Per Gahrton: Håll islam utanför politik, rättväsen, lagstiftning och administration”

  Numerären bäste herr Gahrton. Numerären. Om tillräckligt många muslimer vill ha sharia, blir det sharia. Åt det kan inte en gammal fyllbult göra ett endaste dugg.

  Dessutom kan Islam inte röstas bort. Det borde Per Garthon begripa.

  https://unv.is/aftonbladet.se/debatt/a/Opl7mA/riskerar-sverige-att-bli-ett-muslimskt-kalifat

  Gillad av 3 personer

 11. Wally Walrus 2019-06-11 / 00:36

  Något som alltid har förundrat mig är hur man kan klassa Nya Tider som högerextrem. Personligen har jag aldrig sett något som helst övertramp åt det hållet.
  Tidningen har bra skribenter som tar upp nyheter som gammelmedia mörkar.
  Reportagen är välgjorda och källor redovisas på ett föredömligt sätt till skillnad från den slaskpropaganda, lögner och falsarier som presenteras i MSM.
  Som kuriosa kan nämnas att t o m ärkekommunisten Jan Myrdal fått presentera artiklar i Nya Tider. Ingen väl kalla den göken, som fortfarande tycker att Pol Pot gjorde ett bra jobb, för högerextremist.
  Det tragiska är att fårskocken inte kan tänka längre än kanten på sin smartphone om de inte har en app i telefonen som talar om de lögner de ska tro på.
  Det sunda förnuftet är tyvärr på utdöende varför flocken inte längre kan avgöra rimligheten eller orimligheterna i det som presenteras utan de upprepar enbart vad de hör eller ser.
  Att svenskar är det mest tatuerade i världen och springer omkring som halv/helfeta och smaklösa klotterplank, tycker det är jättebra att man inte behöver kontanter längre m m tyder på att det intellektuella förfallet kommit mycket långt i detta land.
  Den gamla vedertagna sanningen om dumhetens oändlighet blomstrar givetvis som bäst nu i ett land som styrs av obildat bottenskrap och självberikande idioter där man krönt byfånen och lögnaren Röfven som högsta henset.
  I sanning en tragisk utveckling och att det ser mörkt ut beror verkligen inte på klimatet.

  Gillad av 7 personer

  • Maja Dacke 2019-06-11 / 11:55

   Wow!!! … obildat bottenskap och självberikande idioter … Precis min åsikt – som ju saknar betydelse.

   Och klimatet är precis som det brukar – det växlar hela tiden. Solen kommer och går fastän det är jorden som snurrar och vi med den. En del snurrar det visst mer för.

   Kul med tordön som väcker på nätterna så allting skakar: ‘Jaså, du är ute och förbannar galningarna, Tor …’ Tänker jag och somnar om.

   För sex år sedan när jag var med i SD blev jag bannad av en regiontopp pga länkar till alternativnyheter. Jag uteslöt honom ur listan. Något år senare uteslöt jag mig själv ur SD-listan pga andra orsaker – vi var flera samtidigt som ‘tröttnar’ – och det kändes skönt. Lögner och skitsnack behöver man inte delta i.

   De senaste sju åren har jag varit trogen prenumerant på NyT – och längtar efter varje ex – men går ändå in och läser på nätet. NyT har ett stort internationellt kontaktnät och kommer med nyheter som långt senare når MSM – om någonsin. Det är en veckotidning som jag inte kan vara utan …

   Gilla

   • Bajen666 2019-06-11 / 12:58

    Hej Maja.!
    Kunde inte svara dig angående ditt inlägg tidigare till mig (fanns ingen svarsknapp), jo vi är duktiga internetkrigare och många är arga och är frustrerade över tillståndet i landet och där ingår det höga bensinpriset som vad jag förstår är minst 60% skatt.

    Men detta viftas bort av ledande politikerna som att vi/dom är missnöjda högerpopulister och ofta som rasister t om nazister ibland…..så att vi är arga tangentsbordskrigare kommer inte att hjälpa…tyvärr.

    Det måste till skarpa åtgärder så som att förhindra trafik in och ut ur våra stora städer eller kanske att ett par hundra bilar ställer sig strategiskt och tutar i tio minuter lassa av kogödsel utanför riksdagshuset och att detta upprepas minst två gånger i veckan, ungefär som i Frankrike då kanske stollarna vaknar och framförallt lyssnar.

    PS: Nä inte från fjollträsk är en äkta Karlskronit (född och uppvuxen) alltså från Staun som även kallas Pinan…:-)

    Gillad av 1 person

 12. Bagdad 2019-06-11 / 00:23

  Kalmarpolitiker och journalister är ju fullkomligt galna! Otäck stad att bo i, hugaligen.

  7 skottlossningar idag.

  Vad fan händer i vårt land?

  Gillad av 2 personer

 13. Cosmik Debris 2019-06-11 / 00:07

  Mångkulturell (sannolikt muslimer) måndag i Malmö. 2 skottlossningar och en bombman.

  Bonus:
  1 skottlossning i Kalmar
  1 skottlossning i Gottsunda.

  Förhoppningsvis kan vi se fram emot en våldsam sommar.👍👍😊

  Gillad av 1 person

 14. Thomas 2019-06-11 / 00:00

  Lite för topic, men denna måndag måste vara rekord i våld? Hur mycket skit mer kan landet tåla? Det är mer skottlossningarna än skolavslutningar numera.
  Och journalister låtsas som det regnar och vill inte se, höra eller göra nått som saboterar deras våta mångkulturella dröm.
  Jag har inget hopp kvar om Sverige, det kommer bli inbördeskrig. Förr eller senare. Om vi inte skickar iväg alla islamister och annat lösdrivar folk som kommit hit enkom för att Sverige är ett smörgåsbord för kriminella. Ingen av dem vill integreras, de vill fortsätta sitt kriminella liv då inga straff förekommer. Och som lök-på-laxen ,Erik Ullenhag blir partiledare för Fp. Då ska snällhet bli ledordet.
  Arma, arma Sverige.

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s